• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Allah Allah eksik mi bakılmış acaba :26:
Benim raporumda da yazıyor blastomer, çalışılan materyal başlığı altında. Onun yanında da kromozomlar sıralı hatta 1.round 2.round diye ayrılmış. Raporda incelenen kromozomların yanında hangilerine bakıldığı yazıyor.

blastomer bıldıgım kadarıyla 3. gun embryosuna verılen ad canım. blastomer safhasında bakılmıs

Kızlar benim bir embriyomda yeterli veri yok yazıyor. Array ile bakılanda... Hiçbir kromozoma bakılamamış, nasıl oluyor ki bu bilen var mı?

Bismillahirrahmanirrahim...
Kızlar Akasya'mız hamile :16::nazar::52:
çok şükür RABBİM tamamına erdirsin inş.

Delikız çok geçmiş olsun kızların dediği gibi iyi doktor bulmana çok sewindim inşallah bir daha yaşamazsın böle bir sorun ...

g

delikız iyi olmana bebeklerinin de iyi olmasına sevindim gözün aydın iyi dr iyi hastane bulmuşsun
teşekkür ederim ikinize de :16:
Canım hiç önemli degil,sen iyiin yaa o yeter bizee..Doktor bulmana çoook sevindim,rabbim senide bebişlerinide korusunn canımm
Rahim uzunlugunda gayet iyi çıkmış hiç korkma kuzum..

Bol bol istrahat et dinlen,kendini yorma son aylar zaten bi atlatırsak allahın izni ile..
sağolasın nazım
amin inş.
evet rahim uzunluğum çok ii çok şükür
inş. hayırlısı ile atlatırız

fetal ekodan geldim ben de
sabahın köründe uyandı benimkiler
sanki karnımı yarıp çıkacaklar mübarekler:1:
doktor açsan bişeyler ye gel dedi
dedim çok hareketliler
olsun sen ye gel dedi
dedim benden günah gitti:1:
bakamadılar uzun süre
doktor diyorki bunlar ne kadar hareketli böyle
dedim sabahın köründen beri böyleler:1:
ben size bişey yemeyeyim demiştim dedim:1:
çok şükür oğlumda şimdlik bir sorun yok
ama ikiz olduğu için görüntülemek çok zor ve en ii sonuç için 4 hafta beklemek gerek dedi
genel olarak bir problem gözükmüyor ama bazı verileri alabilecek büyüklkte değil bebek henüz dedi
4 hafta sonraya tekrar gün verdiler
inş. onda da bir sıkıntı çıkmaz
bu arada göbüşün son hali ve benim son halim için albüme bakabilirsiniz:)

dedim çok hareketliler
olsun sen ye gel dedi
bakamadılar uzun süre
ama ikiz olduğu için görüntülemek çok zor ve en ii sonuç için 4 hafta beklemek gerek dedi
genel olarak bir problem gözükmüyor ama bazı verileri alabilecek büyüklkte değil bebek henüz dedi

Doğduklarında yandın :1:
İkisi de sağlıkla doğacak inş.

bua rada ben fish raporuma baktım

13,16,18,21,22,17,x ve y kromozomlarıma bakılmış

ve her bir kromozom için iki kere bakıldığı yazıyor

Sende de 15'e bakılmamış ve 8 kromozom var. Volkan Bey 15'i es geçiyor herhalde :1:

Göbek maşallah artık iyice çıkmış :nazar: Yavrularının fotoğraflarını da görmek nasip olur inş.

Kızlar benim bir embriyomda yeterli veri yok yazıyor. Array ile bakılanda... Hiçbir kromozoma bakılamamış, nasıl oluyor ki bu bilen var mı?

canım benim birinde anükleer yazıyor ben volkan beyin yanındaki genetikçiye sordum incelenememiş demişti...

bua rada ben fish raporuma baktım

13,16,18,21,22,17,x ve y kromozomlarıma bakılmış

ve her bir kromozom için iki kere bakıldığı yazıyor

sıralama bile aynı belki volkan bey herkese böyle bakıyor ...

chnbcim canım benım bıldıgım fıshle belırlı kromozomlara bakıldıgı ıdı , yanı ben her genetıkcının kendıne gore rısklı olarak gordugu kromozomlara baktıgını bılmıyordum.
genel gecer bır kural var dıye bılıyordum, yanı su kromozomlar onemlıdır onlara bakılır translokasyona EK olarak. ama anladıgım oyle degıl.

ben de yoruldum canım valla cok yoruldum. ama bır sonrakı asama ıcın ne yapacagımız bılmek ıstıyorum.

sagol canım amın , insallah Rabbim duzgun yerlere yonlendırır benı.
hangılerıne bakarsa durum netlesır derken ne demek ıstedıgını anlamadım canım

muhterem beyı duydum evet bıldıgım kadarı ıle smyrna oraya gonderıyor ama ben smyrnayı sımdılık pek tercıh etmıyorum.
sonra bılemem tabı.

ırenbe dusunuyorum bır sonrası ıcın , onlar da Volkan Baltacıya gonderıyor sanırım.

sonucta Volkan Baltacı veya Muhterem Bey ıkısı de fıs ıle bakıyor degıl mı? yok mu onlar da CGH alternatıfı?

canım böyle yazınca ben mi yanlış anladım diye düşündüm. inci de benzer yazmış...netleşir derken bu fishte standart mı herkese aynı mı bakılıyor bu netleşir demek istedim...

Allah Allah eksik mi bakılmış acaba :26:
Benim raporumda da yazıyor blastomer, çalışılan materyal başlığı altında. Onun yanında da kromozomlar sıralı hatta 1.round 2.round diye ayrılmış. Raporda incelenen kromozomların yanında hangilerine bakıldığı yazıyor.

round filan yok bende canım...

Sende de 15'e bakılmamış ve 8 kromozom var. Volkan Bey 15'i es geçiyor herhalde :1:

Göbek maşallah artık iyice çıkmış :nazar: Yavrularının fotoğraflarını da görmek nasip olur inş.
evet birden çıktı göbüşüm:1:
amin inş. darısı başınıza inci
15 e bakılmasımı gerekiyrki
belki mozaiklerde bunlara bakmak yeterlidir de ondan bakmıştır

canım benim birinde anükleer yazıyor ben volkan beyin yanındaki genetikçiye sordum incelenememiş demişti...

sıralama bile aynı belki volkan bey herkese böyle bakıyor ...

canım böyle yazınca ben mi yanlış anladım diye düşündüm. inci de benzer yazmış...netleşir derken bu fishte standart mı herkese aynı mı bakılıyor bu netleşir demek istedim...

round filan yok bende canım...
bence en önemlileri bunlardır da ondan bakmıştır
15in özelliği ne ki

İncelenen kromozomlar veya kullanılan yöntem yazmıyor mu canım?

yok canım hiçbirşey yazmıyor

zaten incelenemedi ya translokasyonlu çıktığından biri sağlıklı çıktı onda da trizomi 16 yazıyor

nelere baktılar nelere bakmadılar bilmiyorum

ama hepsine bakmadıklarını biliyorum o evreye gelmedi çünkü sorun çıkınca devam etmiyorlar

15.kromozomla ilgili şunu buldum kızlar

Kromozom 15 üzerinde bulunan genlerle ilgili olan hastalıkların bazıları:
Angelman sendromu
Meme kanseri
İzovalerik asidemi
Marfan sendromu
Sendromik olmayan sağırlık
Sendromik olmayan sağırlık, otozomal resesif
Prader-Willi sendromu
Tay-Sachs hastalığı
Tirozinemi
Idic15

canım aslında ben araştırdığımda şunu gördüm. bizim ne olduğu belirsiz marker kromozom vardı ya... bunu araştırmak istemişler sonra gerek yok demişlerdi. ben araştırdım o marker kromozom çoğunlukla 15. kromozom oluyormuş... niye bakmadı diye şaşırmıştım...

çok şükür RABBİM tamamına erdirsin inş.

teşekkür ederim ikinize de :16:

sağolasın nazım
amin inş.
evet rahim uzunluğum çok ii çok şükür
inş. hayırlısı ile atlatırız

dedim çok hareketliler
olsun sen ye gel dedi
bakamadılar uzun süre

maşallah haberler güzel...:16:

Kızlar neler yazmışsınız böyle.. :38: Beni öyle mutlu ettiniz ki.. Bu sabah kendimi o kadar çaresiz hissederken ; gelen telefonlarla yalnız olmadığımı anladım. Siz benim kardeşimsiniz. :16:Hepinizi gerçekten çok seviyorum.. :16: Beni çok duygulandırdınız.. İşyerindeyim herkes başıma toplanacak birazdan.. :1: Hepinize ayrı ayrı binlerce kere teşekkür ediyorum. Bir yanım çok mutlu.. Bir yanım Lavem için buruk.. Hayat çok garip... :25:

Ayrıntılı olarak akşam yazacağım... ALLAH BİNLERCE KERE RAZI OLSUN SİZDEN..İNŞALLAH SIRA SIRA HAMİLE HABERLERİ ALACAK BU TOPİK.. HER DAİM DUALARIMDASINIZ.... :16::16::16:

Şimdi bu yazılanları okuyunca iyie korkmaya başladım
İnsallah benim bebe sagliklidir
Ah onu bile bilmiyorum ama inanıyorum inş saglikli:16:

15.kromozomla ilgili şunu buldum kızlar

Kromozom 15 üzerinde bulunan genlerle ilgili olan hastalıkların bazıları:
Angelman sendromu
Meme kanseri
İzovalerik asidemi
Marfan sendromu
Sendromik olmayan sağırlık
Sendromik olmayan sağırlık, otozomal resesif
Prader-Willi sendromu
Tay-Sachs hastalığı
Tirozinemi
Idic15
bunlar herkeste olabilecek rskler
sağlıklı insanlarda da çıkabilecek risklerdir
ve herkes bunları taşıyordur ama sorun oluşturmuyordur ondan dolayı bakmıyorlardır bence
bu 15 nerden çıktı peki ben kaçırdım orayı :1:
canım aslında ben araştırdığımda şunu gördüm. bizim ne olduğu belirsiz marker kromozom vardı ya... bunu araştırmak istemişler sonra gerek yok demişlerdi. ben araştırdım o marker kromozom çoğunlukla 15. kromozom oluyormuş... niye bakmadı diye şaşırmıştım...

maşallah haberler güzel...:16:
çok şükür chnb çok şükür:16:
bu arada rahim ağzımı okudun mu :1:
sen üstünde duruyorsunya o açıdan şeyettim:1:
5cm çıktı
doktor bile maş. dedi
bişey soracağım sana bu uzunluk aniden düşebilirmi yoksa yavaş yavaş mı düşer düşecek olsa
yani birden açılma olabilirmi

13,16,18,21,22,17, x,y

bir embriyomda: 13,16,18.21,17 sorunlu- karşısında: KA( kompleks anormal-birden fazla kromozom çiftine ait anormal sonuç)
birinde sadece 21(trizomi 21)
biri anükleer yani incelenememiş.
2 tanesi sorun yok... N (NORMAL)

Back
X