- 6 Mart 2024
- 13.454
- 12.105
- 218
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Gecmıs olsun hemen acilen k vitamini aşısı yapılmadı mı yaKIZLAR BEBEĞİMDE VİRAL ENFEKSİYON BULGULARI VAR ONUN DISINDA TÜM KAN DEĞERLERİ NORMAL FAKAT VÜCUTTA PETEKŞİRLER VAR. DOKTOR YAKIN TAKİP ÖNERDİ. BÖYLE BİR ŞEY YASAYIP GECEN VAR MI? DOKTOR DA GÖRDÜĞÜNDE ÇOK ENDİŞELENDİ AMA KLİNİK OLARAK MENENJİT BULGUSU YOK DEDİ. KUSMA, AĞLAMA, MORARMA OLURSA HEMEN FAKÜLTEYE ÇOCUK ACİLE GÖTÜRÜN DEDİ.
NOLUR BİR SEY SÖYLEYİN ÇOK KORKUYORUM. 3 GÜNDÜR ATESİ VARDI DİYE DOKTORA GİTTİK
Geçmiş olsun. Petekşir nedir, aradım açıklama da çıkmadıKIZLAR BEBEĞİMDE VİRAL ENFEKSİYON BULGULARI VAR ONUN DISINDA TÜM KAN DEĞERLERİ NORMAL FAKAT VÜCUTTA PETEKŞİRLER VAR. DOKTOR YAKIN TAKİP ÖNERDİ. BÖYLE BİR ŞEY YASAYIP GECEN VAR MI? DOKTOR DA GÖRDÜĞÜNDE ÇOK ENDİŞELENDİ AMA KLİNİK OLARAK MENENJİT BULGUSU YOK DEDİ. KUSMA, AĞLAMA, MORARMA OLURSA HEMEN FAKÜLTEYE ÇOCUK ACİLE GÖTÜRÜN DEDİ.
Peteşi o dediğinizKIZLAR BEBEĞİMDE VİRAL ENFEKSİYON BULGULARI VAR ONUN DISINDA TÜM KAN DEĞERLERİ NORMAL FAKAT VÜCUTTA PETEKŞİRLER VAR. DOKTOR YAKIN TAKİP ÖNERDİ. BÖYLE BİR ŞEY YASAYIP GECEN VAR MI? DOKTOR DA GÖRDÜĞÜNDE ÇOK ENDİŞELENDİ AMA KLİNİK OLARAK MENENJİT BULGUSU YOK DEDİ. KUSMA, AĞLAMA, MORARMA OLURSA HEMEN FAKÜLTEYE ÇOCUK ACİLE GÖTÜRÜN DEDİ.
hayır bir sey söylemedi. zaten iki doz menenjit aşısı oldu, 3.doz 13.ayda yapılacaktı.Gecmıs olsun hemen acilen k vitamini aşısı yapılmadı mı ya
vücutta olusan şeylerin sebibi ne olabilir o zaman? doktor cocugun sağlıklı olduğunu söyledi hatta ben vğcuttaki şeyleri göstermeden önce “eve götürün çocuk gayet iyi” dedi. ama gördükten sonra çok endişelendi. atesten önce mi oldu sonra mı diye sordu ısrarla. ben ilk ates baslamadan bir gün önce gördüm.Peteşi o dediğiniz
Endişelenmeyin geçer kan sayımı yapıldıysa platelet değeri normalse endişelenecek bir şey yok.
Meningokoksemi tablosu çok ağır bir tablodur, öyle değildir, öyle bir şey olsa anlarsınız zaten.
Geçmiş olsun. Petekşir nedir, aradım açıklama da çıkmadı
aşı da yapıldı iki doz. doktor da aşı olduğunu söylediğimde rahatladı biraz ama yine de kusma vs olursa hemen fakülteye gidin dedi. cocugun genel duruma iyi sadece ates var. emiyor, oynuyorLady Guinevere menenjit gibi ciddi mi şr şey olsa 3 gün sürmezdi tanı koyulması diye düşünüyorum. Çok geçmiş olsun
Bazen viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabiliyor bir çocuk doktoru olarak tavsiyem kontrole mutlaka götürün.vücutta olusan şeylerin sebibi ne olabilir o zaman? doktor cocugun sağlıklı olduğunu söyledi hatta ben vğcuttaki şeyleri göstermeden önce “eve götürün çocuk gayet iyi” dedi. ama gördükten sonra çok endişelendi. atesten önce mi oldu sonra mı diye sordu ısrarla. ben ilk ates baslamadan bir gün önce gördüm.
Böyle bir uygulama yok aslındaGecmıs olsun hemen acilen k vitamini aşısı yapılmadı mı ya
cocuğun keyfi yerinde, emiyor. ek gıda konusunda çok iştahlı değil. eline verirsem öyle oyalanıyor ama emmesinde sıkıntı yok. kusma da 2 gece önce dolven verdik ve ağzına aldığı an kustu tüm gün yediklerini ama onun dısında bu güne kadar kusma olmadı.Bazen viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabiliyor bir çocuk doktoru olarak tavsiyem kontrole mutlaka götürün.
Genel durumda bozulma halsizlik 3 günü geçen 38 üstü ateş, beslenmeme her yediğini kusma olursa acile götürün.
eğer viral enfeksiyon sebepliyse bu görüntü ne kadar sürede geçmesi gerekiyor? internette araştırdığımda morarma vs deniyor ama öyle bir durum yok. sadece iğne ucu kadar minik minik benekler var. renkleri kahverengi-bordo gibiBazen viral enfeksiyona bağlı döküntüler olabiliyor bir çocuk doktoru olarak tavsiyem kontrole mutlaka götürün.
Genel durumda bozulma halsizlik 3 günü geçen 38 üstü ateş, beslenmeme her yediğini kusma olursa acile götürün.
Bir haftaya tamamen geçmesi lazım. Takipte kalın. Korkacak hiçbir şey yok, kontrole götürürsünüz genel bir bakılır. Kan değeri bakıldı dediniz değil mi?eğer viral enfeksiyon sebepliyse bu görüntü ne kadar sürede geçmesi gerekiyor? internette araştırdığımda morarma vs deniyor ama öyle bir durum yok. sadece iğne ucu kadar minik minik benekler var. renkleri kahverengi-bordo gibi
evet evwt. kan sonucları her sey normal. crp de 0.65, plt 363 çıktı. doktor kan sonucları normal dedi. viral enfeksiyon bulguları var onu da evde ates düsürücü, ılık dusla atlatırsınız dedi. ama işte döküntüler konusunda da dikkatli olun, takip edin dedi. bu geceki duruma göre yarın arayıp ona bilgi vermemizi de istediBir haftaya tamamen geçmesi lazım. Takipte kalın. Korkacak hiçbir şey yok, kontrole götürürsünüz genel bir bakılır. Kan değeri bakıldı dediniz değil mi?
Geçmiş olsun bir an önce düzelir inşallah.GÜNCELLEME
Dün tüm gece cocugun atesi düşmeyince doktorumuz bugün fakülte çocuk acile gitmemizi istedi. prof bir doktor muayene etti. bacaktakiler peteşiye benziyor ama çok az ve kücük dedi. vücudun geri kalanında görülenler cillenme gibi duruyor dedi. Su anlık menenjit düsündürecek bir durum yok, emme olmaz, huzursuzluk, kusma vs yasarsanız acile gelin dedi. Peteşilerde de eğer artma veya büyüme olursa yine gelin dedi. Yani durum değişmedi hala
amin inşallah. aşılı olduğu için zaten yoğun bakıma girme ihtimali düsüktür menejit olsa dahi dedi. ama sürekli gözlemleyin cocugu dedi. dün gece 3 saat uyudu sadece bugün de toplam belki bir saat uyumuyor. atesi sadece dolvenle düsüyor, fitil dahi etki etmedi atese. dolvenin de etkisi gectiği gibi yine 38.5, 39 oluyor. gören her doktor da cocuk gayet iyi durumda diyor. oyun oynuyor, eskisi kadar olmasa da neşeli ve hareketliGeçmiş olsun bir an önce düzelir inşallah.
Umarım öyle bir şey değildir malesef ülkemiz yol geçen hanı olduğu için ve aşı redleri yüzünden vakalar artıyor ama neyseki aşınız var yakın zamanda geçecektir.amin inşallah. aşılı olduğu için zaten yoğun bakıma girme ihtimali düsüktür menejit olsa dahi dedi. ama sürekli gözlemleyin cocugu dedi. dün gece 3 saat uyudu sadece bugün de toplam belki bir saat uyumuyor. atesi sadece dolvenle düsüyor, fitil dahi etki etmedi atese. dolvenin de etkisi gectiği gibi yine 38.5, 39 oluyor. gören her doktor da cocuk gayet iyi durumda diyor. oyun oynuyor, eskisi kadar olmasa da neşeli ve hareketli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?