Zeybek arkadaşım geçmiş olsun. Burada İzmirden bir arkadaş daha var. Burada yazan arkadaşlar olarak hepimizin genetik sorunları var ve pek derdimizi, kaygılarımızı anlayan insanlar yok çevremizde ve buradabirbirimize destek olmaya çalışıyoruz.
Oğlun için öncelikle çok üzüldüm. Ben de senin yaşadığın şekilde olmasa da doğduktan sonra oğlumu kaybettim. 25 haftalık 800 gram olarak yaşama merhaba dedi oğlum ama malesef solunum cihazları içinde 4 gün yaşayabildi. Genetik sorunu var mıydı sorusunun cevabını bilemiyoruz çünkü sorunumuzu bilmiyorduk. Ama ben sağlıklı olduğunu oğlumun rahimağzı yetmezliği sebebiyle erken doğduğunu düşünüyorum. Öncelikle doğduktan sonra kaybetmenin acısı gerçekten çok büyük Allah sabır versin, derdine de derman olsun diliyorum...
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama sayın bence çok güzel. Tavsiyem çok fazla bekletmeden yeniden denemen. Yıllar geçtikçe malesef sonraki tedavilerde bu sayılar olmayabilir. Genelde biz burada sayının önemli olmadığını defalarca sınadık ama yine de kahrolası oranlar yüzünden (genelde 8 de bir sağlıklı duruma göre değişiyor tabi)takılıyoruz yine de. Bir de neden tutmamış senin embriyoların onun üzerinde de durmak lazım bence.
Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var ayrıca. Bir de 15 gün önce test yaptırıp normal kromozomlu olduğunu öğrendiğim oğlum var. Biz son düşüğümden sonra eşimin genetik sorunu olduğu öğrendik. Eşimin preferik kanda kromozom analizi raporuna göre yüzde 50 46 xy, yüzde 48 47 xyy, yüzde 2 de 48 xyy çıktı. Bir de marker kromozom denilen ne olduğu bulunmayan bir sorun daha var. Ben şunu düşünmeye de başladım. 47 xyy sorunu yaşamla bağdaşan bir sorun. Herhalde düşüklerime sebep olan o marker kromozomu...
Peki ben ne yaptım? Ben de bu ocak ayında pgt yaptırdım. Ataşehir Memeorialde genetik testi Volakan Baltacı yaptı ama biz kendisini görmedik oraya gelip yapacağı söylendi. Ben de 8 yumurta toplandı.(Bu arada 35 yaşındayım ve amh değerim 0.3 çıkmış menopoz sınırı malesef) 7 si işleme girdi. 6 tane döllendi. 3. güne 5'i kaldı pgt yapıldı. 4 incelenmiş. 2 si sağlıksız ( ki eşimde olmayan sorunlar birinde bakılan her şeyde vardı sorun, biri de trizomi 21) 2 sağlıklı geldi. 5. gün öğrendik bunu ama ne yazık ki aynı gün sağlıklı embriyolarımın gelişiminin de durduğunu öğrendik transfer yapılamadı yani.
Daha önceki gibi bu ay doğal denedik olmadı. Eşimde sperm hız sorunu da var ondan da olabilir bilmiyorum. Sürecim böyleydi benim...