Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Hanımlar öncelikle hepinize sağlıklı doğumlar dilerim,
direk dalışımı bağışlayın lütfen bilgilenmek istiyorum,
Pgt nedir,basit olarak izah edilirse hangi durumlarda uygulanır,
nasıl bir yol çizilir,tek yada çift embrio transferi geçerli mi,
benim için zamanı olan biri açıklarsa çok sevinirim..

Elimden geldiğince açıklayayım Hymarry. Pgt preimplantasyon genetik tanı demek. Genetik bir hastalığı olanlara ya da genetik hastalık taşıyıcısı olanlara, kromozom anomalisi olanlara uygulanır. Pgt hastaları doğal yoldan hamile kalabilen ya da kalamayan hastalar olabilir. Bildiğimiz tüp bebek tedavisine ek olarak uygulanır. Tedavi sonunda embriyo oluştuktan sonra 3. veya 4.gün embriyolardan birer hücre alınır ve alınan hücreler genetik incelemeye girer. Bir çiftte hangi sorun varsa embriyo o açıdan incelenir ve ek olarak embriyonun belli başlı 9 kromozomuna bakılır. Eşler isterse tüm kromozomlarına da bakılabilir. Sağlıklı çıkan embriyolar transfere uygundur. Birden fazla sağlıklı embriyo çıkarsa ailenin isteği doğrultusunda dondurulur. Embriyo transfer sayısına gelince, bunda embriyonun kalitesi ve doktorun kararı geçerli oluyor genelde. Sormak istediğin başka bir şey olursa seve seve cevaplarız...

ben öğrendim aralık annelerine sordum cevaplar:

toplamda 16 hafta izin kullanılır. 32. haftada izne ayrıldın 35 te doğum yaptın mesela ordan 5 hafta, 8 haftada doğum sonrası izni ile birlikte toplam 13 hafta doğumdan sonra izin kullanabilirsin

istanbull34 kullanıcısından alıntı
ya aslında doğum iznine çıktığın tarih önemli, ister o tarihin başında ister sonunda doğur, sen ilk izne çıktığın tarihten itibaren 16 hafta izindesin...

mesele 32.haftada bugün çıktın izne, 26 kasımda 40.haftada doğurdun
+8 kaldı geldiği tarih 21 ocakta 16.haftan doluyor...

başka bir örnek 32.haftada izne çıktın, 35.haftada 5 kasımda doğurdun
8+5 eşittir 13 haftan kaldı, oda yine 21.ocağa denk gelir...

incimmmmm gel tabi canım uzak olacak ama olsun di mi? hazadem sağ olsun serklajda da gelmişti hatta bizi hastaneden eve bırakmışlardı...
:16:

HEPSİNİ AKTArmak için de bir yöntem var ama o nasıl bilmiyorum
bi de ikizlerde daha farklı erken doğuma giriyormuş sanırım hepsini aktarabiliyormuşsun da nasıl orasını araştırmadım daha
bizde 18 hafta doğum izni

HEPSİNİ AKTArmak için de bir yöntem var ama o nasıl bilmiyorum
bi de ikizlerde daha farklı erken doğuma giriyormuş sanırım hepsini aktarabiliyormuşsun da nasıl orasını araştırmadım daha
bizde 18 hafta doğum izni

ikizlerde farklı evet öncesi sanırım 10 hafta sonrası bilmiyorum... öncesinde son 3 haftaya dek istersen çalışılabiliyormuş ama son 3 zorunlu izne ayrılınıyormuş...

Kızlar selam ;

İğnemi yaptırdım geldim. :18: çok tırsarak gittim ama Allah'a şükür çok büyük bir sorun olmadı. :16: Mattika canım uykusuz geceler geldi demek :16: Olsun Allah'a şükür mucizen seninle.. Çok da tatlı maşallah.. Topiğimizin tatlı erkeki :16::16: :nazar::nazar::emir_bebek:

Nesrin tatlım ben iş hukuku hiç yapmadığım için sana net cevap veremedim. Sen öğrenmişsin sanırım Ama erken doğum da yapsan geri kalan süreyi aktarabileceğini kanunda açıkça belirtmişler. :16:

Laveyi merak ettim :26: Nerelerde acaba ??

İncim valla 2 tane sağlıklı çıksa havalara uçacağım.. :21::32:Birini dondurup birini transfer ettirsem yeter bana. Allah korusun hamile kalamazsam en azından dondurulmuşum var diye avunurum..:31:

iyiyim canım iş güç gelen giden bitmiyor ki
aynen canım mucize resmen onlar
yaşamayan bilmez
eltimin de bebeği oldu 2 aylık o pek uykusuz
dalamıyor bir türlü çocuk
sütün yetiyordur inşallah bir sorun yok dimi
sütüm iyi çok şükür, ama gece gündüz düzeni yok henüz doğal olarak.
deliksiz uyuyamayınca illa sersem oluyosun, aslında annem de olduğundan uyuyorum toplamda.

Maşallah canım vallahi bizlerde o günleri görücez inşallah ..
Bir sorun yok dimi gaz sorunu varmı canım

Hoşgeldin cnm özledik vallahi seni detayları hiç anlatmadın bize ama canım hastanede ilk kucagına alırken neler hissettin neler olduu
gaz arada oluyo illa ki. ama elhamdülillah bi sorunumuz olmadı, yarın gidicez dr.a bakalım kaç gram aldık.
rüya gibi bişeydi canım hala da öyle. ben esmer olmasam da koyu tenliyim, eşim beyaz tenlidir, aynı ona benzemiş pamuk gibi oğlum. baktıkça şaşırıyorum benim oğlum mu diye.

doğum izni konusunda aktarabilmek için aktardığın o haftaları çalışmak gerekiyo.
mesela delikız chnb heyet raporu durumundasınız, çalışmanız mümkün değil.
raporlu olduğunuz an 32. haftadan sonra doğum iznine ayrılmış sayılırsınız.
meb böyle uyguluyo, kural da böyle, başka kurumları bilemem tabi

Kızlar selam ;

İğnemi yaptırdım geldim. :18: çok tırsarak gittim ama Allah'a şükür çok büyük bir sorun olmadı. :16: Mattika canım uykusuz geceler geldi demek :16: Olsun Allah'a şükür mucizen seninle.. Çok da tatlı maşallah.. Topiğimizin tatlı erkeki :16::16: :nazar::nazar::emir_bebek:

Nesrin tatlım ben iş hukuku hiç yapmadığım için sana net cevap veremedim. Sen öğrenmişsin sanırım Ama erken doğum da yapsan geri kalan süreyi aktarabileceğini kanunda açıkça belirtmişler. :16:

İncim valla 2 tane sağlıklı çıksa havalara uçacağım.. :21::32:Birini dondurup birini transfer ettirsem yeter bana. Allah korusun hamile kalamazsam en azından dondurulmuşum var diye avunurum..:31:
İnşallah cnm dondurmak içinde kalır ama benim hedefim tek bir altın yumurta ve olucak inanıyorummm
deliksiz uyuyamayınca illa sersem oluyosun, aslında annem de olduğundan uyuyorum toplamda.

gaz arada oluyo illa ki. ama elhamdülillah bi sorunumuz olmadı, yarın gidicez dr.a bakalım kaç gram aldık.
rüya gibi bişeydi canım hala da öyle. ben esmer olmasam da koyu tenliyim, eşim beyaz tenlidir, aynı ona benzemiş pamuk gibi oğlum. baktıkça şaşırıyorum benim oğlum mu diye.

Maşallah cnm vallahi bende inanamıyorum bazen hamile oldugumda dogumdan sonra ise deliririm herhalde :18: Allahım oğluşuna sağlık huzur versin inşallahh...
Yarın bize yaz olurmu merak ederizz

Kızlar selam ;

İnşallah cnm dondurmak içinde kalır ama benim hedefim tek bir altın yumurta ve olucak inanıyorummm

Maşallah cnm vallahi bende inanamıyorum bazen hamile oldugumda dogumdan sonra ise deliririm herhalde :18: Allahım oğluşuna sağlık huzur versin inşallahh...
Yarın bize yaz olurmu merak ederizz

Kızlar selam ;

canım inşallah çıkacak ben inanıyorum...

doğum izni konusunda aktarabilmek için aktardığın o haftaları çalışmak gerekiyo.
mesela delikız chnb heyet raporu durumundasınız, çalışmanız mümkün değil.
raporlu olduğunuz an 32. haftadan sonra doğum iznine ayrılmış sayılırsınız.
meb böyle uyguluyo, kural da böyle, başka kurumları bilemem tabi

canım şimdi daha ayrıntılı sorayım tekrar şu an ben heyet raporluyum ve heyet raporum bittiği gün ben 32 haftalık oluyorum ve doğum iznine ayrılıyorum. farzedelim 35 te doğum oldu kullanabiliyor muyum? illa çalışıyor mu olmalıydım yoksa kullanmak için?:44:

akasya maşallah bebişlerine, 6 taneden şöyle 4 ü sağlıklı çıksın en azından inş.
merve bulantılar nasıl?
akide yarın topiği bayram yerine çeviriceksin inş.
laveque canım opu dan önceki sayı tahminleri pek çıkmıyo, inş büyürler opuya kadar

herkesler nasıl?
hazade maşallah prensesine
chnb baya az kaldı senin de ozaman, 38 i beklemese de dr kontrolünde 36 yı fln görün inş. bi sıkıntı olcak olursa müdahele edilir ama 35 olsa en azından, sağlıkla hayırlısıyla
Bulantıların devam ediyo çok şükür allahımaa devamda etsin zaten:)
bebek nasıl iyi mi?Misafirlerin gitti mi

Canım hastanede neden yatıcaksın ?
Sezeryan sonrasımı şimdimi anlayamadım :18:
Ayyyy Nesrin abla hayırlısıyla gelsin inşallahh ...
Çok heyecanladım bak bize haber ver hee hemen gelirimmm

Canım papatyalar pembe ana zemin beyaz pembenin tonları var olsun resmini çekerim sana ..
Vallahi cnm görüşmeyi isterim herzaman beklerim ..
Once sen sonra ben ben daha öndeyim :)

İnşallah senin kızında sağlıkla el sallıycak sana canım ben ümitliyim olucak ...
Dualarımız seninle canımmm

Canım ne olur bize haber vermekde geçikme çatlarız vallahi meraktann

Saol cnm benim Alminada çok güzell senin kızında çok güzel maşallah resimleri gördüm maşallahhh

Ay heveslendim canım görmek isterim bitmiş halini minanın odasının:16:

canım şimdi daha ayrıntılı sorayım tekrar şu an ben heyet raporluyum ve heyet raporum bittiği gün ben 32 haftalık oluyorum ve doğum iznine ayrılıyorum. farzedelim 35 te doğum oldu kullanabiliyor muyum? illa çalışıyor mu olmalıydım yoksa kullanmak için?:44:

benim de rapor bitince 30 haftalık oluyorum
doktor ikizlerde doğum izni 30 haftalıkken başlıyor rapor bitince doğum iznin başlar demişti
sanırım 30.haftadan başlıyor artık hangi haftada doğurursan o zamana kadarkini kullanmış oluyorsun gerisi doğumdan sonra ekleniyor
benim anladığım o

benim de rapor bitince 30 haftalık oluyorum
doktor ikizlerde doğum izni 30 haftalıkken başlıyor rapor bitince doğum iznin başlar demişti
sanırım 30.haftadan başlıyor artık hangi haftada doğurursan o zamana kadarkini kullanmış oluyorsun gerisi doğumdan sonra ekleniyor
benim anladığım o

ben de senin gibi anladım...

A) DEVLET MEMURLARINA DOĞUM SEBEBİYLE VERİLECEK İZİNLER

I. Doğum Sebebiyle Verilecek Analık İzni

657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde, 6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten önce; “Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.” hükmü yer almaktaydı.

6111 sayılı Kanunla yapılan değişiklikten sonra; “Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.” hükmü getirilmiştir.

Yapılan bu değişiklik sonrası 657 sayılı Kanunun değişik 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum sebebiyle verilecek analık izninin uygulanmasına ilişkin açıklamalara aşağıda yer verilmiştir:

1- Memura doğum yapmasından önce sekiz ve doğum yapmasından sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilmekte, çoğul gebeliklerde (ikiz, üçüz, ...) doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki haftalık bir süre daha ilave edilmektedir. Böylece çoğul gebeliklerde doğumdan önceki analık izni süresi on haftadır.

2- Memura, sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmesine bağlı olarak, isteği üzerine doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabilmesi ve bu durumda tabip raporuna dayanarak Kurumunda fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı tanınmıştır.

3- Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmiştir. Söz konusu hüküm ile; beklenen doğum tarihinden daha önce doğum yapan kadın memurun, erken doğum nedeniyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni sürelerinin doğum sonrası analık izni süresine eklenmesi imkanı getirilmiştir.

4- Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilmesi imkanı getirilmiştir.

Bu hükmün uygulanma şekli;

a) Doğumdan önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan ve doğum sonrası analık iznine eklenmesi gereken azami beş haftalık süre içerisinde kanuni izinlerini kullanan kadın memurun, doğum sonrası analık iznine sadece doğum öncesi analık izni içerisinde Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği sürelerin eklenmesi gerekmekte olup, bu süre içerisinde alınan kanuni izinler doğum sonrası analık iznine ilave edilemeyecektir.

b) Memurun doğumdan önceki sekiz haftalık analık izninin, doğum tarihinden önceki üç haftaya kadarki kısmını Kurumunda çalışarak geçirebileceği, bu durumda tabip raporuna bağlı olarak Kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği azami beş haftalık izin süresinin doğum sonrası analık izni süresine ekleneceği hükme bağlanmış olduğundan, sağlık durumunun uygun olduğunu tabip raporu ile belgelendirmeden Kurumunda çalışmaya devam eden memurun fiilen çalıştığı sürelerin doğum sonrası analık iznine eklenmesi mümkün bulunmamaktadır.

c) Beklenen doğum tarihinden önce doğum yapan memurun, doğum yapmadan önce kullanamadığı analık izni süreleri, doğum sonrası analık izni sürelerine ilave edilecektir.
Bu çerçevede;

- Doğumdan önce sekiz hafta süreli analık iznine ayrılan ve bu süre içerisinde erken doğum yapan memurun, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda fiilen çalışan kadın memurun, son üç haftalık doğum öncesi analık izni süresi içerisinde erken doğum yapması sebebiyle doğum öncesinde kullanamadığı analık izni süresi (kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler ile birlikte), doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecektir.

- Beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde doğum öncesi analık iznine ayrılmayarak, sağlık durumunun uygun olduğuna dair tabip raporu almak suretiyle kurumunda fiilen çalışmaya devam eden kadın memurun, bu süre içerisinde erken doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süresi ile kurumunda fiilen çalışarak geçirdiği süreler doğum sonrası sekiz haftalık analık iznine eklenecektir.

- Kadın memurun otuz ikinci haftadan önce doğum yapması halinde, erken doğum sebebiyle kullanılamayan sekiz haftalık doğum öncesi analık izni süresinin tamamı doğum sonrası analık iznine ilave edilecektir.

ç) 657 sayılı Kanunun 6111 sayılı Kanunla değişik 104 üncü maddesinin yürürlüğe girdiği 25/2/2011 tarihinden önce erken doğum yapan ve mezkur maddenin yürürlük tarihinde doğum sonrası analık iznini kullanan kadın memurun erken doğum sebebiyle kullanamadığı doğum öncesi analık izni süreleri, kullanmakta olduğu doğum sonrası analık iznine eklenecektir.

d) Doğumun beklenen tarihten sonra gerçekleşmesi halinde, fazladan geçen süreler doğum sonrası analık izni süresinden düşülemeyecektir.

e) Devlet memurluğuna atanmadan önce doğum yapan ve doğum yaptığı tarihten itibaren sekiz haftalık süre içerisinde göreve başlayanlara, 657 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin (A) fıkrası çerçevesinde doğum yaptığı tarih dikkate alınarak sadece sekiz haftalık doğum sonrası analık izni süresinin kalan kısmı kullandırılacaktır.

delikızzzzzzzz doğru anlamışız.c maddesinde açıklıyor...

Ahh ahh günler geçmiyorr saatler geçmiyo hatta dakikalarrr:31::31:

Mervem bana da hiç geçmiyor.. :ssz: Saatler bile yıl gibi.... Yarın ses seda yok. En azından stressiz bir gün geçireceğim:9: Zira ertesi gün gelecek telefondan çok korkuyorum. İnşallah bebişler hayattadır. :16::16: 6 tane bebişimden kayıp vermek istemiyorum. :31:

raporlu olmıcaksın yani ozaman 32.haftada doğum iznine ayrılırsın. diyelim ki 35. haftada doğum yaptın kalan 5 haftayı doğum sonrasına aktarırsın.
39.haftada bile doğursan o 1 haftayı aktarıyosun.
erken doğurma durumu olmasa aktarabilmen için çalışman gerekirdi.
sizin ikinizin de erken doğurma olucak sezeryan olduğu için, kaç hafta erken olursa kalanını aktarıcaksın yani

Bulantıların devam ediyo çok şükür allahımaa devamda etsin zaten:)
bebek nasıl iyi mi?Misafirlerin gitti mi
iyiyiz allaha şükür, kaynanamgil geçen hafta çarşamba gitti, haftasonu abimler geldi gitti. şimdi sadece annem var. çok şükür yani:9:
bikaç kaynana macerası yaşandı ama önemsemedim. bi ilk eve geldiğimizde karnında ikizi mi var dedi, malum o karın bi anda inmiyo. buna cevap vermedim içimde kalmış:27::27:

Kızlar ben geldimmmmm:1:
Bugün başka bi hastaneye gittim,riskli gebelik uzmanı bu doktor.
Maşallah herşeyin normal oldugunu söyledi.
Sonra ultrosonla baktı ve cihazı 4 boyutluymuşş çok heyecanlandım.
Kızımı gayet net gördüm şimdi sizede fotografını koyucam bakarsınız:16:
Aynı babası sıpa bana hiç benzemiyor:1:
550 gr olmuş boyuda 28 cm.
Cumartesi şeker yüklemesi yapılacak
Rahim uzunlugumu ölçtü 3.70 cm çıktı gayet iyi dedi:nazar:
Şimdi fotosunu yüklüycem canlarımmm bakın bebegime:nazar:

Back
X