Laveciğim sanırım birbirimizi en iyi bizler anlıyoruz. Bunu ancak yaşayanlar bilebilir. İnsan o küçük olumsuz ihtimallere bile takılabiliyor. Küçücük olumsuz sözler bile dağ gibi büyüyor. Ama içim biraz soğudu. Hani derler ya ilk şoku atlattım. Duygularım soğudu.Daha teslimiyetçi bakıyorum. Bekleyip göreceğim. Bol bol dua ediyorum. Ne olursa olsun Allah dilediyse olacak diyorum. Bu arada Nur Hanım kesinkes sigarayı bırak dedi. Yumurta kalitesini düşürüyormuş. Daha başaramadım. Hele bu stresten sonra daha da çok içiyorum. Senin de sigara içtiğini bildiğimden söylim dedim. Ha gayret ikimiz de bırakalım. En azından bu yüzden kendimizi suçlamayalım. Karakter yapmayı denedim de iş yerimdeyim. Çıkmıyor. Arada gülme işareti de yapamadım.
merhaba Akasyacım ,
içinin soğumasına sevındım canım . zaman herseyın ılacı dıye bosuna dememısler.
evet sigara iciyorum .
azaltmaya calısıyorum.
ama nedendır ben artık ınanmıyorum boyle seylere. cevremde ne sıgara ıcen arkadaslarımın dogurdugunu gorunce, ınancım da kalmıyor boyle seylere.
Merhaba kızlar,
2 gündür hastanelerdeyim. Kabus bitti çok şükür. Eşim hafta sonundan beri kendinde değildi evhamdan. Bugün tomografi çektirdik. Karaciğer'de yağlanma ve sırt bölgesinde sürekli bilgisayar karşısında oturmaya bağlı bir sorun çıkmış. Yarın sonucu doktoruna gösterecek. Ben de makroprolaktin sonucumu aldım. O da yüksek

Nur Hanım'a mail attım bakalım ne diyecek. İlaç kullanacağım kesin. Ben bir geçmişe bakıp döneyim :)
canım cok gecmıs olsun . cok sevındım onemlı bır sey cıkmadıgına .
prolaktını cok kafaya takmayın . benım bır kac arkadasımın da yuksektı ama ılacla dustu ve cocukları 6 yasında su anda :)
Arkadaşlar merhabalar
Uzun zamandır giremedim bir sürü şeyler yazmışsınız. Ctesi istanbul daydık, eşimle zaten hafif kırgınlık vardı üzerimizde yolda da üşütmüşüz sanırım yorgan düşek yattık. Ancak toparlandım bende...
Geleyim Ctesi görüşmelerimize; her iki görüşmemizde de yaklaşık aynı şeyler söylendi.
"Translokasyonsuz embriyo bulana kadar deneyebiliriz".
İlk merkezde, daha kaliteli yumurta ve sperm için diyetisyene yönlendirdiler 2 ay kadar diyet uygulayabilirsiniz sonra tekrar deneriz dediler, eşim bu diyet olaylarına pek sıcak bakmadığı için kabul etmedi aslında ben gidip görüşmek istedim ne önerecek acaba diye merak ettim bazı kan tesleri istiyormuş ona göre bir program uyguluyormuş bize fakat yönlendirdikleri dr o gün olmadığı için maalesef görüşemedik telefonun ve kartını aldık bulunsun dedim :) Tekrar denemek istersekte daha erken dedi dr 2 ay daha dinlensin vücudun sonra gelin görüşürüz.
İkinci merkezde de, dosyamı hazırlamıştım zaten oturup konuştuk, Nur hanım çok tatlı bir hanım gerçekten. Eşimdeki translokasyondan maalesef direkt spermler etkileniyormuş

Muayene de oldum sağ tüpümde genişleme vardı ona baktı bir problem gözükmüyor dedi çok sorunlu olsa ultrasonda görülürmüş zaten diğer dr ilk önce laparoskopi önermişti sonra henüz gerekli değil demişti. Ama genede tam emin olmak lazım dedi. Birdahaki sefere tekrar bakıp değerlendirecekler.. Neyseki yumurta sorunum yok rezervlerimde iyiymiş allahtan :) Biz çok yoğun ilaç tedavisi uygulayıp çok yumurta elde etmek yerine daha az ilaç tedavisi ile daha kaliteli yumurta elde etmeyi hedefliyoruz dedi. Bu ilaçlarla daha çok yumurta olunca kalite düşebiliyormuş. Sonra pgt yönteminden bahsetti ismini söyledi ama ben unuttum ama embiryonun 5.gün yapılıyormuş ve 23 kromozoma birden bakılıyor dedi şu andaki en iyi yöntemmiş. Hiç üzülmeyin dedi 3 yumurtası olup 2 embriyo elde ettiğimiz ondan da sadece 1 tane translokasyonsuz embriyo ile çocuk sahibi olan hastam var dedi. Sizinki biraz talihsizlik te olmuş olabilir yani 6 ebriyoda 0 çekmiştik biz. Ama eşimdeki translokasyonun direkt spermleri etkilediğini de söyledi bu arada

Neyseki şanlısınız yumurta probleminiz yok ya birde yumurta sorunu olsaydı dedi. Tekrar denemek için de erken olduğunu birkaç ay daha bekleyelim dedi.
Bütün bu görüşmeler sonucunda; "biz elimizden geleni yapalım gerisini allaha havale edelim" ben bu sonuca vardım.
Bu arada benim yaşımı sormuştu bir arkadaş ismini hatırlayamadım ben 39 yaşımdayım o yüzden acele ediyorum aslında bir an önce deyeyem diye ama Nisan belki Mayıs'a da kalabilir bizim tekrar denememiz hayırlısı olsun diyorum.
Şu an aklıma gelenler bunlar başka ayrıntılar gelirse tekrar yazarım arkadaşlar..
aydancım merhaba ,
yumurta rezervının ıyı olması harıka .
benım de translokasyon butun yumurtalarımda var yanı daha dogrusu butun hucrelerımde var.
ben de zaman zaman cok korkuyorum acaba hıc bulunamayacak mı dıye .
cunku 2 kere denedım ve hıc saglıklı bulunamadı. o yuzden senın duygularını anlıyorum .
benım de yasım 37 , senınle aynı durumda ve rıskte sayılırız .
chnb ve Akasya canlarım arada böyle duygu patlamaları oluyor maalesef... Dolup dolup bir anda patlıyoruz. Ama iyi oluyor içimize atmaktansa...
laveque canım sevdin mi tatlıyı? :)
hituci ve gelincik yok ne zamandır? Nerelerdesiniz kızlar?
mervecim herşey iyi olacak inşaallah.
mattika bir dahaki kontrol ne zaman canım?
petunya'yı merak ettim. En son merkezle görüşmüştü.
aydan görüşmelerin nasıl geçti, yazmamışsın canım?
ıncıcım tatlı muhtesem oldu , tesekkur ederım tarıf ıcın.
günaydın kızlar :)
bugün benim doğum günüm dolu dolu 27 yaşımdayım artık nedense bu sene içim içime sığmıyor çok mutluyum
Allah bana bu güzel hayatın tadına varabilmek için muhteşem anne baba kız kardeş ve eş verdi inş küçük bir eklenti daha yapar kısa zamanda :))
İzmir'im gene parlıyor kendine aşık ediyor insanı sahil şeridinde oturup denizle göz göze kahveleri yudumlamak lazım bugün
benim artık olumsuz düşüncelerim yok kafamda cemre bnm içime de düştü bahar geldi :) hepinizin gönlünüze gönderiyorum en içten mutluluk dileklerimi
eşlerimiz ailelerimiz ile beraber hep mutlu olalım ne diliyorsak kalbimiz ne için pıt pıt çarpıyorsa rabbim bize hepsini en güzel şekilde yaşamayı nasip etsin inş.
petunyacım gecmıs dogum gunun kutlu olsun canım .
butun dıleklerın kabul olsun ınsallah .
ama once saglık !!!!!
Kızlar günaydın. Ne güzel güneşli bir gün. İnsanın morali düzeliyor. Kızlar ya aklım çok karışık. Genetik raporumu fikir almak için Acıbadem Genetikaya gönderdim. Oranın doktoru beni aradı. Set Up yapmam lazım dedi. Set Up 2000 TL'ye yaparım dedi. Biz kanı Amerikaya göndermiyoruz burada kendimiz yapıyoruz dedi. Cumartesi için randevu aldık. Görüşeceğiz. Bir de anne babanın da kan örneği alınmalı dedi. Cmhur Bey anne babaya gerek yok demişti. Memorial Set Up ücreti olarak 3630 Dolar istedi. Arada çok büyük fark var. Nasıl hareket edeceğimi şaşırdım. Eğer Set Up'ı Acıbadem'de yaptırırsam tedaviye de Acıbadem'de devam etmem gerekiyor. Aslında Acıbadem Sigortam da var. Cumhur Bey'in Acıbadem Set Up örneğini kabul edeceğini sanmıyorum.
canım su set up meselesı baya karısık ama bırz once gecmısı de okuyunca anladım bıraz bıraz.
en son okuduguma gore Cmhur bey ıle tekrar gorusmus durumu da anlatmıssın .
ıyı oldu en azından ıcın rahatladı .
kararını verdın mı ?
nerdesiniz kızlar kimseler yok..
laveque gelmez oldun..
hituci de sınav çalışıyo heralde.
herkes iyidir inş.
ben amniyosentez yaptırmaktan da vazgeçtim sanırım, sağlıksız da olsa ben aldıramam, bi cana kıyamam.
aldırmıcak olunca da amniyonun riskini niye alayım..
zaten daha 14 üz, hele 16-18 haftaları görelim de.
çok kaderci oldum son zamanlarda ama içim böyle rahat ediyo.
mattıkacım canım evet gıremıyorum bu aralar ama ınan aklım hep buralarada.
nasılsın?
amnıyo yaptırmamaya karar vermıssın . ..