Pilatesin Etkileri Nelerdir?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.957
605.002
43
Pilates evde bile rahatlıkla uygulanabilecek sporlardan biridir. Son dönemlerde oldukça popülerlik kazanan pilates sayesinde birçok kadın hem fazla kilolarından kurtulmakta, hem de zihinsel olarak rahatlamaktadır. Pilatesin kilo vermenin yanı sıra birçok mucize etkileri bulunmaktadır. İşte sizlere pilatesin etkileri hakkında bazı tüyolar;

pilatesin-etkileri-330x330.jpg

1- Pilates vücuda hem güç, hem de esneklik kazandırır. Pilates yapan kadınların yapmayanlara oranla %60 daha güçlü olduğu kanıtlanmıştır.

2- Omurgayı destekleyen pilates kasları güçlendirmektedir. Bunun yanı sıra pilates 2-3 cm kadar boy uzaması da sağlamaktadır.

3- Pilates bel ve sırt fıtığı gibi omurga rahatsızlıklarını önlemede de oldukça fayda sağlıyor. Bunun yanı sıra duruş bozukluklarını, osteoporoz riskini ve birçok operasyon sonrası güç kaybını önlemede de önemli bir rol oynuyor.

4- Pilates yağ kütlelerini azaltmanın yanı sıra kişiyi zihinsel olarak da çok fazla rahatlatıyor. Kişinin vücutta gördüğü değişimler pilates için daha fazla motivasyon sağlıyor.

5- Pilatesin hamileler için de mucize etkileri bulunuyor. Kişiyi doğuma hazırlayan pilates, güçlendiriyor ve doğum sonrasında da fazla kiloların kolayca verilmesini sağlıyor.

Eğer siz de pilatesin mucize etkileri sayesinde daha sağlıklı bir yaşama sahip olmak isterseniz haftada 3-4 gün 30 dakikalık pilates programı uygulayabilirsiniz. Ayrıca pilates diğer spor türlerine göre daha kolay ve daha az yorucu olması nedeniyle de sizin için eğlenceli bir aktivite olabilir.

Kaynak=ojeli eller

plates gerçekten etkili olurmu ki arkadaşlar?? zumba falan gibi şeyleri de öneriyolar kararsız kaldım :KK43:

inanılmaz bir spor, ben koşu yapamıyorum mesela başım dönüyor, yattığın yerden spor yapmak pilates olsa gerek... :))

zumba kardovaskuler bır sıstem pılates ıse vucud agırlıgınızla yaptıgınız egzersız cesıtıdır tum vucut calısır omurga pelvıc skapula ve core bolgenızın kuvvetlenmesı ve daha esnek bır vucuda kavusmanızı hedefler gun ıcı yapmadıgınız hareketlerı yapar nefes alıp vermeyle bırlıkte dogru egzersızlerı yapar kendı guvenınızı arttırırsınız

Pilates kesinlikle muhtesem. Benim bir ayda durusum degismisti. Keske devam etseydim

X