Kızlar merhaba ;
Bügün işlerim çok yogun deildi öncellikle Muhrerem bahçe ile görüştüm ;
3 kürtaj ve 2 tüp bebek yaptırdıgımı söledim ve 3. demeyi yapıcam acaba PGT haricinde ne yapabiilirim die sordum.
Oda bana başka yapılcak bişey tok sadece Pgt yaptırıcaksın dedi bende acaba bu pgt annemden geçebilirmi die sorsum oda bana '' Sakın öle düşünme dedi annen senden hamileyken kromozom kopup ilk sende translokasyon olabilir dedi.nasıl yani dedim yani translokasyon genetikdir amaa bu sülalede bir kişide başlla sonra kromozomlarla yaygınlaşır dedi ama bu ilk sendede olabilir dedi.
Sonra Memorial Nur hanımı aradım

Oda bana ACGH die tüm kromozmları tek tek proplarla inceleyen bir PGT şekli oldugunu söledi Fiyatı ise; embriyo başına 360 dolar dedi bizler bu ACGH yöntemi ile bir çok anaomali ve translokasyonlu hastaları gebe bırakabiliyoruz dedi.Ve Rahim filmi istedi ben doktorum cem fıçıcıoğlu histereskopi yaptı sorun yok dedim histereskopi farklı rahim filmi farklı dedi.
Sonra Yeditepeden embriyolarımın gönderildigi GENETİX Hakan beyi aradım ve ACGH denilen taramadan bahsettim oda bana ; Bu test detaylı bir test genelde gen sorunu yaşayanlara yapılır ve maliyetli dedi ve embriyodan 2 parça alınıyormuş 2 parça alındıgı içinde kalan embriyoların kalitesi düşüomuş o yüzden hiç önermedi.
Daha sonra İstanbul tüp bebegi aradım çünkü GENETİX deki hakan bey 2012 Ocakdan itibaren 18 kromozom sorunu olan hastası var dedi ve 18 de 15i gebeymiş öle diyince Başarı oranınız neden yüksek die sormak istedim.Filiz hanım adında Genel kordinatörle görüştüm oda bana aynı şeyleri söledii ewet çok hastamız var kromozom sorunu aşılmıycak bir şey deil bir sürü Pozitif sonuç alan kadınlar var dedi.
Bugün baya görüşme yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.Dilerim bu emek ve araştırmalarımızın karşılığını alırız

Hazadecim merhaba ,
ne guzel bir suru sey ogrenmissin hem kendi adina hem de bizler adina .
paylaştiğin için teşekkürler öncelikle.
zaybek demişti sanirim yanlış hatırlamıyorsam , translokasyon kesinlikle genetiktir diye ... daha doğrusu ona da Volkan Baltaci soylemişti .Kişileri karıştırıyor olabilirim ama Zeybek soylememiş olabilir .Her ne ise ne ama Muhterem Bahce'nin soyledigi Volkan Bey'in soyledigi ile tutmuyor.
Ben hala merak ediyorum bir rontgenle kromozom kopar mi?? diyelim ki genetik degil benimkisi ...
pek mantıklı gelmiyor bana , bence de bunun bir dozajının olması gerek .
rahim filmi histeroskopi ile aynı değil , dogru ... rahim filmi tüplerin durumu hakkında daha cok bilgi veriyor benim bildiğim. tıkalı mı açok mı veya su toplanmış mı gibi gibi ve ayı zamanda rahimin şekli gibi. ama bu aşamada neden gerek duydular acaba rahim filmine anlamadım .
ACGH ile bakıldı benim embryolarıma da Memorialda. butun kromozomlara bakıyorlar ama 2 hucre alma meselesı soyle olabılır. bu yonteme aynı zamanda micro array da deniyor ,micro array diyecegim ben alışkanlık :) micro arrayda 5. un biyopsisi alırsan eger o zaman 2 veya 3 hucre alınıyor embryodan çünkü embryo 5. gun zaten cok cok hucreli oluyor . bunun da sakıncası yok demişti bana Cumhur Bey. ama micro array veya fish tekniği , her ikisinde de 3. gun biyopsisinde 8 hücreli olan embryodan 1 hücre alınıyor . Bunlar benim bildiklerim ama tabi senin söylediklerine de kafam karışmadı değil . acaba micro array için 3. gun biyopsisi de olsa 2 hücre mi almak gerekiyor ve bu da embryoyu bozuyor mu diye düşündüm şimdi.
aşılmayacak sorun değil ama sorunun çözümü yok işte :):) allahım isterse saglam embryoyu verecek .
Hazade, iyi olmuş değişik fikirler almışsın. Dolar düştü sanırım 350 dolardı 360 dolar mı olmuş hemen?

Bunlar telefon görüşmesi di mi?
ben de güldüm buna Chnbcim yaa.. 350 idi.. 10 usd zam gelmiş :)
kızlar selam nasılsınız?
laveque cnm sordum ama smyrna da IMSI yokmuş sadece istanbulda var dediler

bana gelince hala şaşkınım dün gittim merkeze kan verdim bir güzel oturup bekledim sonuçların çıkmasını 2,5 saat sonra sonuçlarla beraber gittim doktorun odasına. doktorum demez mi bana önümüzde 2 seçenek var ya birkaç ay normal yolu deneyeceksiniz ya da tüp bebek yapacağız normal yoldan %25 olmaz %50 taşıyıcı %25 tam sağlıklı olur senin yaşın küçük yum rezervin iyi eşinin spermi de fena değil tedavide pgt de yapacağımız için uzun protokol uygulanacak ve daha çok yum elde etmek için daha yüklü ilaç alacaksın bu da hem seni hem de vücudunu yoracak bence normal deneyin ilk önce istersen yumurtlama günü takibini yaparız düşün bir hafta sen karar ver neyi nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi
nasıl yani ya??? dün akşam konuştuk eşimle olmazsa 2-3 ay deneyelim diyoruz ama aklımız karışmadı değil bir yanım hala tüp bebek diyor bilmiyorum ya offfffffff
siz yerimde olsanız napardınız ??? yorumlarınızı bekliyorum

(
Petunya'cim ,
Karisik olmuş biraz ziyaretin , kafan karışmış yani

Haklisin ...
bu verdikleri oranlar klasik oranlar, standart ... biraz bardağın ne tarafından bakmak istediğinle alakalı.
benim eşimde morfoloji sorunu olmasından sanırım ben doğal da hamile kalamıyorum , hiç kalmadım .
ama kalabiliyor olsaydim ne yapardım diye düşünüyorum sana gerçekçi bir fikir vermek açısından ...
denerdim herhalde doğal bir kaç ay...
% 50 taşıyıcı olur demiş . zaten pgtli tüp bebek de yapsan taşıyıcı olmayanı ayırt edemiyorlar.
o yüzden tedavide de taşıyıcı olan embryo rahime konulabilir.
bu açıdan baktığında tüpteki + şansın % 25 daha fazla ...
yanlış mı düşünüyorum ??
Merhaba arkadaşlar,
Ben normal yolla 3 kez hamile kalmama rağmen genetik problemler nedeniyle üçünü de kaybettim. Eşimde de bende de genetik bir sorun çıkmamasına rağmen bebeklerimizde problem olması bizi tüp bebek tedavisine yöneltti. Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezinde Dr. Ulun Uluğ derdimizi dinleyip bize pgt'yi önerdi. Sonuçta 10 embriyodan ikisi iyi çıktı ve ikisi de tuttu. Şu anda çok sağlıklı bir kızımız ve bir oğlumuz var. Bugün tam 4 aylık oldular. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Bu arada geçen yıl mart ayında Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezinde tüp bebek tedavisi için 5000 (iğneler dahil), pgt için de 2000 tl ödedik. Araştırdığımız diğer tüp bebek merkezlerine göre hem fiyatından hem de doktorlarından hizmetlilerine kadar tüm personelin sıcak ilgisinden çok memnun kaldık. Karar veremeyenlerin gidip görüşmelerini tavsiye ederim.
ne güzel .. 10 embryonun pgtye gitmesi de süper bir rakam ... yaşınızı genç sanırım bu kadar embryo elde edebildiğinize göre.
pgd kimyaptı acaba? genetiks mi?
Mullite maşallah ne güzel bir haber. İki sağlıklı evlat. Arada da olsa yaz lütfen. Biz bu arada pgt deneyenler olarak pek güzel sonuçlar alamadık. bu şekilde güzel haberlere hepimizin ihtiyacı var gerçekten...
sorma Chmbcim ya... ne diyim bilemedim .
Genartın yanda verilen reklamına tıkladım.Bu bilgi yazıyordu. Ama kaç tane başarısız tüp bebek denemesi baz alınır bilmiyorum. Onu iyi bir dr ye sormak lazım. Bir de 3 kere aynı kişi mi yaptırdın? Tecrübeli biri mi yaptı, belki uygun yere yerleştirememiştir bilemiyoruz tabi. Rahim duvarı ile ilgili bir şeyler diyorlardı kızlar. Uygun yeri varmış kalınlığına bağlı sanırım. İstersen bir genetikçiyle de görüş...[/QUOTE]
bu uygun yere yerleştirilememe meselesini de ilk defa duydum canım ben ya ...
böyle bir şey var yani
herkese selammm
uzun zamandır hepinizi takip ediyorum bir çok şeyi sizden öğrendim
4 tane dondurulmuş embriyoma pgt yapılacak çok korkuyorum
hayırlısı olsun .