Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Bizim ilk mikro sonucumuz negatif çıkınca doktorumuz tutunmaması için bir sebep yoktu gelin size genetik test yapıp şu işi detaylı araştıralım dedi bizde kabul ettik ve sonuç olarak eşimde kromozom eksikliği olduğu ortaya çıktı.2.mikro da pgt uygulandı sağlıklı 2 embriyo oluştu ama onlarda tutunamadı.

2 mikro'yuda Alman hastanesinde yaptırdık ama oranın genetik laboratuarında pgt yapılmıyor embriyoları Ankara GATA'dan Dr.Muhterem Bahçeye gönderiyorlar.

Bence bilinen bir genetik problem varsa kesinlikle pgt uygulanmalı.Önümüzdeki ay 3.mikroya Amerikan hastanesinde başlıcam ve kesinlikle pgt uygulanacak.

Aslında genetik üzerine Memorıal Hastanesi çok iyi ama pgt ücreti çok fazla.Yanlız Amerikan Hastanesinin ekibinin çok iyi olduğunu duydum ve ücret olarakta daha uygun olduğu için Amerikan Hastanesini seçtim.

sevgili bresh,sana tam hikayeyi anlatayım istersen.geçen yıl 31 yumurta oluştu ve 17 embriyoya pgt yapıldı,1 zayıf a kötü kalite sağlıklı yani taşıyıcı olmayan embriyo bulundu.transfer tabii negatif oldu.bu sene ise 22 yumurta toplandı,21 olgun yumurta bulundu,15 embriyo oluştu ve 12 embriyoya 4.gün pgt yapildı ve 5. gün tam 6 tane sağlıklı ve kaliteli embriyo haberi geldi.yani hemen hemen mucizeydi benim için dediğin gibi translokasyonların resiprokal olanı en zoru bu.ama positive düşüncenin gücüne inan ve bir de dr una mutlaka güvenmen lazım.merkezin labaratuarı,embriolog ve genetikçi hepsi bir bütün ve çok önemli.çok iyi incelemeni tavsiye ederim.benimkisi de uzun oldu biraz ama o kadar mutluyum ki herkes çok mutlu olsu istiyorum ve herkese yardımcı olmak.seni çok öpüyorum.ne istersen sorabilirsin..

Başka bir forumdan 2 tane alıntı yaptım. Amerikan Hastanesi burada hiç gündeme gelmedi sanırım...

Ben pgt'yi araştırırken Amerikan, Alman, Memorial, International isimilerini not etmiştim. Memorial hakkında fazla olumlu yazılar ve yorumlar okuyunca orayı tercih ettim.

inciiii test yaptın mı yoksa :52: en son kaldığım sayfayı kaydedip öyle çıkıyorum genelde ama her zaman son sayfaya kadar geçmiş okuyamıyorum :5: ama kayıtlı sayfamda o mesajını gördüm test yapma isteğin olmuşşşşş :52::52::52: ne olur cevapla ayy çok heyecanlıyımmmm :52::52::52::52::52:

mervecim benim kromozom tahlil sonucum çıktığında,tüp bebek yapmayı düşündüğüm merkezin dr larından biri bana bence bu sonuca göre zor dedi.ben de beynimden vurulmuşa döndüm.çünkü benim başka büyük bir sorunum daha var.dr bana emriyolarında sağlam bulmak çok zor dedi.tabi ben ozamn hiç bişey bilmiyordum.tahlil sonucumun en altında genetik danışma önerilir yazıyordu.ben dr la konuşmaya giderken dr sonucu bana vermişti nasılsa herhalde yaptımayacak diye,çünkü merkezler yapılan tahlil sonuçlarını kendi dosyalarına koyuyorlar.neyse ben de dayanamadım tahlilin yapıldığı lab.a gittim.ordaki artık dr mu genetikçimi bilmiyorum bana açıklama yaptı.dediki örneğin on tane emriyon var bunlardan bir tanesi maozaik olabilir.çünkkü yapılan tahlilde 36 kromozom normaldi 4 faklı imiş.ısrarla sordum bu farklılık nedir diye bebek anormal mi olur hayır dedi.
kromozom yapım
45 1
47 3
36 tanesi normail işte.

daha önce üç tüp denemesi yaptım.yapmadan önce o dr yada kendini dr sana müsvette dediki bu bakılan kan hücresinde görülendir.yumurtaya geçmesi çok az bir olsılıktır dedi ve pgt yapılmadan bana üç tüp yaptı.ben pgt masrafından ziyade böyle bir sorunun embriyoma geçmemesine sevinmiştim.neyse baktım buca denemeden bişey çıkmadı bende dr değiştirdim.rabbim hepimize nasip etsin bebek inşaAllah.

o kadar çok dr la görüştümki sanırım istanbuldaki belli başlı tüm merkezlerle görüştüm.yanılmıyorsam bir dr bana eğer bebeğin erkek olursa sorun olmaz demişti.yeni dr da bir tüp tedavisi yaptık üç emriyomuz oldu ve donduruldu.şansımızın yüksek olması için yine yapmayı düşünüyoruz.

ayyy mervem sağlıklı emriyo sayısından başladım künyemi anlattım:1:
Olsun bir şey olmaz güzelce okudum yazdıklarını:1:
Ama tabi hepimiz pgt deniyoruz fakat hepimizin genetik sorunları aynı değil
Ben kendi adıma konuşmam gerekirse benim işim daha zor
Genetik danışmanımda öyle söylemişti hatta pgt yi hiç deneme sadece kandırmaca demişti bana:)
Ama ben inanmamıştım tabi.Umutsuzluğa kapılmak istemiyordum hayır bütün yollar kapanamaz demiştim içimden
Ama Veren Allah.O dilerse olur ancak Bizler aciz kullarız sadece.Hepimizn imtihanı ayrı işte

Kızlar merhaba ,

hatasonu gıremedım nete ama sızlerı cok merak ettım.
Oncelıkle ıncı ve hazade , nasılsınız???
Cok az kaldı tahlıle , nasıl , neler hıssedıyorsunuz?

Chnmbcım senın bulantıların ne durumda?

Arkadaslr sayalar pek bır hızlı ılerlemıs ve ben hıc bır seyı takıp edemez duruma geldım ,kusura bakmayın.
Dıger arkadaslarla ılgılı de yazmak , sormak ıstıyorum ama ne olup bıttıgını anlamadıgım ıcın sacma sorular da sormak ıstemıyorum.

Mesela merka edıyorum maıumut senın durumun ne? Sanırım kromozom translokasyonu var sende de.
Petuntyacım dogal denıyor onu bılıyorum.
Mattıkacım zaten hamıle.
Akasyacımı da bılıyorum , beklemede.

Taybur var mesela, hıc bılmıyorum sorununu.
Merve sanırım cok genc daha ama onun da tam olarak ne sorunu var bılmıyorum.

Geçmiş olsun canım. Önemli değildir inşallah?

Allah yardımcın olsun canım ben de öyleyim. Dün gece eşim serum takmak istedi. Damar yeri tıkanmış mecbur çıkardı bağırta bağırta. Çok ağladım. Bu bulantılar beni mahfetti serum takılmasa da hiç su içemiyorum sıvı 1-2 bardak ayran dışında. Ondan da midem bulanıyor artık. Göbekten cleksanlar her gün beni de morartıyor. Elimde bir poşet sürekli bulantı hali.Eşim benim de arkadaşlarıyla zaman geçiriyor ben de kızyorum...

Ümitsiz olma canım ya sen daha önce hamile kalabilmişsin. Bak bu bir avantajmış bana dr demişti sizin büyük ihtimal tutardemişti bu yüzden. Ama malesef transfer olamamıştı...

Meraba canım vallahi çok zor bekelemek umursamamaya çalışıorum ama bir yandanda korkuorum test yapmıycam diorum çünkü korkuorum ...Ewet eşlerimizde zor günler geçirio ama ne bilim bizler gibi deildir yani :(( Cleksanlar benide mahfetti heryerim mos morr olduuu bakınca canım acıo vallahiii :(((Allah hepimizin yardımcısı olsun ya bu miğde bulantısı için eşimin yengesi bileklik takmıştı acaba denesenmi canım??
hazadeee nasılsın?
Canım dün girdim fakat hemen çıkmak zorunda kaldım pikniğe gittim kafa dağıtmak için güzeldi kafam dağıldı ama geceleri rüyalar kabuslar bırkamadı hiç uyuyamıorum artık :(
4.gün transfer yapıldı canım bana. Bilmiyorum çok kararsızım :50: Saatler gün gibi geçmeye başladı. Geceleri saçma sapan rüyalar görüyorum, uykumda bile rahat değilim :50:
Bendee bendeeee
selam kızlar nasılsınız?
ay yorgunluktan giremedim bir türlü topiğe maşallah bayaa yazmışsınız okuyamadım çoğunu :1:
yeni arkadaşlar katılmış aramıza kızlar hoşgeldiniz tek tek isminizi yazamadım kusura bakmayın

hazade inci nasılsınız? hergün aklımdasınız heyecanla bekliorum sonuçlarınızı belirti var mı???:nazar:

chnb canım nasıl gidiyor hamilelik bulantıların devam ediyor mu?:nazar:

mattika canım sen nasılsın paşamız nasıl? :nazar::1:

Kızlar merhaba ,

hatasonu gıremedım nete ama sızlerı cok merak ettım.
Oncelıkle ıncı ve hazade , nasılsınız???
Cok az kaldı tahlıle , nasıl , neler hıssedıyorsunuz?

Chnmbcım senın bulantıların ne durumda?

Arkadaslr sayalar pek bır hızlı ılerlemıs ve ben hıc bır seyı takıp edemez duruma geldım ,kusura bakmayın.
Dıger arkadaslarla ılgılı de yazmak , sormak ıstıyorum ama ne olup bıttıgını anlamadıgım ıcın sacma sorular da sormak ıstemıyorum.

Mesela merka edıyorum maıumut senın durumun ne? Sanırım kromozom translokasyonu var sende de.
Petuntyacım dogal denıyor onu bılıyorum.
Mattıkacım zaten hamıle.
Akasyacımı da bılıyorum , beklemede.

Taybur var mesela, hıc bılmıyorum sorununu.
Merve sanırım cok genc daha ama onun da tam olarak ne sorunu var bılmıyorum.

Vallahi canım pek iyi oldugumuz sölenemez test gününü bekliyoruz bakalım nasıl sonuçlar alıcazz

[QUOTE=hazade; günaydın hazade nasılsın?
beklemek zor ama az kaldı,inşallah bize de umut olacaksınız,inciyle beraber...bu arada bu senin kaçıncı denemen?

[QUOTE=hazade; günaydın hazade nasılsın?
beklemek zor ama az kaldı,inşallah bize de umut olacaksınız,inciyle beraber...bu arada bu senin kaçıncı denemen?

[QUOTE=hazade;24470311
günaydın hazade nasılsın?
beklemek zor ama az kaldı,inşallah umut olacaksınız bize de...bu arada sen çalışıyorsun sanırım,transfer sonrası rapor almadın mı?
bu senin kaçıncı denemen?

Geçmiş olsun canım. Önemli değildir inşallah?

Allah yardımcın olsun canım ben de öyleyim. Dün gece eşim serum takmak istedi. Damar yeri tıkanmış mecbur çıkardı bağırta bağırta. Çok ağladım. Bu bulantılar beni mahfetti serum takılmasa da hiç su içemiyorum sıvı 1-2 bardak ayran dışında. Ondan da midem bulanıyor artık. Göbekten cleksanlar her gün beni de morartıyor. Elimde bir poşet sürekli bulantı hali.Eşim benim de arkadaşlarıyla zaman geçiriyor ben de kızyorum...

Ümitsiz olma canım ya sen daha önce hamile kalabilmişsin. Bak bu bir avantajmış bana dr demişti sizin büyük ihtimal tutardemişti bu yüzden. Ama malesef transfer olamamıştı...

Meraba canım vallahi çok zor bekelemek umursamamaya çalışıorum ama bir yandanda korkuorum test yapmıycam diorum çünkü korkuorum ...Ewet eşlerimizde zor günler geçirio ama ne bilim bizler gibi deildir yani :(( Cleksanlar benide mahfetti heryerim mos morr olduuu bakınca canım acıo vallahiii :(((Allah hepimizin yardımcısı olsun ya bu miğde bulantısı için eşimin yengesi bileklik takmıştı acaba denesenmi canım??

Canım dün girdim fakat hemen çıkmak zorunda kaldım pikniğe gittim kafa dağıtmak için güzeldi kafam dağıldı ama geceleri rüyalar kabuslar bırkamadı hiç uyuyamıorum artık :(

Bendee bendeeee

Vallahi canım pek iyi oldugumuz sölenemez test gününü bekliyoruz bakalım nasıl sonuçlar alıcazz

Kızlar selamlar ;

Haftasonu iki gün üst üste sabahtan akşama eğitim verdim. Gerçekten çok yorucuydu:37: Halen kendimde değilim. Epey yazışma olmuş. Maşallahımız var :nazar: Ancak hepsini okuyamadım. :1: Anladığım kadarıyla deli kız tedaviye başlamış. Hayırlısı olsun inşallah..

Hamile arkadaşlar da durumlar iyi :16: Bebişler hızlıca büyümeye devam :34:

Hamile adayı arkadaşlar da günler geçtikçe heyecan artıyor :52: Valla kızlar ben hazadenin de İncinin de hamile olduğunu düşnüyorum. Öyle hissediyorum.. Hadi hayırlısı.. :49::emir_bebek::nazar:

Kızlar selamlar ;

Haftasonu iki gün üst üste sabahtan akşama eğitim verdim. Gerçekten çok yorucuydu:37: Halen kendimde değilim. Epey yazışma olmuş. Maşallahımız var :nazar: Ancak hepsini okuyamadım. :1: Anladığım kadarıyla deli kız tedaviye başlamış. Hayırlısı olsun inşallah..

Hamile arkadaşlar da durumlar iyi :16: Bebişler hızlıca büyümeye devam :34:

Hamile adayı arkadaşlar da günler geçtikçe heyecan artıyor :52: Valla kızlar ben hazadenin de İncinin de hamile olduğunu düşnüyorum. Öyle hissediyorum.. Hadi hayırlısı.. :49::emir_bebek::nazar:

Bende öle düşünüodum cnm ama malesef öle olmadı sizleride üzdüm vallahii :(((

Back
X