Philips LUMEA LAZER

Bilgilendirmen icin cok tesekkürler canim.
Benim bir kac sorum var.

Bir sonraki yazinizda, ileriki zamanlar 3-4 ayda bir kere yapmak yeterli yazmissin. Cihazin üzerinde 6 haftada yapilmasi gerektigi yaziyor. Benmi yanlis okudum, yoksa cihazin kullanma kilavuzumu abartiyor?

Birde benim cok asiri kuru cildim var. Epilasyon ve agdaya karsi o yüzden cok tepki veriyor. Jilet kullandigimdada kasinti yapiyor ve bir hafta düzenli kremlenmem lazim. Ben yinede Lumeayi kullansam cildime zarar verirmi, yoksa zarar vermeyecek sekildemi oluyor atislar?
ya ben çoook uzun zamandır almak istiyorum fiyatıda evet yüksek ama değeceğini umut ediyorum. belki biraz anlamsız olacak ama:KK48: ben lumea araştırması yaparken erkek arkadaşım da kulakta olan tüyler için faydası olur mu diye sordu :S sizce olur mu hiç bir fikriniz var mı yani kulak olunca uygulanabilir mi acaba[/QUOTE
Bilgilendirmen icin cok tesekkürler canim.
Benim bir kac sorum var.

Bir sonraki yazinizda, ileriki zamanlar 3-4 ayda bir kere yapmak yeterli yazmissin. Cihazin üzerinde 6 haftada yapilmasi gerektigi yaziyor. Benmi yanlis okudum, yoksa cihazin kullanma kilavuzumu abartiyor?

Birde benim cok asiri kuru cildim var. Epilasyon ve agdaya karsi o yüzden cok tepki veriyor. Jilet kullandigimdada kasinti yapiyor ve bir hafta düzenli kremlenmem lazim. Ben yinede Lumeayi kullansam cildime zarar verirmi, yoksa zarar vermeyecek sekildemi oluyor atislar?
ya ben çoook uzun zamandır almak istiyorum fiyatıda evet yüksek ama değeceğini umut ediyorum. belki biraz anlamsız olacak ama:KK48: ben lumea araştırması yaparken erkek arkadaşım da kulakta olan tüyler için faydası olur mu diye sordu :S sizce olur mu hiç bir fikriniz var mı yani kulak olunca uygulanabilir mi acaba
Canim lazerin hangi markasini alirsan al kulakta kullanamazsin.
 
Kızlar bu arada bu ürünün erkekler için olan bir modeli daha var, siyah renkli, TT3003/11 kodlu. Ancak 2007/00'ın en az 250 bin atımı varken TT3003/11'ün en az 100bin atımı var. İnternette bir kaç yerde bu siyah modeli 700 -800 liraya görünce Philips'e maille sordum farkları neler kadınlar kullanabilir mi, diye. Çünkü diğer aletleri erkekler de kullanıyor ve Philips aynı özellikli ürünleri görsel farklılıklarla ve atım sayıları farklılıklarıyla tekrar sunuyor genelde. Doğru düşünmüşüm, gelen yanıtta ürünün atım sayısı dışında diğerlerinden bir farkı olmadığını yazmışlar. Maili aynen ekliyorum:

"Tüketici Danışma Merkezimize göndermiş olduğunuz e-mail için teşekkür ederiz.
Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak, TT3003/11 kodlu ürünümüzün tasarımı erkek tüketicilerimize yönelik olarak üretilmiştir. Bayan tüketicilerimizin kullanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ürün kalite, teknik özellik, kullanım ve etki bakımdan aynı özelliklere sahiptir. Diğer ürünler arasında yer alan tek fark atış sayıları ve rengidir.
Her türlü soru ve sorunlarınız da size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Saygılarımızla,
Türk Philips Ticaret A.Ş.
Tüketici Danışma Merkezi"



Bunun üzerine ben de İngilizce sitesinde boynun üstünde kullanım için uygun olmadığını yazdığını, kadınlarda yüzde kullanımında sakınca olup olmadığını yazdım. Onlar da erkeklerde uygun olmadığını ancak kadınlar için uygun olduğunu yazmış. O maili de ekliyorum:


"Tüketici Danışma Merkezimize göndermiş olduğunuz e-mail için teşekkür ederiz.
Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili olarak, Lumea epilasyon ürünümüz bayan tüketicilerimizde bıyık bölgesinde etkisini göstermektedir. Ancak erkek tüketicilerimizde tüyler daha sert olduğundan dolayı etkisini göstermemektedir.
Her türlü soru ve sorunlarınız da size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Saygılarımızla,

Türk Philips Ticaret A.Ş.
Tüketici Danışma Merkezi"



Ancak unutmayın kızlar, diğer özellikler aynı olsa da atım sayıları farklı.

SC2003 ürünü 100.000 atışlı,
SC2006 ürünü 140.000 atışlı
SC2007 ürünü 250.000 atışlı
TT3003/11 ürünü ise 100.000 atışlı.

Ancak bu 100bin atım için de minimum 370 seans demişler. Seans dedikleri sanırım iki şarj arasındaki atımlar.

Ben sabırsızlık yapıp cevabı beklemeden 2007/00'ı aldım ancak bazı yerlerde bu ürün için gerçekten neredeyse yarı fiyatına çok güzel indirimler gördüğümden ilgilenenler olur diye buraya da yazmak istedim:KK68:

İyi günler tekrardan rahatsızlık veriyorum lütfen kusuruma bakmayın :( Benim bir arkadaşım da lumea nın erkekler için olanını kullanıyor ve oldukça memnun.Aslında ben de lumea man 'i almak istiyorum.Lakin onun hassas bölge başlığı yok diye biliyorum. Ben yüz bölgemde de kullanmak istediğimden ötürü kararsız kaldım.Lumea nın normal başlığı yüz için kullanılmaz mı yani çok mu büyük? Bildiğim ve incelediğim kadarıyla hassas bölge başlığı küçük ve hassas bölgeler için. Yanlış mı düşünüyorum bilemedim :/
 
Estağfurullah, ne demek. Hiç çekinme lütfen, ayrıca "sen" diye hitap edersen daha da rahat ederim ;)
Ben de erkekler için olanını alacaktım, çok ucuzdu gerçekten, ama philipse mesaj yazınca ve cevap gecikince sabırsızlanarak normalini aldım ama aklım kalmadı değil ;) Çünkü dediğin gibi tüyler üzerindeki etkisi tamamen aynı.

Ben büyük başlığı yüzümde kullandım açıkçası, dudak üstü bölgede taşmadı. benim o dudak burun arası mesafe normaldir, ekstra bir dar ya da geniş olma durumu yok. Bu yüzden senin de kullanabileceğini düşünüyorum, malum dudağın yüzeyine atım yapılmaması lazım. Hassas bölge başlığının ikinci bir filtre camı var, o biraz düşündürücü, ama ben göze hiç yaklaşmıyorum, alına saç diplerine yakın kısımlarda falan dikkatle kullananlar var, o ikinci filtre camı göze yakın bu kısımlarda ekstra bir koruma sağlar mı bilemiyorum, neticede göz çevresinde kullanım önermiyorlar. İki türlü de göze çok yaklaşmamak gerekeceğinden büyük başlığı yüzde güvenli bölgelerde düşük seviyede kullanabilirmişsin gibi geliyor bana, ben de büyük başlığı 2. seviyede kullandım yüzümde zaten, ilk kullanımda fazlasına cesaret edemedim. Ben hassas başlığı bikini bölgem için ayırdım baştan, sonra ne kadar temizlesem de yüze değmesi rahatsız edici geldi. Sonra gerçi bikini bölgemin çoğunu da hassas başlık olmadan hallettim. Yasak olan bölgelere uygulamamak gerektiğinden zaten uygulayabileceğin yerlere sanki büyük başlık yetiyor gibi. Ama mesela bikini bölgesinde yüzden biraz daha fazla yanma yaptığından dar bir başlık acı alanını azaltabilir, yine de düşük seviyede öyle can yakan bir acı olmadı bende zaten. Ağdanın yanında solda sıfır kalır ;)
Yine de kafan karışıksa Philps yetkili servisinden hassas başlığı temin edip edemeyeceğini, erkekler için olan cihaza uyup uymayacağını sorabilirsin. standart olduklarını sanıyorum. Ya da lumea satan mağazalar deneme yaptırıyor ya, büyük başlığı gidip inceleyebilirsin ;)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sorun olursa da hiç çekinme, elimden geldiğince yanıtlarım ;)
 
Mesela biraz daha bakınca az önce yabancı sitelerden birinde birkaç yorum gördüm, 2 ayda bir atış yapmak işi garantiliyor ama ben yaparsam da öyle her yere atış yapmıyorum, hızlı ve daha çok çıkan yerlere odaklanıyorum, kalan yerlerden şöyle bir geçiyorum, neredeyse tek seansta (sanırım şarj arasını kastediyor) bitiriyorum demiş biri. Biri de herkesin tüy döngüsü de farklı olabilir, denemek için 3-4 ay atış yapmadığım da oldu, tüyler gür olan yerlerde uyanmaya başladı ama öyle birden hepsi fışkırmadı, yer yer çok cılız belli belirsiz tüyler görünmeye başladı, daha fazla beklemeden hemen cihazı kullandım demiş. Siz de bir süre sonra arayı açın, bekleyin biraz, 3-4 ayda tüy görmüyorsanız 2 ayda bir uğraşmak yerine 3 ayda bir atış yapabilirsiniz. Sadece ilk 4-5 seansı doğru sürelerde yapın, sonra zaman açılır, demiş.

bana mantıklı geldi. En azından bir 5 seansın ardından tüysüz dönem ne kadar sürüyor diye hafif hafif seans aralarının uzatılması denenebilir. Baktık olmuyor, 1,5-2 ayda bir kullanıma devam :KK66:

Cevabin icin cok tesekkürler canim :KK36:
Benzer cild tiplerine sahip olmamiz ve sizin sorun yasamamis olmaniz beni cok rahatlatti. Simdi ciddi bir sekilde almayi planliyorum, ama Kampanyalari takip edeyim biraz.

Yurtdisinda kaliyorum ben, burada 450€ , sanirim türkiyede daha uygun
 
Cevabin icin cok tesekkürler canim :KK36:
Benzer cild tiplerine sahip olmamiz ve sizin sorun yasamamis olmaniz beni cok rahatlatti. Simdi ciddi bir sekilde almayi planliyorum, ama Kampanyalari takip edeyim biraz.

Yurtdisinda kaliyorum ben, burada 450€ , sanirim türkiyede daha uygun

Rica ederim ne demek :KK66:
Türkiyede de o civarda aslında, philipsin sitesinde sanırım fiyat 1,500 civarı, dışarıdaki mağazalarda 1300'e kadar indirim de oluyor ama internette birçok yerde güzel indirimler vardı bu sıra birkaç yerde, hatta ben 1014 tlye buldum bir iki hafta önce. O bahsettiğimiz erkekler için olan modeli de 800 tl'ye gördüm nette birkaç yerde. Halbuki tr de daha pahalı olur böyle cihazlargenelde. Sanırım depodan satanlar çok daha ucuza satabiliyor, neticede ürünlerin mağazalarda rafa çıkma fiyatları daha yüksek oluyor.
Umarım sen de orada güzel indirimli fiyatlara bulabilirsin canım :KK66:
 
İyi günler tekrardan rahatsızlık veriyorum lütfen kusuruma bakmayın :KK43: Benim bir arkadaşım da lumea nın erkekler için olanını kullanıyor ve oldukça memnun.Aslında ben de lumea man 'i almak istiyorum.Lakin onun hassas bölge başlığı yok diye biliyorum. Ben yüz bölgemde de kullanmak istediğimden ötürü kararsız kaldım.Lumea nın normal başlığı yüz için kullanılmaz mı yani çok mu büyük? Bildiğim ve incelediğim kadarıyla hassas bölge başlığı küçük ve hassas bölgeler için. Yanlış mı düşünüyorum bilemedim :/
Kizlar kafama takildi burada 250 bin atim cihazinda 370 seans diyor neye gore benim kac seans yapacagim nasil hesapliyor cunku urunu bir bolgeye uyguluyorsun 1 atista kac tane kil kokunu gorse burada bence en az 370 seans demesi gerek cunku ben belkide 200 sean yapacagim zatem IPL teknojisi ile tuyleri bitirmiyorsunuz sadece uyutuyorsunuz . bir sure sonra tuyler tekrar cikiyor o noktada tekrar kullanmaniz gerekiyor
 
Ozellikle bayanlar dogum sonrasi hormonlar daha hizli calistigi icin tekrar kullanmasi gerekiyor
 
Estağfurullah, ne demek. Hiç çekinme lütfen, ayrıca "sen" diye hitap edersen daha da rahat ederim :KK66:
Ben de erkekler için olanını alacaktım, çok ucuzdu gerçekten, ama philipse mesaj yazınca ve cevap gecikince sabırsızlanarak normalini aldım ama aklım kalmadı değil :KK66: Çünkü dediğin gibi tüyler üzerindeki etkisi tamamen aynı.

Ben büyük başlığı yüzümde kullandım açıkçası, dudak üstü bölgede taşmadı. benim o dudak burun arası mesafe normaldir, ekstra bir dar ya da geniş olma durumu yok. Bu yüzden senin de kullanabileceğini düşünüyorum, malum dudağın yüzeyine atım yapılmaması lazım. Hassas bölge başlığının ikinci bir filtre camı var, o biraz düşündürücü, ama ben göze hiç yaklaşmıyorum, alına saç diplerine yakın kısımlarda falan dikkatle kullananlar var, o ikinci filtre camı göze yakın bu kısımlarda ekstra bir koruma sağlar mı bilemiyorum, neticede göz çevresinde kullanım önermiyorlar. İki türlü de göze çok yaklaşmamak gerekeceğinden büyük başlığı yüzde güvenli bölgelerde düşük seviyede kullanabilirmişsin gibi geliyor bana, ben de büyük başlığı 2. seviyede kullandım yüzümde zaten, ilk kullanımda fazlasına cesaret edemedim. Ben hassas başlığı bikini bölgem için ayırdım baştan, sonra ne kadar temizlesem de yüze değmesi rahatsız edici geldi. Sonra gerçi bikini bölgemin çoğunu da hassas başlık olmadan hallettim. Yasak olan bölgelere uygulamamak gerektiğinden zaten uygulayabileceğin yerlere sanki büyük başlık yetiyor gibi. Ama mesela bikini bölgesinde yüzden biraz daha fazla yanma yaptığından dar bir başlık acı alanını azaltabilir, yine de düşük seviyede öyle can yakan bir acı olmadı bende zaten. Ağdanın yanında solda sıfır kalır :KK66:
Yine de kafan karışıksa Philps yetkili servisinden hassas başlığı temin edip edemeyeceğini, erkekler için olan cihaza uyup uymayacağını sorabilirsin. standart olduklarını sanıyorum. Ya da lumea satan mağazalar deneme yaptırıyor ya, büyük başlığı gidip inceleyebilirsin :KK66:
Umarım yardımcı olabilmişimdir, başka sorun olursa da hiç çekinme, elimden geldiğince yanıtlarım :KK66:
Ya çok mahcup oldum yine:KK43: Gerçekten çok teşekkür ederim ellerine sağlık çok iyi anlatmışsın :) Valla bu hafta sonuna kadar sipariş verecektim lakin kadınlar için olanı mı erkekler için olanı mı derken kafam karıştı :KK43: O zaman ben hemen philipse mesaj atayım.Çok ama çok teşekkürler sağol iyi günler diliyorum :) Aldıktan sonra başka sorularım olursa yine rahatsız edebilirim seni :)
 
Estağfurullah, ne demek. İstediğin zaman.
Philips mesajları geç yanıtlıyor baya, istersen danışma hattını aramayı dene, ben hiç aramadım ama herhalde daha hızlı sonuç alırsın;)
İnşallah içine sineni alırsın canım ;)
 
Kizlar kafama takildi burada 250 bin atim cihazinda 370 seans diyor neye gore benim kac seans yapacagim nasil hesapliyor cunku urunu bir bolgeye uyguluyorsun 1 atista kac tane kil kokunu gorse burada bence en az 370 seans demesi gerek cunku ben belkide 200 sean yapacagim zatem IPL teknojisi ile tuyleri bitirmiyorsunuz sadece uyutuyorsunuz . bir sure sonra tuyler tekrar cikiyor o noktada tekrar kullanmaniz gerekiyor
Bu ürünlerin hepsinin yılalr süren klinik çalışmaları oluyor. Küçük markalar değil neticede. Muhakkak hesapları doğrudur diye düşünüyorum ;)
 
Arkadaşlar lumeayı uygularken atış yaptığınız yerleri nasıl işaretliyorsunuz aynı yere tekrar atış yapmamak adına?
Kullanma klavuzunda üstüste atış yapmayın diyor. Lumeayı uygularken daha önce atış yaptığım yerlere kayabiliyorum.
Kalemle işaretlemeyi denedim ama zahmetli geldi bıraktım.
Siz bu sorunu nasıl hallediyorsunuz?
 
ben işaretleme yapmıyorum birinin beyaz kalemle işaretleme yaptığı yerde yanık olmuş. ben cihazın izini takip ediyorum. bastırdığımızdan ciltte kare kare iz bırakıyor malum. şeritler halinde yukarı aşağıya ilerliyorum. şarj biterse bir bölgede kaldığım yeri işaretliyorum ne tarafa ilerlediğimi iyice aklıma yazıyorum, sonra oradan devam ediyorum, ama önce işareti siliyorum. belki üstüste bindiği oluyordur ama sanmam, atlıyoruzdur ama üstüste yapmıyoruzdur gibi geliyor.
 
Ben de bacağıma yaparken göz kalemi ile işaretlediğim yere atış yapmıştım ve cidden yandı. İzi hala geçmedi zey_tin zey_tin .
 
Ben de bacağıma yaparken göz kalemi ile işaretlediğim yere atış yapmıştım ve cidden yandı. İzi hala geçmedi zey_tin zey_tin .
Çok geçmiş olsun canım o_OEvet beyaz kalemde bile bunun olduğunu duyduğumdan hiç bulaşmadım ben kaleme. O kare kare izleri takip etmeye çalış. Ve lumeayı kullanırken dikkatin hep onda olsun, o zaman unutmuyorsun nereyi yapıp yapmadığını. bir de ben daha bir kere kullandım ve o kare izlere sonradan bakınca değil üstüste yapmak, her seferinde yarım santim kadar yeri atladığımı gördüm, netice o izlerin çıktığı yere atış yapılmıyor, ikinci kaydırmada üzerine getirmek lazım atışı, ama çekindiğimzden tabi atlıyoruz muhtemelen. Bu acemilikle yaptığım ilk bacağım daha az döküldü, boşluk bırakmamaya çalışarak yaptığım diğer bacak daha güzel döküldü. Biraz ince iş ama zamanla el daha da alışıyor sanki.
 
Arkadaşlar farkettimde cogunluk atis sayisinin sinirsiz olmasi veya 250 bin atim olmasina takilmis. Zaten 250 bin atim bir kisi kullaniminda 15 yil gibi bisure gider diyor onugectim 5 yil olsun. Zaten bu makinelerin bir omru var siz inaniyormusunuz sinirsiz atisli aldiginzda olene dek kullanacagniza onunda omru digeri kadar olacak bnce buna takilmayin
 
Arkadaşlar farkettimde cogunluk atis sayisinin sinirsiz olmasi veya 250 bin atim olmasina takilmis. Zaten 250 bin atim bir kisi kullaniminda 15 yil gibi bisure gider diyor onugectim 5 yil olsun. Zaten bu makinelerin bir omru var siz inaniyormusunuz sinirsiz atisli aldiginzda olene dek kullanacagniza onunda omru digeri kadar olacak bnce buna takilmayin
Aynı fikirdeyim arkadaşım. Benzer şeyler de yazmıştım. Kaldı ki on yıla kalmaz bu cihazların daha etkililerinin piyasada olacağından da eminim. Muhtemelen de onlara yönelmek isteriz zaten. Buna rağmen lumea ömürlük cihaz olarak görülüyor. en az 250 bin atım neticede, en az 370 seans. Kaç yıldır da piyasada, hatta 140 bin atımlıkları da vardı onlar da çok satıldı, sanırım 2003 modeliydi. Buna karşın daha cihazımın ömrü tükendi atımı bitti diyen tek yoruma rastlamadım ;)
 
Remington infinity ile Philips Lumea arasında hep atım sayıları dikkate alınarak yorum yapılmış. Benim ikisi arasında kalmamın en önemli nedeni ise atım güçleri. Remingtonda güç 7-8 J/cm2 iken Philipste bu değer max 6 J/cm2. Açıkçası Remington daha etkili olur diye düşünüyorum ama ikisi arasında çok anlamlı bir fark olmayacaksa o kadar fiyat farkı vermek de istemiyorum. Haliyle sonuca göre karar vermek daha mantıklı geliyor.
 
Ben de az önce sipariş verdim :KK70: Sanıyorum dört beş güne elimde olur..Ben de ağustostan beri araştırıyordum hatta Philips in İngilizce ve İspanyolca web adreslerine girip orada bulunan ürünlerin yorumlarını da okumaya çalıştım.Kullananların çoğu memnun; geri dönüşleri genel anlamda olumlu.Geçenlerde yine araştırırken bir online alışveriş sitesinde bir kullanıcı yorumu dikkatimi çekmişti.Bu yorumu yapan arkadaş 5 yıl önce yurt dışından temin etmiş böyle bir ürün-tabii hangi marka olduğunu net hatırlamıyorum..Ve 5 yıldan bu yana hiç bir sıkıntı olmadığını güvenle kullandığını ifade etmişti.Ben de ürünü kullandıkça yorum yazmaya çalışacağım:) Herkese şimdiden iyi hafta sonları diliyorum..
 
Back
X