Pişmanim...esimi nasil ikna edebilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ne açi ne aci ama ben de kndime cok uzuluyorum.
Hem istedigim gibi giyinmk hmde elalemi mutlu edicem derken ne hale sokmusum kndimi.
Ayrica susluman ilk defa duydum ama ne yazziki dogru bnde o kategoriye giriyor olabilirim.
Ama aşicam inşallah.
Elalem icin yasamkdan biktim çunku

Artık birşey deme hakkın yok.
Kendin kabul etmişsin kendin kapanmışsın kendin yapmışsın.
Adama hayır demek için 5 yıl mı bekledin?
İlk zamanlar yapamıyorum,olmaz desen neyse ama neden 5 yıl bekledin kvnin ölmesini mi bekledin diye sorarlar adama.

Ya zaman zaman hep bahsi geciyordu ama bende çok üstelemiyotdum.
Zaten göze batiyorum dahada batmiyim diye.
O zamnlar esim sen bilitsin diyodu konu kapaniyordu.
Ama baktim bunlara yaranamiyorum ne yapsam kotu ne yapsam tü kaka o zaman neden hayatimi onlara göre şekillendireyim ki diye dusunmeye basladim

Başından onlara göre şekillendirmekte hata yapmışsın zaten.
Şuan yapacağın tek şey birden açılmak.

Arkadaşım bak arkadaşım diyorum!
Hem konum bilmem neye dönüşmesin diyorsun hem eşim çağdaş ileri görüşlü ailesi gibi değil bilmem ne sebep çünkü ailesi büyükden küçüğe tesettür lu!
İnandığını yaşamak dar görüşlü luk diildir!buna saygı duymamak dar goruslukukdur!
Gelelim senin meselene eşinin hiçte ilerici ve açık görüşlü olduğunu düşünmüyorum çünkü seni inanmadigini yapmaya zorlayan O!diğerleri değil bunu O'nun la cozmelisin başkalarıni yaftalamayi bırakmalısın!gerçi siz esinizden daha suçlusunuz olmadığınız bir şeye evrilmeniz oturmamis kişiliğinizdir.ne eşim ne herhangi biri bana hayatımı etkileyecek türden birşeyi yaptıramaz.

Burada kimseye laf söylemeye hakkınız yok kendiniz bile isteye lades demişsiniz. Kapalı olmak için kimsenin fikrini sormadiginiza göre açılırken de sormanız gerekmiyor.

Eşinize zamanın da senin için kapandım şimdi de kendim için açılıyorum diyeceksin. İşine hangisi gelirse de çek restini.

Tesettür Allah rızası ile olmayınca insana tonlarca yük bindirir. O yüzden takmamanız sizin için daha hayırlı olacaktır.

Kimse kimseyi zorla kapatamaz. Millet ne der diye mi yaşıyorsunuz

Nerde diyor bunu biz niye duymadık ya..cennet o kadar ucuz değil..

Hangi ayette nerde sadece kalbimize bakicağını söylemiş hiç görmedim bu yaşıma kadar.Şu fikirden çıkın artık peygamberimizin eşlerinin kalbi çok mu kirliydi ki ayaklari şişene kadar namaz kıldı,eşleri mesela kalpleri kirli olduğu için mi örtülüydü acaba bi düşünün derim

Yillardir kapaliyim ilk zamanlar istemiyordum ama su an oldurseler acilmam.sizde bence icinizden nasi geliyorsa oyle davranin.cunku sevmediginiz birseyi sirf insanlar ne dusunecek diye devam ettirmeyin.belki ilerde yine kapanacaksiniz yada belki hep boyle devam etmek isteyeceksiniz.mahalledekilerde bi hafta konusur susar.esinle guzel bi dille konus anlayacaktir seni

@Malkero siz baştan hata etmişsiniz kul için örtünmek doğru bişey deil.Allahin emri olduğu için eşinizin vesilesiyle örtünseydiniz bugün bu duruma düşmezdiniz.Keşke eşinizle hiç evlenmeseymişsiniz fikir olarak bile uyuşmadığınız çok belli.Ayrıca şuna da değinmeden geçemiycem örtülü olmak neden bagnazlık geri kafalılık oluyomuş.Çıplaklık medeniyetse hayvanlar kadar kimse medeni olamaz

İçerik tesettür olunca topikte ayetlerin olmaması, dinin konuşulmaması mümkün mü?
Konu kapatılmıştır hanımlar.

Konunun üzerinden çok geçmiş ama merak ettim açıldınız mı ?

Hayat kendi istediğin gibi yaşamaman için çok kısa.
Açılman yada kapanman sadece senin meselan. Evlenmek için kapanırken nasıl kınamadılarsa yapamayıp açılınca da kınayamazlar.
Eşinin ayıbı. Ailesinin baskısına voyun eğmek yerine ben böyle sevdim size ne demeliydi. O zaman arkamda durmadım şimd duracaksın diyin.

Bu içten gelen bir istektir ve kimse karışmamalı. Bana dünyaları verseler ben asla kapanamam , kuzenime de dünyaları versen asla teseddüründen vaz geçmez. Sizin hatanız en başta hayat görüşünüze aykırı bir aile ve kişi ile evlilik yapmanız. O mahalle ve çevreden taşınabilirseniz işiniz çok daha kolay olur bence.

Sallamasan mı? Allah kuranda öyle bir şey mi demiş?Ben okuyamamışım galba,ya da okuduğumu anlamamışım

Eşin öncelikle ilerici,çağdaş bir insan değil.Üniversite mezunu olmak yeterli olmuyor.Eşiniz tam da ailesi gibi ama siz sanırım görmek istemiyorsunuz.
En başta sırf evlenmek için bu şartı kabul etmiş olduğunuz için size bir önerim yok.
Hayret her yer kapalı olunca insan kendini tam tersi kapalıyken iyi hissetmesi lazım.Mesela kapalı arkadaşlarım da deniz kenarı yerleri çok tercih etmiyorlar açıklar çok diye...
Benim önerecek bir yolum yok...kimse için kendimden ödün vermezdim.Yapacaksam sadece inancım için Allah için yapardım.Hazır hissetmiyorsam da yapmazdım.Ama bunu bir koca için yapmazdım.Kendimi kimse için değiştirmezdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…