pişmanım

Canım ben geçen bir konu açtım olayın benim alakam olmadığı halde çirkef,karaktersiz,3-5, kuruş para görüp zengin olan aile, ahlak yoksunları,reziller falan diyerek abimden girerek benden çıktılar. Yani ne olursa olsun buradaki insanların bazılarının sadece ego tatmini yapmak için insanları aşağıladığını konu sahiplerine yalancı damgası vurarak bıktırdıklarını düşünüyorum. Yani 20 yaşındaki bir kızın hamileliğinde bile geber ne biçim annesin diye yorumlar yapıldıysa o yüzden korkuyor olabilir. Keşke herkes kendisini konu sahibinin yerine koysa ve öyle yorumlar yapsa :) bence bu kızcağızda bundan korkuyor.
Anlıyorum canm ki maalesef evet öyleleride var. Ben onların bi kısmının dışarıda bi şey yapamayıp burdan boş keseden sallayanlar olduğunu düşünüyorum. Yorum yapma hakkımız var burda ama saygısızlık asla değil.
O tipler yüzünden doğru düzgün yorum yapmaya çalışan çoğu insanda kaynıyor belki.
Aslında biraz empati zor olmamalı ya. Bugün neyim değil yarın ne olcam demeli diye düşünürüm her zaman. Yarın öbür gün ne yaşayacağımız belli mi.

kqgauxjsqj. oha. kimsenin aklına gelmedi bu. maaşallah HAVAXYIDAHA.

o değilde abi zaten bu platformda insanlr birbirini tanımıyo. mesela ben. yani tanıyan tanıyodur ama bu platformda. gerçek hayatta beni burdan kimse tanımıyo.
yani akıl fikir danışsam neyden kimden çekinicem. linç niye yiyeyim madem pişmanım.

millete çemkirmek yerine düzgünce anlatın insanlarda düzgünce cevap versin ama yok. illa kışkırtacaksınız.
Allah akıl fikir versin.

son cümleniz kafamı karıştırdı beni yermediniz di mi? :bicak:
onun dışındakilere katılıyorum, ben de uyuz oluroum yani kimse tanımıyor madem akıl istiyorsun yaz işte ne oldugunu o değil bu değil falan
her ne kadar inkar etse de ben cinsellikle ilgili oldugunu düşünüyorum değilse bile hırsızlık başka ne olacak

• Beğen
Reactions: KV_
son cümleniz kafamı karıştırdı beni yermediniz di mi? :bicak:
onun dışındakilere katılıyorum, ben de uyuz oluroum yani kimse tanımıyor madem akıl istiyorsun yaz işte ne oldugunu o değil bu değil falan
her ne kadar inkar etse de ben cinsellikle ilgili oldugunu düşünüyorum değilse bile hırsızlık başka ne olacak

ay yok estağfurullah :KK48: 2. paragraftan itibaren konu sahibine ithafen yazıldı

ama kesin cinsellik. ya da alkol mü acaba?

ay yok estağfurullah :KK48: 2. paragraftan itibaren konu sahibine ithafen yazıldı

ama kesin cinsellik. ya da alkol mü acaba?

peki o zaman:)
abla pek muhafazakara benzemiyor ama bilemedim. alkol belki uyuşturucu
ama bana yaptıgı çağrışım kesinlikle cinsellik ya da hırsızlık :D

• Beğen
Reactions: KV_
peki o zaman:)
abla pek muhafazakara benzemiyor ama bilemedim. alkol belki uyuşturucu
ama bana yaptıgı çağrışım kesinlikle cinsellik ya da hırsızlık :KK70:

Kleptomani de olabilir. Hastalık boyutunda hırsızlık.

Yanlız bu konu da böyle 'hadi bu derdi tahmin edin' konusuna döndü :KK70:

doğru düzgün derdini anlatsaydı bizde onun konusunda böyle gülerek şaapmazdık. valla kusura bakmicak artık. :dondurma:

Bir derdim var artık tutamam içimde yok yok tutarım :halay:
Kardeş madem söylemeyeceksin neden açtın konuyu böyle tahmin ediyoruz belli senin yaptığın şey küçük ama biz daha kötü şeyler düşünüyoruz ne derdin varsa de ya da konu açma.

Pişmansanız yapmayın yani ne diyelim ki? :işsiz:

Benim de aklıma hırsızlık geldi.
Ama umarım sizden başka birine zarar verecek şeyler yapmıyorsunuzdur. Gerekiyorsa doktora gidin.

Dipnotu okuduktan sonra aklıma tek bir şık geliyo : hırsızlık :işsiz:

İstemiyorsa yazmak zorunda değil ki sebebini! :işsiz:

Aslında derdini gayet iyi açıklamış : nefsine hakim olamamak’!

Herkesin nefsini köreltme şekli farklıdır, kimisi tövbe eder, kimisi yemin kimisi ise sadece söz verir.
Önemli olan kısım bence,’neden bunu yapmak istemiyorum artık’ sorusunun cevabı.

Cevap içerisinde: bana, aileme, sevdiklerime veya topluma zarar veriyor geçiyor ise büyük fedakarlıklar gerekmiyor kanımca tekrarlamamak için hatayı.

Haa ama tamamen “zararsız” sadece biraz vicdan yapan birşey ise bana göre daha zordur tekrarlamamak, ee buda biraz disiplin gerektiriyor.

Şimdi sebebini bilmiyoruz bence bir düşünün, yaptığım şeyin zevki ardından hissettiğim vicdan azabından çok daha fazla mı diye!?

Buna göre hareket edin herseferinde...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Hatanın ne olduğu önemli değil A olsun B olsun Elma Armut olsun Anafikir o değil Anafikir tövbe ettiğin halde sürekli nefsine yenilmek ve kötü hissetmek ve kendime artık bu hatayı tekrar etmemek için hakim olmak Hatayı yanlış olduğunu ben zaten düşünüp farkına varıp kendimi yargıladım Ne yaptığımla alakalı açmadım konuyu ben
Canım merhaba, konudan konuya değişir bunu nasıl aşacağın nasıl kendini durduracağın o yüzden biraz detay vermelisin ne yazık ki yardımcı olamayız bu şekilde. Psikoloğum bu arada, özelden de yazabilirsin burdan da. Herkes sana yardımcı olmaya çalışıyor bana inan, çok hassasın bu konuda anladığım kadarıyla yanlış anlamaya meyilin var o yüzden, ama endişelenme linç edileceğini sanmıyorum.

Yaptığınız şeyden neden pişmanlık duyduğunuz çok önemli. Başka birine zarar veriyorsaniz ya da kendinize , çevrenize ; psikolojik destek almanız gerekir, duydugunuz vicdan azabı size engel olmalı zaten. Ama kimseye zarar verdiginiz yok dini olarak yasak bir şeyi yapıp pişman oluyorsanız bol bol tövbe edin, dua edin. Nefsinize hakim olmak da sizin elinizde olan bir şey , bunu kendiniz yeneceksiniz. Bunu yaparsam yine pişman olacağım , yeniden vicdan azabı duyacağım diye yapmadan kendinizi vazgecireceksiniz. Konuyu bilmeden bu kadar yardımcı olabiliyorum.

ne olduğunu sormayın anlatamam ama ilk başta yanlışlıkla yaptığım daha sonra tadını alınca nefsime yenilip bidaha yaptığım sonra içim elvermeyince tövbe ettiğim ama nefsime yenilip bidaha bidaha yaptığım sonra tekrar tövbe ettiğim sonra yine dayanamayıp defalarca yaptığım bi hata var şimdi yine tövbe ettim ama bu kez çok pişmanım ve kararlıyım ben ne yapmışım nasıl yapabilmişim diyorum ama içimden bu huzursuzluğu kötü hissi atamıyorum ve ya bi daha yaparsam diye çok korkuyorum
Cinsellikle alakalı bi konu değil herkes öyle düşünmüş ama anlatamam ne olduğunu
Uyuşturucu da değil
Uyuşturucu değilse içkidir o zaman. Anlatamıyosan ne diye bizi burda meraklandırıyosun :)

ne olduğunu sormayın anlatamam ama ilk başta yanlışlıkla yaptığım daha sonra tadını alınca nefsime yenilip bidaha yaptığım sonra içim elvermeyince tövbe ettiğim ama nefsime yenilip bidaha bidaha yaptığım sonra tekrar tövbe ettiğim sonra yine dayanamayıp defalarca yaptığım bi hata var şimdi yine tövbe ettim ama bu kez çok pişmanım ve kararlıyım ben ne yapmışım nasıl yapabilmişim diyorum ama içimden bu huzursuzluğu kötü hissi atamıyorum ve ya bi daha yaparsam diye çok korkuyorum
Cinsellikle alakalı bi konu değil herkes öyle düşünmüş ama anlatamam ne olduğunu
Uyuşturucu da değil
Kardeş nekrofili ya da zoofili gibi şeyler var bu dünyada. Ölüye ve hayvana cinsel istek duyma. Bence dünyanın en kötü suçları ki bunların bile çözümü var. Sen anlat hele çare buluruz.

Sorun yazıyor zaten Ben yaptığım hatayı irdelemek için açmadım konuyu Ben hatamdan sonra gösterdiğim davranış için açtım konu
Arkadaş o iş öyle olmaz. Doktora gittiğinde ilacı hastalığına bakmadan geçeceğini umarak kafasından yazıyor mu? Ne olduğunu bilirsek belki benzerini yaşamış ve atlatmış biri yardımcı olur, ne bileyim belki de o kadar ciddi bir şey olmadığını başkasının bakış açısından görürsün. Vs vs.

Anlayamayacağın birşeyse ne diye burda konu açıyorsun.
Zaman kaybısın başka birşey değil.
Senin konunu okurken zaman kaybettim.
Madem pişman olma tövbe etme konusunda bu kadar hassassın bir helallik alırsın artık benden

Canım sanırım çalma (hırsızlık) rahatsızlığın var.
Psikolojik bir durum olduğu için tedavi görmelisiniz.
Çevrendeki herkes senin çaldığını biliyor, ama sana söyleyemiyorlardır emin ol.
Etrafımda var öyle bir insan bizde söyleyemedik. Tedavisi var sonuçta üzülme.

Kardeş nekrofili ya da zoofili gibi şeyler var bu dünyada. Ölüye ve hayvana cinsel istek duyma. Bence dünyanın en kötü suçları ki bunların bile çözümü var. Sen anlat hele çare buluruz.
He tamda çare bulunacak yer hani:)))
Kadın evlenmeden cinsellik yaşadım diyor burada afaroz ediliyor
Ben uzun süre bdv takip eden biri olarak şunu diyebilirim dediğiniz konularda asla çözüm yeri burası değil

Konu sahibi derdin neyse ehline danış

Back
X