Pisman misiniz:-(

nur35nur

Hayat kısa, kuşlar uçuyor...
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
7.006
14.212
498
Hepimizin hayatinda inisler, cikislar, keskin virajlar ve pismanliklar mutlaka vardır. . Belki kizginlik yada hirstan kaybedilmislikler. Pismanliklarimizi yazsak belki icimizden bir sıkıntı yok olacak... Var mi pismanliklariniz kizlar??

Ilk cevap benden gelsin... Cok sevdigim bir arkadasimi yillar once kiskanclik mi aptallik mi evlendiginde gitmedim sudan sebeple kirginlik cikardim ki kizin hic sucu yoktu... Yillar gecti pismanim ozluyorum.. Simdi de yillar gecti aramak imkansiz gibi ama özlüyorum hem de cok...

Benim pişmanlığım ilk sevgiliye gözü kapalı guvenmek ,sonra en yakın arkadaşın sandığın insana her şeyi anlatmak sonra ise evlendigin kişiye bunu anlatamamak.Rabbim kimseye yaşatmasın bunu.beni zTen tanıyorsunuz pişmanlığım cocukluktangelme birsey ve sonrası... Akabinde getirdikleri...başka hicbsey olmadi hayatımda pişmanlık duyabileceğim.Allahta esirgesin..

yaptığım hiçbişeyden pişman olmadım bugüne kadar ve kendimden başka birisini üzeceimi bildiğim kararlar almadım bu yüzdendir belki de diğerleri de tecrübe oldu yine olsa yine yaparım hepsini büyüdüm böyle böyle. Rabbim telafisi olmayan hatalar yaptırmasin yeter ki

Hayatimda telafisi olmayan hatalarim olmadi..

Pismanlik yasamadim hic bir konuda..
Allah kimseye pismanlik vermesin.

Bazı insanları haketmediği halde en üste koymak. Ergenlik dönemimde sigara başlamam, arkadaşlarıma uymuş olmam, ha bir de lise de başımı kapatmamış oluşuma çok pişmanım, şuan kapanmak istiyorum ama çok zorlanıyorum

Pişmanlığım yok , hatam yok yani o kadar büyük hatam yok
geriye bakmıyorum

pismanlık duyacagım kadar buyuk birsey yaşamadım.
ama keskelerim var...
keske gecmisimde bazı insanlara o kadar fazla taviz vermeseydim, aman kırılmasınlar diye içime atıp susmasaydım.
sonuc yine aynı oldu. karsıdaki yuzsuz arsız davranıyorsa hicbir sey degismiyormus.

Pismanligim yok sozleri bana pek inandirici gelmiyor nedense. . Hayatimiz boyunca mutlaka vardir insani etkileyen keşke ler pismanliklar.. illa buyuk hata degildir ki pismanliklar.. mesela meslek seciminiz sizi cok mutlu etmiyordur yada kilolu birisinizdir hep keske diyerek hic zayif biri olamamissinizdir yada bir huyunuzdan nefret edersiniz sizi keskelere suruklemistir.. Allah kimseye buyuk pismanliklar vermesin de mutlaka kucuk seyler vardir kusursuz kimse yoktur

pişmanlıklarımızın keşkelerimiizin geriye dönmelerimizin bize bir fayda sağlamadığını düşündüğüm için ileriye bakmak bana daha ii geliyor.yoksa ufakta olsa herkesin bi pişmanlığı vardır.bunları dillendirmenin bi anlamı yok sadece

hayatım çeşitli dönemlerinde birçok pişmanlığım oldu.ama şunu söylebilirimki aynılarını tekrarlamış olmak en büyük pişmanlığım olur. onun için hata olarak düşündüğüm pişman olduğum ne varsa tekrarlamamak adına elimden geleni yapıyorum.sanırım pişman olmanın da tek karı bu.

Valla bende yok düşündüm ama pişman değilim hiçbişeyden

ne guzel yazmışsınız...
keske bu konu sabitler arasında en başta olsa da pismanım ne yapacagım diyen genckızlar veya hayatında bir suru sorunla karsılasan insanlar sizin yazdıgınız bu cumleyi okusa dedim icimden.

hata olmus bitmistir yoluna devam et görüsüne katılıyorum ama pisman olmasak bile yasadıklarımızdan ders almayı bilmedigimiz surece hayatta yasanmıslıklarla biriktirdiklerimizin ne anlamı kalır ki

Son düzenleme:

pişmanlık zamanla geçici bir kavram. eğer çok büyük faturalar getirmediyse.. kısa vade sonunda pişman olmuşluğum var ama şu an çok şükür ki hayatımda geri dönmesini istediğim ya da şöyle yapmasaydım dediğim bir şey yok. basit şeyleri geçmişe iade ettim..
takılı kalmak çözüm değil zaten...

Peki arasanız n'olur? Aynı bize anlattığınız gibi, sen haklıydın, ben haksız, pişmanım ve seni özlüyorum deseniz? En kötü ihtimal, ne yüzle beni arıyorsun, ben seni sildim, der di mi? Ama dediğiniz gibi çok sevdiğiniz biriyse bu riski almaya değmez mi? Değmiyorsa tek nedeni enaniyetten değil midir? En başta kopma nedeniniz? (Nacizhane bir gözlem/tavsiyedir. Kimseyi eleştirmek haddim değil)

Haklisiniz aslinda ben de cok dusundum de incitmek te istemiyorum. . Ben hamileyim ve o bes kez bebegini kaybetmis galiba anne karninda bebek anne kanindan zehirlenip ölüyor mus... simdi de nispet mi der uzulur mu diye korkuyorum. . Ve hamilelik insani cok duygusal yapiyormus arkadasimi da özlüyorum. .

Ve kuaforde tesaduf tanistigim bir bayanin pismanligini kizlarimiza ornek olsun diye yazmak istiyorum.. Hanimefendi yillar once korkutuk asik olmus ve okulunu birakmis üniversite de okurken esi hemen evlenelim durumumuz cok iyi deyip biraktirmis okulu... Tozpembe hayallerim otuz yil sonra tozu kalacak sekilde elimdeydi dedi. Cok asik oldugu esi baskasi icin kadini ortada birakmis ve ortak mallarimizla ilgili islemler deyip imza attirip kadin bilmeden bosamis.. ve elde var sifir demesi ayri bir aciydi..

sizin durumunuza istinaden yazmamıstım. cok kazık yedim.
kıskanclıklarından dolayı iftira atanı da gordum.
hicbirini kafama takmadım ama bugun olsa cevaplarını verirdim. kavga cıkmasın diye bosuna susmusum.

eger kırgınlık nedeninizin gercekten bahane oldugunu dusunuyorsanız arayın, hamileyim duygusalım, eski gunlerimi dusunuyordum ve gereksiz bir mesafe oldu aramızda diyin konusun.
ama onun verecegi cevaba hazırlıklı olun.
ben sizin yerinizde olsam su an duygusallıkla haraket etmez, daha fazla uzulme ihtimalim olan seyleri ertelerdim.

Anladım, çok ince mevzularmış hakketen. Arkadaşınıza üzüldüm, 5 bebek ... İnşallah güzel bir vesile ile yollarınız tekrar buluşur. Siz bol bol dua edin ona da. Duanın kalpleri birbirine ısıtmada büyük rolü var derler. Üstelik içinde ikinci bir can taşıyanın duası bir başka makbulmüş.

Geriye dönüp baktığımda büyük pişmanlıklarım yok benim sadece bir şey haricinde. . Rahmetli babama doya doya sarılamamak ve onu sevdiğimi söyleyememek dışında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…