- Konu Sahibi ayxsxe_xoxzkan
-
Eşimde bugün merkeze gidip prob için kan verdi. 1 ay bi zaman buluyomuş onun hazırlanması. O işlem tamamlandıktan sonra başlayacağız. Kasım ayını bulacak tüp bebeğe başlamamız. Bizim sürecimiz başlamış oldu. Gelişmeler oldukça bu başlık altından tecrübelerimizi yazmaya devam edelim
bır basarısız pgt dememızden edındıgım deneyım lutfen tum arkadaslar duygularınızı bır kenara bırakıp gozunuzu acın
bakın bızım ısımız ınanın cok zor normal tup bebek yaptıranlar ornegın 10 embrıyonun en kalıtelı gelısenlariinin transferınden umutlanırken
bız 10 embrıyodan once genetık hastalıgı olmayan bulunsun dıye dua edıyoruz sonra 2 tane cıkarsa mutlu olyoruz ama bılmıyoruz o 2 tanesı kalıtelı embrıyomu yoksa degılmı cunku zar zor bulunmus 2 embrıyoya kalıtesız bunlar transferden vazgecelım dıyecek doktor varmıdır bılmıyorum
yanı sızde zaten zor bulunmus bu asamayada geldım bunlar kalıtelımı pekı dıye soramıyorsunuz
enazından bu benım yasadıklarım
demek ıstedıgım bızım ısımız daha zor cunku genetık hastalıklı cocugumuz olmasın dıye dusunurken yapılan ıslemlerde kımseye hıc bısey sormuyoruz...
kızlar slm pgd prob ayrıştırma için kullanılıyor ve genelde yurt dışından geliyor bize yurt dışından geldi yani hastane getirtti yani ellerinde yoksa geliyo yurt dışından onun gelmesi 3- 4 hafta sürüyo
benim ilk iki denemem pgd siz oldu tutmadı maalesef üçüncüsü pgd oldu sadece birtane sağlıklı çıktı en son yaptırdığımdanda iki tane sağlıklı çıktı hamile kaldım ancak bebğim karnımda öldü tekrar deniceğiz nabipse inşş bu sefer hayırlısı olur
merhaba bu başlığı görünce siteye üye olmak ve paylaşımda bulunmak istedim..
ben 2 defa gebelik yaşadım ikisi de ilk trimestırda sonlandı, ilkinde kalp atışı vardıa ama kendiliğinden düştü, diğeri daha uzun süre yaşasa da gelişim geriliği vardı ve doktorun önerisi ile gebelik sonlandırıldı.. biz de genetik tanı nedir böylece öğrendik.. istanbul bahçeci kliniğinden bize bebeğin alınması ve genetik tahlile gönderilmesi söylendi, bebekte 69XXX ile gösterilen genetik sorun çıkınca mol gebelik yaşadığım söylendi ve bunun anne ya da babadan birinde genetik hastalık taşıyıcılığı olduğu söylendi.. bir yandan mol gebelik için bHcg takibi yapıldı bir yandan da eşim ve benden kan alındı ve Genetiks adlı merkezde tahlil yapıldı. ben de bir sıkıntı yokken eşimde 47 XY dağılımı ve dengeli translokasyon görüldü ve sağşıklı gebelik şansının %15 olduğu, her gebelik öncesi PGT (Preimplatasyon genetik tanı) yapılması söylendi..
bu arada bana mol gebelik yüzünden bir yıl gebe kalmak da yasaklandı (kansere dönüşebilen kötü bir durummuş bu).. çok şükür o dönemleri atlattık, şimdi tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyoruz ancak burda yazılanları okuyunca şimdiye kadar yaşadıkllarımın denizde damla olduğunu anladım..
beni tüm tedavinin ilaçlarına katlanıp acısını çekip bir de hiç sağlıklı embriyo bulunmayacaksa, ya da bulunan kalitesiz olacaksa işimiz çok çok zor gerçekten.. tabi hakkımızda hayırlısı olsun...
ben istanbulda olmama rağmen istanbulda yaptırmak istemiyorum, eğer illa burda yaptıracaksam da Alman hastanesi düşünüyorum, orda yaptıran oldu mu? bir de tedavi masrafları için rapor alan oldu mu? duyduğuma göre üç yıllık evli olmak ve beş yıllıksigortalı olmak gerekiyormuş, ben henüz ikisine de uymuyorum.. maddi açıdan devlet desteği olmadan bu tedaviyi (hele hele şansı bu kadar az bir tedavi) masrafını karşılayamam..
neyse fazla uzatmayım dediğim gibi hakkımızda hayırlısı olsun
hoşgeldin canım ramıza yaşadıklarına çok üzüldüm inşş hepimizin sağlıklı bebekleri olur inşş bu yoll biraz daha meşekkatli diğer tüp bebeklerine göre rabbimden hayırlısı ama ondan umut kesilmez
bende pgd ile hamile kaldım fakat bebeğimin kalp atışları durdu 8+5 günlükken kürtaj oldum bebeğimi genetiğe gönderdi dr temiz çıktı yani ölüm sebebi belli değil napalım buda bizim bu dünyadaki sınavımız rabbim beterinden saklasın arkadaşım tekrar ne zaman başlıyorsun tedaviye nden istanbulda yaptırmak istemiyosun ben izmirdeyim ve istanbulda yaptıracağım nasipse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?