Pıhtılaşma

ozgurruzgar

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2015
733
498
303
35
Merhaba arkadaşlar Rabbim izin verirse 7.haftam bitiyo daha kalp atışını duymadım bu hafta gitcem inşallah kan pıhtılaşma sorunum var ama genetik testi yaptırmadım ailede kimsede yok bende kardiyolıpin ıgg ve fosfolipid ıgg pozitif bunlarıda sans eseri öğrendim çok hastalanmıştım arastırıldı ve düşük yapıp yapmadımı sordular oysaki oğlumu dünyaya getirdim nasıl düşük yapmadıma şasırdılar bu tahlillerde bağışıklık yetmezliği olunca araştırıldı zaten bütün bunların hepsini doğumumdan 6ay sonra falan yasadım nasip işte.çok şükür 2gebeliğim zor geciyo tabi Rabbime yalvarıyom hep üzülmemeye calışıyorum çok şükür diyorum enox iğne kullanıyorum bide coraspin tabi korkuyorum yetersizmi diye cünkü ne doz testi yapıldı ne bişey.şimdi böyle genetik olmayan sıkıntı yasayan varmı arkadaslar iğneniz nasıl kaç doz kiloylamı alakalı bilgilendirirmisimiz beni?

Ben bir düşükten sonra doktorum hiç araştırmaya gerek görmeden iğne ve corasprin verdi. Ne olur ne olmaz diye. Sonuçta hiç bir zararı yok. Clexan 04 kullanıyorum her gün göbekten.
Doğum konusuna gelince onu ben de sordum ama zaten doğumdan bir ay önce iğneyi bırakıyosun dedi.yani kanın durmaması riski olmasın diye.
Nitekim sezeryanda da normal doğumda olduğu gibi kanama durmaması riski var o da bir nevi ameliyat.

Sezeryanla normal dogum bir degil ama yani ben saglikciyim ikisinede girdim norml dogumda cok kan gidio zaten sulandirici kullanmasan bile ciddi kanaman oluo bn igneyi 1 ay onceden birakmayi risk olarak goruyorum cocugun en cok oksijene ihtiyac duydugu zamanda cok buyuk risk bence benim kizenim dogum aninda kaybetti cocugunu dusun yani

Bir ay önce bırakmak çok riskli değil mi? Ben birgün önceden bırakılıyor diye biliyorum doktorum oyle söyledi. Zaten iğneler kısa süre etkili diger kan sulandirici hap gibi yada coraspirin gibi uzun süre etkili değiller

Vala bana öyle söylemişti üstünkörü konuşmuştuk henüz vaktimiz olduğu için üstelemedim. Belki bıraktırmdan önce bir takım testler yaptırıp ona göre bir yol çizer

Canim aspirin kullaniyosan 6 hafta onceden birakiyomussun clexane 0.4 igne kullaniyorum ben sizin kide ayni mi bilmiorum ama onu dogumdan 1 gun once kesiyoruz ama onermiyoruz normal dogum dedi

Vala bana öyle söylemişti üstünkörü konuşmuştuk henüz vaktimiz olduğu için üstelemedim. Belki bıraktırmdan önce bir takım testler yaptırıp ona göre bir yol çizer
Yine de dikkat edin son bir ayda bebeginize bi şey olmasın ben iki kez düşük yaptım canım çok yandı neden hamilelik öncesi bu testleri yapmazlar o değil ilk düşükten bile yapılmıyor sanki deneme tahtasıyız.

Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inş bebeginizi

kızlar bende pıhtılaşma testı yaptrdım kımı doktor var dedı kımı pıhtılaşma yok dedı şuan adetıme 5 gun var ama bu ay içimden bı ses gebe oldugumu soluo eger oyleyse ogrenır ogrenmez napmam lazım ıgneye başlamalımıyım bır kürtajım var kalp atışı duyamama yuzdunden

arkadaşlar merhaba geçen ay kan pıhtılaşması nedeniyle bebeğimi aldırmak zorunda kaldım 5.haftada kalbi atadığını öğrendim ve kürtaj oldum kan pıhtılaşmasından kaynaklandığını öğrendim dr bana folik 1 adlı bir ilaç verdi ve bunu 3 ay kullanmamı söyledi hamile kaldığım zaman ise kan sulandırıcı ilaç (iğne)verecegini söyledi. bu konu hakkında hiç bilgim yok. nasıl kullanacağım ve ne zaman kullanacağım

cnm pıhtılaşma varsa tavsiyem tabı doktoruna danış ben kullanıyorum var yada yok konusunda muaallakda kalsada benım sordugum doktorlar gece yatmadan folık asıt ve 100 mg coraspın den 1 er adet içip her gece o şekıl yatıyorum pıhtılaşman varsa bol bol su iç gunde 3 lt bıle bulsun kanın sulansın en azından nacızane tavsıyem ama gebe kalınca doktor ıgne başlıo tabı onu ozaman doktorunla konuşursun ama kalmadan once kaldıgındada dahıl kesınlıkle folık asıtı bırakma ve coraspını cevremde bı cok arakdaşımda pıhtılaşma olsun olmasın kullanıyorlar zatn onlara dokotrları tavsıye etmiş

bu arada pıhtılaşma yaptırdın ve test sonucun varsa yazabılır mısın canım bende yaptrdımda sonuç karşılaştrabılır mıyım mumkunse

ben clexan 0.6 ve coraspirin kullaniyorum homozigot faktor 5 im ignenin dozu kiloya gore ayarlaniyor benim arkadasimda pihtilasma olmadigi halde doktoru clexan 0.4 kullan demis zarari olmaz faydasi olir diye. ayrica igne doguma kadar devam edilir cunku zaten koruma suresi 12 saat sonrasinda yine kan koyulasiyor. aspirinde 32 de bitakiliuor sonrasinda bebege faydasi degil zarari olur diye ayrica coraspirin igneden de kuvvetli oluyor ben bi operasyon gecirdim coraspirini bi hafta once biraktirdi doktor ama igneyi bi gun once biraktirdi ve normal doguma bi zarari yok benim doktorum docent sadece normal dogumda belden igne zararli olur cunku bacaklar uyusacagi icin hemen ayaga kalkamazsin kan dolasimi da yavas oldugundan bacagina pihti atabilir dedi dogumdan sonra pihtilasmasi olanin hemen ayaga kalkip yurumesi lazim dedi

bu arada pıhtılaşma yaptırdın ve test sonucun varsa yazabılır mısın canım bende yaptrdımda sonuç karşılaştrabılır mıyım mumkunse
faktör 2 heterezigot faktör 5 homozigot leiden normal mthfr heterezigot yazıyor tahlillerde bu ne anlama geliyor bilmiyorum ama dr kan pihtisindan bahsetti folic 1 verdi

kan pıhtılaşmayı nası öğreniyolar

doktor yapmadı galiba kan testi yaptı ama bilmiyorum 6 haftalık benimki özel olarakmı yaptırmak gerekiyo

evet ozel olarak talep ediyosunuz yada dojtor gerekli goruyosa yapiyo ben dis gebelik gecirince sebebini ogrenmek istediginiz icin yaptirdik genetik test esimde yaptirdi ikimizde kan verdik bir ay sonra sonucu aldik sonucu veren doktor homozigot faktor 5 kan pihyilasma riskim oldugundan hamilelikde ne yapmam gerektigini anlatmisti bu pihtilasma genetik diyolar ama benim ailemde kimse de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…