Bebek Beslenmesi Pinar Devam Sutu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

papyonkilikli

kulillah summe zerhum....
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
7.898
15.458
298
Evet evet derdim bu. azbiraz kalsin suracikta su konum. Bebek beslenmesinde cevap alamam :( okadar yillik uyeligim hukukumuz var ;)
8 aylik bir kizim var Allhim bagislasin artik beni emmiyor sutum de azaldi hicbir formul mamayi kabul etmiyor. dr gunde 500 ml sut almali dedi dun markette pinarin devam sutunu buldum bildiginiz sut paketinde ama zenginlestirilmis. dun ilk muzuyla birlikte verdim bugun de kahvaltida vericem. ya var mi bunu kullanan da hoppp yapma etme diyen ya da cok iyi ya ben de verdim diyen.

Formül mama için ısrar edin bence, o sütler için küçük henüz.

Canım bence ilk laktozsuz sütten. Başla onlar bildiğim 1 yaştan itibaren. Ben kızımda süte başlarken ilk 6 ay laktozsuzla başlamıştık midesini rahatsız etmesin diye

uzerinde 6 12 ay yaziyor kizlar
Canım bir çocuk doktoruna danış bence.Ben derim ki formül mama konusunda ısrarcı ol çünkü benim bildiğim inek sütlerini 1 yaşa kadar önermiyorlar, keçi sütü de yoğun olduğu için 1 yaş sonrası verilse bile ilk başlarda sulandırıyorlar.
Kızım da başka formül sütü içmemişti ama 1-2güne alışmıştı

Canım bir çocuk doktoruna danış bence.Ben derim ki formül mama konusunda ısrarcı ol çünkü benim bildiğim inek sütlerini 1 yaşa kadar önermiyorlar, keçi sütü de yoğun olduğu için 1 yaş sonrası verilse bile ilk başlarda sulandırıyorlar.
Kızım da başka formül sütü içmemişti ama 1-2güne alışmıştı
nasil alistirdin? evolvia deniyorum 1 haftadir almadi. bebelac ve hipp deneyim dedim sikayetten gecilmiyor kufuydu kurduydu kusmasiydi erimiyor topak kaliyor falan. aptamil aldim dun bu gec verdim almadi bir de uyandi 1 saat salladim.

nasil alistirdin? evolvia deniyorum 1 haftadir almadi. bebelac ve hipp deneyim dedim sikayetten gecilmiyor kufuydu kurduydu kusmasiydi erimiyor topak kaliyor falan. aptamil aldim dun bu gec verdim almadi bir de uyandi 1 saat salladim.
Biberondan mı acaba? Ben biberonu değiştirip ısrarla denemiştim,acıkınca mecburen alıştı.Aptamil kullandık

ama her çocuk her tadı sevmez

her markayı deneyin

bu arada oğlum 9 aylıkken sütüm azaldı mama vereyim dedim doktor verme dedi

yemek ver dedi

süt değil de yoğurt verin

muhallebi verin

ille de süt içme zorunluluğu yok ki

bir de ben o zenginleştirilmiş durumundan hoşlanmıyorum nasıl zenginleştiriliyor, farklı özellikte protein vs karıştırıyor işte ondan sonra da alerjiler vs artıyor toplumda

Evet evet derdim bu. azbiraz kalsin suracikta su konum. Bebek beslenmesinde cevap alamam :KK43: okadar yillik uyeligim hukukumuz var :KK66:
8 aylik bir kizim var Allhim bagislasin artik beni emmiyor sutum de azaldi hicbir formul mamayi kabul etmiyor. dr gunde 500 ml sut almali dedi dun markette pinarin devam sutunu buldum bildiginiz sut paketinde ama zenginlestirilmis. dun ilk muzuyla birlikte verdim bugun de kahvaltida vericem. ya var mi bunu kullanan da hoppp yapma etme diyen ya da cok iyi ya ben de verdim diyen.
Sut bebeklere 1 yasina kadar yasak. Zaten 8 aylik. Peynir yumurta pekmez verebilirsin. Corba yap icine 1 kasik kiyma koy.

ama her çocuk her tadı sevmez

her markayı deneyin

bu arada oğlum 9 aylıkken sütüm azaldı mama vereyim dedim doktor verme dedi

yemek ver dedi

süt değil de yoğurt verin

muhallebi verin

ille de süt içme zorunluluğu yok ki

bir de ben o zenginleştirilmiş durumundan hoşlanmıyorum nasıl zenginleştiriliyor, farklı özellikte protein vs karıştırıyor işte ondan sonra da alerjiler vs artıyor toplumda
aslinda kendi drumuz ek gida yaninda vermene gerek yik dedi ama baska bisey icin baska bi dr a gittik o d mama verin gerekli Saglikli gelisimi icin dedi. off valla kafayi yicem. muhallebilerde vereyim bari en iyisi. iki haftadir yogurt da yediremiyorum. bu aksam bikere daha yogurdu zorlayim.

aslinda kendi drumuz ek gida yaninda vermene gerek yik dedi ama baska bisey icin baska bi dr a gittik o d mama verin gerekli Saglikli gelisimi icin dedi. off valla kafayi yicem. muhallebilerde vereyim bari en iyisi. iki haftadir yogurt da yediremiyorum. bu aksam bikere daha yogurdu zorlayim.

eee mama sektörü nasıl işleyecek

ama yoğurt muhallesi peynir bir şeyler yemesi lazım

siiznkinin bence bir yoğurt öğünü olmalı

akşam üstü mesela uykudan kalkınca yoğurt yiyebilir ara öğün içine ekmek de ufalayabilirsiniz

sonra da akşam yemeği

yatarken de muhallebi

uyurken de süt çıkıyorsa çektirir biraz

eee mama sektörü nasıl işleyecek

ama yoğurt muhallesi peynir bir şeyler yemesi lazım

siiznkinin bence bir yoğurt öğünü olmalı

akşam üstü mesela uykudan kalkınca yoğurt yiyebilir ara öğün içine ekmek de ufalayabilirsiniz

sonra da akşam yemeği

yatarken de muhallebi

uyurken de süt çıkıyorsa çektirir biraz
uyurken emzirmeye calisiyorum kimi zaman kapiyor kimi zaman almiyor. anasi cins kizi.da oyle oldu.
yatarken muhallebi veriyorum ama su zaman kadar hep suyla yaptim artik sute gecsem iyi olacak en azindan o devam sutu ile yapayim. kahvaltida bugunluk verdim Pinar devam sutunu bidaha vermeyim bari. aslinda formul mamalara da bakinca hepsinin icinde inek sutu var. Pinar devamsutu ile aralarindaki icerik farki olarak pinarda daha az katki maddesi var.
neyse en iyisi vermemek yine de...

Mamayı sadece gece verin,uykuda. Anlamaz içer. Gün içinde yemek verin,her öğününde yoğurt verin. Kızım 9 aylık gün içinde hiç mama yemiyor. Kahvaltı,ara öğün,öğle yemeği,ara öğün,akşam yemeği( geceleri mama).

uyurken emzirmeye calisiyorum kimi zaman kapiyor kimi zaman almiyor. anasi cins kizi.da oyle oldu.
yatarken muhallebi veriyorum ama su zaman kadar hep suyla yaptim artik sute gecsem iyi olacak en azindan o devam sutu ile yapayim. kahvaltida bugunluk verdim Pinar devam sutunu bidaha vermeyim bari. aslinda formul mamalara da bakinca hepsinin icinde inek sutu var. Pinar devamsutu ile aralarindaki icerik farki olarak pinarda daha az katki maddesi var.
neyse en iyisi vermemek yine de...

onda da haklısınız, mama denilenler de zaten bir şekilde katkı ile üretiliyor

tabii ki süt yoksa bebek çok küçükken mama ile besleyeceğiz ama sizinki artık büyümüş

sonuçta süt form değiştirirse sıkıntı olmaz ağır gelmez ama sade süt ağır gelir demişti doktor

bir de sütünüzü sağsanız, o emmese bile belki öyle içer

ben anne sütü artınca onu muhallebiye de katardım, ama önce pişirip sonra sütü katardım

siz muhallebiyi yavaş yavaş sütlendirin yine de yani direkt sütlü değil de biraz biraz katın bir de kabız olmasın yavrucak

Geçenlerde 3 yaşındaki oğlum için dediğiniz sütten aldım. Elime bulaştı biraz ben de tadına baktım ağzıma şeker tadı geldi. Yanlış algıladım galiba diye düşündüm tekrar tadına baktım bildiğin şekerli süt. O günden sonra tövbe bir daha almadım. Normal şekersiz günlük süte devam.

Süt 1 yaşına kadar verilmiyor , 1 yaşına kadar temel besin kaynağı anne sütü yokluğunda formül mama, deneyin ki şu zamanlarda kutu sütleri ya da genel olarak süt çocuklara önerilmiyor...

Back
X