Popüler Konu PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı?

Nazefsa canım şükür iyiymişsin. enfeksiyonlar evet rahim ağzını kısaltabiliyor. her ay tahlil yapmak lazım dr demese de aslında. ben yaptırdım son zaman bıraktım. İlacını iç yat bol bol. Ne kadar senle olsa o kadar kar. Dedim ya ben 4 cm açıkla 29 dan 35 e yattım hep 38 de doğdu.... yat olur ilaçlarını kullan dua et yeter...

Hazade kuzum şükür bugünlere geldik... Allah sağlıkla doğduklarını görmeyi de nasip etsin hepimize...

Lave canım senin uzun geciken adetlerin oluyor ya bence olursa test yaptır.

canim evet yapmak gerek belki. simdi bunu ogrendim yaparim belki.

Herkese selam kızlar nasilsiniz iyi mısınız
Ben bomba gibiyim çok şükür bugün dayanamadım
Hastaneye gittik 2 tane lavman yaptılar ve kurtuldum
Ömrümden ömür gitti su 4 gündür yaranın sana şükürler olsun
Bebeğimize de gördük maşallah büyümüş ayakları bile vardı kuzumun
Yan bi sekilde yatiyordu annesi yesin o minik ayaklarını
Rabbim herkese nasip etsin bu guzel duyguyu laveme incime suskunadaya
İzze isteyen herkese çok dua ettim herkese hastanede çok sıkıntı çektim kurtuldum sonsuz şükürler olsun Allah'a

oh oh oh pek sevindim . yeniden doğmuş gibi olmussundur şimdi sen
lave benim de aklıma geliyordu bu kız gecikti yazıyor acaba kimyasal gebelik olmuş olabilir mi diye gecikirse gebelik testi yaptır...
valla geliyor muydu canim? idrar yaparim gecikirse canim. mesela benim dondurulmuslarla hamıle kaldıgımda da bılıyorsun ılk testte 120 cıktı ve 10. gunuydu. 12. gun 250 cıktı ve sonra da dusmeye basladı. cok erken ve anı bır dusus.
46,xx,t(2,15)(q21;q13) bizimki de 9:10 ( p13 :q11.2 )

p ve g parçaların boyutuyla mı alakalıymış onu bilmiyorum ama keşke fotoğrafı ekleyebilsem sana

2 uzun bir kromozom ama 15 kısa aslında kırılma da ona göre kısadır yani

foto için biraz daha çabala istersen

foto yok canım ya vernmıyorlar. vermıyoruz bız foto dedı. aslında fotodan da ne anlayacagız kı? fotonun sonucunu yazıyoruz dedı kız sızın anlayabılecegınız sekılde. yanı bosuna caba sarfederım.

p kısa kolmus q uzun kolmus canım. onu ogrendım ben.
evet 15 kısa bir kromozommus ama yurtdısındakı forumdakı kızın soyledıgı o kolun buyuk bır parcasının kotugu.
dur bır , o kız bana sagolsun fotolarını gonderdı benım numaralarımı alıp ınternete gırerek .
onu gondermeye calısayım. ben de bılmıyorum forumdan ansıl foto gonderılır ama deneyeyım

$chromosome.2.php.webp$chromosome 15.php.webp

oldu mu bilmiyorum ama bunlar bana gonderdigi foto kizin.
sizin raporlardan farkli tabi bu resimler, internet ortaminda bakmis .

canım ,

bana denen 15 nolu kromozomumdaki kopmanin buyuk oldugu.
ve buyuk kopmalar oldugu zaman gebelik sansi daha da mi dusuyor ?
yine bana dedikleri forumdaki kizlarin ( yurtdisi) buyuk kopmalarda aslinda biz hamile kaliyormusuz ama o kadar erken evrede kaybediliyormus ki farkina bile varmiyormusuz.

ben bu arada bizim genetikci ile de gorustu.
o boyle bir seyin mumkun olabilecegini, ihtimal dahilinde oldugunu ama kesin olarak da bir sey diyemediklerini soyledi.

lavegue canım adet olman gereken gün kanda test yaptır ben iki gebeliğimde adet günü test yaptırmasam bilmeyecektim biri adet olmam gereken günden bir gün sonra diğeri 1 hafta sonra düşmeye başladı benimde 21ps+var yani kısa kol olması gerekenden uzunmuş.bana kromozomların olduğu bir kağıt verdiler bahsettiğiniz foto böle bişeymi acaba?

lavegue canım adet olman gereken gün kanda test yaptır ben iki gebeliğimde adet günü test yaptırmasam bilmeyecektim biri adet olmam gereken günden bir gün sonra diğeri 1 hafta sonra düşmeye başladı benimde 21ps+var yani kısa kol olması gerekenden uzunmuş.bana kromozomların olduğu bir kağıt verdiler bahsettiğiniz foto böle bişeymi acaba?

gercı yaptırsam da sinir bozuklugundan baska degıl.
hadı hamılesın , ondan sonra da nasılsa dususunu bekleyeceksın, yanı regl olmayı.

evet bazı arkadaslara kagıt verıyorlarmıs kromozomların fotoları var.
bana vermedıler de ben de ısteyeım dedım genetık labaratuvarından ama bız vermıyoruz fotograf dedıler.
bu yukarıda gordugun fotoları da ınternette uye oldugum yabancı kızların oldugu bır sıte var.
sagolsun orada bır arkadas ınternete gırdı benım kromozom sonuclarımla da bu fotoyu gonderdı bana.

gercı ben de fotodan bır sey anlamıyorum. kırıldıgı noktayı gosterıyor.
dıyorum ya bu neye delalaet onu bılemıyorum.

Kızlar selamlar ;

Naz canım çok çok sevindim.:16: Allah aşkına kendini yorma artık :20: Misafir faaln kabul etme. Anlayışlı olsun biraaz insanlar. Bizim için bebeklerimizden önemli birşey yok. Ne büyük zorluklarla sahip olduk onlara :39: Rabbim tüm melekleri korusun..

Ben de bugün işyerinde çok kötü birgün geçirdim. Sabahtan beri ağlıyorum. Haketmediğim bir sürü şey oldu. Eğer maddi sorunlarım, kredilerim olmasa bir dakka durmazdım. Ama elim mahkum.. İnşallah bebeğime birşey olmamıştır. :43: Bana bunu yaşatanları da Allah'a havale ettim. Lanet kapilatist sistem. Bıktım usandım gerçekten de.. Bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. :18: Çok yoğun stres var burada.. Allah yardım etsin..

Test sonuçlarım geldi. Toxoplazmam ve diğer virüs pozitif. Yani maşallah iki virüsü de daha önce almışım :1: Zamanında çok kedi baktım. Ondan sanırım. Bir de kansızlık çıktı. Üstüne de açlık kan şekerim düşük. Bugün Zeynep Kamile gittik. Pıhtılaşma için yarın kan vereceğiz. Doktor geç kalmışsınız dedi. Bir de neden pGT yaptırdın dedi :26: %50 riski alamadığım için dedim. Yani bir pgt düşmanlığıdır gidiyor. :27:

Şükrler olsun olsun kuzummm:nazar::nazar::nazar:
Herşey zamanında ve sağlıkla olucak inşallah dualarım herzaman seninle ...
Allahın izniyle sağlıkla gelicek Eylülümüz sakın üzme kendini .

Sagolll canımmm benmmm üzmiycem hiç birşeye kendimi hiç birşey kızımdan önemli degilmiş onu anladım..

naz

gözümüz aydın canım

çok sevindim

ama içten içe herkes çok kızmış sana

ben çok titizim dedikçe

tabiki bu tür şeylerle sınamasın allah ama ders olsun tüm arkadaşlara

bizim burda bir arkadaş 32 haftalık hamile çalışır raporu almak için gitti

nst ye sokmuş doktor erken doğum demiş şok olduk

harıl harıl çalışıyordu iznimi öteleyim diyordu

kısmet olmadı

ona da tedaviye başlamışlar şimdilik sorun yok ama yatıcak

kendine de bebeğine de çok dikkat et

dualarımız seninle

Canımm Allah razı olsunnn ,Çok fazla yordum kendimi biliyorum ve bu yüzdende çok kızıyorum kendime..Bundan sonra sırf yatışşş hiççç rahatıımı bozmuycamm büyük ders oldu bana :))

Nazefsa canım şükür iyiymişsin. enfeksiyonlar evet rahim ağzını kısaltabiliyor. her ay tahlil yapmak lazım dr demese de aslında. ben yaptırdım son zaman bıraktım. İlacını iç yat bol bol. Ne kadar senle olsa o kadar kar. Dedim ya ben 4 cm açıkla 29 dan 35 e yattım hep 38 de doğdu.... yat olur ilaçlarını kullan dua et yeter...

Hazade kuzum şükür bugünlere geldik... Allah sağlıkla doğduklarını görmeyi de nasip etsin hepimize...

Lave canım senin uzun geciken adetlerin oluyor ya bence olursa test yaptır.

Canım bu enfeksiyon berbat birşeyyy,aslında her ay yapılmalı bu test ihmal edimemeli..Darısı bana inşallah bi 38 .haftyı görsemmm ..

İzze isteyen herkese çok dua ettim herkese hastanede çok sıkıntı çektim kurtuldum sonsuz şükürler olsun Allah'a

Kuzummmm çokk şükür düzelmişsinnn ,ayy nasıl sevindimmm..Belkide basur oldun yaa ufff çok tuvallette bekleme genellikle klozetli tuvaletleri tercih et bide popona bakıver meme falan çıkmışmı??Gebelikte olabilen bişey bende oldu çünkü biliyorum çok zor..
Fındıktaa iyiymiş çok sevindim valla:16:

Nazım CANIM o kadar çok sevindim ki anlatamam ee bundan sonra dikkat et kuzum aman aman
İsi temizliği bosVer doktorum bile bana tembihledi bugün aman aman dikkat et bunlar özel bebekler dedi
Us misafir temizlik her zaman bulunur ama bebek bulunmuyor iste
Yemin ederim o kadar çok üzüldüm ki sanki kendim olmuş gibi hiç aklımdan çıkmadın hep dua ettim sana

Sagoll canımmm benmmm çok şükür atlattım mervem ,çok zor bişey allah kimseye yaşatmasınn..
Allah razı olsun kuzummm biliyorum dua etttiginii..
Bundan sonra evi pislik götürse kalkmıycam :1:

Kızlar selamlar ;

Naz canım çok çok sevindim.:16: Allah aşkına kendini yorma artık :20: Misafir faaln kabul etme. Anlayışlı olsun biraaz insanlar. Bizim için bebeklerimizden önemli birşey yok. Ne büyük zorluklarla sahip olduk onlara :39: Rabbim tüm melekleri korusun..

Ben de bugün işyerinde çok kötü birgün geçirdim. Sabahtan beri ağlıyorum. Haketmediğim bir sürü şey oldu. Eğer maddi sorunlarım, kredilerim olmasa bir dakka durmazdım. Ama elim mahkum.. İnşallah bebeğime birşey olmamıştır. :43: Bana bunu yaşatanları da Allah'a havale ettim. Lanet kapilatist sistem. Bıktım usandım gerçekten de.. Bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. :18: Çok yoğun stres var burada.. Allah yardım etsin..

Test sonuçlarım geldi. Toxoplazmam ve diğer virüs pozitif. Yani maşallah iki virüsü de daha önce almışım :1: Zamanında çok kedi baktım. Ondan sanırım. Bir de kansızlık çıktı. Üstüne de açlık kan şekerim düşük. Bugün Zeynep Kamile gittik. Pıhtılaşma için yarın kan vereceğiz. Doktor geç kalmışsınız dedi. Bir de neden pGT yaptırdın dedi :26: %50 riski alamadığım için dedim. Yani bir pgt düşmanlığıdır gidiyor. :27:

Ayyy kuzummmm çokkk sagoll allah razı olsunnn..Bundan sonra dinlenmeye çekildim akasyammm:38:
Sende üzme lütfen kendiniii,Ban ben bazı şeyleride çok stres yaptım kendime ondanda kaynaklanıyor bu durumum,SEn bari yapma lütfen..
Bırak adaletsiz davrananların cezasını allah versinn,rabbim herşeyi görüyor ve biliyor..

Kızlar selamlar ;

akasyam

seni öyle iyi anlıyorum ki

keşke diyorum istifa etmeye gücüm olsa

belki rahat huzurlu bir iş bulurum belki ama cesaret yok işte gülüm düzen bozmaya

allah yardımcımız olsun

sakinleşmek için birşeyler istesen doktordan stresten daha az zararı olur bence

akasyam

seni öyle iyi anlıyorum ki

keşke diyorum istifa etmeye gücüm olsa

belki rahat huzurlu bir iş bulurum belki ama cesaret yok işte gülüm düzen bozmaya

allah yardımcımız olsun

sakinleşmek için birşeyler istesen doktordan stresten daha az zararı olur bence

Adacığım sen beni çok iyi anlarsın. Ne yapsak yaranamıyoruz. Ben transferimi oldum o halde işe geldim. Dünya kadr para emek hepsini riske attım. Şimdi de elimden geldiğince özveri ile çalışıyorum. yine de hesap soruluyor. Ben de bağırdım çağırdım ağladım. Zaten hormonlar tavanda. Ama kimse kimseye acımıyor. İŞyerinde çok arkaaş erken doğum yaptı. Ne anlatsam bilmiyorum ki. Kredi borçlarımız olmasa hemen istifa ederdim. Ama elimiz mahkum :43:

Adacığım sen beni çok iyi anlarsın. Ne yapsak yaranamıyoruz. Ben transferimi oldum o halde işe geldim. Dünya kadr para emek hepsini riske attım. Şimdi de elimden geldiğince özveri ile çalışıyorum. yine de hesap soruluyor. Ben de bağırdım çağırdım ağladım. Zaten hormonlar tavanda. Ama kimse kimseye acımıyor. İŞyerinde çok arkaaş erken doğum yaptı. Ne anlatsam bilmiyorum ki. Kredi borçlarımız olmasa hemen istifa ederdim. Ama elimiz mahkum :43:

dayanamadığın durumlarda rapor al canım

senin sağlığın daha önemli

mazeretin de var

ama gerçekten pasiflora falan verirlermi bilmiyorum ama

iyi gelebilir

bizim arkadaş 10 yıl sonra çocuk sahibi oldu onda da panik ataktan dolayı hep sakinleştirici kullandı

bir yavaş yavrum ya tam hanımefendi sakinleştiricelerden diyor annesi gülüyoruz

gerçekten psikolojin çok önemli söyle doktoruna rahat olman için birşeyler versin

stresten tansiyonun çıkıyordur kan basıncı bebeği olumsuz etkiler canım benim

dikkatli ol lütfen

Eki Görüntüle 550905 Eki Görüntüle 550904

oldu mu bilmiyorum ama bunlar bana gonderdigi foto kizin.
sizin raporlardan farkli tabi bu resimler, internet ortaminda bakmis .
Baktım baktım Bişey anlamadım valla lavem basım dondü :8:

Kızlar selamlar ;

CANIM ne oldu hayirdir sıkma canını bebeklerimiz saha önemli suan hiçbir şey için değmiyor İnan
Ya bu genetik danışmanların cogu doğal yoldan denemeyi tavsiye ediyo
Benim şansım %20 olmasına rağmen doğal dene dei senin gibi bir çok hastam doğal deneyerek evlat sahibi oldu dedi
Bende denedim olmadı ne yapayım kısmetimiz pgt deymiş Demekki
Peki hangi doktordu?

Ada'cim merhaba ,

demek dogru bilgi aldim ben yurtdisindaki forumlardan...
yani o zaman bir de su mu ekleniyor ustune '' parca kopmasi buyukse hamile kalma ihtimali daha da dusuyor''.
ne guzel :24:buyrun burdan yakin .
yoksa mantik su mu ?'' parca kopmasi buyukse erken kayiplar oluyor , aksi taktirde daha ileri hafta düşükleri oluyor'' .

eger buysa o zaman benim durumumu bu çok da güzel açıklar.
hiç hamile kalamama mı..

senin icin de cok sevindim .
kocamannn bir aydınlık acılmıs onune. saba nir sorunun var ve bunun bir tedavisi var demişler:16:çok memnun oldum.
umuyorum guzel sonuclarin olur canim .

olabilir Mervecim.
ben de adetim geciktiginde test hic yapmiyorum. belki yapsam çift çizgi görecegim.

gecmis olsun canim . nasıl oldu oglun?

İzzcim merhaba ,

biraz once Suskun adaya yazdigiı seyı okumussundur . bu konuda bir fikrin var mi? yani buyuk parca kpmasıysa hamıle kalma ıhtımalını daha da mı dusuruyor yoksa erken/ gec kayıp olayını mı degıstırıyor bu melese?

bu arada ınce dusuncen ıcın cok tesekkur ederım:) cok nazıksın .:54:

benim 2 ve 15 nolu kromozomlar canım. 2 olan buyuk bır kromozom sanırım . q21 olansa 15 nolu kromozomun kirilma noktası.

adet gecıkmelerı donemınde yok hıc gıtmedım doktora. ama yumutladıgımı ben cok cok net bır sekılde anlıyorum İzzcim. henuz bozulmadı gibi sanki .
ama bellki o aya ozel olarak bir bozulma oluyordur tabı onu bılemıyorum.

Lavecim,

Benim bildiğim -daha doğrusu gittiğim genetikçilerin söylediği (bunlara forumda ismi en çok geçen isimler dahil) parca büyükse erken kayıp ihtimali artıyor.
Benim de, annemin de hep 10.haftaya kadar kayıplar oldu. Nitekim benim kromozomlar da küçüklerden değil (6,7)... Doğal denemeye hafifçe beni yönlendiren genetikçilerle -Allah korusun- sağlıksız birey ihtimalini sorgularken yukarıdaki bilgiyi destekleyici yorumlar yaptılar. "Problem varsa yaşamla bağdaşamaz çünkü kromozomlar ileri kromozomlar değil, büyükler" dediler. Hamile kalman zor bu yüzden demediler. Fakat erken kayıp üzerinde durdular.

Benim senin durumunla ilgili vurgulamak istediğim şu: erken derken bazen o kadar erken ki, ilk kese oluşmaya yüz tutup yolk kesesi ve emriyo dahi oluşamadan kayıp olabiliyor. Sende de bu olmuş olabilir.
Ayrıca, kafamdaki diğer şeyi de söyleyeyim hamile neden kalmadım sorgunla ilgili.
Dostum ben, kayıp yaşayıp kürtaj olduğum embriyo bile oluşmayan gebeliğimde, isteyerek gebe kalmamıştım. Plansız ve aslında kalınmaması gereken şartlarda kaldım (anladın, anladın:)..) Şimdiye gelirsek 1 yıldır planlıyorum, kalamıyorum, olmuyor. Doktor şunu söylüyor: tamamen psikolojik. Bu genetik konuya takılmıyorum sanıyordum... Takılıyormuşuz. Bu psikoloji inanılmaz güçlü dedi bana. Hamile kalmayı çok ciddi etkileyebilecek kadar güçlü. Bazı bünyelerde bu olabiliyor dedi.

Kromozom translokasyonlarıyla ilgili çalışmaların kökeni öyle yüzyıllar değil. Türkçe kaynaklar kısıtlı. Aslında benim anladığım (bunu dr.lar söylemedi ama okuduklarımdan anlayıp yorumladığım) her kromozom noktasının ortaya çıkarabileceği bazı haller/durumlar var (çünkü gen taşıyorlar). Down'ın bi adının olması o kromozomla ilgili daha sık problem görülmesi ve bu yöndeki araştırmaların anlamlı bir sonuca varmış olması. Bi kaynakta mesela bilmem kaçıncı kromozomun bilmem kaçıncı zerreciğiyle başka bir kromozomun a noktasına yapışması -mesela- kansere, mesela 6 parmaklı olmaya, mesela zor hamile kalmaya, mesela hızlı saç dökülmesine, mesela bağışıklık sisteminin zayıf olmasına- vs vs gibi belki daha kabul edilebilir sonuçlara da sebep olabiliyormuş.

Benim kromozomlarımdaki bu sorun, bende de muhakkak bir etki yaptı. Bunun ne olduğunu bilmiyorlar çünkü birebir aynı kromozomların aynı noktalarının aynı kollarındaki diğer kromozomun aynı zerreciğiyle birleşen birkaç örnek incelenip bir sonuca varılıp bunu da dokümante etmemişler henüz. Elimizde bize ışık tutacak birşeyler olsaydı kuşkusuz daha iyi hissederdik. Çünkü başımıza ne geleceğini çok bilmiyoruz pgt siz bir bebek denediğimizde.

Çok uzattım ama örnek olarak konuyla ilgili internetten bişeyler kopyalıyorum buraya:

1.Kromozom:En büyük kromozom...Alzheimer hastalığı,prostat kanserine eğilim,baskın sağırlık,doğuştan katarak,Rh faktörü,akciğer kanserine yatkınlık

2.Kromozom:Sık görülen birçok hastalığa neden oluyor.belleğin oluşumuyla ilgili bilgiler,kolon(kalın bağırsak) kanseri,kas gelişimini engelleyen gen,doğuştan gece körlüğü,2 tip şeker hastalığı.

6. kromozom: Şizofreniye eğilim,bağışıklık sistemi ,disleksiye yatkınlık,kroner damar sertliği,epilepsi

7.Kromozom: Kolon kanseri,sinir sistemi tümörü,otizm(içedönüklük),şizofreniye yatkınlık,kronik akciğer iltahabı,şişmanlık

21.Kromozom:Alzheimer hastalığı,amyotrofik lateral skleroz(Stephen Hawking’in hastalığı),manik depresif psikoz,Down sendromu,ilerleyici miklonik sara,parkinson,lösemi.

Bazen şu noktaya geldiğim de oluyor: olmazsa da en kötü ihtimalle olmaz. Ve ben, biz hayata sadece bunun için gönderilmedik. Hayatın amacı değil.
Yine de olumlu bitirelim mektubuzu:
Allah nasip etsin hepimize.

dayanamadığın durumlarda rapor al canım

senin sağlığın daha önemli

mazeretin de var

ama gerçekten pasiflora falan verirlermi bilmiyorum ama

iyi gelebilir

bizim arkadaş 10 yıl sonra çocuk sahibi oldu onda da panik ataktan dolayı hep sakinleştirici kullandı

bir yavaş yavrum ya tam hanımefendi sakinleştiricelerden diyor annesi gülüyoruz

gerçekten psikolojin çok önemli söyle doktoruna rahat olman için birşeyler versin

stresten tansiyonun çıkıyordur kan basıncı bebeği olumsuz etkiler canım benim

dikkatli ol lütfen

Passiflora bitkisel bir ürün. Zararı olmaz diye düşünüyorum ama ben kendimi tutacağım. Galiba önemli olan algıyı değiştirmek. Takmamak. Buna başarabilirsem iyi olacak. Bende de panik atak var. Düzelmiştim ama hamilelikte yine ara ara yokluyor. Dayanıyorum. Sanırı bebek kalp atışları panik atağı tetikliyor. Ya da anne olmanın gerginliği :31: Bu arada doktora mail attım. Ama dönmedi. Nur Hanım'ı çok arıyorum. Asla cevap vermemezlik etmezdi. :19: Aynur Hanım mailimi görmedi mi bilmiyorum ama test sonuçlarıma dönüş yapmamış.. :31:

Son düzenleme:
Sagol Nesrin ablam o kadar mutluyum ki suan oh be dünya varmış
Kesinlikle kuru incir kuy kaysı hergun yiyeceğim o hastanedeji rezilligimi unutamam
Benim r.a.u ölçüldu 4 çıktı iyi demi
Bu ılerde kısalır mı yoksa hep böyle devam eder mı bide Kac cm olunca tehlikeli oluyordu :26:

canım ilerde kısalır veya kısalmaz diyemem. doğuma yaklaşınca doğal kısalır. türk kadınlarında ortalama 4 cm miş. 2.5 altı riskli. vajinal mi baktı kim baktı?

canim evet yapmak gerek belki. simdi bunu ogrendim yaparim belki.

oh oh oh pek sevindim . yeniden doğmuş gibi olmussundur şimdi sen

valla geliyor muydu canim? idrar yaparim gecikirse canim. mesela benim dondurulmuslarla hamıle kaldıgımda da bılıyorsun ılk testte 120 cıktı ve 10. gunuydu. 12. gun 250 cıktı ve sonra da dusmeye basladı. cok erken ve anı bır dusus.

p kısa kolmus q uzun kolmus canım. onu ogrendım ben.
evet 15 kısa bir kromozommus ama yurtdısındakı forumdakı kızın soyledıgı o kolun buyuk bır parcasının kotugu.
dur bır , o kız bana sagolsun fotolarını gonderdı benım numaralarımı alıp ınternete gırerek .
onu gondermeye calısayım. ben de bılmıyorum forumdan ansıl foto gonderılır ama deneyeyım

canım geliyordu diyordun ya şu kadar geçti filan. sonra çıkmaz üzülürsün diye yazmadım. bu son kısalık vs meselesini bilmeden...

Kızlar selamlar ;

canım ... en iyisi onları yok saymak. bebişin beyin gelişimi vs oluştuğu dönemler takıp da üzme kendini. pıhtılaşmalar da iyi çıkar inşallah...
tıbbın imkanlarından yararlanmaya niye karşılar ne yani sorunlu olsa ne diyecekler gelin sonlandıralım. kolay tabi onlara...

Kızlar şu esra eroldaki solist burcu dogurmuş ikizlerinii,ayy çok tatlılar yaa içim gittii..:1:
Sizce kaç haftalık o bebekler biraz küçük duruyorlar degilmi?

Amin cnm benim aminnnn
Oy maşallah paşamızaVRScnm çok şükür rahatladın .
Aman cnm bundan sonra dikkat et sıvı şeyler tüket.
Kızlar selamlar ;

Ahh akasyam heryerde var böle sıkıntılar ne olur kendini germe allah korusun bebegine zarar gelir ..
Hiçbişey için değmez inan yawrunu düşün...
senin dediğin gibi herhalde canım

ama çok güzel ayrıntılı

çoğu doktor bile bilmiyordur bizim bildiklerimizi valla

uzman olduk

Aynen katılıorum cnm sana :1:

canım ilerde kısalır veya kısalmaz diyemem. doğuma yaklaşınca doğal kısalır. türk kadınlarında ortalama 4 cm miş. 2.5 altı riskli. vajinal mi baktı kim baktı?

canım geliyordu diyordun ya şu kadar geçti filan. sonra çıkmaz üzülürsün diye yazmadım. bu son kısalık vs meselesini bilmeden...

canım ... en iyisi onları yok saymak. bebişin beyin gelişimi vs oluştuğu dönemler takıp da üzme kendini. pıhtılaşmalar da iyi çıkar inşallah...
tıbbın imkanlarından yararlanmaya niye karşılar ne yani sorunlu olsa ne diyecekler gelin sonlandıralım. kolay tabi onlara...
aynen bence de doktorlara umutsuz ve karamsar konuşmak ne kadar kolay geliyor ve ne rahatça söylüyorlar bunu
kimi doktor 6 yıl tıp okuyor ama okurken sanırım hasta psikolojisi dersine girmeyi unutuyorlar :47:

Kızlar selamlar ;

geçmiş olsun akasya inş. sıkıntıların en kısa zamanda düzelir
ilaç filan kullanırsın
pgt düşmanlarına ayrıca gıcığım ben zaten
bi yol göstersinler de çocuk sahibi olalım o zaman
şuan elimizdeki en iyi ve başarılı yöntem bu ne yapalım
sanki kesinkes %100 lük bir yöntem çıktı da biz kullanmadık
hayret bişey yaaa
:47:

Kızlar şu esra eroldaki solist burcu dogurmuş ikizlerinii,ayy çok tatlılar yaa içim gittii..:1:
Sizce kaç haftalık o bebekler biraz küçük duruyorlar degilmi?

ay ben de şimdi gördüm onları bayıldım yaaaa
ne kadar tatlılar maş.

sanırım bi süre küvezde kaldılar

Ağladım görünce zaten

inş. ben de sağlıkla o günlere gelirim de alırım kucağıma hamsilerimi :43:

kadının göbeği dikkatinizi çektimi :1:
aboo o nasıl göbüş öyle
kadın kendi de tombiş ama yine de göbeği çok yaaa:53:
ben de öyle olur muyum acaba düşünmeden edemedim :1:

Back
X