Peşime bir adam takıldı,bundan sonra ne yapmalıyım?

Çok geçmiş olsun inşallah birdaha başınıza gelmez.Polise bildirim mutlaka
Bu arada ben kızlarımızın mutlaka kendini koruma adına self defence yani dövüş dersleri almalarını çok isterdim.Hatta bu ders bütün okullarda kızlarımıza özel olarak verilse..Hem kendilerine daha çok güvenir hem bazı temel hareketleri öğrenince kendilerini koruyabilirler.
Keşke MEB bununla ilgili birşeyler yapsa..

Merhaba.Ben Sakarya'da oturuyorum.Trakya Üniversitesine yatay geçiş yapmıştım.İntibak ve ders seçimi için bir günlüğüne okula gittim.Ama sırada benden başka insanlar da vardı.İşlemler uzun sürdü.Ve yedi gibi işim bitti.Kalacak yerim olmadığından Sakarya'ya dönmek zorunda kaldım.Ancak bilet en erken Edirne'den İstanbula sekiz buçukta vardı.İstanbul'a vardığımızda ise İstanbul-Sakarya arabasına 01.00da bilet bulabildim.Edirne otobüsünden indikten sonra peronların önünden geçerken "Abla nereye gideceksin,hangi peronu arıyorsun?"diye soran insanlar olur ya,oradaki görevli kişiler hani.Bana öyle biri sordu.Ben de hangi perondaydı,tam bilmiyordum.Sakarya dedim.Sonra adam "göstereyim nerede olduğunu size" dedi ve beni perona kadar götürdü.Sonra bilet aldım.Peronun diğer tarafına çık,orda beklersin dedi.Ben bileti aldıktan sonra işime müdahele etmesinden rahatsız olsam da içeride insanlar var diye olay çıkarmak istemedim.Bir de çok sesi çıkan biri değilimdir,içine kapanık ve sessizim.Sonra zorla beni kendi çalıştığı perona götürmek istedi,hayır gelmeyeceğim,gelmek istemiyorum dedim,telefonumu çıkardım,ailemle konuşacağım dedim,içeriye gel,içeride şarz aleti var dedi,itiraz üstüne itiraz.Telefonumun şarzı da bitmiş,polis çağıramıyorum.Tuvalete gideceğim dedim,belki birinden yardım isterim diye.Kızlar tuvaletine gireceğim ve o içeri giremeyecekti çünkü.Kendi çalıştığı perondaki tuvalete götürmek istedi kolumdan tutup.İttirdim halk tuvalaetine doğru hızlı adımlarla yürüdüm.Bayanlar tuvaletinde karşılaştığım ilk bayana söyledim.Benim eşim polis dedi,benimle gelin dedi.Tuvaletten çıktık.Manyak adam tuvaletin koridorunda beni bekliyordu.Yanımdaki kadını görünce gelmedi çok şükür.Sonra o ablanın otobüsü oniki buçukta kalkıyormuş,beni Adapazarı peronunun olduğu bekleme Şoföre durumu anlattım.salonuna götürdü.İçeriye bir adam girdi(Peşime takılan adamın arkadaşı olduğunu düşünüyorum)Beni görünce dik dik baktı,güldü,baya uzun süre baktı.Bekleme salonunda bana bakıp bakıp gülüyordu gerizekalı çok sinir oldum.Araba geldi.Baktım ki,benim bilet aldığım koltuğun yanına o adam bilet almış.Şoföre durumu anlattım,adamı koltuktan kaldırdı,başka yere otutturdu.Adapazarı terminaline geldik.Servise bineceğim.Adam resmen benim servise binip binmememe göre hareket ediyordu.Ben binince o da bindi.Bu arada beni Adapazarında karşılayabilecek olan tek kişi babamdı.Ama babam da küçük kardeşimi üniversiteye yurda yerleştirmek için başka şehre gitmişti.Servis de en son çarşıya kadar bırakıyordu.Bizim eve kadar baya mesafe vardı.Diğer şoför rica etmişti kzıımızı evine yakın bir yere kadar bırakır mısın diye.Şoför hayır bırakamam diye bağırdı.Beni takip eden adam son durağa kadar inmedi.Son durakta indi.Beni de orda mecbur inecek sandı.Sonra şoför benim tam son durakta ineceğim sırada seni eve yakın yere kadar bırakayım dedi ve bıraktı.Eğer bırakmasaydı,o akşam işim bitmişti:KK43:Çok korktum:KK43:(((

ah kızım çok dikkatli ol Allah'ım korusun seni ve senin gibileri. erkeklerimize çocuklarımıza kmseyi rahatsız etmemesi gerektiğini anlatmalıyız aşılamalıyız. güzelim benim kıyamam seni.

Neden bağırmadınız?
Yada Sakarya ya geldiğinizde merkezde inip direkt karakola gitmediniz?
Yada otobüste başka birinden daha telefon isteyip polis çağırmadınız?
Ben anlamıyorum, üniversiteye giden yetişkin insansınız, göz göre göre böyle kendinizi çaresiz duruma düşürmek neden? Hiç bir şey yapamıyorsanız çığlık çığlığa bağırın yahu. Böyle saçmalık mı olur?
Bağırınca noluyo sanıyosunuz? İstanbulun göbeğinde şehiriçi otobüste tacize uğradım ben de üniversiteye yeni başlamıştım o sene. Çok da sesim çıkar ama çıkmadı çıkaramadım ister korku deyin ister başka bişey. Orta yaş 2 3 kadın vardı farkettiler durumu ve kafalarını çevirdiler olay dank etti ve ağladım bağırdım kadınlara dönüp siz farkettiniz niye bi şey demiyorsunuz dedim kadın bana belki sevgilin nerden bilcem ben beni ilgilendirmez dedi. Bi allahın kulu beni korumadığı gibi kimse adama tepki de vermedi ben indim otobüsten. İnerken adam saçmalıyo ne tacizi benim çoluğum cocuğum var diye bağırıyodu arkamdan. Polise gitsem ne değişirdi. Bu kız polise gitse nerden tanıyosun sen bu adamı eski sevgilin mi derler napcak sanıyosunuz polisi siz?

Ha sesini çıkarsın mı evet çıkarsın ama bu kız sesini çıkaramıyosa bunda niye sesini çıkaramıyosun, ben çok güzelim benim peşime kimse takılmadı, sen çocuğa yüz vermiş olma diyenlerin de büyük bi payı var. O yüzden sesini çıkaramıyor insanlar.Bu konudam sonra hiç çıkaramaz kıza burda bile inanılmadı çünkü oradan pay biçebilirsiniz.Emeği geçenleri tebrik ederim.

Sinir olman haklı olduğumu gösterir buraya yazarken çok cesaretlisin bakıyorum bu öfkeni o akşam da kullanaydın istediğin kadar sinir ol kadın yanına erkek oturtulmaz nokta :) hoşçakal
Yanlışlıkla erkek yanı kesilmiş başka otobüs yok ister bin ister binme diyorlar paşa paşa biniyosun ne oturtulmazı noktası moktası ya. Ülkede bütün kurallara uyuluyo ya çünkü ondan bu eminlik herhalde

Yanlışlıkla erkek yanı kesilmiş başka otobüs yok ister bin ister binme diyorlar paşa paşa biniyosun ne oturtulmazı noktası moktası ya. Ülkede bütün kurallara uyuluyo ya çünkü ondan bu eminlik herhalde

Size şöyle anlatayım daha geçen yaz arkadaşım nişanlısıyla tatile çıktı otobüste yanyana aldılar koltukları haliyle otobüs şöförü ve muavin yanyana oturtmadılar ikisini o kadar eminim ve yıllardır yolculuk yaparım hiç böyle birşeye denk gelmedim konu sahibi daha oturmadan koltuk için şöförle konuştuğunu daha sonra adama sorulduğunu anlatıyor ailesi duyar diye polise gitmek istemiyor ve başına gelenlere hiç sesini çıkartmıyor normal mi bu şimdi yok kadın onu kıskanmış da kocasını göndermemiş babası yokmuş benim annem gece bineceksem benle gelirdi otogara ya da karşılamaya benim babam yoktu çünkü adamlardan korkmuyor ailesi duyacak diye korkuyor sanki suçluymuş gibi o yüzden konuya inanmıyorum kendisi o adamı arkadaşıydı diyor ama tamamen kendi hissiyatı bu adamların arkadaş olduğu kesin bile değil konunun açılmasındaki amaç ne onu hiç anlamadım zaten böle bir olay gerçekten olduysa polise git deniyor ama oda olmaz niye inanayım ki konuya zorundamıyım ?

Bağırınca noluyo sanıyosunuz? İstanbulun göbeğinde şehiriçi otobüste tacize uğradım ben de üniversiteye yeni başlamıştım o sene. Çok da sesim çıkar ama çıkmadı çıkaramadım ister korku deyin ister başka bişey. Orta yaş 2 3 kadın vardı farkettiler durumu ve kafalarını çevirdiler olay dank etti ve ağladım bağırdım kadınlara dönüp siz farkettiniz niye bi şey demiyorsunuz dedim kadın bana belki sevgilin nerden bilcem ben beni ilgilendirmez dedi. Bi allahın kulu beni korumadığı gibi kimse adama tepki de vermedi ben indim otobüsten. İnerken adam saçmalıyo ne tacizi benim çoluğum cocuğum var diye bağırıyodu arkamdan. Polise gitsem ne değişirdi. Bu kız polise gitse nerden tanıyosun sen bu adamı eski sevgilin mi derler napcak sanıyosunuz polisi siz?

Ha sesini çıkarsın mı evet çıkarsın ama bu kız sesini çıkaramıyosa bunda niye sesini çıkaramıyosun, ben çok güzelim benim peşime kimse takılmadı, sen çocuğa yüz vermiş olma diyenlerin de büyük bi payı var. O yüzden sesini çıkaramıyor insanlar.Bu konudam sonra hiç çıkaramaz kıza burda bile inanılmadı çünkü oradan pay biçebilirsiniz.Emeği geçenleri tebrik ederim.

Bu şekilde düşünürseniz zaten sesi çıkanları da susmak durumunda bırakırsınız.
Ben otobüste taciz etmeye çalışan adamı ittim, kafa üstü gitti adam.
Artık kanıyor muydu kafası nolduysa etrafındakiler bir panikledi, yazık adama falan diye :) cık cıklayanlar falan oldu.
Ben o an keşke daha hızlı itseydim de kafası ile birlikte başka yerleri de kırılsaydı diye düşünerek otobüsten indim.
O zaman 18-19 yaşındaydım.
Bugün olsa o otobüsü karakola çektirene kadar ortalığı ayağa kaldırırım.
O adama hiç bir şey olmayacak olsa bile ona bununla uğraşmak yeter. Bir dahaki sefere iki kere düşünür.
Ses çıkarmayıp, polisi aramayıp napsın peki?
Kurbanlık koyun gibi adam Peşinde berede yakalayacak da zarar verecek diye mi beklesin?
Bir esnafın dükkanına girip babasını, kuzenini, dayısını, amcasını, arkadaşını arasaymış madem.
Böyle Tutuk kalıp kendini yem gibi tuzakta bırakmak neden?
Kusura bakmayın. Korkmuştur konu sahibi muhakkak ama insanın kendini savunma mekanizması, alternatifleri falan olur.
Bu kız şehir dışında ailesinden ayrı bir yerde üniversite okuyacak, kimlerle karşılaşacak...
Hiç bir şey yapamazsan Bağır diyeceğim tabiki ne diyeyim :) en kötü ihtimal olay buyuse, herkes ona suçlasa bile zarar görmez.
Birinci önceliğim de bu.

Size şöyle anlatayım daha geçen yaz arkadaşım nişanlısıyla tatile çıktı otobüste yanyana aldılar koltukları haliyle otobüs şöförü ve muavin yanyana oturtmadılar ikisini o kadar eminim ve yıllardır yolculuk yaparım hiç böyle birşeye denk gelmedim konu sahibi daha oturmadan koltuk için şöförle konuştuğunu daha sonra adama sorulduğunu anlatıyor ailesi duyar diye polise gitmek istemiyor ve başına gelenlere hiç sesini çıkartmıyor normal mi bu şimdi yok kadın onu kıskanmış da kocasını göndermemiş babası yokmuş benim annem gece bineceksem benle gelirdi otogara ya da karşılamaya benim babam yoktu çünkü adamlardan korkmuyor ailesi duyacak diye korkuyor sanki suçluymuş gibi o yüzden konuya inanmıyorum kendisi o adamı arkadaşıydı diyor ama tamamen kendi hissiyatı bu adamların arkadaş olduğu kesin bile değil konunun açılmasındaki amaç ne onu hiç anlamadım zaten böle bir olay gerçekten olduysa polise git deniyor ama oda olmaz niye inanayım ki konuya zorundamıyım ?
Benim başıma geldi o kadar emin olmayın. Ayrıca bırak nişanlıyı sevgilimle de yanyana koltuklarda yolculuk yaptım kimse oturamazsın falan demedi.

Kızın annesi vefat etmiş anne tarafıyla yaşıyorlardı eski konusundan hatırlıyorum burda da yazdı zaten. Muhtemelen tatava yapan sorunu konu sahibinde bulan insanlar o yüzden duyulsun istemedi. İnanmayabilirsiniz tabi inanmadığınız konuyla bu kadar haşır neşir olmanız garip. Kibleyin geçin değerli vaktinizi harcamamış olursunuz

Siz denk gelmediniz diye olmuyor mu sanıyorsunuz? Benim yanıma da erkek oturtmuşlardı. Ayrıca iki kişi bilet aldıysa birlikte, yanındakinin cinsiyetini sorgulamak otobüs firmasına düşmez. Münferit bir olay olmuş, işgüzarlık.
Konuya inanmayabilirsiniz ama sizin sıraladığınız gerekçeler de bana mantıklı gelmiyor. İnanmıyorsanız konu şikayet edip geçin.

Bu şekilde düşünürseniz zaten sesi çıkanları da susmak durumunda bırakırsınız.
Ben otobüste taciz etmeye çalışan adamı ittim, kafa üstü gitti adam.
Artık kanıyor muydu kafası nolduysa etrafındakiler bir panikledi, yazık adama falan diye :) cık cıklayanlar falan oldu.
Ben o an keşke daha hızlı itseydim de kafası ile birlikte başka yerleri de kırılsaydı diye düşünerek otobüsten indim.
O zaman 18-19 yaşındaydım.
Bugün olsa o otobüsü karakola çektirene kadar ortalığı ayağa kaldırırım.
O adama hiç bir şey olmayacak olsa bile ona bununla uğraşmak yeter. Bir dahaki sefere iki kere düşünür.
Ses çıkarmayıp, polisi aramayıp napsın peki?
Kurbanlık koyun gibi adam Peşinde berede yakalayacak da zarar verecek diye mi beklesin?
Bir esnafın dükkanına girip babasını, kuzenini, dayısını, amcasını, arkadaşını arasaymış madem.
Böyle Tutuk kalıp kendini yem gibi tuzakta bırakmak neden?
Kusura bakmayın. Korkmuştur konu sahibi muhakkak ama insanın kendini savunma mekanizması, alternatifleri falan olur.
Bu kız şehir dışında ailesinden ayrı bir yerde üniversite okuyacak, kimlerle karşılaşacak...
Hiç bir şey yapamazsan Bağır diyeceğim tabiki ne diyeyim :) en kötü ihtimal olay buyuse, herkes ona suçlasa bile zarar görmez.
Birinci önceliğim de bu.
Niye sesini çıkaranları susturayım kıza zaten sesini çıkar diyorum en baştan beri. Herkes aynı değil o an ne tepki vereceğiniz karakterinizle bile ilintili değil donup kaladabiliyosunuz. Yani buraya gelip ben söyle yaptım böyle yaptım demek çözüm değil. Sesini çıkar susma şunu yap bunu yap diyerek destek olabilirsiniz önceliğiniz belli olur böylece. Niye susuyosun demek başka bi şeyin önceliği oluyo çünkü.

Siz denk gelmediniz diye olmuyor mu sanıyorsunuz? Benim yanıma da erkek oturtmuşlardı. Ayrıca iki kişi bilet aldıysa birlikte, yanındakinin cinsiyetini sorgulamak otobüs firmasına düşmez. Münferit bir olay olmuş, işgüzarlık.
Konuya inanmayabilirsiniz ama sizin sıraladığınız gerekçeler de bana mantıklı gelmiyor. İnanmıyorsanız konu şikayet edip geçin.
Benim inanmayışıma siz inanmıyorsanız asıl siz geçin :) sadece koltuk meselesi değil olay silsilesi saçma ama siz koltuk olayı başınıza geldiği için orda takılı kaldınız :) kimse inanmaz diye iyi tecavüze uğrayalım verdiğiniz örnekler cidden kan donduran cinsten kendi adıma endişem yok profosyonel tekvandocuyum kendim harici birçok kadını korudum bu şekil olaylardan klavye delikanlısı değilim anlayacağınız ses çıkartmazsanız başınıza herşey gelir sprey taşıyın en basiti küçük elektirik akımı veren aletler var şoka uğratıyor çok pahalı da değil yapıcı örnek verin konu sahibi için değil sadece diğer üye kadınlar için de örnek olur susun nasıl olsa inanmazlar diyen sizsiniz ? burda yazılan bişeye inanmıyorum ben reel de bu olay gerçek olsa ve sığındığı kadın ben olsam adamın alnını karışlarım evelallah :)

Benim inanmayışıma siz inanmıyorsanız asıl siz geçin :) sadece koltuk meselesi değil olay silsilesi saçma ama siz koltuk olayı başınıza geldiği için orda takılı kaldınız :) kimse inanmaz diye iyi tecavüze uğrayalım verdiğiniz örnekler cidden kan donduran cinsten kendi adıma endişem yok profosyonel tekvandocuyum kendim harici birçok kadını korudum bu şekil olaylardan klavye delikanlısı değilim anlayacağınız ses çıkartmazsanız başınıza herşey gelir sprey taşıyın en basiti küçük elektirik akımı veren aletler var şoka uğratıyor çok pahalı da değil yapıcı örnek verin konu sahibi için değil sadece diğer üye kadınlar için de örnek olur susun nasıl olsa inanmazlar diyen sizsiniz ? burda yazılan bişeye inanmıyorum ben reel de bu olay gerçek olsa ve sığındığı kadın ben olsam adamın alnını karışlarım evelallah :)
Bunları bana mı yazdınız? Ben örnek vermedim ki kan dondurucu olsun? Koltuk meselesini de ilk defa yazdım, takılı kalmadım yani. Karıştırıyorsunuz sanırım.

Bunları bana mı yazdınız? Ben örnek vermedim ki kan dondurucu olsun? Koltuk meselesini de ilk defa yazdım, takılı kalmadım yani. Karıştırıyorsunuz sanırım.
Pardon evet başka bir üyeyle karıştırdım son anda farkettim ama cidden ben bu konuya hiç inanmadım bu olaylar olmuyor mu tabi ki oluyor ama kimse bu kadar sessiz kalamaz kalıyorsa bu da suç ona bişey olmadı yarın bu adamlar serbest olduğu için başkasına saldırabilir bana dokunmayan bin yaşasın durumu bana uymuyor birde konu sahibi yorumlarına bakınca gayet agresif bir kişilik ben burdan onu yazdıklarımla bu kadar sinirlendirdiysem nasıl oluyor o an sesini çıkartamıyor şansa bakın ki telinin şarjı bitmesi filan hep herşey o anı bulmuş tutarsız bir konu bu buraya yazana kadar ailesine anlatması ve polise gidilmesi gerekiyor en azından vatandaşlık görevidir

Back
X