• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Et Yemekleri Pilav Üstü Etli Kuru Fasulye - Öncü Biber Salçası Sponsorluğunda

Hayır canım, şöyle ki mesela fırında yağsız ızgara tavuğun kalorisi az iken yağda kızarmış tavuğun kalorisi bir o kadar yüksek. Yani etin nasıl kullanıldığı önemli.
Kepekli ekmeği kizarirsan gi düşer ama çorbaya bandirip yersen kalorisi artar besin değeri yok olur. Yani ekmeği nasıl kullandığın önemli , kepekli ekmeği bile zararlı yapabiliyoruz :KK66:
:KK9:Bravo sana bilgilerinden dolayı

Hu hu yine ben geldim :KK3:
Bu ayda et yemeğimi aldım geldim. Yani bundan da eksik kalmadım :KK53:

En sevdiğim yemeklerden birini yapacağım, etli kuru fasulye. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır derler Bende bugün sevdiğim gibi yapacağım.

Malzemeler

• Kuru fasulye(ıslattıktan sonra 2 sb kullandım)
  • Kırmızı et
  • Kuru soğan
  • Kapya biber
  • Domates
  • Biber salçası
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • 1 küp şeker

Öncelikle kuru fasulyeyi 1 gün önceden şişmesi için ıslatıyoruz. Ben birkez kaynattıktan sonra altını kapatıp şişmesi için bırakıyorum.
Eki Görüntüle 1886802

Düdüklü tencerenin altını açıp içine sıvıyağ ekliyoruz. Hemen sonra kuşbaşı doğranmış etlerimizi ekleyip rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 1886803

Etlerimizi rengi değiştikten sonra küp küp doğranmış soğan ve kapyayı ekleyip biraz kavrulmasını bekleyip kabuğunu soyup küp küp doğranmış domatesimizi ekliyoruz.
Eki Görüntüle 1886804

1 yk biber salçasını ekleyip biraz su ekleyip 5 dakika kadar bekleyip içine fasulye, kırmızı biber, karabiber ve tuzu, küp şeker ilave edip en sonunda üzerini biraz geçecek şekilde su ekliyoruz(ben sulu sevmiyorum o yüzden az ekledim. Sulu seven biraz daha eklemeli). Yüksek ateşte düdüklü otene kadar, daha sonra kısık ateşte 45 dakika pişiriyoruz.

:KK36::KK36:

Eki Görüntüle 1886926

Eki Görüntüle 1886927

Eki Görüntüle 1886928

Eki Görüntüle 1886929

Eki Görüntüle 1886930

Eki Görüntüle 1886805

Eki Görüntüle 1886806
:KK52::KK52:hayranlikla egiliyorum.nanam şahane olmuş ne güzel görüntüler bunlar ne kadar kıvamında vede ozlesmis .. Ellerine sağlık :KK60:Basarilar canım :KK200::KK200:

Back
X