canım sana bir şey danışacaktım:
En baştan anlatayım olayı:
Yaklaşık bir ay önce netten ışıklı kaplumbağa aldık 2 tane. Biri bozuk çıktı.
Aldığım yere telefon ettim. Dedi ki yenisini göndereceğim siz bana bozuğu geri gönderin.
Yenisi geldi bozuğu geri gönderdik. Kargo para istemedi. Aldı ürünü gitti.
Birkaç gün sonra kargo aradı kargo parası alacağız sizden. Ben de firmayı aradım sakın vermeyin biz veriyoruz. Ben de aradım vermem dedim firma verecek. Konu kapandı.
Önceki gün de biz hastaneye giderken takside kargo aradı ürününüz var adresi verin dediler. ben de pijama dünyasından gecelik bekliyorum ya verdim adresi ama dr ye gidiyorum 2 saat sonra gelin...
dr m doğuma girdi. bizde eve geç döndük.
kargo gelmiş. kayınvalideme 12 tl verin demiş. kayınvalide ben de yok kapıcıya bırakın alın parayı bırakın ürünü demiş...
adam da kapıcıya bırakmış 18 tl almış kapıcıdan.
eve geldik. kayınvalide anlattı. ben de pijamaların kargosu ücretsiz nasıl olur dedim. kapıcıyı çağırdık parayı verdik.
bir açtık ki ne görelim bozuk kaplumbağa...
Takside beni arayan noyu aradım. Adam 2 fatura olduğunu birini görmediğini elemanın söyledi, kaplumbağayı aldığım yerin ürünü geri gönderdiğini söyledi... problem çözülmezse ben parayı geri iade ederim dedi siz arayın aldığınız yeri...
Ertesi gün aradım. Aldığım yer de bize ürün gelmedi muhtemelen ellerinde tuttular size geri getirdiler siz gönderin biz ödeyeceğiz dedi...
Ben de aradım bayan bana dün bana döneceklerini söyledi...
Dönmediler ben de az önce aradım şube müdürü mü ne çıktı. Ben de sert konuştum kardeşim filan diye hitap ettim o hanfendi diyordu. o da ben size kibar hitap ediyorum siz de kardeşim demeyin...
Ben dedim siz firmaya göndermemişsiniz gelin alın ürünü paramı verin. Firmanın da ürünü para vermeden elimde kaldı. Sert sert dedim.
o da faturayı inceleyeceğim şayet firmaya gitmiş ve firma size geri göndermişse(ki öyle olmuştur diyor) ben sizi ve firmayı haksız suçlamadan mahkemeye vereceğim böyle çok mahkeme kazandım...
Ben de bunu bilmiyorum madur edildim ben parayı da geçtim 2 gündür yaptığım tel görüşmesi bu fiyatı tuttu...

haksızlığa uğradım. dedim.
hem dedim ben yoksam benim imzam ve kimliğim olmadan nasıl başkasına bırakırsınız kapıcıya. eleman duygusal davranmış yaşlıya hürmet etmiş suçu bu. 12 deyip 18 almış dedim vs...
şimdi görüştüğüm bu adam parayı gönderecek ürünü alacak. ne yapayım canı verirsem ürünü aleyhime mi olur?
tekrar aldığım firmayı mı arayayım?
ne yapacağımı şaşırdım... verir mi mahkemeye telefona kaydettiler mi bilmiyorum konuşmaları...
NE YAPAYIM ALIRSA be