Yaşınızı bilmiyorum ama sanki başka ülkede yaşıyor gibi yazmışsınız
Bu cümleyi okul hayatı ilkokul 5 te bitmiş 70 lik teyze sorsa anlatırım da üni mezunu formasyonu olan anlı şanlı edebiyat öğretmeni için fazla absürt bir soru değil mi
Yaşım 40 a yakın siz daha gençsinizdir
Ben küçükken de şimdi de psikolog olmak için üniversite okumak gerektiğini üniversite okuyacak konumdaki kişiler bilir
Siz evde bunalmış ikinci çocuk fikri ile gerilmişsiniz sanki kendim bakmalıyım ama çalışmalıyım daha saati sıkı olmayan iş olmalı vs hisleriniz var gibi
Sağlıkla büyütün çocuklarınızı
Çok haklısınız ama sanırım ben soruyu hiç hiç hiç garipsemedim... neden biliyor musunuz?
Çünkü bu ülkenin devlet kanalında ‘psikolog’ unvanı ile program yapan zatı muhterem bir şahıs var,
Kendisi fizik lisans mezunu.
Sonra psikoloji bilimine ilgi duymuş,
Psikoloji yüksek lisansı yapmış.
(Artıl hangi diploma dağıtan özel üniversitede kabul ettiyse... hangi psikolog danışman kendi mesleğine ihanet edip danışmanlık yaptırsa...)
Eğitiminin sonrası orada burada sertifikalar...
Şu anda psikolog unvanını kullanamıyor
Çünkü hakkında süren davalar var
(Kazanılmasını umuyorum)
Psikoloji bilimi doktoru imiş kendisi
(Bir de doktora yaptı, yaptığı üniversitenin adı gizli ama :) Avrupa da bir üniversite...)
E demezler mi, sen 5 yaşında çocuk Musun? Madem psikolog olacaksın ve bu işi ciddi yapacaksın, ne demeye fizik okudun?
Bu adam istediği kadar okusun, sittin sene geçsin, ‘psikoloji’ okumadan ‘psikolog’ unvanı alamayacak... ama yolunu buldu ve kendisi çok ünlü bir psikoloji bilimi doktoru.