- 16 Mayıs 2011
- 1.184
- 43
- 158
- Konu Sahibi Kavimlergocu
-
- #21.981
ay ben de şimdi gördüm onları bayıldım yaaaa
ne kadar tatlılar maş.
sanırım bi süre küvezde kaldılar
Ağladım görünce zaten
inş. ben de sağlıkla o günlere gelirim de alırım kucağıma hamsilerimi
kadının göbeği dikkatinizi çektimi
aboo o nasıl göbüş öyle
kadın kendi de tombiş ama yine de göbeği çok yaaa
ben de öyle olur muyum acaba düşünmeden edemedim
Benmdee görür görmez aklıma sen geldinnn,kaç kilolar acaba yaa çok tatlılar maşallahh
Darısı ve daha kilolusu sana inşallahh canımm
Kadın çok kilo almış yaa acayip şişmiş
Zapzayıfdı o biliyormusun..
Sen o kadar olmassın canımmm merak etme o çok kilo almışşşşş
Sende o diyetisyen oldugu sürece 17 kiloyla dogrursunnnn
İnşallah ilk önce saglıkla..
Vajinadan ölçüldu inş bi sıkıntı çıkmaz biz tedbirimizi alalimdacanım ilerde kısalır veya kısalmaz diyemem. doğuma yaklaşınca doğal kısalır. türk kadınlarında ortalama 4 cm miş. 2.5 altı riskli. vajinal mi baktı kim baktı?
canım geliyordu diyordun ya şu kadar geçti filan. sonra çıkmaz üzülürsün diye yazmadım. bu son kısalık vs meselesini bilmeden...
canım ... en iyisi onları yok saymak. bebişin beyin gelişimi vs oluştuğu dönemler takıp da üzme kendini. pıhtılaşmalar da iyi çıkar inşallah...
tıbbın imkanlarından yararlanmaya niye karşılar ne yani sorunlu olsa ne diyecekler gelin sonlandıralım. kolay tabi onlara...
Ay Nazım bende izledim nasıl gözlerim doldu varyaKızlar şu esra eroldaki solist burcu dogurmuş ikizlerinii,ayy çok tatlılar yaa içim gittii..
Sizce kaç haftalık o bebekler biraz küçük duruyorlar degilmi?
Lavecim,
Benim bildiğim -daha doğrusu gittiğim genetikçilerin söylediği (bunlara forumda ismi en çok geçen isimler dahil) parca büyükse erken kayıp ihtimali artıyor.
Benim de, annemin de hep 10.haftaya kadar kayıplar oldu. Nitekim benim kromozomlar da küçüklerden değil (6,7)... Doğal denemeye hafifçe beni yönlendiren genetikçilerle -Allah korusun- sağlıksız birey ihtimalini sorgularken yukarıdaki bilgiyi destekleyici yorumlar yaptılar. "Problem varsa yaşamla bağdaşamaz çünkü kromozomlar ileri kromozomlar değil, büyükler" dediler. Hamile kalman zor bu yüzden demediler. Fakat erken kayıp üzerinde durdular.
Benim senin durumunla ilgili vurgulamak istediğim şu: erken derken bazen o kadar erken ki, ilk kese oluşmaya yüz tutup yolk kesesi ve emriyo dahi oluşamadan kayıp olabiliyor. Sende de bu olmuş olabilir.
Ayrıca, kafamdaki diğer şeyi de söyleyeyim hamile neden kalmadım sorgunla ilgili.
Dostum ben, kayıp yaşayıp kürtaj olduğum embriyo bile oluşmayan gebeliğimde, isteyerek gebe kalmamıştım. Plansız ve aslında kalınmaması gereken şartlarda kaldım (anladın, anladın:)..) Şimdiye gelirsek 1 yıldır planlıyorum, kalamıyorum, olmuyor. Doktor şunu söylüyor: tamamen psikolojik. Bu genetik konuya takılmıyorum sanıyordum... Takılıyormuşuz. Bu psikoloji inanılmaz güçlü dedi bana. Hamile kalmayı çok ciddi etkileyebilecek kadar güçlü. Bazı bünyelerde bu olabiliyor dedi.
Kromozom translokasyonlarıyla ilgili çalışmaların kökeni öyle yüzyıllar değil. Türkçe kaynaklar kısıtlı. Aslında benim anladığım (bunu dr.lar söylemedi ama okuduklarımdan anlayıp yorumladığım) her kromozom noktasının ortaya çıkarabileceği bazı haller/durumlar var (çünkü gen taşıyorlar). Down'ın bi adının olması o kromozomla ilgili daha sık problem görülmesi ve bu yöndeki araştırmaların anlamlı bir sonuca varmış olması. Bi kaynakta mesela bilmem kaçıncı kromozomun bilmem kaçıncı zerreciğiyle başka bir kromozomun a noktasına yapışması -mesela- kansere, mesela 6 parmaklı olmaya, mesela zor hamile kalmaya, mesela hızlı saç dökülmesine, mesela bağışıklık sisteminin zayıf olmasına- vs vs gibi belki daha kabul edilebilir sonuçlara da sebep olabiliyormuş.
Benim kromozomlarımdaki bu sorun, bende de muhakkak bir etki yaptı. Bunun ne olduğunu bilmiyorlar çünkü birebir aynı kromozomların aynı noktalarının aynı kollarındaki diğer kromozomun aynı zerreciğiyle birleşen birkaç örnek incelenip bir sonuca varılıp bunu da dokümante etmemişler henüz. Elimizde bize ışık tutacak birşeyler olsaydı kuşkusuz daha iyi hissederdik. Çünkü başımıza ne geleceğini çok bilmiyoruz pgt siz bir bebek denediğimizde.
Çok uzattım ama örnek olarak konuyla ilgili internetten bişeyler kopyalıyorum buraya:
1.Kromozom:En büyük kromozom...Alzheimer hastalığı,prostat kanserine eğilim,baskın sağırlık,doğuştan katarak,Rh faktörü,akciğer kanserine yatkınlık
2.Kromozom:Sık görülen birçok hastalığa neden oluyor.belleğin oluşumuyla ilgili bilgiler,kolon(kalın bağırsak) kanseri,kas gelişimini engelleyen gen,doğuştan gece körlüğü,2 tip şeker hastalığı.
6. kromozom: Şizofreniye eğilim,bağışıklık sistemi ,disleksiye yatkınlık,kroner damar sertliği,epilepsi
7.Kromozom: Kolon kanseri,sinir sistemi tümörü,otizm(içedönüklük),şizofreniye yatkınlık,kronik akciğer iltahabı,şişmanlık
21.Kromozom:Alzheimer hastalığı,amyotrofik lateral skleroz(Stephen Hawking’in hastalığı),manik depresif psikoz,Down sendromu,ilerleyici miklonik sara,parkinson,lösemi.
Bazen şu noktaya geldiğim de oluyor: olmazsa da en kötü ihtimalle olmaz. Ve ben, biz hayata sadece bunun için gönderilmedik. Hayatın amacı değil.
Yine de olumlu bitirelim mektubuzu:
Allah nasip etsin hepimize.
aynen bence de doktorlara umutsuz ve karamsar konuşmak ne kadar kolay geliyor ve ne rahatça söylüyorlar bunu
kimi doktor 6 yıl tıp okuyor ama okurken sanırım hasta psikolojisi dersine girmeyi unutuyorlar
geçmiş olsun akasya inş. sıkıntıların en kısa zamanda düzelir
ilaç filan kullanırsın
pgt düşmanlarına ayrıca gıcığım ben zaten
bi yol göstersinler de çocuk sahibi olalım o zaman
şuan elimizdeki en iyi ve başarılı yöntem bu ne yapalım
sanki kesinkes %100 lük bir yöntem çıktı da biz kullanmadık
hayret bişey yaaa
Vajinadan ölçüldu inş bi sıkıntı çıkmaz biz tedbirimizi alalimda
Ay Nazım bende izledim nasıl gözlerim doldu varya
Ama bebekler küçüktü dediğin gibi
İsimleri hoşuma gitmedi yaz ile han
Bide o kadın tombisti zaten iyice kilo almış ee bse ikiz gebelik olunca normal yani
kızlar oğlum melek oldu.................
Vajinadan ölçüldu inş bi sıkıntı çıkmaz biz tedbirimizi alalimda
Ay Nazım bende izledim nasıl gözlerim doldu varya
Ama bebekler küçüktü dediğin gibi
İsimleri hoşuma gitmedi yaz ile han
Bide o kadın tombisti zaten iyice kilo almış ee bse ikiz gebelik olunca normal yani
ben kadının zayıf halini bilmiyorum zayıfmıydı gerçekten
ay dur naz ben 5 kilo daha alıp bitirmek istiyorum
şekerim ii çıkarsa diyeti bırakırım ama naz
ya da araya kaçamak atarım yani yoksa yemek yemekten soğuyacağım
aslında çok güzel besleniyorum ama bu beslenme tarzı bana göre değil o var
her gün et et gına geldi yaaa
ay darısı hepimizin başına inş.
AED seni eylül topiğinden hatırlıyorum. Orada da negatif sözlerinle insanları üzüyordun.Senin tarzın bu olabilir birşey demiyorum ama bu topiğe neden bu mesajı yazdığını da hiç anlamadım. Sen doktorla görüşmüş olabilirsin. PGT'ye inanmıyor olabilirsin. Senin doktorun da PGT'yi bilmiyor ya da kendi merkezinde PGt ile sağlıklı gebelik sağlayamamış olabilir. Ben PGT ile hamileyim. Buradaki birçok arkadaşım da PGT ile hamile kaldı. Bizim PGt'den başka seçeneğimiz yoktu. Büyük mücadelerle yavrularımıza kavuştuk. Sen ne yaparsan yap ama buraya gelip de PGt ile hamile kalanların moralini bozma. Tamam mı arkadaşım
gunaydın kızlar,
arada gırıyorum yatılı mısafirim var okuyup çıkıyorum..naz cok gecmiş olsun cnm kendine dıkkat et yorma be guzelim...akasya ilk kendini ve bebişini düşün rahatlamaya calış ve baktın kotusun rapor al tatlım.. tulıpe cok cok uzuldum anlatamam...kızlar umarım herkes iyidir hamişlerimiz kendinize iyi bakın..incicim senin de kolp.olmadı daha biliyorum tez zamanda atlat cnm insallah..bakıyorum arada hepiniz dualarımdasınız sonra uzun uzun yazrım,görüşmek üzere herkese sevgiler..
iyi de arkadaşım sen niye bu kadar PGT savunucususun? Ben normal yolla hamile kaldım. Aynı risklere sahibim. İkili tetsi amniyosentez falan.. yaptırıyorum herkes gibi. Bence AED kendi fikrini soylemiyor doktorların kendine soyledigini soyluyor. Bana da doktorlar PGT maliyetinin tup bebek maliyetine yakın oldugundan ve çok yumurtası olanlar için bir tercih olabileceginden ama yumurtaya zarar verme durumu olabilceginden soz etmişlerdi. Bunu soylemesinde ne gibi bir sakınca var. Sonuçta bu bir yontem tıpkı diğerleri gibi. Burada herkes fikrini ve öğrendiklerini paylaşıp fikir sahibi olmaya çalışıyor. Kimse kimseye niye şunu bunu seçtin demiyor. Sen bu şekilde hamilesin diye herkes de tutacak diye bir şey yok. Sadece benim fikrim demeyin.Sana olan şey %100 herkeste tutmaz. %100 bu yontemle tutacakmış gibi herkese umut verip boşuna insanlara para harcatman bence saçma. Doktorlar doğru hastaysa zaten bu yontemi önereceklerdir. demekki o doğru hasta değilmiş. Merak etmeyin kimsenin umudu kırılmaz . Bana da tup bebek denmişti ama spontan olarak hamile kaldım.Bu Allah'ın işi. Sonuçta o verirse oluyor. gerisi hep fasa fiso.
Nasılsım bugün canım eylülcüm nasıl iyimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?