Pire gibi zıplayan böcek

kedir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2012
204
64
arkadaşlar merhaba evimde böcekler var pire gibi zıplıyor ancak ısırmıyor. Dışarıda yeşillikler var oradan geliyor diye düşünüyorum balkonu yıkıyorum sonra balkon böcek içinde kalıyor.evin içinde mücadele edemiyorum sinek ilacı ve toz pire ilacı etki etmiyor. Selpagı ıslatıp tek tek öldürüyorum. Tek hareketle ölüyorlar zaten. Fotoğraf çektim ancak yükleyemiyorum kısa sürede yükleyecegim bana yardım edermisiniz aynı derdi yaşamış ve kurtulmuş kişi var mı? Ne yapmam lazım belediyeden bahçeleri ilaçlama mı istemeliyim? Bahçeden olduğunu düşünüyorum ama emin de değilim bahçeyi görmeyen odalarda da var. Yardım edin bana

image.jpg

Merhabalar,
Öncelıkle geçmiş olsun, bence ilaç alıp her seferinde kendinizi de zehirleyeceğinize nane yağı deneyin, ben de kırsal biryerde oturuyorum. Nane yağı genel olarak etkili ama bu böcekten hiç görmedim etkili olur mu bilmiyorum. Pamuğa sürdürüp geldiği yerlere gezdirin sonra atmayın pamuk orda kalsın. Takip edin kurudukça pamuku tazeleyin. Limon da etkili olabilir, ilk taşındığımda lavobadan hamam böceği geliyordu, lavobama limon atıyorum orada duruyor artık böcek görmedim. İnş etkili olur da ilaç kullanmak zorunda kalmassınız. Sevgiler..

Limon işe yaramadı. :/ Kimse bu küçük böceklerle karşılaşmadı mı? ısırması yok duvarda gezebiliyorlar. öldürmeye çalıştığımda hızlıca zıplıyor.:KK43: ve çok sayıdalar yardım edin lütfen :KK43:

Ayni sorun benim evimde de var :KK43: bir turlu kurtulamiyorum. siz bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

Dısarıdaki agacları kireçle boyayın. Birde balkonunuzu sirke ve limonlu su yapıp silin

Bende de aynı sorun var mayıs ayından beri bu böcelerin farkındayım ilk balkonumda gordum sonra butun cam onlerindeki mermerlerde olduklarini gordum genelde aksam cikiyorlar o yuzden hava tam.kararmadan camları kapatiyorum ama yine de tek tuk evde bulmaya basladim ne yapacagim bilmiyorum evdede cogalirlarsa sizdeki de minik oldurmeye calistiginda ziplayan antenli gri yada acık kahverenklerindelermi

Yine ilaçlatıcam bıktım Evde çocukta var. İnanın yerken gezerken hep bakıyorum. Korkuyorum insanın psikolojisi bozuluyor. Ev benim yeni içini yaptırdım kira olsam giderdim. Ya da satmayı bile düşünüyorum ama hala bekliyorum. Yine ilaç ilaç :KK43:( İnanın yerlere terliksiz basmıyorum yerde de olabilir diye çünkü hızlılar duvarda da gördüm öle yani terliksiz basmıyoruz

Allah yardımcımız olsun ilac etki etmediki yani camimın onundekileri uzaklastiramadim yani simdilik mutfak disinda bir yerde bulmadım ama inanin dediginiz gibi surekli gozum yerlerde telefonun isigini acip kontrol ediyorum tabi diger odalarda gormedigim olmadigi anlamina gelmiyo yani hizli hareket ettikleri icin gormesemde olmadiklarindan emin olamiyorum peki aysun hanım sizin binanizda eski ve sonradan mi mantolama yapilmis bir de oturdugunuz apartmanda diger dairelere sordunuz mu ayni problem varmi bizim binanin yangin merdiveninde hep var ama komsularimdan ayni derdi yasayani duymadim sordugum bi kac kisi yok diyor ben bunlarin mantolamanin icinde oldugunu dusunuyorum mermerlerimin altina baktim hep aciklik delik filan vardi simdi onlari kapattiriyorum bilmiyorum bir faydasi olacakmi yaz gunu camlar kapali oturmak cok sıkıntılı oluyor eve girmesi daha buyuk sıkıntı

Allah hepimize yardım etsin inşallah. Geçen gün annemlere giittim baktım yerde lavaboda ama bizimkinin aynısı yani büyük ihtimal üzerimde gitti onlarda böcek yoktu yani moral sıfır birde yeni ilaçlatmıştım. :KK43:( Evimden yüzüm gülmedi. Birde dikkat edin bunlar ufak ama yavrusu daha ufak telefonun ışığıyla bakınca görülüyor. Yani görmek zorrr:KK43:( Bizim bina eski bina etrafı yeşillik bahçe evet. Montolama olmadı. diğer komşulardan ses yok yok diyorlar bizde... yada önemsemiyorlar sanırım, anlamadım. Sadece aynı bina kayın validemde eşim bizimkilerin büyüğünü görmüş kahverengi aynı böcek ama irisi. Benimkiler ufak (sinir bozucu) bıktım valla. Yine ilaçlıcam yada napsak bilemedim. Sizde yemek yerken yere basarken duvara değerken huylanıyormusunuz :KK43:(

Bence camları kapatmayın sürekli havalandırın evi zaten yavrusu küçücük o yinede kapalı da olsa girebilir

Kayınvalidenizde ve ya annenizde gordugunuz iri olan gümüşçün bocegi olabilir cunku bu bocekler ona cok benziyorlar ama onlar ziplamaz camlari butun gun açık tutuyorum zaten ama hava kararmaya baslayacagi vakit kapatiyorum cunku yogun olarak aksam cikiyorlar tabi yine evime girdi iste bi delik bulup ben bir tek mutfakta yerde gordum dediginiz gibi yavrulari nokta kadar zaten anca telefon isigi ile gorebiliyom onlari he birde mutfak disinda balkonda oluyor benim ki balkonumda kapali balkon bu yazı burnumdan getirdi bu bocekler Rabbim baska dert vermesin inşallah bi çözüm yolu çıkar sizinde komsulariniz yok diyor nasil olur ki apartmanda bir dairede anlamiyorum hadi yuvasi bizim camda olsa dagilmalari gerek bunlarin yani size sevindirici tek bir sey soyleyebilirim baska bir siteden konustugum ayni problemi yasayan bir beyfendi sonbaharda gidiyorlar dedi ama hava ısınınca baharda yine cikmislar gecen yaz baslamis onda da bu problem artik o kadar ugrasmiyorum dedi cozumsuz olmak sinir bozucu ama en azindan sonbaharda gidecekler umudu birazcik icimi rahatlatiyo

Bu arada konustugum beyfendide 20 yillik bahceli bir binada ki bizimde oyle etrafimiz agaclik yesillik sanırım ortak nokta bu binalar eski ve yesillik icerisinde ben kayinvalidemle ayni binada oturuyorum ben guney cephede o kuzey cephede onun camlarinin onunde de gormedim yine ayni sitede eltim ve annemde var onlarda da bu problem yok ben kiracıyım aslinda ama olurda esyalarimla gittigim eve goturursem diye korkuyorum şimdilik hala cozum ariyorum

annemde gördüğüm evde pencerelerin önündekilerdendi :KK43: dediğim gibi üzerimizden gitmiş olabilir :KK43:( maalesef bu beni çok üzdü. Düşünsenize üzerimizde giysilerimizde offf offf. Bu böcek nedir bilmem ama sizdeki bendekinden kesin aynı şekilde sıçrıyorda yaklaşınca ama kayınvalidemdeki aynı eminim tabi daha gelişmişi kahverengi zaten ilk küçükken bu renk olmuyor sonra oluyor. Neydi kaderim diyorum :KK43: Gerçekten sinir bozucu ama en kötüsü çocukta var bende yavrum terliksiz yere basmıyor. bendende kaynaklandı tabi bende öyle basmıyorum. Burdan sizinle konuşmak çok güzel inanın birbirimizi anlıyoruz tek değiliz diyoruz ama :KK43: sıkıntı tabi Allah hepimize önce sağlık sonrada evimizi huzurlu etsin inş.

Annem dediğim kayınvalidem yani .
Bu arada böyle tanıştık ama yazıp geri dönmenizden çok sevindim. İnşallah çaresini buluruz. ben bu hafta sonu (Ankara/ulus) aldığımız ilaçla ilaçlıcaz tekrar. sıkıntıyı sizde biliyorsunuz küçük olması

X