• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

bende sana katılıyorum chnb..mesela ben de mozaik turner sendromu çıktı,düne kadar haberim yoktu,görünüşte hiçbirşey yok,delikızda benimle aynı durumda,bebek sahibi olmaya kadar hiçbir belirtisi yoktu,delikızın bebekleri olacak,inşallah benim de,hepimizin olur...fısh le bakıldığında bile benim durumumda olan embriyoyu eliyor...yaşam şansı verilmiyor...

bu arada kızlar benim umut tüp bebekte bir tane dondurulmuş embriyom var,artık onu transfer etmezler değil mi?pgt falan yapılmadı ona...

canım sanırım biraz durumumuza göre değişiyor... dediğim gibi benim mesela rezervim az olmasaydı yaşım az olsaydı kesinlikle pgt ile devam ederdim ayrıca array de isterdim. Ama ben 25 aylık kaybımdan sonra yeniden anne olmayı çok istedim. eşimin sorunu çok büyük değildi bu yüzden doğal denedim ki dr ler de bu rezervle doğal zor demişlerdi. şimdi rahat mıyım aslında hayır. ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum down riskim de yüksek çıktı hem de...

evet siz de gayet normalsiniz sorununuz olduğu halde...

Kromozom 14 üzerinde bulunan genlerle ilgili olan hastalıkların bazıları:

alfa-1 antitripsin eksikliği
Alzheimer hastalığı
Alzheimer hastalığı, tip 3
konjenital hipotiroidizm
Krabbe hastalığı
Niemann-Pick hastalığı
sendromik olmayan sağırlık
sendromik olmayan sağırlık, otozomal baskın
tetrahidrobiopterin eksikliği

bu hastalıkların alzheimer hastalığı dışında diğerlerin ne olduğunu bilmiyorum. tek sorun bu mu 14. mü?

ben de bilmiyorum canım diğerleri ne demek alzheimer dışında...

ben senın ne demek ıstedıgını gayet ıyı anlıyorum canım.evet yas gecıyor bılıyorum ( bu arada benım yasımda dogal hamıle kalan 3 arkadasım var ) , ama anlamıyorum 35ınden sonra hamıle kalan yuzlerce ınsan var. kromozom anomalılerı bende mı var ( translokasyon dısında konusuyorum) .

tek sorun 14 degıl canım , şimdi bakıp yazacagım sana.
belkı dıyorum translokasyon olmasa ve senın dedıgın gıbı cok da onemlı olmayan bır kromozomda sorun cıksa bana teklıf ederlerdı , durum bu bu transfer edebılırız, ister mısınız dıye?

bir tanesi parsiyel monozomi 2q, parsıyel trizomi 15 q - sanırım bunda sadece translokasyon var
diğeri ise trizomi 1 monozomi 15 ve parsiyel trizomi 14q

tam olarak ne demek bu ıkıncısı anlayamadım 2 nolu kromozom tam 15 nolu olan degıl, bunda da translokasyon var demek dı mı?

benim fikrim evet translokasyonu görüyordur

ama translokasyon dışında diğer bakılan kromozomlar için de net budur diyen bir babayiğit olduğunu sanmıyorum

neden amniyo diyorlar o zaman

benim doktorum sadece translokasyona baktırdı son tedavimde o riski göze alıyorum dedi herkes kadar riskin var dedi

dogru tabı katılıyorum ben de bu goruse. amnıyo yaptırmalarını ben de en bastan berı anlamıyorum zaten . ama el mahkum olursa yaptırlıcak.

nazefsa gecelik de al canım kullanışlı oluyor hastanede... ben de netten portbebe seti söyledim...

Sorma cnm sorma bendeya toplamda 2 kilo almışım neremden aldım bilmiorum daha çok aldım herkes dio bunlar iyi günlerin :9:

Hamilelik bi degişim süreci yaa,insan tamamen eski haline veda ediyor..
2kiloyu göbekle kalçadan aldıysan direk farkedilir kuzumm,Bende 9 kilo aldım kalçadan ve göbekten gidiyorum..
Kendimi kötü hissediyorum valla,hiç bişeyde olmuyor üstüme..:1:
Neyskii az kaldııı döncez eski halimize :)
Senn gögüslerden sıvı gelmeye başladımı?

lavem insanlar 40 tan sonra doğuruyor... ama bazılarımız da şanssızız. tabi kendi adıma diyorum çünkü 37 de ailemde menopoza giren var sanırım ben de fazla yıllar adet olamayacağım daha:((

canım o sorunları bilmiyorum belki de dediğin gibi arrayla sorunlara bakıp bunlardaki sorun önemli değil yerleştirelim derlerdi.

ama 8 embriyodan 3. güne gidenlerden belki rahimde gelişimi durmayacak olan da vardı fihle olsa belki süre kısa olacağı için sağlıklı çıkacaktı fish ölçüsünde sağlıklı. nasip tabi ama aklıma bunlar geliyor canım. seni üzmek de istemiyorum...

canım sanırım biraz durumumuza göre değişiyor... dediğim gibi benim mesela rezervim az olmasaydı yaşım az olsaydı kesinlikle pgt ile devam ederdim ayrıca array de isterdim. Ama ben 25 aylık kaybımdan sonra yeniden anne olmayı çok istedim. eşimin sorunu çok büyük değildi bu yüzden doğal denedim ki dr ler de bu rezervle doğal zor demişlerdi. şimdi rahat mıyım aslında hayır. ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum down riskim de yüksek çıktı hem de...

evet siz de gayet normalsiniz sorununuz olduğu halde...

Canımmm ben inanıyorumki arda bebek çok saglıklı..İçim hiç kötü hissetmiyor bu konudaa..Rabbim güzel gönlüne göre versin arkdaşımm..:16:

nazefsa gecelik de al canım kullanışlı oluyor hastanede... ben de netten portbebe seti söyledim...

Tamam canımm,senin geldimi pijamalar?Yeri nasıll güzelmi? Bide bişey sorucam canım,sen alt açma bezini battaniyelimi aldın?Ben öylemi alsam battaniye işe yararmıki?

lavem insanlar 40 tan sonra doğuruyor... ama bazılarımız da şanssızız. tabi kendi adıma diyorum çünkü 37 de ailemde menopoza giren var sanırım ben de fazla yıllar adet olamayacağım daha:((

canım o sorunları bilmiyorum belki de dediğin gibi arrayla sorunlara bakıp bunlardaki sorun önemli değil yerleştirelim derlerdi.

ama 8 embriyodan 3. güne gidenlerden belki rahimde gelişimi durmayacak olan da vardı fihle olsa belki süre kısa olacağı için sağlıklı çıkacaktı fish ölçüsünde sağlıklı. nasip tabi ama aklıma bunlar geliyor canım. seni üzmek de istemiyorum...

chnbcim canım ,yok üzülmüyorum , aksıne konusmak ve bir sonrakı step ıcın karanlık kısımların aydınlanmasını sıtıyorum.

ben de soyle bır baktım 14 nolu kromozomda yazan karrabbe hastalıgına
===============
bu grupta en önemli hastalık, Krabbe hastalığı ola***rak da bilinen globoid hücre lökodistrofisidir. Nörolojik dejeneratif bir hastalık olan bu sendromda bulgular ge***nellikle ilk 6 aydan sonra ortaya çıkar. İlk olarak belirli bir neden olmadan iritabilite dikkati çeker. Çocuk çevresel uyaranlara karşı aşırı bir reaksiyon gösterir. Bu bulguyu izleyerek spastisite, opistotonus, körlük, konvülzif nöbetler, kusma, aşırı huzursuzluk gelişir. Çoğu kez 2 yaşından önce kaşeksi ve deserebrasyon ile ölüm olur.
=====

bu hastalık onemlı bır hastalık mesela, şimdi kendı kendıme dusunuyorum, fish ile bakılsa 3. gun ve 14. nolu kromozom fıshın baktıgı kromozomlardan bırı degılse kı sanıyorum degıl, bu kromozomdakı sorun bılıneyecek ve saglıklı denecektı dı mı? ama aslında bu hastalık onemlı bır hastalıkmıs meger .o zaman da ıyıkı cgh ıle bakıldı dıyebılır mıyız buna?

chnbcim canım ,yok üzülmüyorum , aksıne konusmak ve bir sonrakı step ıcın karanlık kısımların aydınlanmasını sıtıyorum.

===============
bu grupta en önemli hastalık, Krabbe hastalığı ola***rak da bilinen globoid hücre lökodistrofisidir. Nörolojik dejeneratif bir hastalık olan bu sendromda bulgular ge***nellikle ilk 6 aydan sonra ortaya çıkar. İlk olarak belirli bir neden olmadan iritabilite dikkati çeker. Çocuk çevresel uyaranlara karşı aşırı bir reaksiyon gösterir. Bu bulguyu izleyerek spastisite, opistotonus, körlük, konvülzif nöbetler, kusma, aşırı huzursuzluk gelişir. Çoğu kez 2 yaşından önce kaşeksi ve deserebrasyon ile ölüm olur.
=====

bu hastalık onemlı bır hastalık mesela, şimdi kendı kendıme dusunuyorum, fish ile bakılsa 3. gun ve 14. nolu kromozom fıshın baktıgı kromozomlardan bırı degılse kı sanıyorum degıl, bu kromozomdakı sorun bılıneyecek ve saglıklı denecektı dı mı? ama aslında bu hastalık onemlı bır hastalıkmıs meger .o zaman da ıyıkı cgh ıle bakıldı dıyebılır mıyız buna?

ben de şöyle düşünüyorum

insanlar 10 tane arka arkaya sağlıklı doğurabiliyor

senin iki embriyona mı denk geldi bu kromozom sorunu

yada benim 6 embriyomdan birine mi denk geldi trizomi 16

kesin bu budur diyebiliyorlarmı o zaman niye sadece translokasyon yeterli diyen de var riskleri nasıl göze alıyorlar

muhterem bahçe embriyonun durumuna göre bakılır demişti yılların genetikçisi adam türkiyeye ilk getiren pgt yi

mrb kızlar ben geldim. 8 tane yumoşum toplandı. aslında daha çok bekliyordum çünkü akasya ve levaquenin ultrasonda gözükenden daha fazla toplanmıştı. benim zaten 8-9 adet gözüküyordu. akasya haber verdimi bakacağım şimdi.

Hamilelik bi degişim süreci yaa,insan tamamen eski haline veda ediyor..
2kiloyu göbekle kalçadan aldıysan direk farkedilir kuzumm,Bende 9 kilo aldım kalçadan ve göbekten gidiyorum..
Kendimi kötü hissediyorum valla,hiç bişeyde olmuyor üstüme..:1:
Neyskii az kaldııı döncez eski halimize :)
Senn gögüslerden sıvı gelmeye başladımı?

Vallahi cnm ben hiç dert etmiorum inan tüp bebek tedavimde 40 kilo alıcaksınız yada 50 ama pozitif alıcaksınız deslerdi hiç tereddüt etmeden tamam derdim o yüzden hiç umursamıorum inan canım Yok cnm vallahi sıvı felan gelmiyor sende başladımı ?

mrb kızlar ben geldim. 8 tane yumoşum toplandı. aslında daha çok bekliyordum çünkü akasya ve levaquenin ultrasonda gözükenden daha fazla toplanmıştı. benim zaten 8-9 adet gözüküyordu. akasya haber verdimi bakacağım şimdi.

canım hayırlı olsun sayı gayet güzel

hepsi döllenip 3. güne gittimi daha ne isteriz

senin fishle mi bakılacaktı 3. gün mü

Canımmm ben inanıyorumki arda bebek çok saglıklı..İçim hiç kötü hissetmiyor bu konudaa..Rabbim güzel gönlüne göre versin arkdaşımm..:16:

Tamam canımm,senin geldimi pijamalar?Yeri nasıll güzelmi? Bide bişey sorucam canım,sen alt açma bezini battaniyelimi aldın?Ben öylemi alsam battaniye işe yararmıki?

canım aldığım gün aradılar stokta yokmuş salı gelecekmiş sakıncası var mı diye. yok dedim. gelmedi.. yastı, puf puf battaniye gibi yumuşak altı... 2 tane almak lazım bir tane basit evde kullanmaya...

===============
=====

bu yazdığına göre derhal 14 e bakılmalı sanki bende bakılmıştı ....:44: evet ciddi imiş...

ben de şöyle düşünüyorum

kesin bu budur diyebiliyorlarmı o zaman niye sadece translokasyon yeterli diyen de var riskleri nasıl göze alıyorlar

muhterem bahçe embriyonun durumuna göre bakılır demişti yılların genetikçisi adam türkiyeye ilk getiren pgt yi

tam olarak ne demek istedin canım anlayamadım...

ama bıldıgım su var.
ben 37 yasındayım ve benım cevremde normal yolla gebe kalan ( normal yol burada bır detay , söylemek istediğim bu değil) , bir suru arkadasım var benım yasımda, benden daha yası fazla olan.
eger bu genel bır bılgı ıse , yanı yumurtalardakı kromozom anomalılerının yas gectuıkce artması meselesı, bunca ınsan cok mu sanslı da hıc sorunsuz gebe kalıp doguruyor?
yanu sorunlu yumurta uretmek sorunsuz uretmekten daha zor olmalı, ama ben anlamıyorum nerde bızım saglam yumurtalar.
benım yasım o kadar fazla degıl kı, abartılacak kadar , bır cok sey bıtmıs de gecmıs kadar.

geçmiş olsun canım.

gayet guzel olmus, ne gorunduyse toplamıslar ...
içleri guzel olsun canım , önemlı olan o .

guzel haberler ver sen de ınsallah bıze.

akasya hamıle bu arada :) sana umut olsun:16:

canım aldığım gün aradılar stokta yokmuş salı gelecekmiş sakıncası var mı diye. yok dedim. gelmedi.. yastı, puf puf battaniye gibi yumuşak altı... 2 tane almak lazım bir tane basit evde kullanmaya...

bu yazdığına göre derhal 14 e bakılmalı sanki bende bakılmıştı ....:44: evet ciddi imiş...

ciddi tabi canım ya, sonu ölüm diyor. daha ne kadar ciddi olsun.

simdi fishin baktıgı 9 adet kromozom vardı değil mi?
bunlar hangi numaralar biliyor musun?

ben oncekı testlerıme de bır goz atacagım bırazdan , daha bılınclı bakacagım ne cıkmıs gecmıste

ben de şöyle düşünüyorum

canım senin fishle bakıldı fishte senin sorunun ve ayrıca çok önemli sorunlara da bakılıyor. sırf senin sorununa bakılırak pgt yapılan kimse olmadı burada. sen nerede yaptırdın?

canım gerçekten sayı önemli değil sakın takma buna..

tam olarak ne demek istedin canım anlayamadım...

ama bıldıgım su var.
ben 37 yasındayım ve benım cevremde normal yolla gebe kalan ( normal yol burada bır detay , söylemek istediğim bu değil) , bir suru arkadasım var benım yasımda, benden daha yası fazla olan.
eger bu genel bır bılgı ıse , yanı yumurtalardakı kromozom anomalılerının yas gectuıkce artması meselesı, bunca ınsan cok mu sanslı da hıc sorunsuz gebe kalıp doguruyor?
yanu sorunlu yumurta uretmek sorunsuz uretmekten daha zor olmalı, ama ben anlamıyorum nerde bızım saglam yumurtalar.
benım yasım o kadar fazla degıl kı, abartılacak kadar , bır cok sey bıtmıs de gecmıs kadar.

ben de onu demek istedim canım benim

niye bize sağlıksızlar denk geliyor

acaba bir sorun diğerlerinimi tetikliyor

benim arkadaşımda 41 inde doğum yaptı hiç sorunsuz maşallah

sen de 2 tane yumurta şans az diyelim benim sayım hazadenin sayısı fazlaydı yine olmadı

bana bu durum garip geliyor elbet allahın takdiri ama

bu kromozom sorunu bir elin parmakları kadar kişidemi sadece

hem doğal yolla kalamıyoruz hemde sağlıklı bulunamıyor

Olsun cnm az olsun öz olsun çok şükür atlattın toplamayı ..
İnşallahh sağlıkla transferinde olur ..
Akasya hamileeee:nazar:

ciddi tabi canım ya, sonu ölüm diyor. daha ne kadar ciddi olsun.

simdi fishin baktıgı 9 adet kromozom vardı değil mi?
bunlar hangi numaralar biliyor musun?

ben oncekı testlerıme de bır goz atacagım bırazdan , daha bılınclı bakacagım ne cıkmıs gecmıste

canım ben şunu düşünüyorum. fishte her genetikçe kendince önemli gördüğü belki prop meselesi yüzünden elinde olanlara bakıyor. nereden biliyorsun dersen benimkini Volkan Baltacı yaptı ya. ben raporu cumhur beye gösterdiğimde ben bunlara bakmaz başkalarına bakardım demişti...

lave şimdi baktım bana bakılanlar:

13,16,18,21,22,17, x,y

bir embriyomda: 13,16,18.21,17 sorunlu
birinde sadece 21
biri anükleer yani incelenememiş.
2 tanesi sorun yok...

Back
X