Merhabalar,
Benim derdim kendimle. Başlıktan anlayacağınız gibi ben pısırık, haklarını savunamayan, ağzı laf yapmayan, zorluklar karşısında beyni duran biriyim. Bu özelliklerimin negatif etkilerini hayatımda hep yaşadım ve yaşamaya devam ediyorum. Ancak bu durum beni fazlasıyla üzüyor. Ben böyle olmak istemiyorum. Aksine cingöz, uyanık ve ağzı laf yapan biri olmak istiyorum.
Örnek vermem gerekirse,
Şehirdışında başvurduğum bir iş yerinden geri dönüş aldım. Ancak şu hataları yaptım:
1. Konuştuğum kişinin ismini sormak aklıma geldiği halde sanırsam çekindigim için sormadım.
2. İş yeri şehir dışında olduğu için işerine nasıl ulaşacağımı sordum telefondaki insan kaynakları uzmanına ama bana pek yardımcı olmadı otobüs vs. Bir şeyler mırıldandı. Tam 3 kere verdiği üstünkörü cevapları anlayabilmek için ekstra sorularla detaya inmeye çalıştım ancak yine de anlamadım. Kadının ya yardım etmek istemediğini ya da nasıl ulaşalacağını bilmediğini düşünerek üstüne daha fazla gitmedim. Ancak kendisinden ötürü anlamadığımı açıkça detaylı bir şekilde anlatmasıni ya da beni bilen birilerine bağlamasını isteyebilirdim. Yapmadım.
3. Personel servisi aklıma geldiği halde bunu da sormadım.
Evet, iletişim kurmadaki eksiklerimi görmeniz açısından son yaşadığım ve beni içten içe üzen halimi sizlerle paylaşmak ve önerilerinizi almak istedim. Ben böyle olmak istemiyorum...