Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Ayy sorma canım sagıma soluma bile dönemiyorummm,tarifte edemiyorum aslında yani vajinadaki kemigimmm agrıyormuş gibi:1:
Buda çok açık oldu ama napayım anlatamıyorum:1:
Yataktan daha çıkmadım canımmm ,bebegin hareketleri iyi en azından çok şükürr..
Yaa bebegin agırlıgı belkide anlayamadımm uff:14:

Ayy canımmm dogru sen yinede dikkat ett..Ben olsam diyeti yapamazdım heralde :1:
Çok degişik bi agrı yaa oturup kalkamıyorum bile oradaki kemigim agrıyormuş gibi yanii garip bişeyy:1:
Özellikle gece oluyor idrara sıkıştıgım zamann ,aman ne biliyimmm kafayı yedim yaa:27:

Canımmmm hiiiiiiççç bişey olmaz allahın izni ile,Benim o zaman olmadıysa senn şimdi hiç bişey olmaz nerdeyse 3 aylık oldu yavrucakk:10:
Hareketsiz kaldıysan da olabilir bu arada canımmm
nasıl yapmayacaksın naz
şeker tehlikeli bir durum bebek için
o yüzden mecbur yapmak zorundasın
sonuçta kendim için olsa yapmazdım ama bebek olunca mecburum

Delikızz canım sen tetanoz aşısımı vuruldunn doktorunla söyledi??

vurulmadım az sonra vurulmaya gideceğim inş.
sen vuruldunmu
doktor ister vurul ister vurulma dedi
ben vurduracağım ne olur ne olmaz

Ayy sorma canım sagıma soluma bile dönemiyorummm,tarifte edemiyorum aslında yani vajinadaki kemigimmm agrıyormuş gibi:1:

Ayy canımmm dogru sen yinede dikkat ett..Ben olsam diyeti yapamazdım heralde :1:
Çok degişik bi agrı yaa oturup kalkamıyorum bile oradaki kemigim agrıyormuş gibi yanii garip bişeyy:1:
Özellikle gece oluyor idrara sıkıştıgım zamann ,aman ne biliyimmm kafayı yedim yaa:27:

Canim bebek dondugu icin baski yapiyor ondan bu agrilarin birde idrar torbasina baski yapiyor
Bunu sadece dinlenerek atlatirsin ben cok cekmistim cok iyi anliyorum seni agliyordum artik
Kizim 2hafta gec dogdu yani 42 haftalik dogdu ve 40. Haftada baslamisti o agrilarim ve cok siddetli iidi ama
Bu normal yalanci sancilar baslama zamani gecicidir yani dinlen birde ayaklarina sicak su torbasi koy cok faydasini gorursun

Naz ne tesaduf dun aksam ayni agrilari bende yasadim ilk kizimdada dogumdan once alt tarafim cok agiriyodu
Yuruyemiyecek durumdaydim doktora gidiyordum bisey yok deyip yolluyorlardi 1 hafta cektim
Ama sukur bu sabah gecti agrim devam etseydi dogum diye korkmaya baslamistim
Cok yorma kendini uzanip dinlenmeye calis faydasi oluyor canim

şekerim az yüksek çıktıya diyetisyen sağolsun :ssz:

ama ara öğünlerde meyve ve süt
ana öğünlerde de çorba ,sebze yemeği ,et ,salata filan var
aç kalmıyorum ama istediğim şeyleri yiyemiyorum
ayrıca bu diyet tamamen bebişleri beslemeye yönelik
tamamen calsiyum ,protein depolu bir diyet o açıdan çok ii ama işte damak tadı olarak yediğinden keyif alamıyorsun
hmasiler için katlanıyorum ne yapayım
senin bu şeyine giren ağrılar beni öldürecek :1:
geçmiş olsun nasıl bir ağrı
tekmedir belki ağrı değildir

Nazefsa HazaDe sagolun kızlar annem mercimek çorbası bide hosaf koydu ocağa şifa olur inş
Bebeğe de Bişey olmaz inşallah demi sagolun icimi rahatlattiniz

nasıl yapmayacaksın naz
şeker tehlikeli bir durum bebek için
o yüzden mecbur yapmak zorundasın
sonuçta kendim için olsa yapmazdım ama bebek olunca mecburum

vurulmadım az sonra vurulmaya gideceğim inş.
sen vuruldunmu
doktor ister vurul ister vurulma dedi
ben vurduracağım ne olur ne olmaz

Benn etrafımdan duydugum kadarıyla tetanoz aşısı erken doguma sebebiyet verebiliyormuş..Hatta chnb de vurulmamıştı..
Ben vurulmuycamm yaa kuzenimin erke dogum riski vardı doktor vurdurmamıştı..
İstersen chnb gelsin ona bi sor öyle vurul,ama yinede sen bilirsinn cnm

Canim bebek dondugu icin baski yapiyor ondan bu agrilarin birde idrar torbasina baski yapiyor
Bunu sadece dinlenerek atlatirsin ben cok cekmistim cok iyi anliyorum seni agliyordum artik
Kizim 2hafta gec dogdu yani 42 haftalik dogdu ve 40. Haftada baslamisti o agrilarim ve cok siddetli iidi ama
Bu normal yalanci sancilar baslama zamani gecicidir yani dinlen birde ayaklarina sicak su torbasi koy cok faydasini gorursun

Sagol canımm valla benimde çok şiddetli agrımmm,inş geçer yaaa ..
Sıcak su torbasını deniycem cnm sagolll..

Benn etrafımdan duydugum kadarıyla tetanoz aşısı erken doguma sebebiyet verebiliyormuş..Hatta chnb de vurulmamıştı..
Ben vurulmuycamm yaa kuzenimin erke dogum riski vardı doktor vurdurmamıştı..
İstersen chnb gelsin ona bi sor öyle vurul,ama yinede sen bilirsinn cnm

öyle olsa doktorlar önerirmi ,herkes vuruluyor şakır şakır
ben erken doğuma sebep olduğunu düşünmüyorum doğrusu
olacağı varsa olur bence

öyle olsa doktorlar önerirmi ,herkes vuruluyor şakır şakır
ben erken doğuma sebep olduğunu düşünmüyorum doğrusu
olacağı varsa olur bence

Tabiki herkesin kendi tercihi..Doktorum bana vuruladabilirsin vurulmayaabilirsin demişti..
Ben etrafımdan duydugum konuyu paylaşıyorumm..

Son düzenleme:
Ben duyumumu söylüyorumm delikız, tabiki sen vurulmak istiyorsan vurulablirsin..
Chnb de riskli bi gebelik geçirdigi için doktorunun önermedigini söylemişti öyle hatrımda kalmış,tabiki geldigi zaman sorarım bilgisi varsa yardımcı olur..

Yinede herkesin kendi tercihi..
öyle tabiki herkesin kendi tercihi ama hiçbir doktordan duymadım ben böyle birşey

bünyesi zayıf olanlarda olabilir belki kişisel bişeydir ama herkes vuruluyor zararı olacağını düşünmüyorum ben
benim doktorum da birşey söylemedi
belki o chnbnin kendi durumuyla alakalı olabilir

ay buraya takılırken öğlen vakti geldi valla :1:
öğleden sonra giderim bari :1:

delikiz1982 .!.:
slm .sen topiğe gelmeden sormak istedim
sen tetanoz yaptırmadınmı
ben tetanoz yaptıracağım
doktor yaptırsan da olur yaptrmasan da dedi ama ben ne olur ne olmaz diye yaptırmak istiyorum
erken doğuma sebep oluyor demiş sana sanırım doktor ,öyle birşey dedimi ,bana doktor hiç öyle birşey demedi öyle olsa kimse yaptırmaz ,herkes yaptırıyor cayır cayır

canım bizim diğer topikte çok konuşuldu. geçmişte bir arkadaş ortaya atmıştı nette de birine demiş dr si. Ama amniyo suyu gelen bir hastaya. topikte de tetanoz aşısından sonra da kayıplar da olmuş denk gelmiş.bir arkadasşımızın da kayınvalidesi ebe o na da seminerde bu bilgiyi vermişler erken doğuma neden olabiliyor diye. bu konu çok konuşuldu. ben dr yi aradım hemşire yaptır dedi ben sorun dedim o da o riskli yaptırmasın demiş. ki suyum yeni düzelmişti. geçen gittiğimde özellikle sordum ilişkisi var mı diye? yok dedi 10 yıl içinde yaptırdıysan 10 yıl koruyuculuğu var. ben de yaptırmıştım. sonra dedim kızlara 10 yılda yaptırmayanlar gönül rahatlığıyla yaptırdı...

canım bizim diğer topikte çok konuşuldu. geçmişte bir arkadaş ortaya atmıştı nette de birine demiş dr si. Ama amniyo suyu gelen bir hastaya. topikte de tetanoz aşısından sonra da kayıplar da olmuş denk gelmiş.bir arkadasşımızın da kayınvalidesi ebe o na da seminerde bu bilgiyi vermişler erken doğuma neden olabiliyor diye. bu konu çok konuşuldu. ben dr yi aradım hemşire yaptır dedi ben sorun dedim o da o riskli yaptırmasın demiş. ki suyum yeni düzelmişti. geçen gittiğimde özellikle sordum ilişkisi var mı diye? yok dedi 10 yıl içinde yaptırdıysan 10 yıl koruyuculuğu var. ben de yaptırmıştım. sonra dedim kızlara 10 yılda yaptırmayanlar gönül rahatlığıyla yaptırdı...

sağolasın chnb..
yani onca doktora sordum bi tanesi yaptırma erken doğum olur demedi
ben en son küçükken yaptırmıştım o yüzden yaptırmam gerek
doktorum da yaptırıp yaptırmamak sana kalmış için rahat edecekse yaptır ama ameliyathane koşullarında doğum olacağı için gerek yok demişti
ben ise tedbiri elden bırakmak istemedimsonuçta doğuma kadar ALLAH KORUSUN başımıza bir iş gelirse önlemimizi alalım dimi
bi de öyle bir erken doğum riski olsa doktorlar söylerdi çünkü bütün gebeler yaptırıyor ,o kadar riski olsa bunca insana nasıl izin verirler
yani demekki durumu çok kritik olanlarda tedbir amaçlı yaptırılmıyor ama genel olarak sıkıntısı olmayanda yaptırılıyor
yeni yaptırdım geldim ben de :1:

canım bizim diğer topikte çok konuşuldu. Geçmişte bir arkadaş ortaya atmıştı nette de birine demiş dr si. Ama amniyo suyu gelen bir hastaya. Topikte de tetanoz aşısından sonra da kayıplar da olmuş denk gelmiş.bir arkadasşımızın da kayınvalidesi ebe o na da seminerde bu bilgiyi vermişler erken doğuma neden olabiliyor diye. Bu konu çok konuşuldu. Ben dr yi aradım hemşire yaptır dedi ben sorun dedim o da o riskli yaptırmasın demiş. Ki suyum yeni düzelmişti. Geçen gittiğimde özellikle sordum ilişkisi var mı diye? Yok dedi 10 yıl içinde yaptırdıysan 10 yıl koruyuculuğu var. Ben de yaptırmıştım. Sonra dedim kızlara 10 yılda yaptırmayanlar gönül rahatlığıyla yaptırdı...

mesaj tekrarı...

Son düzenleme:
İlk defa bu kadar kötü bi gün geçiriyorumm..Bel agrısı,kasık agrısı, iki büklüm oldummm çok kötüyüm..
Eşimi aradım izin alıp gelicek hastaneye gidicez..
Doktorumu aradım gidene kadar bol su içip yerimden kalkmamamı söyledi..
Sanki doguruyorum:43:
Allah esirgesinn inşallah bi sıkıntı yoktur kızlar dualarınıza ihtiyacım var..

Kızlarrrr çok yoruldumm bidaha asla misafir çagırmıycammm..Ayy belime agrılar girdi inanınnn:43:

Gelen misafirler çocukluydu,insan bi çocuguna sahip çıkarr her yerde yedi içti kırıntı döktü ayy çok sinirlendimmm:47:

Rahat insanlardan nefret ediyorummmm,ben çok kuralcıyım sanırımmm..

hepinizi çok öptümmm iyigecelerrrr:16:

Çağırma kuzum çağırıyorsan da hazır al 2-3 çeşit az kişi çağır...

Kızlar bna bir care çok Kotu kabizim tam 35 gündür tık yok bende
Dün yapayım dedim hay demez olaydım bi kanadı bi kanadıki
Zaten olmadı sindi piponun üstüne oturamiyorum
İkinmakla bebeğe Bişey olur mu çok korktum dün gece ağladım bebek düşer diye
Bu kabizligi nasıl gideririm bana yardım edin çatlayacağım artık

canım armut da iyi geliyor ama 35 gün uzun olmuş. ben hastanede yatmıştım ya 9 artı 3 te.. magnezi calcine verdiler. 2 çay kaşığı bir bardak suya. ishal yaptı beni:)) ileri haftada mağnezyuma geçince rahatladım...

sağolasın chnb..
yani onca doktora sordum bi tanesi yaptırma erken doğum olur demedi
ben en son küçükken yaptırmıştım o yüzden yaptırmam gerek
doktorum da yaptırıp yaptırmamak sana kalmış için rahat edecekse yaptır ama ameliyathane koşullarında doğum olacağı için gerek yok demişti
ben ise tedbiri elden bırakmak istemedimsonuçta doğuma kadar ALLAH KORUSUN başımıza bir iş gelirse önlemimizi alalım dimi
bi de öyle bir erken doğum riski olsa doktorlar söylerdi çünkü bütün gebeler yaptırıyor ,o kadar riski olsa bunca insana nasıl izin verirler
yani demekki durumu çok kritik olanlarda tedbir amaçlı yaptırılmıyor ama genel olarak sıkıntısı olmayanda yaptırılıyor
yeni yaptırdım geldim ben de :1:

ben kendi aklımca amniyo sıvısıyla sıkıntısı olanlara önerilmiyor diye yorumladım. hastaneler steril diye sanırım gerekli görülmüyor.

grip aşısı oldunuz mu hamişler?:16:

İlk defa bu kadar kötü bi gün geçiriyorumm..Bel agrısı,kasık agrısı, iki büklüm oldummm çok kötüyüm..

geçmiş olsun canım git için rahatlar...

geçmiş olsun
yalancı doğum ağrısı olabilir naz
evet doğru söylemiş
inş. bir sıkıntı çıkmaz
git gel bize de yaz merakta bırakma ok

ben kendi aklımca amniyo sıvısıyla sıkıntısı olanlara önerilmiyor diye yorumladım. hastaneler steril diye sanırım gerekli görülmüyor.

aynen ben de öyle düşündüm sıvı sorunu olanlara önerilmiyor diye anladım ben de :29:

yok ben grip aşısı yaptırmadım
doktor ağır grip geçirmiyorsan gereği yok dedi
bi de zaten aşı da yeterli olmuyormuş öyle dedi valla

Çağırma kuzum çağırıyorsan da hazır al 2-3 çeşit az kişi çağır...

canım armut da iyi geliyor ama 35 gün uzun olmuş. ben hastanede yatmıştım ya 9 artı 3 te.. magnezi calcine verdiler. 2 çay kaşığı bir bardak suya. ishal yaptı beni:)) ileri haftada mağnezyuma geçince rahatladım...

Canım 3 kişilerdi zaten ama çocugu fırtına gibiydi 10 kişiye bedeldi:27: Şuanda gribim canım geçsin bende yaptırıcam ,istiyorum..

geçmiş olsun canım git için rahatlar...

Bi gideyim de bakayım canımmm

geçmiş olsun
yalancı doğum ağrısı olabilir naz
evet doğru söylemiş
inş. bir sıkıntı çıkmaz
git gel bize de yaz merakta bırakma ok

aynen ben de öyle düşündüm sıvı sorunu olanlara önerilmiyor diye anladım ben de :29:

yok ben grip aşısı yaptırmadım
doktor ağır grip geçirmiyorsan gereği yok dedi
bi de zaten aşı da yeterli olmuyormuş öyle dedi valla

Yalancısı buysa kendisini düşünemiyorum:44:
Karnım taş gibi oldu zaten,umarım bişey yoktur..
Haber veririm cnm gelince,tabi bu şekilde dönmek istemiyorum..

aynen özlem ben de aynı fikirdeyim
bizdeki durum bence de bu
farkında olmadan düşürmek
dölleniyor ama tutunamıyor sebebi de sağlıksız yumurta oluşu

valla bana da mantıklı gelmeye başladı bu fikir
Lave bak simdi sen yazinca hatirladim benimde gunum cok gecerdi doktor banada demisti
Belkide gebe kaliyorsun ama sen farkinda olmadan kaybediyorsun dili cok iyi bilmedigim icin esim aciklama yapiyordu
Bende surekli sorup esimi sikmak istemiyordum belkide sorsaydimnbu uzun kisa parca meselesini bizede anlatirdi
olabılır o zaman ... neler ogrenecegız daha ?? gercı kendı kendımıze yorum yapıyoruz ama bılgıler bır araya gelınce bır mantıkta bulusuyor gıbı
Valllahi cnm şaşırdım banada verdiler benim testimdede kırık yerler belli istersen tarayıp sana göndereyim yeditepede Ayşegül hanım var doç. kendisi genetik uzmanı istersen sorarım cnm doğrulugu nedir diye ..

Hadi hayırlısı cnm benim inşallah sağlıkla ilerliycek kalp atışınıda duyucaksın ...

Ay cnm sorma gelen misafire bişey diyemio insan ama çocukla gelip 2 mt öteden kızım yapma diyen kadını alıp camdan atasım gelio:52: yaaa bir kalk yapma de ne sinirler yaaa

Canım tedavideyken bendede olmuştu ilaçlar yapıo doktorunla görüş yanlış bilmiyorsam eger folbiol yada elevit yapıodu çok zorlama kendini , ama zorladın diede korkma ...
Doktorunu ara cnm magnezyum verir olmazsa hemen ishal oluosun ...

Hepinize günaydın kızlar nasılsınız ...

sor valla Hazadem zahmet olmazsa. bir seyi cozmeyecek ama merak işte. ben de sordum ama cevap alamadım daha.

mervecım gecmıs olsun. hamile oldugun ıcın onerıde bulunamıyorum, ne ıyı gelır ne kotu bılemıyorum. magnesiıum calcite kesin ise yarıyor ama gebelerde kullanmak sakıncalı mıdır bir sor istersen doktoruna.

nazefsa umuyorum her sey yolundadır arkadasım.donunce haber ver bıze.

valla bana da mantıklı gelmeye başladı bu fikir

.

bence de öyle laveg ..
denk gelmiyor tutmuyor ,döllenmiş yumurta herhangi bir aşamda takılıp kalıyor
tüp bebek yaptırmamıızn ve pgtnin amacı da bu zaten
sağlam yumurtayı ,herhangi bir aşamada takılıp kalmadan bize transfer etmek
o da kesin değil ama en azından şansımızı artıran bir yöntem
normalde şansımız %20 ise pgt ile %40-50 ye çıkıyor gibi bir durum oluyor
yani %50 lik durum da ne olacak ne olmayacak durumu demek
olmayanların da bundan dolayı olmayabiliyor işte

ayy ne mantıklı açıklama yaptım ama :1:

merhaba

herkes iyidir inşallah

lave , o parça büyüklüğü meselesini ben de araştırdım o söylediğin doğru

bana da açıklama yaparlarken parça büyük olduğu için hamile kalıyorsun ve anlamadan adet oluyorsun şeklinde açıklamışlardı

bugün tahlil sonuçlarımı aldım mthfr 1298c mutasyonunda homozigot durum varmış

bu da hamile kalmana engel olabilir yumurta takibi ve pıhtılaşma için iğnelerle normal kalabilirsin dedi genetikçi

hay ağzın bal yesin dedim ben de

bir de bende adet öncesi lekelenme oluyor bazı aylarda

28 günde başlıyor geçen ay 5 gün sürdü kahverengi lekelenme adet başlıycağı zamanda ağrıdan mahvoluyorum bir türlü sökülemiyor

doktorlar bu duruma bir açıklama bulamadılar progesteron yüksek diyen oldu ama sınırdaydı daima o yapıyordur dendi

luteal faz dendi yumurtlaman geç olabilir dendi ama kesin sonuç belli değil

bu konuşmalardan sonra aklıma geldi kimyasal gebelik olabilirmi mesela mantıksız belki ama

o durumlarda tahlilmi yaptırsam kimyasalmı diye

Nazefsa HazaDe sagolun kızlar annem mercimek çorbası bide hosaf koydu ocağa şifa olur inş
İnşallah şifa olur cnm dikkat et
Yok hazadem bundan sonra asla çagırmammm yazık banada yaa..Eşim dün gelmiş sarılıyor bana acımış belli:1:Aşkım bu son misafirdi bi daha çagırmayalım dedi üzülmüşş :1:
Ay yazıkkkk :))
Bazen kızıoruz ama eşlerimiz bir tane
Yoktur hayatım kötü düşünme lütfen dün çok yordun kendini o yüzden oldu.
sor valla Hazadem zahmet olmazsa. bir seyi cozmeyecek ama merak işte. ben de sordum ama cevap alamadım daha.

Ne zahmeti hayatım ptesi günü ararım hatta genetix hakan beyide ararım bakalım ne diycekler bende çok merak ettim...
Hakkında hayırlısı olsun cnm benimmm

İnşallah şifa olur cnm dikkat et
Yok hazadem bundan sonra asla çagırmammm yazık banada yaa..Eşim dün gelmiş sarılıyor bana acımış belli:1:Aşkım bu son misafirdi bi daha çagırmayalım dedi üzülmüşş :1:
Ay yazıkkkk :))
Bazen kızıoruz ama eşlerimiz bir tane
Yoktur hayatım kötü düşünme lütfen dün çok yordun kendini o yüzden oldu.

Ne zahmeti hayatım ptesi günü ararım hatta genetix hakan beyide ararım bakalım ne diycekler bende çok merak ettim...
Hakkında hayırlısı olsun cnm benimmm

Back
X