canım laveque bizim sonuçlarda da bi sürü başka sorun vardı.
mesela 18.kromozomu hiç olmayan embryo vardı, 18 ne bende ne eşimde sorunlu. ama ikimizden de gitmemiş döllenme olurken.
bu tüp bebek tedavisinin pgt nin pek de doğal olmayan bi süreç olmasından kaynaklanıyor.
normalde böyle bi döllenme olsa o embryoyu embryodan bile saymıyo vücudumuz ama biz tedavide onu test ediyoruz demişti bana dr.
Mattikacim canim,
Bunlari duymak en azindan bende extra bor sorun olmadigini bilmem acisindan iyinoldu. Icime su serptin.
bu hepimizin başına gelen bişey tedavi sırasında. kendinde sorun var gibi düşünme.
bizim 8 embriyodan birinden cvp alınamamıştı, bu gelişimi durduğu anlamına gelir demişlerdi.
7 embriyoda da ne sorunlar vardı neler. hiç cinsiyet kromozomu olmayan, 3 tane cinsiyet kromozomu olan vs.
normal şartlar değil yani bu tedavi.
allah hakkımızda hayırlısını versin. üzüntünü paylaşıyorum.. malesef elimden gelen sadece bu.
Benim sonuc alinamayan embryomla ilgili de soyle demis embryolog. Bu embryonun durumu iyi gorunuyor demis.
Yani anladigim kadari ile bolunmesi durmadi, aksine devam ediyor ama cevap alinamadi.
Ben de diyorum acaba makinayi sapittirdik mi cillop gibi bir embryo ile

Alisiknya surekli hata bulmaya , hata bulmayinca dumur mu oldu acaba ?:26:
Saka bir yana , su anda dondurdular. Ben acikcasi heyecan da yapmadim. Bunca kotu sonuc arasinda nasilmolcak da bulcaz zaten ben bilmiyorum bu bebegi? Her denemede umudum biraz daha yok oluyor. Bir sonraki denemeye hic hevesli baslamayacagimi su andan biliyor ve hissediyorum.
Lave canım çok üzüldüm. Mattikaya katılıyorum. Benim de biliyorsun birinde anükleer yazıyordu işlem yapılamamış. 2 sağlıklı 2 sağlıksız. Sağlıksızlarda birinde neler neler biri de trizomi 21. Ki bizde yokken bu sorunlar. İnşallah o embriyon sağlıklıdır. Polar yapılmadı sanırım bu kez. Yapılsaydı anlaşılır mıydı ki?
Ne sevindik 9 embriyo deyince. Yine şuraya geldik nasipte ne varsa o olur ama gerçekten çok üzüldüm canım... Elimizden malesef başka bir şey gelmiyor...
9 yumurta canim... Evet sevindik ama bundan sonra sayi bir sey ifade etmeyebiliyor bunu bende net bir sekilde gorsuk.
Polarlarini alin demistim ama sanirim almamislar canim 9 sayisini gorunce. Nasilsa polara gerek kalmaz 5. Gune giden illa olur diye. Ama iste gorduk. 4 yumurtada da 3 gitti pgtye 9 yumurtada da.
Nasip guzelim nasip. Yirtinsak da faydasi yok. Bu kesin. Ben bunu bir daha anladim.
laveque canım 2 embriyonun durumuna çok üzüldüm ama diğeri için umutlandım inşaallah ondan güzel bir haber gelir. Ne zaman belli olurmuş onun sonucu? Dualarım seninle. Allah hepimizin yardımcısı olsun...
canim,
Sanirim bir ikihaftaya bakacaklar.
Ben sonuc beklemiyorum Incicim.
Hic bir beklentim yok.
Sinegin yagini cikartiyor olnlar da, acaba bulur muyuz diye.
Durumu anlayabiliyorum.
Ama nafile.
Bir sonraki tedavi nerede, ne zaman. Onu dusunmek gerek simdi.
Iki kilo aldim. Once onlari vermek istiyorum.