Pgt yöntemiyle tup bebek tedavisi gören çocuğunu kucağına alan var mi yardım

birkatre19

Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2014
30
1
6
35
İstanbul
Bende bulunan kromozom anomalisi nedeniyle tup bebek tedavisi onerdiler pgt yöntemiyle tedavi olup pozitif sonuc alan arkadaslarim lutfen yardim edin hangi merkez hangi doktor ve kacinci denemede kavustunuz yavrunuza yardim bekliyorum lutfeeeenn

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben o başlığı okumaya çalıştım ancak çok sayfa var bitmiyor:( bu bakımdan güncel olarak bu başlık altında orada yazanların sıkıntısı neydi? PGT'yi nerede yaptırdılar? Bebek sahibi oldular mı bilgi verebilirler mi? Lütfen:(

Arkadaşlar ben o başlığı okumaya çalıştım ancak çok sayfa var bitmiyor:( bu bakımdan güncel olarak bu başlık altında orada yazanların sıkıntısı neydi? PGT'yi nerede yaptırdılar? Bebek sahibi oldular mı bilgi verebilirler mi? Lütfen:(

pgt genellikle başarısız tüp bebek denemelerinden sonra,aileden gelen bilinen bir gen hastalığı durumlarında tercih edilen bir yöntem..
döllenen embriyolardan birer hücre alınır ve genetik incelemesi yapılır sağlıklı olan embriyolardan transfer yapılır.
hemen hemen tüm tüp bebek merkezlerinde ve hastanelerinde uygulanıyor.
bu yöntemle gebelik şansı oldukça yüksek...

Sevgili Egunal,
Bilgilendirmen için teşekkürler:42:. Ben de bu konuyla ilgili oldukça fazla yerli/yabancı kaynaktan araştırma yaptım :82:. Burada benim öğrenmek istediğim bu konuda sıkıntı yaşayan hemcinslerimin tecrübeleri ve sonuçların neler olduğu. Sonuçlar ve olasılıklar farklı da olsa tecrüberlerin yol gösterici olacağına inanıyorum.

bizede pgt yapılıyor her embriyomuza. ilk denemede tek embriyomuz oluştu ve o da pgt den sağlam çıktı fakat transferden sonra tutmadı.2. denemede 5 embriyosa bir tane sağlam çıktı o da tutmadı. 3. deneme de 5 embriyodan hiçbiri sağlam çıkmadı şimdi tekrar tedavideyiz Allahtan umut kesilmez. denemeye devam edicez. paramız ve yumurtamız bitene kadar :1:

bizede pgt yapılıyor her embriyomuza. ilk denemede tek embriyomuz oluştu ve o da pgt den sağlam çıktı fakat transferden sonra tutmadı.2. denemede 5 embriyosa bir tane sağlam çıktı o da tutmadı. 3. deneme de 5 embriyodan hiçbiri sağlam çıkmadı şimdi tekrar tedavideyiz Allahtan umut kesilmez. denemeye devam edicez. paramız ve yumurtamız bitene kadar :1:
Mimosa Allah yardımcınız olsun. Sen neden pgt yaptırdın kromozom anomalisinden dolayı mı yoksa diğer nedenlerden mi? Ben ne yapacağımı bilmiyorum önce normal yoldan gebe kalmaya çalışsam sonra mı pgt denesek diyoruz ama normal yoldan hamile kalırsam bebeğin yaşamama veya down sendromlu doğma ihtimali sağlıklı olarak doğmasından daha yüksekmiş.

Mimosa Allah yardımcınız olsun. Sen neden pgt yaptırdın kromozom anomalisinden dolayı mı yoksa diğer nedenlerden mi? Ben ne yapacağımı bilmiyorum önce normal yoldan gebe kalmaya çalışsam sonra mı pgt denesek diyoruz ama normal yoldan hamile kalırsam bebeğin yaşamama veya down sendromlu doğma ihtimali sağlıklı olarak doğmasından daha yüksekmiş.

benim eşimde translokasyon çıktı. eğer bu genetik hastalık çocukta olursa büyük ihtimalle düşük olurmuş. o yüzden normal yoldan da hamile kalsan sorun olmaz dedi doktorum ama sperm sayısı o kadar az ki normal yoldan hamile kalamıyorum. tüp bebek olucak mecburen

Umarim bu tedavinden olumlu sonuc alirsin canim.bende aynı durumdayim ama hic tedaviye baslamadik su an arastirma icindeyim hangi sehir hangi merkez ve hangi doktor bana biraz bilgi verirsen sevinirim Allah tan umit kesilmez Rabbim sagligimizi versin

Canim benim sende kromozom anomalisi mi war bende aynı dertteyim nedir problemin daha oncden hamile kaldinmi paylasirsan sevinirim

bikatre19
eşimde translokasyon var, benim kromozomlarım normal.hiç hamile kalmadım. Sen kaldın mı? İlk gittiğim doktor kararı eşimle bana bıraktı ama PGT ile tüp bebeği tavsiye etti. Ben de bir iki doktora daha gideceğim ama bu konuda karar vemek çok zor. Herşey Allah'ın taidiri. O isterse tüp bebek yaptırmadan da verir ama işte düşük riskini göze alabilir miyim bilmiyorum.

Umarim bu tedavinden olumlu sonuc alirsin canim.bende aynı durumdayim ama hic tedaviye baslamadik su an arastirma icindeyim hangi sehir hangi merkez ve hangi doktor bana biraz bilgi verirsen sevinirim Allah tan umit kesilmez Rabbim sagligimizi versin

canım ben ilk 3 tedavimi anatolia da yaptırdım. Bir merkeze 3 ten fazla şans vermeye gerek yok diye düşünüp Ahmet Bostancı'ya gitmeye karar verdim. Ahmet hocada şu an 2. tedavimizdeyiz. Nereye gitsek bize aynı tedaviyi uyguluycaklar galiba. Aslında farklı bişeyler yapılıp yapılamayacağını da merak ediyorum. Gürgan kliniği tavsiye edenler oldu. Olmazsa orayada gitcez.

bikatre19
eşimde translokasyon var, benim kromozomlarım normal.hiç hamile kalmadım. Sen kaldın mı? İlk gittiğim doktor kararı eşimle bana bıraktı ama PGT ile tüp bebeği tavsiye etti. Ben de bir iki doktora daha gideceğim ama bu konuda karar vemek çok zor. Herşey Allah'ın taidiri. O isterse tüp bebek yaptırmadan da verir ama işte düşük riskini göze alabilir miyim bilmiyorum.

Biz seninle aynı durumda gibiyiz. Normal yollardan hamile kalma ihtimalim yok denecek kadar az. O yüzden vakit kaybetmeden sık aralıklarla tüp bebek deniyoruz. Ankarada olduğum için bir avantajım var merkez ve doktor çok. Yaşım 32,5 kritik döneme yaklaşıyoruz.:43:

mimosa11,
ben merkezlerden önce hastaneye gitmeye karar verdim sen gitmişmiydin Ankara'da hastanelere? bu arada başarısızlıkla sonuçlanınca:( bir sonraki transfer ne kadar ay arayla yapılıyor? ya da ikinci tedavi için ne kadar süre bekleniyor? benim de yaşım neredeyse 30 oldu. Keşke daha erken evlenseydim ve çocuk sahbi olmaya çalışsaydım diyorum ama hepsi kısmet.

Canim benim ben 2 kurtaj oldum bir bos gebelik gecirdim. Bende kromozom anomalisi var dr um pgt tup bebek tedavisi onerdi ama bi kere daha deneyebilecegimizide dile getrdi bende bir kere daha denemeyi düşünüyorum ama aslinda cesaret edemiyorum Rabbim büyüktür ona sigindim sanirim bir kez daha denicez

Kızlar PGT Yöntemi ile Başarılı Gebelik Elde Eden Var mı? topiğine aşağıdaki yazıyı yazdım ama anlaşılan daha arkadaşlar görmediler yazdığımı:(
"Forumda yeni açılan başka bir başlık için yardım:)
Arkadaşlar,
Bu başlık altında baştan sona sondan başa okuyabildiğğm akdar okumaya çalıştım ama geçekten çok fazla sayfa var ve okurken bir yerden sonra kopukluk oluyor. Benzer durumda olan başkaları da vardır. Özellikle bu konuyla yeni tanışanlar.:(
Sizden ricam bikatre19'un "PGT yöntemiyle tüp bebek tedavisi gören çocuğunu kucağına alan var mı yardım" başlığı altında bizimle bu yönteme başvurma sebebinizi, sürecinizi özetlemeniz ve başarılı/başarısız sonuçlarınızı bizimle paylaşmanız. Bu bizlere umut aşılamanız, yol gösterici olmanız açısından önemli.
Teşekkürler şimdiden,Allah hepimize sağlıklı bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah.
Sağlıkla ve sabırla kalın. "

Ben tecrübelerimi paylaşmaya devam edeyim. Ankara'da özel bir üniversitenin hastanesinin(tahlilleri ve muayne ücreti diğerlerine kıyasla daha uygun olan) kadın doğum bölümündeki hasta ilgi, randevu saatine riayet ve hijyenden memnun kalmadım:(. Onun dışında bir genetik uzmanına gittim:). Alanında oldukça iyi ve bana önce doğal yollardan denememi tavsiye etti ve hatta oldukça pozitif yaklaştı konuya diyebilirim.

ben henüz başarılı bir sonuç elde edemedim ama pgt yöntemiyle başarılı sonuç elde eden çok insan var. zaten pgt yapılmadan transfer yapılması bizler için sakıncalı bunu dün muhterem bahçeyle de görüştüm riske girme dedi. sağlıklı çocuğun olma ihtimali % 20 dedi.
sadece bir önceki denememde transferim yapılamadı ondan öncekilerde hep bir tane embriyo transfer edildi onlarda tutmadı ama tutmama sebebi tüp bebek başarısıyla ilgili pgt ile alakalı değil.
moralimizi bozmuyoruz arkadaşım böyle devam edecek mecburen.
devlet hastanesinde tedavi görmedim ama tedavilerden önce çok gittim. keçiören eğitim araştırma, etlik zübeyde hanım, cebeci tıp fak.lerine gittim. bu iş özen ve ilgi isteyen bir iş oralarda uğraşamayacağımı gördüm ve tedavilerim hep özel merkezlerde oldu.:37:

merhaba kızlar benimde 5 düşüğüm var mol gebelikden dr artık normal hamile kalmammamı pgt ile tüp bebek yaptırmamı söyledi dün gidip görüşdüm benim hastalığımda oluşan hücrelerin bir kısmı sağlıklı bir kısmı sağlıksız dr bize sağlıksız yumurtanın sağlılklı hücresi denk gelir bizde sağlıklı diye transfer ederiz sonra mol olursa karışmayız bunu başdan bilin dedi ama yüzde 90 garaanti veriyo ne olur yardımcı olun ne yapmalıyım

Back
X