Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

chnb nin sonucunu beklerken derse geç kalıcam şimdi, inş sağlıklı bi bebeği olucak..

saol canım inş.

apek canım sen nasılsın, msj atıcaktım sana, kızın nasıl sen nasılsın diye.
cinsiyet hiç sormadım dr.a, o da söylemedi, ayrıntılı da sormayı düşünüyorum.
bu topiktekiler için cinsiyet en son şey nerdeyse, sağlıklı olsun da:44:

canım ben hergün ha doğurdum ha doğuracağım modundayım...sancılar bi geliyo bi gidiyo...bu sabah çok kötü sancıyıla uyandım 5dk kadar sürdü sonra kayboldu...yüzüm,elim,ayaklarım şişmişti şimdi indi gibi...haftaya bugün doktor randevum var..o zamna kadar ilaç içmeye devam edicem işte...kızım sanki hiç uyumuyo sürekli hareket halinde..neler yapıyo içerde görmeyi çok isterdim..

tabiki sağlık önemli canım...cinsiyeti ne olursa olsun bizim canımız onlar...

canım ben hergün ha doğurdum ha doğuracağım modundayım...sancılar bi geliyo bi gidiyo...bu sabah çok kötü sancıyıla uyandım 5dk kadar sürdü sonra kayboldu...yüzüm,elim,ayaklarım şişmişti şimdi indi gibi...haftaya bugün doktor randevum var..o zamna kadar ilaç içmeye devam edicem işte...kızım sanki hiç uyumuyo sürekli hareket halinde..neler yapıyo içerde görmeyi çok isterdim..

allah yardımcın olsun, sağlıkla atlatın inş bugünleri..

apekmimek merhaba,
hiç tanımıyorum seni eski mesajlarına da baktım ama anlamadım.
pgt sayfasında olmanın bir nedeni var mı? yani genetik bir problem var mıydı sizde? doğal yollarla mı hamile kaldın, çok kısa bahsedebilir misin?

Günaydın arkadaşlar...

Adetime 2 gün var ve az önce gebelik testi yaptım silik bir çizgi belirdi. Kanda da baktıracğım. Bana dua edin inşallah sağlıklı bir gebeliktir kesin kandada çıkarsa...

chnb nin durumunu merak ediyorum çok.
işi gücü bıraktım son 10 dk.dır devamlı sayfayı yenileyip kontrol ediyorum son mesajları.
herhalde 5-10dakikaya haber gelir..
tutalım nefeslerimizi!:)

akasya,
senin durumun nedir şimdi son kertede?
testler falan? ne diyor dr.lar, sen ne yapmayı planlıyorsun?

akasya,
senin durumun nedir şimdi son kertede?
testler falan? ne diyor dr.lar, sen ne yapmayı planlıyorsun?

Canım benim genetik testim yapıldı. Normalde tek gen hastalığı olduğu için %50 risk var demişlerdi. Ancak iki mutasyon bulundu. Bunların yerini tam tespit edemediler. O yüzden düşük bir ihtimalle benim genimin diğer kopyasının da bozulmuş olabileceğini düşünüyorlar :5: Ben de o nedenle biraz kötüyüm. İki tane genetik uzmanı ile görüştüm. Net birşey hiçkimse söyleyemiyor. Ancak yumurta alınınca anlayabileceklermiş. Bu hafta da Yaman Sağlam'dan randevu aldım. Bir de ona göstereceğim. Akabinde kanım tekrar Amerikaya gidecek. SET UP yapılacak. Bu işlem 2 ay falan sürermiş. Set up gelmeden harekete geçemiyorum. Beklemedeyim yani. Yumurta toplanınca gerçeği öğreneceğim. Endişeli ve zor bir süreç yaşıyorum.:18:

Canım benim genetik testim yapıldı. Normalde tek gen hastalığı olduğu için %50 risk var demişlerdi. Ancak iki mutasyon bulundu. Bunların yerini tam tespit edemediler. O yüzden düşük bir ihtimalle benim genimin diğer kopyasının da bozulmuş olabileceğini düşünüyorlar :5: Ben de o nedenle biraz kötüyüm. İki tane genetik uzmanı ile görüştüm. Net birşey hiçkimse söyleyemiyor. Ancak yumurta alınınca anlayabileceklermiş. Bu hafta da Yaman Sağlam'dan randevu aldım. Bir de ona göstereceğim. Akabinde kanım tekrar Amerikaya gidecek. SET UP yapılacak. Bu işlem 2 ay falan sürermiş. Set up gelmeden harekete geçemiyorum. Beklemedeyim yani. Yumurta toplanınca gerçeği öğreneceğim. Endişeli ve zor bir süreç yaşıyorum.:18:

genin diğer kopyası dediği nedir? dna daki sarmal karşılığı mı?
inşallah öyle değildir. tam bişey anlayamamışlar da zaten..
set up ne bilmiyorum ama nasıl bir girişimde bulunacağını 2 ay sonra gelen sonuç belirleyecek o zaman?

ben hiç tüp ve pgt denemedim. detaylı bilmiyorum. ama dr.un söylediğine göre hem ilk alımla hem de dondurulmuşla pgt yapılabiliyor.
genetik bölümüne kanını ne zaman verdin? sonuçları ne zaman verebileceklerini söylediler?

laboratuarda yaptıracam ben farklı bi yerde yarın randevumuz var yarın vercez kanı 10 gün içindede çıkıyormuş

laboratuarda yaptıracam ben farklı bi yerde yarın randevumuz var yarın vercez kanı 10 gün içindede çıkıyormuş

emin misin dostum? ben de lab.da yaptırdım ama 3 haftaya yakın sürdü genetik testin sonucu. gerçi sana nasıl bir test yapacaklarını bilemem ama kromozomlara bakacaklarsa 10 günden fazla sürmesi lazım inan bana.

ben hiç tüp ve pgt denemedim. detaylı bilmiyorum. ama dr.un söylediğine göre hem ilk alımla hem de dondurulmuşla pgt yapılabiliyor.
genetik bölümüne kanını ne zaman verdin? sonuçları ne zaman verebileceklerini söylediler?[/QU

geçen ay 2 tane blast transferm olmuştu bu ay kalan donmuşlarımın çoğunlukla 2. gün ebryosuymuş sence bu defa 3 tane istesem dr kabul edermi önce etmemişti ama bu 3. denemem olacak öncesindede 2 aşılama var yada şöyle sorayım 3 tane transfer yaptırmalımıyım sence ? çok soru sordum ama aklım çok karışık

emin misin dostum? ben de lab.da yaptırdım ama 3 haftaya yakın sürdü genetik testin sonucu. gerçi sana nasıl bir test yapacaklarını bilemem ama kromozomlara bakacaklarsa 10 günden fazla sürmesi lazım inan bana.

yok ya ben özellikle sordum 10 gün içinde çıkar dediler dr umda bana 20 güne çıkar demişti ama 10 günmüş orda

Genetikten çok anlamıyorum. Ama şöyle ifade ettiler benim genimde 25. ekzonda bir ana mutasyon varmış. Ayrıca bir de 2. ekzonda bir aday mutasyon bulundu.Diğer aday mutasyonun nerede olduğunu tam ifade edemiyorlar. Yani diyorlar ki ; her ikisi de aynı allelde ise sorun yok. Ama farklı allellerdelerse senin iki gen kopyanda bozulmuş durumda. Böyle bir ihtimalde biz sağlıklı yumurta bulamayız dediler. Bunu da ancak tüp bebek tedavisi yapıp ; yumurtayı toplayınca anlayabiliriz dediler. Bir genetik hekimi aynı yerde olması güç dedi. Ama Cumhur Bey bence aynı yerde farklı yerde olsaydı sen anne karnında ölürdün dedi. Ben de bu hafta sonu bir genetikçiye daha danışacağım. Senin tanıdığın bir genetikçi var mı ? Gerçi Ankarada'sın ama... :26:

ya bu arada BELİRSİZLİK ve bu belirsizliğin yönetimi, hayatı buna göre programlamak gerçekten çok güç.

önümüzdeki ay spontan gebelik deneyeceğim ki hamile kalabilir miyim o da meçhul de...
kalırsam düşük yaşayacak mıyım... meçhul...
ciddi bir problem olması durumunda aldıracak mıyım... meçhul...

ve bütün bunlar arasında 2-3 ay içinde 1er haftalık şehir dışı görevlerim olacak iş nedeniyle...
yöneticiye erkek olması hasebiyle söylemek ayrı bir dert. bir de %80 ihtimalle zaten düşme riski çok yüksek olan birşeyi duyurup sonra kayıp yaşayıp karnının büyümemesi ayrı bir dert.
adama ne diyeceğim? işte benim böyle böyle bir mevzuum var. yalan değildi cidden hamileydim ama olmadı mı diyeceğim her seferinde. ilk düşüğümü biliyo zaten. oof!:((

Back
X