pidural Normal Doğum Yapan Anneler Lütfen Yardım !!

yagmurrrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
796
2
96
Bursa
Merhaba arkadaşlar !! Konu daha önce açıldımı bilmiorum fakat ben epidural normal doğum yapan annelere bi kac soru sormak istiorum ??
Birincisi normalde iğneden korkan bi insan olduğum için epiduralin de rahat oldugunu bildigim icin yaptırmak istiorum amaa acaba epiduraliuygularken bele yapılan iğne çok hissediliomu ? senağlama
İkincisi doğum esnasında hiç ağrı hissettiniz mi ? :utangac:
Üçüncüsü ise doğumdan sonra ki normale dönüşünüz nasıldı ?

Cevap veren vermeyen tüm annelere sevgiler :asigim: Allah hepimize kolay doğum nasip etsin arkadaşlar ... :1hug:

Canım ben geçen sene Temmuzda epiduralli normal doğum yaptım. Şöyle söyleyebilirim, bele iğne yapıldığını hissetmedim,
Son dozu yapmadı anestezi uzmanı (ıkınmaları hissediyim diye) , ıkınmaları hissettim ama ağrı hissetmedim.
Doğumdan sonra bel ağrısı olur diye duymuştum ama bende olmadı. Dikiş yerleri ağrıdığından 2-3 gün oturmakta zorlandım, sonrasında o da geçti.
Sana tavsiyem doğumdan korkma, epiduralle yapacaksan kolay olur zaten. Normal doğum yapacağına göre kendini toplaman daha kolay olur.

yağmurcum bende 35 haftalık hamişim bende doğumdan acayip korkuyorum ama tek tesellim epidural ...normal doğum istiyorum epiduralli benim de kafam da da sorular var iğneden çok korkuyorum doğumdan sonra belim ağrır mı hemen ayağa kalkarız onda sorun yokta ağrı çok olcak mı inan kendimi düşünmekten alı koyamıyorum...allahım hayırlısı ile meleklerimize kavuştursaydı....

bende epiduralli normal doğum yaptım ama ağrı hissettim. belime vurulan iğneyi hissetmedim ve doğumdan sonra belimde ağrı olmadı. yanlız doğumdan sonra idrarını yapmam gerekiyordu ama ben dikişlerden korktuğum için yapamamıştım 3 gün sondayla dolaştım. epiduralden sonra muhakkak idrarını yapıp idrar torbanı boşaltmalıymışsın. ben doğumu isveçte yaptım benimki böyleydi ama ben çok memnunum. sonda olmasaydı hemen ayaktaydım. bi tek sorunum oydu.
Bu arada sezeryanda olsanız sonrasında uzun süre ağrı cekeceksiniz bence normal doğum yapın...

Paspalcım seninde az kalmış inşallah çok kolay bi dogumumuz olur..Bakalım bu korkuyla nasıl yapcaz :))

canim benim ilk coczuguma uc bucuk yasindaki ogluma yani sordugun gibi dogum yaptim ayrintilariyla anlatayim.ben igneyi biraz hissettim ama cok acimiyo.sonrasinda canim tam doz vermiyolar yoksa ikinma hissin gider doguramassin canim.bak oncelikle oyontem tamamen agrisiz bi yontem deyil anlatildigi gibi rahatlatici bir yontem agrilarini bayabi kesiyo canim.oncelikle dogum haneye giriyosun rahmin bes santim olana dek bekleniyo dogum sancisi cekuiyosun ama canin pek yanmiyo bol bol uzun nefesler al.sonrasinda beline igne vuruluyo osayede agri kesici veriliyo.nerdeyse hissetmiyosun canim.ama unutma agri kesici verildikten sonra rahatliyosun ama bu arada bol bol rahatla uzun nefesler al guc topla dua et sonra sadece dogum aninda ikinma kaliyoe sana dedigim gibi oana dek bayabi guc topla .eyer kendiliginden gelmesse benim oyle oldu sancisiz ikindim canim.iyilesmeye gelince canim normal dogum sonucunda inan ben dogum yaptim bir saat sonra kalktim dus aldim gezindim uc gun sonrada sanki dogurmamis gibiydim.ikinci cocugum sezeryan oldum.canim sectigin yontem daha rahat inan canim.simdiden kutlarim anneligini sag saglim bebeyini kucagina alirsin insallah hayirli haberlerini bekliyoruz optum

Ayyy canım benim cok tesekkür ederim inan o kadar cok yanlıs dogru bu konuda konusan insan warki ya cok korkutuolar beni yada cok rahatlatıolar felc kalırsın vs vs bicok sey sölüolar ama sizlerin birebir yasayan annelerin agzından duymak cok daha güven verio bana tekrar tesekkürler seninde bebişlerin hayrlı olsun cnm allah analı babalı büyütsün ..

Ayyy canım benim cok tesekkür ederim inan o kadar cok yanlıs dogru bu konuda konusan insan warki ya cok korkutuolar beni yada cok rahatlatıolar felc kalırsın vs vs bicok sey sölüolar ama sizlerin birebir yasayan annelerin agzından duymak cok daha güven verio bana tekrar tesekkürler seninde bebişlerin hayrlı olsun cnm allah analı babalı büyütsün ..

bak guzelim benim basimdan gecti henuz uc sene once guzelim bak normal dogum yaptim bide sezweryanla ama keske olsaydida imkanim ilkindeki gibi olsaydim.ama kizimin kalbi durdugu icin acilen sezeryana alindim yoksa inan kizimida ayni sekilde doguracaktim .okadar rahatki canim.bak kizimi dogurali uc ay oldu halen dikislerim sanciyo ara ara kiloda veremedim uc ay oldu halen dort kilo fazlam var ama normal dogumda hemen veriyosun.canim merak etme canim

Canım gecmis olsun allaha sükürler olsunki sag salim almıssın kucagına bebişini ! Kilolar sorun diil rahat bi dogum olsunda inşallah ...Canım Beni cok rahatlattın inan napcagımı sasırmıstım artık gerci daha war dogumuma ama ben cok korkuorum bekarlıgımdan beri :( Onun icn sürekli arastırıorum !!Tekrar tskler

bende medical parka gidiyorumm ve bende epidural istiyorum cok sancım olursa
bu topik iyi geldi yani :) hastanem cok guzel temız ferah ilgili hemşireler ve doktorlar var
aam daha henuz epidurali yapacak olan anestezi uzmanıyla tanışmadım

Cemre Bursadasın cnm sanırm bende bursadayım medical park güsel yer ama bende nedense acıbademde yapmayı düsünüorum bende daha tanısmadım ama muhakkkak tanısmam lazım güven almam lazım :)) Doktorumda pembemavide bakalım hayırlısı ! O kdr cok sey duyuyoruski epidural hakkında burda birebir kendi yasamıs annelerin anlatması insanı rahatlatıo :)

vakum veya forseps uygulması oluyormuş epiduralde.acaba bi zararı olur mu bebeğe.vakum uygulanan bebeklerde zeka özrü kalıyor falan gibi şeyler duyuyorum.acaba her epiduralli normal doğumda vakum uyguluyorlar mı?

Hyr bildigim kadarıyla arastırdıgım kadarıyla söyle söleyebilirimki hepsinde yapılmıo bunlar ve vakumunda doktor kagan kocatepeyi dinledigim kadarıyla bebege hicbir zararı olmadıgı ! Ama birebir yasayan daha ii bilir tabi..

CANIM MERHABA BEN TEMMUZDA EPİDURAL DOĞUM YAPTIM HİÇTE ACISI YOK
YAPILAN İĞNE NORMAL İĞNE ACISI GİBİ BİLE DEĞİL .DOĞUM SIRASINDA ADET SANCISININ BİRAZ DAHA FAZLASINI HİSSETTİM BUDA ARA ARA OLUYOR ZATEN.
DOĞUMDAN SONRA İSE HİÇBİR AĞRIM OLMADI DİKİŞLERİM 1 HAFTA GEÇENE KADAR.KESİNLİKLE ÖNERİRİM DOKTORUM BANA ÖNERMİŞTİ TEKNOLOJİNİN GELİŞMİŞ OLMASINDAN FAYDANALALIM.YANLIZ BOL EGZERSİZ YÜRÜRÜŞ DOĞUMUMU KISALTTI ÖNERİRİMa.s.

Back
X