Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hazade insan nerede huzur buluyorsa devam etmeli. Sebat etmek gerek belki de. Maşallah Hituci 4. denemesinde aynı yerde devam edip kavuştu kızlarına. Hem indirim de olur. Peki genetikçi ile görüşebilme imkanın oluyor mu, bilgileri tüp bebek dr si mi veriyor sana? Yani oranın kendi içinde genetik bölümü var mı?

İndirimi sölemeyi unuttum cnm ewet normalde 3,750 ben 1, denemeyi 3,000-tl yaptım ikinciti 2,000-tl üçüncüde 1,850 ödiycem ama 1000 dolar Pgt ayrı bilgin olsun cnm

Kızlar merhaba ;
Bügün işlerim çok yogun deildi öncellikle Muhrerem bahçe ile görüştüm ;
3 kürtaj ve 2 tüp bebek yaptırdıgımı söledim ve 3. demeyi yapıcam acaba PGT haricinde ne yapabiilirim die sordum.
Oda bana başka yapılcak bişey tok sadece Pgt yaptırıcaksın dedi bende acaba bu pgt annemden geçebilirmi die sorsum oda bana '' Sakın öle düşünme dedi annen senden hamileyken kromozom kopup ilk sende translokasyon olabilir dedi.nasıl yani dedim yani translokasyon genetikdir amaa bu sülalede bir kişide başlla sonra kromozomlarla yaygınlaşır dedi ama bu ilk sendede olabilir dedi.
Sonra Memorial Nur hanımı aradım :46:
Oda bana ACGH die tüm kromozmları tek tek proplarla inceleyen bir PGT şekli oldugunu söledi Fiyatı ise; embriyo başına 360 dolar dedi bizler bu ACGH yöntemi ile bir çok anaomali ve translokasyonlu hastaları gebe bırakabiliyoruz dedi.Ve Rahim filmi istedi ben doktorum cem fıçıcıoğlu histereskopi yaptı sorun yok dedim histereskopi farklı rahim filmi farklı dedi.

Sonra Yeditepeden embriyolarımın gönderildigi GENETİX Hakan beyi aradım ve ACGH denilen taramadan bahsettim oda bana ; Bu test detaylı bir test genelde gen sorunu yaşayanlara yapılır ve maliyetli dedi ve embriyodan 2 parça alınıyormuş 2 parça alındıgı içinde kalan embriyoların kalitesi düşüomuş o yüzden hiç önermedi.

Daha sonra İstanbul tüp bebegi aradım çünkü GENETİX deki hakan bey 2012 Ocakdan itibaren 18 kromozom sorunu olan hastası var dedi ve 18 de 15i gebeymiş öle diyince Başarı oranınız neden yüksek die sormak istedim.Filiz hanım adında Genel kordinatörle görüştüm oda bana aynı şeyleri söledii ewet çok hastamız var kromozom sorunu aşılmıycak bir şey deil bir sürü Pozitif sonuç alan kadınlar var dedi.

Bugün baya görüşme yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim.Dilerim bu emek ve araştırmalarımızın karşılığını alırız :16::16:

Hazadecim merhaba ,

ne guzel bir suru sey ogrenmissin hem kendi adina hem de bizler adina .
paylaştiğin için teşekkürler öncelikle.

zaybek demişti sanirim yanlış hatırlamıyorsam , translokasyon kesinlikle genetiktir diye ... daha doğrusu ona da Volkan Baltaci soylemişti .Kişileri karıştırıyor olabilirim ama Zeybek soylememiş olabilir .Her ne ise ne ama Muhterem Bahce'nin soyledigi Volkan Bey'in soyledigi ile tutmuyor.

Ben hala merak ediyorum bir rontgenle kromozom kopar mi?? diyelim ki genetik degil benimkisi ...
pek mantıklı gelmiyor bana , bence de bunun bir dozajının olması gerek .

rahim filmi histeroskopi ile aynı değil , dogru ... rahim filmi tüplerin durumu hakkında daha cok bilgi veriyor benim bildiğim. tıkalı mı açok mı veya su toplanmış mı gibi gibi ve ayı zamanda rahimin şekli gibi. ama bu aşamada neden gerek duydular acaba rahim filmine anlamadım .

ACGH ile bakıldı benim embryolarıma da Memorialda. butun kromozomlara bakıyorlar ama 2 hucre alma meselesı soyle olabılır. bu yonteme aynı zamanda micro array da deniyor ,micro array diyecegim ben alışkanlık :) micro arrayda 5. un biyopsisi alırsan eger o zaman 2 veya 3 hucre alınıyor embryodan çünkü embryo 5. gun zaten cok cok hucreli oluyor . bunun da sakıncası yok demişti bana Cumhur Bey. ama micro array veya fish tekniği , her ikisinde de 3. gun biyopsisinde 8 hücreli olan embryodan 1 hücre alınıyor . Bunlar benim bildiklerim ama tabi senin söylediklerine de kafam karışmadı değil . acaba micro array için 3. gun biyopsisi de olsa 2 hücre mi almak gerekiyor ve bu da embryoyu bozuyor mu diye düşündüm şimdi.

aşılmayacak sorun değil ama sorunun çözümü yok işte :):) allahım isterse saglam embryoyu verecek .

Hazade, iyi olmuş değişik fikirler almışsın. Dolar düştü sanırım 350 dolardı 360 dolar mı olmuş hemen?:1::1::1:

Bunlar telefon görüşmesi di mi?

ben de güldüm buna Chnbcim yaa.. 350 idi.. 10 usd zam gelmiş :)

kızlar selam nasılsınız?
laveque cnm sordum ama smyrna da IMSI yokmuş sadece istanbulda var dediler :(
bana gelince hala şaşkınım dün gittim merkeze kan verdim bir güzel oturup bekledim sonuçların çıkmasını 2,5 saat sonra sonuçlarla beraber gittim doktorun odasına. doktorum demez mi bana önümüzde 2 seçenek var ya birkaç ay normal yolu deneyeceksiniz ya da tüp bebek yapacağız normal yoldan %25 olmaz %50 taşıyıcı %25 tam sağlıklı olur senin yaşın küçük yum rezervin iyi eşinin spermi de fena değil tedavide pgt de yapacağımız için uzun protokol uygulanacak ve daha çok yum elde etmek için daha yüklü ilaç alacaksın bu da hem seni hem de vücudunu yoracak bence normal deneyin ilk önce istersen yumurtlama günü takibini yaparız düşün bir hafta sen karar ver neyi nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi
nasıl yani ya??? dün akşam konuştuk eşimle olmazsa 2-3 ay deneyelim diyoruz ama aklımız karışmadı değil bir yanım hala tüp bebek diyor bilmiyorum ya offfffffff
siz yerimde olsanız napardınız ??? yorumlarınızı bekliyorum :((

Petunya'cim ,

Karisik olmuş biraz ziyaretin , kafan karışmış yani :53:Haklisin ...
bu verdikleri oranlar klasik oranlar, standart ... biraz bardağın ne tarafından bakmak istediğinle alakalı.
benim eşimde morfoloji sorunu olmasından sanırım ben doğal da hamile kalamıyorum , hiç kalmadım .
ama kalabiliyor olsaydim ne yapardım diye düşünüyorum sana gerçekçi bir fikir vermek açısından ...
denerdim herhalde doğal bir kaç ay...
% 50 taşıyıcı olur demiş . zaten pgtli tüp bebek de yapsan taşıyıcı olmayanı ayırt edemiyorlar.
o yüzden tedavide de taşıyıcı olan embryo rahime konulabilir.
bu açıdan baktığında tüpteki + şansın % 25 daha fazla ...
yanlış mı düşünüyorum ??
Merhaba arkadaşlar,

Ben normal yolla 3 kez hamile kalmama rağmen genetik problemler nedeniyle üçünü de kaybettim. Eşimde de bende de genetik bir sorun çıkmamasına rağmen bebeklerimizde problem olması bizi tüp bebek tedavisine yöneltti. Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezinde Dr. Ulun Uluğ derdimizi dinleyip bize pgt'yi önerdi. Sonuçta 10 embriyodan ikisi iyi çıktı ve ikisi de tuttu. Şu anda çok sağlıklı bir kızımız ve bir oğlumuz var. Bugün tam 4 aylık oldular. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.
:ssz:Bu arada geçen yıl mart ayında Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezinde tüp bebek tedavisi için 5000 (iğneler dahil), pgt için de 2000 tl ödedik. Araştırdığımız diğer tüp bebek merkezlerine göre hem fiyatından hem de doktorlarından hizmetlilerine kadar tüm personelin sıcak ilgisinden çok memnun kaldık. Karar veremeyenlerin gidip görüşmelerini tavsiye ederim.

ne güzel .. 10 embryonun pgtye gitmesi de süper bir rakam ... yaşınızı genç sanırım bu kadar embryo elde edebildiğinize göre.

pgd kimyaptı acaba? genetiks mi?

Mullite maşallah ne güzel bir haber. İki sağlıklı evlat. Arada da olsa yaz lütfen. Biz bu arada pgt deneyenler olarak pek güzel sonuçlar alamadık. bu şekilde güzel haberlere hepimizin ihtiyacı var gerçekten...

sorma Chmbcim ya... ne diyim bilemedim .

Genartın yanda verilen reklamına tıkladım.Bu bilgi yazıyordu. Ama kaç tane başarısız tüp bebek denemesi baz alınır bilmiyorum. Onu iyi bir dr ye sormak lazım. Bir de 3 kere aynı kişi mi yaptırdın? Tecrübeli biri mi yaptı, belki uygun yere yerleştirememiştir bilemiyoruz tabi. Rahim duvarı ile ilgili bir şeyler diyorlardı kızlar. Uygun yeri varmış kalınlığına bağlı sanırım. İstersen bir genetikçiyle de görüş...[/QUOTE]

bu uygun yere yerleştirilememe meselesini de ilk defa duydum canım ben ya ...
böyle bir şey var yani

herkese selammm
uzun zamandır hepinizi takip ediyorum bir çok şeyi sizden öğrendim
4 tane dondurulmuş embriyoma pgt yapılacak çok korkuyorum

hayırlısı olsun .

Canım ımsıyı sordugun ıcın de cok tesekkur ederım .
Kocaman bır sehırde yasıyoruz ve ben anlayamıyorum boyle bır teknık nasıl gelmez buralara .

Hazadecim merhaba ,

ne guzel bir suru sey ogrenmissin hem kendi adina hem de bizler adina .
paylaştiğin için teşekkürler öncelikle.

zaybek demişti sanirim yanlış hatırlamıyorsam , translokasyon kesinlikle genetiktir diye ... daha doğrusu ona da Volkan Baltaci soylemişti .Kişileri karıştırıyor olabilirim ama Zeybek soylememiş olabilir .Her ne ise ne ama Muhterem Bahce'nin soyledigi Volkan Bey'in soyledigi ile tutmuyor.

Ben hala merak ediyorum bir rontgenle kromozom kopar mi?? diyelim ki genetik degil benimkisi ...
pek mantıklı gelmiyor bana , bence de bunun bir dozajının olması gerek .

rahim filmi histeroskopi ile aynı değil , dogru ... rahim filmi tüplerin durumu hakkında daha cok bilgi veriyor benim bildiğim. tıkalı mı açok mı veya su toplanmış mı gibi gibi ve ayı zamanda rahimin şekli gibi. ama bu aşamada neden gerek duydular acaba rahim filmine anlamadım .

ACGH ile bakıldı benim embryolarıma da Memorialda. butun kromozomlara bakıyorlar ama 2 hucre alma meselesı soyle olabılır. bu yonteme aynı zamanda micro array da deniyor ,micro array diyecegim ben alışkanlık :) micro arrayda 5. un biyopsisi alırsan eger o zaman 2 veya 3 hucre alınıyor embryodan çünkü embryo 5. gun zaten cok cok hucreli oluyor . bunun da sakıncası yok demişti bana Cumhur Bey. ama micro array veya fish tekniği , her ikisinde de 3. gun biyopsisinde 8 hücreli olan embryodan 1 hücre alınıyor . Bunlar benim bildiklerim ama tabi senin söylediklerine de kafam karışmadı değil . acaba micro array için 3. gun biyopsisi de olsa 2 hücre mi almak gerekiyor ve bu da embryoyu bozuyor mu diye düşündüm şimdi.

aşılmayacak sorun değil ama sorunun çözümü yok işte :):) allahım isterse saglam embryoyu verecek .

CANIM YAPTIGIM ARAŞTIRMADA KADIN DOGUMCULAR YANİ TÜP BEBEKCİLER GENETİKCİLER İKİYE AYRILMIŞ DURUMDA CEM BEY BANA SEN NORMAL YOLLA GEBE KALABİLİRSİN DERKEN ; VOLKAN BEY HAYIR BU GÖRÜŞ DOĞRU DEİL DEDİ.GENETİK OLUŞUNA GELİNCE; EWET TRANSLOKASYON GENETİK BİRŞEY FAKAT BİR SOYADA İLK BİRİNDEN GEÇMELİ YANİ BİRİ BU GENE GENTEİKSEL DEİLDE VUCUDUNDA VAROLMALI MESELA BANA DİOKİ SENİN ANNEN SANA HAMİLE İKEN KARÇA KOPUKLUGU OLMUŞTUR SİZİN SOYDA SİZİN SÜLALEDE İLK SEN OLABİLİRSİN.cANIM RÖTGENLE KROMOZOM KOPMAZ BUNDAN KESİNİKLE EMİNİM.RAHİM FİLMİNİ BUGÜNE DEK KİMSE İSTEMEDİ HİSTERESKOPİ YAPILDIGI İÇİN AMA NUR HANIM GEREK GÖRDÜ.MİCRO ARRARY GELİNCE ; GENETİX HAKAN BEYLE GÖRÜŞTÜM NUR HANIM SÖLEYİNCE BU UYGULAMA ÇOK FARKLI DEDİ SADECE TRANSLOKASYONLU HASTADA YANİ KOPUKLUK VAR İSE GEREK DUYMAM DUYMADIMDA DEDİ.ÇÜNKÜ 5 GÜNE KDR YAŞAYAN EMBRİYO ZTN BLASTOSİST TİR DEDİ.BU EMBRİYODAN 2 FARÇA ALINIR EE 2 PARÇA ALINCA EMBRİYONUN KALİTESİDE DÜŞÜYOR BÖLÜNMESİDE 8 İLEN 6 DÜŞÜYOR YANİ RİSKLİ DEDİ CANIM SENİ ÜZMEK İSTEMİIYORUM AMA ALDIGIM BİLGİ BU :(

Aydancığım, sen kaç yaşındasın ki? Yaş sınırı demişsin.

Hazade canım ben kürtaj oldum, sen de olmuşsun. Nur Hanım bana da senden rahim filmi isteyebiliriz demişti. Ben çekildim dedim o da o film kürtajdan önceye ait dedi. Gerçi şu da var tüplere bakılacaksa ne gerek var tüp bebekte zaten rahime yerleştirilmiyor mu embriyo? Benim normal buradaki uzman kadın doğumcum tüp bebek iğnelerimi yaptı ona dedim gerek yok dedi. Sanırım kürtajda zarara verilmiş olabileceğini düşünüyorlar ama acaba rahime de zarar verilir mi ki kürtajda ayrıca. Dikkatimi bu çekti İnci de Nur Hanıma gtti ondan istenmedi senden ve benden istedi çünkü bize kürtaj yapıldı.

Ben kürtajdan sonra 2 kere genetik sorunu öğrenmeden, 1 kez de pgt tutmayınca doğal denedim. Hemen hamile kalırdım önceden ama kalmadım. Ve kürtajım konusunda şüphelerim var. Sanki fakültede doç yapacaktı ama ben ne işlem öncesi ne sonrası hastaneden çıkana dek gelmedi yanıma ve ben asistanlara yaptırdığını ve zarar verdiklerini düşünüyorum. Ben de yaza kadar doğal hamile kalmazsam çektirmek istiyorum gerçi hala buradaki drm gerek yok diyor...

Lave aslında yazmıştım uygun yer meselesini. Görümceme Semra Hanım geleceğini dediği halde pazar günü gelmemişti. 3 güzel embriyosu vardı ve tutmadı gerçi yaşı da vardı ama. Hatta birinin yazısını paylaşmıştım transferi kimin yapacağının önemli olduğu ile ilgili. Kısmet gerçi her şey...

Hazade gerçekten güzel indirim. İlaçlardışında di mi? Bir de pgt ye sayı ne olursa 1000 dolar mı?

AMH TESTİ İLE MENOPOZ YAŞINIZI TESPİT EDİN

Son yıllarda anne adayına kanda yapılan basit bir hormon testi ile kadının biyolojik saatinin ne hızla işlediği ölçülerek, menopoz yaşı tahmin edilebilmektedir. Özellikle kadınların kariyer endişesiyle geç yaşlara ertelediği doğum sürecini daha ne kadar erteleyebileceğini ortaya koyan bu testin adı AntiMüllerian Hormon (AMH)olarak adlandırılmaktadır. Aile planlamasında devrim yaratacak bu gelişme ile kadının ne zaman menopoza gireceği ve doğum yapmayı ne kadar erteleyebileceği öğrenilebilmektedir.

Amh hormon testinin yumurta rezervi belirlemedeki önemi

Üreme tıbbında son dönemlerde artan çalışmalar,yumurtalık fonksiyonunu belirlemede en iyi göstergenin ne olabileceği üzerinde yoğunlaşmaktadır. Yumurtalık rezervi değerlendirilmesinde son yıllarda FSH ve estradiol testleri adetin iki veya üçüncü gününde bakılır ve bu sonuçlar ultrasonda görülen yumurta rezervi verileri ile birlikte değerlendirilirdi.

Artık tıbbi gelişmeler gösteriyor ki yumurtalık rezervini indirekt olarak gösterebilecek tahlillerden biride amh hormunu(antimülleriyen hormon)dur.
Bu test ile birlikte anne adayının yaşına ve AMH değerine bakılarak çocuk sahibi olabilmek için ne kadar sürelerinin kaldığı anlayabilmek yaklaşık olarak mümkün olabilmektedir.

Bu test öncesinde kadın doğum doktoru, anne adayına adetin ilk günü ultrason yaparak yumurta sayımı yapar.Yumurta sayısı, hastanın yumurtalarındaki rezervin ne durumda olduğunu gösterse de bu durumun daha ne kadar süre devam edeceği hakkında bilgi vermez. Bu durumda AMH testi devreye giriyor. Bu testin sonucu ile anne adayı menopoza ne kadar yakın olduğu hakkında doktorundan bilgi alabilir.Çalışmalarımız gösteriyor ki, anne olmayı ertelemek isteyen kadınlar bu test sonucuna bakarak çocuk yapmayı planlayabilirler.
Amh testi ne zaman yapılır

Amh testi yumurtalıkların değerlendirilmesi amacıyla adet döneminden bağımsız herhangi bir zamanda yapılabilir.
Tüp Bebek Tedavisinde AMH değerinin önemi
Tüp Bebek te amh hormonu gerek yumurtalık rezervi değerlendirilmesi,gerek tedavi planlanmasında gerekse Tüp Bebek tedavisinin değerlendirilmesinde bir veri olarak kulanılabilmektedir.Ultrason ile değerlendirme çok değerlidir. Tüp Bebek tedavisi yaptığımızda kaç yumurta elde edebileceğimizi tedaviden önce yüksek hassasiyetle ölçebiliyoruz. Son yıllarda antimüllerien hormon ile başatı şansı düşük olgular belirleyebiliyoruz.

Preimplantasyon Genetik Tanı Nedir?

Genetik biliminde gelişmeler; Tüp Bebek yöntemiyle geliştirilen embriyolarda genetik incelemeler yapılmasına imkan tanımaktadır. Bu yönteme “embriyoda genetik tanı” (Preimplantasyon Genetik Tanı) adı verilmektedir. Bu işlem; yumurta ve sperm hücrelerinin laboratuvar ortamında döllenmesi sonucunda gelişen embriyolardan 1 veya 2 adet hücre alınması ile gerçekleştirilmektedir.
Alınan hücrelerde özel yöntemler kullanılmakta ve doğacak bebekteki sayısal ve yapısal kromozom bozuklukları ile tek gen hastalıklarının (talasemi,kistik fibrozis gibi) tanısı yapılabilmektedir. Bunun sonucunda, sağlıklı embriyolar, anne adayına transfer edilerek sağlıklı bebeklerin doğması sağlanmaktadır.

PGT testi kimlere yapılmalıdır?

• 35 yaş ve üzeri yaştaki anne adaylarına
• İki veya daha çok Tüp Bebek uygulanmasına rağmen gebelik elde edilememiş çiftlere
• Tekrarlayan erken gebelik kayıpları(düşükleri)olan çiftlere
• Dengeli translokasyon taşıyıcısı çiftlere
• Ailevi Akdeniz anemisi, Orak hücre Anemisi gibi tanısı mümkün olan bazı tek gen hastalıkları yönünden risk taşıyan eşlere
• Aile bireyleri ile HLA uyumlu embriyonun seçilmesi
• Önceki gebeliklerden genetik hastalıklı bir çocuk sahibi olan çiftlere
• Kromozom bozukluğu gebelik öyküsü olan annelere
• TESE (Testikuler sperm kullanımı) olguları

PGD'nin Getirileri Nelerdir?

• Tüp Bebek Uygulamasının başarı şansını artırır.
• Klinik gebelik oranını artırır.
• Gebeliğin düşük ile sonuçlanma riskini azaltır.
• Gebeliğin tıbbi sonlandırma gerekliliğini azaltır.
• Tekrarlayan başarısız IVF(Tüp Bebek ) denemelerinin getirdiği mali yük ve psikolojik baskıyı azaltır.

Genetik Tanının Geldiği Son Nokta “24 sure” tekniği

Bugüne kadar FISH ile yapılan ve 6 ile 8 kromozomun incelenebildiği anöploidi (sayısal kromozomal bozukluk) taramaları yerini artık 24 kromozumu tarama imkanı veren “array cgh” teknolojilerine bırakmaktadır. 24 sure, 24 kromozomun aynı anda incelenmesine olanak sağlayan yeni bir anöploidi tarama yöntemidir.Yapılan Çalışmalar 24 sure sistemi ile kromozomal anomalilerin %89 güvenilirlik oranı ile belirlendiğini göstermektedir.
• 24 sure teknolojisi ile gebelik oranlarının artırılması, düşüklerin azaltılması ve tek embriyo transferi ile çoklu doğumların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. 24 sure teknolojisinin canlı doğum oranları üzerindeki etkileri halihazırda yapılmakta olan çalışmalarla netlik kazanacaktır.
• PGS'de 24 kromozom teknolojisi kullanıldığında FİSH'e göre gebelik oranlarının 2 kat arttığı ve implantasyon oranlarının da %50 oranında artış gösterdiği rapor edilmiştir.
• IVF sikluslarında tek embriyo transferi için uygun embriyonun seçiminde kullanılabilecek önemli bir tekniktir.
• 24 kromozom taranarak uygulanan PGS ile implantasyon oranlarının arttırılması ve transfer edilecek embriyoların daha ayrıntılı eliminasyonu neticesinde tek embriyo transferi ile çoğul gebeliklerin de önlenmesi amaçlanmaktadır.

Sonuç olarak özellikle tedavileri tekrarlayan başarısızlıklarla sonuçlanan çiftlerde, bu yeni genetik ayrıntılı kromozomal inceleme bir umut ışığı olarak önümüze çıkmaktadır. Genetik teknolojinin dünya tıbbına kazandırdığı bu en son yenilik, çiftlerin anne baba olma özlemini giderecektir.

s.a epeydir giremiyom ama okuyor kaciyorum kusurabakmayin sayenizde cok bilgiler ediniyorum bu tranlokasyon konusu merak ediyorum peki kromozomlar röntgende kopmuyosa bu tomografi bilgisayarli tomografi gibi agir radyasyonlu taramalarda herhangi bi etki olurmu kopma yer degistirme gibi tabi kromozomlarda ben en az tomografilere belki en agirina ikiser kez girdim bi sürü röntgende cabasi tamam annenmde 4 e yakin düsük yapmis ama benim kadar degil ben kizimdansonra rahatsizligim sebebiyle bi cok adedigim agir taramalardan gectim ondan sorada 9 a yakin düsük yaptim bu soruya cevap bulamadim burda soramiyomda bi sordum dra etki etmez dedi ama süphemi yenemedim kimbilir sorarsaniz yada biliyosaniz ögrenebilirsem cok sevinirin hakkinizio helal edin haddim olmadan cok sey istiyom CNBC YDI SANIRIRIM KIZIMA GENETIK TAHLIL YAPTIRMADIM BAZEN AKLIMA GELIYO YAPTIRAYIM DIYOM AMA ELIME NE GECECEK SELAM

kızlar selam nasılsınız?
laveque cnm sordum ama smyrna da IMSI yokmuş sadece istanbulda var dediler :(
bana gelince hala şaşkınım dün gittim merkeze kan verdim bir güzel oturup bekledim sonuçların çıkmasını 2,5 saat sonra sonuçlarla beraber gittim doktorun odasına. doktorum demez mi bana önümüzde 2 seçenek var ya birkaç ay normal yolu deneyeceksiniz ya da tüp bebek yapacağız normal yoldan %25 olmaz %50 taşıyıcı %25 tam sağlıklı olur senin yaşın küçük yum rezervin iyi eşinin spermi de fena değil tedavide pgt de yapacağımız için uzun protokol uygulanacak ve daha çok yum elde etmek için daha yüklü ilaç alacaksın bu da hem seni hem de vücudunu yoracak bence normal deneyin ilk önce istersen yumurtlama günü takibini yaparız düşün bir hafta sen karar ver neyi nasıl istiyorsan öyle yapalım dedi
nasıl yani ya??? dün akşam konuştuk eşimle olmazsa 2-3 ay deneyelim diyoruz ama aklımız karışmadı değil bir yanım hala tüp bebek diyor bilmiyorum ya offfffffff
siz yerimde olsanız napardınız ??? yorumlarınızı bekliyorum :((

Canım bu önemli bir karar gerçekten. Her iki durumu eşinle enine boyuna konuşun. %50 taşıyıcılık ihtimali var demiş doktor. Pgt yapılsa da taşıyıcı olan embriyo yerleştirilebilir. Bu ihtimaller dahilinde kendimi senin yerine koyarak bir kaç ay doğal yoldan denerdim diyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Ben normal yolla 3 kez hamile kalmama rağmen genetik problemler nedeniyle üçünü de kaybettim. Eşimde de bende de genetik bir sorun çıkmamasına rağmen bebeklerimizde problem olması bizi tüp bebek tedavisine yöneltti. Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezinde Dr. Ulun Uluğ derdimizi dinleyip bize pgt'yi önerdi. Sonuçta 10 embriyodan ikisi iyi çıktı ve ikisi de tuttu. Şu anda çok sağlıklı bir kızımız ve bir oğlumuz var. Bugün tam 4 aylık oldular. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Merhaba mullite. Allah bağışlasın bebeklerini. Darısı başımıza olsun...

herkese selammm
uzun zamandır hepinizi takip ediyorum bir çok şeyi sizden öğrendim
4 tane dondurulmuş embriyoma pgt yapılacak çok korkuyorum

Selam artrit, hoşgeldin. Hakkında hayırlısı olsun. İnşaallah sağlıklı çıkarlar.

İndirimi sölemeyi unuttum cnm ewet normalde 3,750 ben 1, denemeyi 3,000-tl yaptım ikinciti 2,000-tl üçüncüde 1,850 ödiycem ama 1000 dolar Pgt ayrı bilgin olsun cnm

Çok güzel bir indirim :) Bakalım biz ne kadar yaptırabileceğiz :)

:1:
s.a epeydir giremiyom ama okuyor kaciyorum kusurabakmayin sayenizde cok bilgiler ediniyorum bu tranlokasyon konusu merak ediyorum peki kromozomlar röntgende kopmuyosa bu tomografi bilgisayarli tomografi gibi agir radyasyonlu taramalarda herhangi bi etki olurmu kopma yer degistirme gibi tabi kromozomlarda ben en az tomografilere belki en agirina ikiser kez girdim bi sürü röntgende cabasi tamam annenmde 4 e yakin düsük yapmis ama benim kadar degil ben kizimdansonra rahatsizligim sebebiyle bi cok adedigim agir taramalardan gectim ondan sorada 9 a yakin düsük yaptim bu soruya cevap bulamadim burda soramiyomda bi sordum dra etki etmez dedi ama süphemi yenemedim kimbilir sorarsaniz yada biliyosaniz ögrenebilirsem cok sevinirin hakkinizio helal edin haddim olmadan cok sey istiyom CNBC YDI SANIRIRIM KIZIMA GENETIK TAHLIL YAPTIRMADIM BAZEN AKLIMA GELIYO YAPTIRAYIM DIYOM AMA ELIME NE GECECEK SELAM

Canım sorunun cevabını bilmiyorum ama şu soru aklıma geliyor. Radyasyon alanlar sonradan gebeliklerini öğrenince sakat doğar denilip kürtaj öneriliyor ki çok tanıdığım bu yüzden kürtaj olmuş. Ama sakatlık ne ile ilgili olur bedensel mi yoksa kromozomlara hasar mı verir bilmiyorum...

Şimdi yaptırmasan da ileri de evlenmeden yaptırsın bence. Ben yaptırdım en azından biliyorum ki 46 xy sorun yok. Acaba demekten kurtuldum. Çünkü 47 xyyy de okuma güçlüğü oluyormuş oğlum 1. sınıfta ve hala okuma işinde çok zorlanıyoruz ama biliyorum ki bu meseleden değil. Bana bu yararı oldu...

Herkese selamlar :3:

Tombişim sağ olasıın...
:1::1:
Merve de yazmadı. Hamile mi bu kız?
:1::49:

Kızlar eşim tutturdu iş durumu olmazsa nisanda deneyelim diye. Kaldım ortada. Yarın tahlil yaptırıp Nur Hanım'a göndereceğim.

Aydancığım, sen kaç yaşındasın ki? Yaş sınırı demişsin.

Hazade canım ben kürtaj oldum, sen de olmuşsun. Nur Hanım bana da senden rahim filmi isteyebiliriz demişti. Ben çekildim dedim o da o film kürtajdan önceye ait dedi. Gerçi şu da var tüplere bakılacaksa ne gerek var tüp bebekte zaten rahime yerleştirilmiyor mu embriyo? Benim normal buradaki uzman kadın doğumcum tüp bebek iğnelerimi yaptı ona dedim gerek yok dedi. Sanırım kürtajda zarara verilmiş olabileceğini düşünüyorlar ama acaba rahime de zarar verilir mi ki kürtajda ayrıca. Dikkatimi bu çekti İnci de Nur Hanıma gtti ondan istenmedi senden ve benden istedi çünkü bize kürtaj yapıldı.

Ben kürtajdan sonra 2 kere genetik sorunu öğrenmeden, 1 kez de pgt tutmayınca doğal denedim. Hemen hamile kalırdım önceden ama kalmadım. Ve kürtajım konusunda şüphelerim var. Sanki fakültede doç yapacaktı ama ben ne işlem öncesi ne sonrası hastaneden çıkana dek gelmedi yanıma ve ben asistanlara yaptırdığını ve zarar verdiklerini düşünüyorum. Ben de yaza kadar doğal hamile kalmazsam çektirmek istiyorum gerçi hala buradaki drm gerek yok diyor...

Hazade gerçekten güzel indirim. İlaçlardışında di mi? Bir de pgt ye sayı ne olursa 1000 dolar mı?

Ewet sende benim gibisin arkadaşım rahim filminden sonra kürtaj olunca rahim içersinde bir tahribat olup olmadıgına bakıyorlar.Hayır cnm öle deil ewet tüp bebekde tüp gerekli deil fakat; embriyo transferinden sonra kanallardan gelen bir sıvı gebeliği sonlandırabiliyor ama kaçncı ayda bilemiorum bir kaç kişiden duydum. Vallahi bugüne kdr benden rahin filmini kimse istemedi ama bende çektiricem.aslında sende bende normal ilişkiyle gebe kalabildigimiz için tüplerde sıkıntı olmadıgı düşünülüyor.

Ewet chnb ilaçlar hariç ilaçlarıda tanıdıgım eczane var ortalama 1,000 alıorum.Pgt ise şöyle bana deilerki 3-4 embriyo olursa embriyo başına 100 dolar ama 4 ü geçerse değişir dendi ama 6 ve üstü 1000 dolar dendi ve benim 11 di 1000 dolar ödedim.

Tombişim :9: O yolda ilerliyorum :1:
Hakikaten sen yazınca aklıma geldi. Olur da olur :)

Hadi göreyim seni bir 5 kilo al bakayım sen...:1:

Kızlar eşim tutturdu iş durumu olmazsa nisanda deneyelim diye. Kaldım ortada. Yarın tahlil yaptırıp Nur Hanım'a göndereceğim.

Canım nasıl geçiyor içinden? kİLOYU ALMADAN DENEME BENCE YUMURTA SAYISI ARTMALI...

Ewet sende benim gibisin arkadaşım rahim filminden sonra kürtaj olunca rahim içersinde bir tahribat olup olmadıgına bakıyorlar.Hayır cnm öle deil ewet tüp bebekde tüp gerekli deil fakat; embriyo transferinden sonra kanallardan gelen bir sıvı gebeliği sonlandırabiliyor ama kaçncı ayda bilemiorum bir kaç kişiden duydum. Vallahi bugüne kdr benden rahin filmini kimse istemedi ama bende çektiricem.aslında sende bende normal ilişkiyle gebe kalabildigimiz için tüplerde sıkıntı olmadıgı düşünülüyor.

Ewet chnb ilaçlar hariç ilaçlarıda tanıdıgım eczane var ortalama 1,000 alıorum.Pgt ise şöyle bana deilerki 3-4 embriyo olursa embriyo başına 100 dolar ama 4 ü geçerse değişir dendi ama 6 ve üstü 1000 dolar dendi ve benim 11 di 1000 dolar ödedim.

cANIM HER GÜN YENİ ŞEY ÖĞRENİYORUZ. Ben sıvıyı bilmiyordum. Senin dr Cem Beydideğil mi? O gerekli gördü mü? Fiyat gerçekten makulmüş...

Merhaba öncelilkle çok geçmiş olsun senin yanlış anlamadıysam 9 düşükmü yaptın?
Bunu yarın Genetix hakan beye sorucam çünkü şimdi benimde kafam karıştı çünkü benim eşimde troid kanseri bir çok kez radyo iyot yani atom tedavisi gördü ve ben çok yakında oldugum zamanlar oldu ben etkisinin old. sanmıorum ama yinede yarın sorucam senin durumunuda kandi durumuda.Sizde sorun tam olarak neydi geçmişe bakamadımda

Back
X