• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pgt li tüp bebek 19 haftalık gebelik kaybı 😔😔

Allahım sabırlar versin. 😪İyi bir perinotoloji uzmanıyla görüşün umarım böyle bir acıyı bir daha asla yaşamazsınız umarım sağlıklı hayırlı bir evlat sahibi olursunuz en kısa zamanda. Amin ❤️🙏🏼
Çok teşekkür ederim amin inşallah🤲🏻🌸 perinatoloji ile görüşeceğim zaten

Genetik testte trizomi 9 çıktı😔kızmış bebeğim. İçim çok acıyor. Suana kadar 2 opu 4 transefer geçirdim. Embriyolar sadece 3. Güne gitti hep. İlki kimyasal, 2-3 negatif, 4.ü de düşük oldu . Demek li embriyolarım hep sorunlu😔 5. Güne gidip pgt yapmak lazım ama amh de düştü iyice. Nolcak bilmiyorum 😂😂ya gitmezse 5. Güne
Yaaa inşallah bu sefer 5. Güne gider güzel düşün dualarımdasın 🤲🏻🌸

Çok çok zor yaşadığınız. Ne yazık ki çok benzer bir durumu ben de yaşadım. PGT normal embriyo, fetal dna testi normal. 16.haftada rutin kontrolde bebeğimizin kalp atışlarının çok yavaşladığını gördü doktorumuz. hemen müdahele etti hastaneye yatış yaptık. belki o an müdahele edilmeseydi kalbi duracaktı. 2 hafta sonra detaylı ultrasonda organ gelişiminde sorun olduğu görüldü, yaşamla bağdaşmayacak bir durum olduğu için gebeliğim sonlandırıldı sizinki gibi. genetik test yapıldı onda bir şey çıkmadı. sadece organ gelişimindeki sorun. nedeni hakkında kimsenin bir bilgisi yoktu. sadece rastlantısal bir durum denildi. sabırlar dilerim o kadar zor ki yaşadıklarımız.
Başınız sağolsun. Ne gibi organ sorunu çıktı acaba😞 artık çok duyuyorum pgt Li transfer bile olsa anamoli nedeni ile sonlandırılan gebelikler var
İnsan ne yapacağın şaşırıyor

Öncelikle bol sabır diliyorum. Transfer sürecinde rahimle ilgili bir sorun yaşadınızmı kalınlığı kaçtı? Bende pgtli bir bebeğimi kaybettim 7li haftalardaydı. Sonraki transfer aşamasında rahim duvarım ince kalıyodu ona yoğunlaştık. Bağışıklık için serum kullandım transfer zamanı ve gebeliğin birkaç haftası. Kan sulandırıcı dozunu yükseltti doktorum 6000lik kullandım oksaparı ve çok yüksek dozda progestan kullandım. Yani sorun neydi bilmiyoruz bebek sebebiyle değildi kayıp bendeki sorun yaratabilecek herşeyi engellemeye çalıştık.

Çok çok zor yaşadığınız. Ne yazık ki çok benzer bir durumu ben de yaşadım. PGT normal embriyo, fetal dna testi normal. 16.haftada rutin kontrolde bebeğimizin kalp atışlarının çok yavaşladığını gördü doktorumuz. hemen müdahele etti hastaneye yatış yaptık. belki o an müdahele edilmeseydi kalbi duracaktı. 2 hafta sonra detaylı ultrasonda organ gelişiminde sorun olduğu görüldü, yaşamla bağdaşmayacak bir durum olduğu için gebeliğim sonlandırıldı sizinki gibi. genetik test yapıldı onda bir şey çıkmadı. sadece organ gelişimindeki sorun. nedeni hakkında kimsenin bir bilgisi yoktu. sadece rastlantısal bir durum denildi. sabırlar dilerim o kadar zor ki yaşadıklarımız.
Benzer bir durum yaşamışız teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sabırlar diliyorum. Anlam veremediğimiz bir durumun içerisindeyiz o kadar emeklerle o haftalara gelebilmişken bebeğimizi kaybetmek gerçekten çok zor 😥

Öncelikle bol sabır diliyorum. Transfer sürecinde rahimle ilgili bir sorun yaşadınızmı kalınlığı kaçtı? Bende pgtli bir bebeğimi kaybettim 7li haftalardaydı. Sonraki transfer aşamasında rahim duvarım ince kalıyodu ona yoğunlaştık. Bağışıklık için serum kullandım transfer zamanı ve gebeliğin birkaç haftası. Kan sulandırıcı dozunu yükseltti doktorum 6000lik kullandım oksaparı ve çok yüksek dozda progestan kullandım. Yani sorun neydi bilmiyoruz bebek sebebiyle değildi kayıp bendeki sorun yaratabilecek herşeyi engellemeye çalıştık.
Rahim kalınlığımın gayet iyi olduğunu söylemişti doktor şuan net hatırlamıyorum. Sizin adınıza sevindim en azından sorun bulunmuş ve ona yoğunlaşılmış. Şimdi sağlıklı bir bebeğiniz var mı peki ne durumdasınız ☺️

Rahim kalınlığımın gayet iyi olduğunu söylemişti doktor şuan net hatırlamıyorum. Sizin adınıza sevindim en azından sorun bulunmuş ve ona yoğunlaşılmış. Şimdi sağlıklı bir bebeğiniz var mı peki ne durumdasınız ☺️
Evet çok şükür 1,5 yaşında olcak bebeğim. Hatta pgtden sağlıklı gelen embriyomu kaybetmiştim sonraki transferimde mozaik embriyo transfer oldum kızım doğdu☺️🩷

Başınız sağolsun. Ne gibi organ sorunu çıktı acaba😞 artık çok duyuyorum pgt Li transfer bile olsa anamoli nedeni ile sonlandırılan gebelikler var
bizim sorunumuz buydu:

genelde bu durumdaki bebeklerin %90ı yaşayabiliyorken biz şanssız %10 luk dilimdeydik. Çok erken haftalarda hidrops gelişmişti. İstanbulda gitmiştik iki perinatolğa, ikisi de çok deneyimli hocalar. Atıl Yüksel ve Recep Has. İkisinin de raporu yaşamla bağdaşmadığı yönündeydi.

Benzer bir durum yaşamışız teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun sabırlar diliyorum. Anlam veremediğimiz bir durumun içerisindeyiz o kadar emeklerle o haftalara gelebilmişken bebeğimizi kaybetmek gerçekten çok zor 😥
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, hayat işte. Bazen ne yapsak da olmuyor. Önce acınızı yaşayın yasınızı tutun, kendinize zaman verin. Çok zor yaşadığınız. Ne yapmak istediğinizi zaman gösterecek size. Acele etmeyin hiç bir şey için. Tüm güzel dileklerim ve dualarım sizinle

Evet çok şükür 1,5 yaşında olcak bebeğim. Hatta pgtden sağlıklı gelen embriyomu kaybetmiştim sonraki transferimde mozaik embriyo transfer oldum kızım doğdu☺️🩷
Çok sevindim sizin adınıza darısı başıma inşallah 😍

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki, hayat işte. Bazen ne yapsak da olmuyor. Önce acınızı yaşayın yasınızı tutun, kendinize zaman verin. Çok zor yaşadığınız. Ne yapmak istediğinizi zaman gösterecek size. Acele etmeyin hiç bir şey için. Tüm güzel dileklerim ve dualarım sizinle
Haklısınız ne zaman kendimi iyi ve hazır hissedersem bu sürece tekrar başlayacağım. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🌸☺️

Haklısınız ne zaman kendimi iyi ve hazır hissedersem bu sürece tekrar başlayacağım. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🌸☺️
Allah size sabır versin. Geçen sene benzer bir süreç yaşadım ve asla unutamıyorum. 1 senem çok zor geçti ama hep bir yandan da denemeye devam ettim. Sonuç da henüz alamadım ama her seferinde hep umutla hep pozitif ilerledim. Sizinki de bundan sonra çok kolay olsun inşallah 🙏🏻

Arkadaşlar 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Pgt li tüp bebek yaptırmıştım. Tesadüfen şikayetim yokken doktora gittim sadece kontrol amaçlı olarak doktor kalbinin durduğunu söyledi. Hiçbir şikayetim olmadı kanama ya da su gelmesi vs. Bebeğimi ilaçla ölü olarak doğurmak zorunda kaldım😔 Gerçekten çok zor bir acı Rabbim kimseye göstermesin. Genetik ve patoloji raporumuz temiz geldi. Sebebini bulamadık. Kan pıhtılaşmam var onun için 0,4 oksapar ve gün aşırı 100 mg corasprin kullanıyordum. Acaba doz mu yeterli gelmedi bilmiyorum. Benim gibi bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı bir sebep bulabildiniz mi ? Daha öncede erken kaybım oldu kimyasal gebelik ve dış gebelik yaşadım. Ancak ilk defa böyle bir durum yaşıyorum. Yardım istiyorum sizden🌸 kan pıhtılaşma sonucumu ekliyorum. Doz olarak sizce yeterli miydi ?
Mthfr 677 homozigot
Pa1 4G/5G heterozigot
Factor XIII (V34L) heterozigot
Faktör VR2 (c.H1299R) heterozigot
Enfeksiyon da neden olabiliyormuş 😞

Allah size sabır versin. Geçen sene benzer bir süreç yaşadım ve asla unutamıyorum. 1 senem çok zor geçti ama hep bir yandan da denemeye devam ettim. Sonuç da henüz alamadım ama her seferinde hep umutla hep pozitif ilerledim. Sizinki de bundan sonra çok kolay olsun inşallah 🙏🏻
Çok sağol Allah razı olsun. Senin içinde her şey güzel olsun en kısa zamanda pozitif bir sonuç alırsın inşallah 🌸

Merhaba allah bagıslasın oncelikle uzun sağlıklı ömrü olsun❤ mozaik oranı ve hangı kromozom olfugunu hatırlıyor musunuz

Biraz araştırdım ileri hafta gebelik kaybı yapmaz diyorlar ama bilemiyorum işte hidrosalpenks konusunu yine birkaç doktora soracağım. Ankaradayım canım. Yardımın için teşekkür ederim. Perinatoloji doktoruna hiç gitmedim önerileri olan arkadaşlar olursa lütfen yazın.
Başınız sağolsun 🙁
Nihal Şahin Uysal'ı önerebilirim Başkent Hastanesi'nde.

Merhaba allah bagıslasın oncelikle uzun sağlıklı ömrü olsun❤ mozaik oranı ve hangı kromozom olfugunu hatırlıyor musunuz
Hatırlamıyorum malesef ama oranı düşük ve yaşamla bağdaşan kromozomda demişti doktorum o yüzden uyhun görmüştü

Pgt li embiryolarda %1 ihtimalle yanılma payı olabiliyo maalesef. Bide pgt tüm genetiklere bakmıyor galiba belli başlı kromozonlar bakıyo. Tutunabilşyo tabi tutunması daha yüksek şansı arttırıyo . Ama kalbinde sorun olurmu olmazmı gebeliğin iletleyen haftalarında pgt bunu bilemiyor sanırım.

Back
X