- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
aletsiz de pilates yapılabilir matwork diye aratırsan bulursun yada ebru şallıya gıcık olanlardan değilsen onun 2009-10 tv8 videolarına bakabilirsin yada 1.dvdsini indirebilirsin, mtv pilates videosuda aletsiz hem de türkçe o da olabilir. çok pahalı değiller ama bence sürekli yapmaya karar vermeden alet edevat masrafı ve eve kalabalığını yapmaya gerek yok:))
bence en gerekli alet lastik, sonra top geliyor, topla yapılan bir çok hareket yerde de yapılabiliyor ama top eğlenceyi arttırıyor o ayrı:) ve orta ileri seviyede daha fazla gerekiyor.
çember kullanmıyorum hiç de yokluğunu hissetmedim açıkcası senin derdinde karın kalça olduğuna göre çembere hiç ihtiyacın olmaz. bacak, kol ve göğüs hareketlerinde çember kullanılabiliyor ama genelde aynı işi küçük top-lastikte yapıyor...
you tubeda çok video var ama mutlaka ısınma ile başlamalısın ve bitirince esneme yapmalısın... en iyisi baştan sona ısınması hareketi soğuması içinde olan başlangıç seviyesine uygun bir videoyu seçmek en azından başlangıç için.
tavsiyen üzerine evolutionu araştırdım ama maalesef bi lin falan bulamadım.. ebru şallının daha önce indirdiğim bir videosu vardı onu da formatta kaybettim sanırım.. verebileceğin bi link varmı bununla ilgili