pıhtılaşma testleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi elif yildiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

elif yildiz

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar
9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için aldırmak zorunda kaldım .pıhtılaşma testlerimi yaptırmak istiyorum.Bu testleri yaptıranlar testlerinizin adını yazarmısınız rica etsem.aynı acıyı tekrar yaşamaktan çok korkuyorum.aslında tedbir olsun diye pıhtılaşma sorunum varmı yokmu bilmediğimiz halde nevparin ve coraspirin kullandık ama yinede olmadı .bu iğnelerin en etkilis hangisi acab yanlış iğnemi kullandık.,

birde hangi hastanelerde yaptırdınız özelde çok pahalı oluyormuş.devlette nasıl yaptırabiliyoruz acaba ..
bilgilerinize ihtiyacım var..

ahh canım yaaa bende de var o illetten o yüzden erken doğum yaptım..şimdi evraklarımı çıkarayım yazacam sana.tamam..

1- Faktör V (Leiden) test talebi ..Yapılan incelemer: Faktör v Leiden (G1691A = R506Q) Polimorfizmi

2-MTHFR (C677T ve A1298C) test talebi...Yapılan ıncelemer : MTHFR (223V=T) Polimorfizmi ....MTHFR A1298C Polimorfizmi

3- Portrombin test talebi...Yapılan ıncelemer : Faktör II (protombin) ( G20210A) Polimorfizmi

4-Anti-kardiyolipin IgM antikoru (ACA ıGM)

5-Anti-kardiyolipin IgG antikoru (ACA IgG)

Ben özelde yaptırmıştım 850 tl ye ancak istanbul daysan çapa veya cerrahpaşa ya gitmen lazım oradada sonuçlar ne zaman çıkar bilmiyorum ben uğraşmak istememiştim ve çok yorulmuştum

şerifecim çok sağol.
bakalım yaptıracağım inşallah ama fikir almak istiyorum burdanda bende de bi liste var seninkileride ilave edeyim bakalım hangisini yaptırabileciğm.

tamam canım bak sen inşallah çıkmaz ve geçen gün ssk ya gittim ... okmeydanı ssk.kanama zamanı na baktırdım bedavaya :) onuda yazayım sana..

Koagülasyon ..

Tetkik Adı:

INR
PT%
APTT
PT

selam çok geçmiş olsun...bende 2 kez 8 haftalık meleklerimi hatta birisi ikizdi kalp durması nedeniyle kaybettim...ve pıhtılaşma 2 ve 5. faktörlere bakıldı birde MTHFR bakıldı sonuçları yarın gelecek elime tekrar yazarım yine...eşimden ve benden kan aldılar kromozom incelenmesi için oda 3 -4 haftada çıkıyormuş 10 gün sonra oda çıkacak ..bakalım ne olacak sonuçları...sonra rahim filmi çektirmeyi planlıyoruz...biz tıp fakültesinde yaptırdık genetik polikliniğine başvurduk ücretsiz yapıldı...allah yardımcın olsun çok acı yaşadığın....rabbim bir daha yaşatmasın hiçbirimize arkadaşım....

pıhtılaşma faktörleri 3-4 günde çıktı bu arada çok uzun bekletmiyorlar....

yasemin pıhtılaşma için hangi testleri yaptırdın.tüp bebek doktorun mu istedi bu testleri senden.
testlerin adını yazarmısın rica etsem.

inşallah tertemiz çıkar onuçların .biz kanda koromozom testlerimizi önceden yaptırmıştık eşimle.ikimizinkide temiz çıkmıştı.

elifciğim günaydın...eşim bugün alacak sonuçları akşam yada yarın yazarım neler istemiş...ben kadın doğumcuya gittim o genetik bölümüne yolladı oradaki doktorum istedi...sende bir tıp fakültesinde genetik bölümünde yaptırabilirsin canım...

sevgılı elıf sana mesaj atmıstım profılınde acaba gormedınmı merak ettım canım

valla hep mesajlarıma bakıyorum acaba cevap geldımı dıye

canım bı bakarmısın cevap beklıyorum

canım devlet yada unıv hastanelerınde bu testlerı yapmak cok zor cokkkkkkk beklemek lazım ve ınanılmaz ıskence cekılıyormus bende ugrasmıstım
bebegımı dusurdukten sonra doktorum bu testlerı benden ıstemıstı alman hastanesınde tedavı goruyorum bu arada belırtıyım

onca maddı darlıga ragmen almanda yaptırdık bız 2007 senesınde 550 cıvarında bır mıktar odemıstık

gebetık testler oldugu ıcın zaten bır daha tekrarlanmasına gerek yok

bırde aspırımn kullanımı falan testı etkıler dıye bılıyorum ama en ıyı cevabı doktorun verecektır canım.. hıc devlette ugrasma ınankı dusuk sonrası ınsan perısan bır ruh halı ıcınde oluyor bırde zaman sorunu var aylarca randevu ıcın beklenıyor aylarca yaa sonra aylarca da sonuc ıcın...
devlette tabıı..

almanda bıle 1 ay bekledık dusun ozel olmasına ragmen

ıns hayırlısıyla cozumlersın saglıcakla kal

senden cevap beklıyorum canım meesaj kısmın kapalı dıye hatırlıyorum ama mesaj attıgıma emınım

caney mesajlara nerden bakılıyo ben bişey göremedim.
yeniden atarmısın.bulamıyorum.

elif merhaba nasılsın canım...sen özel mesajları okuyamıyorsun sanırım..o nedenle burdan yazıyorum...
benim aşılama da tutmadı sen neler yapıyorsun?

elif / ozel mesaj kutun kapali ve mesajlari gonderemiyoruz sana ben mesaj ziyaretci mesaji kismindan gonderdim
nasil haberlesecegiz bilemiyorum ama sana sormak istediklerim var
7 asilama ve 6 tup bbek gecirmis biri olarak ve hala negatif yani olmadi bebek

hanacım dün aklıma geldin ama ben 3-4 gün sonra arayacktım seni.
üzüldüm canım ya.. keşke olsaydı ne güzel olurdu.napalım kısmet demekki eylülde ekimde kalıcaz:))
ben bu arada murat berksoya gitmeye karar verdim o arada sağlıklı beslenip en azından bi 6-7 kilo daha vermek istiyorum kısmetse:)

caney sana mesaj atmaya çalıştım ama inşallah yollayabilmişimdir canım.ama çok özel değilse burdanda sorabilirsin.

canım aslında sorduklarım ozel

burdan sormasam daha ıyı olur

ben 7 ası 6 tup denedım olmadı ... bu aralar cok moralım bozuk ınanılmaz derecede uzgunum arayıs ıcındeyım hem pes ettım dıyorum hemde ıcımdekı ses devam et dıyor ... bu nasıl bır ozlem bu nasıl bır bekleyıs .. anne olmak duygusu hepımızın hakkı
bende almanda deneme yapmıstım ekıp umut tup bebek merkezıyle aynı dıye duydum

Ya arkadaŞlar Çok geÇmıŞ olsun....bu ara benım de aklıma takılan bır konuydu bu gÖrÜnce hemen atlayayım dedım...
Benı takıp eden bılır tÜp bebek ıÇın uĞraŞtım ama kımyasal gebelık oluŞtu ve Şuan reglıyım...kan testı verırken hep aynı damardan aldılar ve hemŞıre aspırın mnı kullanıyorsun dedı hayır neden dedım kanın durmadı hemen pıhtılaŞmadı dedı....benım de kafama takıldı...sızce ben de de pıhtılaŞma bozukluĞu mu var...tam olarak adı nedır bılemıyorum ama tetkıklerde sedımantasyon yazıyo alt sınır 0 Üst sınır 20 bende 10....acaba bununla mı anlaŞılıyo yoksa sızın dedeĞınız testlerımı yaptırayım...eĞer olursa bebek benım tek Şansım sezeryan pıhtılaŞmıyorsa kanama rıskı de fazla olmaz mı?

elifcim kilo vermeye karar vermen iyi olmuş ama ben senin kilo fazlan olduğunu hiç düşünmemiştim benim de vermem gerek aslında sen de dr la görüştükten sonra bilgilerini paylaşırsan sevinirim...tüp bebek başarısını artırıp artırmadığı gibi...çok kilolu olmak iyi değil biliyorum ama sınırı nedir mesela?
inşallah canım yaa en kısa zamanda olumlu sonuçlar alırız...ben sanırım bu ay sonu tekrar başlıycam ağustosta sonuç alırım kısmetse...ben de bu defa riske girip 5.gün transferi yapılmasını istiycem dr olur dedi bakalım hayırlısı...hiç zaman kaybetmek istemiyorum bu arada senin tavsiye ettiğin (rapor için) dr u aradım ama gidemedim daha..kendine iyi bak canım

hanacım sen bu ay microyamı başlıycaksın.aşılamayamı..
hadi inşallah bize güzel haberler ver canım.ve en kısa sürede yeniden görüşelim moral oluruz birbirimize.seninle görüşmek beni mutlu eder:)
ilaçlara gelince canım buradanda takip et arkadaşlar ellerinde kalan ilaçları çok uygun fiyatlara veriyorlar.o doktordan daha da uyguna bulabilrisin buradanda .. zaten enver bey çok ilaç kullanmıyor biliyorsun.ne kadar ilaç kullanacağuını nasıl bir protokol uygulayacağını sor ona göre burdanda temin edebilirsin.biz pek çok arkadaşa burdan ve çiderden ilaç bulduk.hatta bende orgalutran almıştım.

caney ortak bi arkadaşımız varmış telimi vermesini söyledim sana ulaştıracak.beni telden de arayabilirsin canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…