Pişmanım

Çocuklarınızın daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyorsanız benim kanaatimce yapmanız gereken şey onları anne şefkatinden, annenin nezaretinde büyümek saadetinden mahrum etmeyip, çalışma hayatına bulaşmadan anneliğinizi layıkıyla yapmanızdır

Çocuklarınızın daha iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyorsanız benim kanaatimce yapmanız gereken şey onları anne şefkatinden, annenin nezaretinde büyümek saadetinden mahrum etmeyip, çalışma hayatına bulaşmadan anneliğinizi layıkıyla yapmanızdır
Çalışan annelerinki anne şefkatinden uzak büyüyor yani.

Ogretmenlikler arasi gecis oluyor mu acaba?
Mesela az vir egitimle rehber ogretmeni olabiliyor musunuz?

Sanirim sixin yerinizde olsam buna yogunlasirim. Edebiyat ogretmeni olarak meslege baslarim, sonra da rehberlik yapabilmek icin sartlari olusturmaya calisirim. Is cevrem ve ogretmen arkadaslarimin destegini alabilirsem iyi bir kariyer plani olabilir.

Ama her sekilde cocuklara bakacagim deyip 3-5 yil evde kalmak kadin calisana guveni azaltiyor. Evde kaldiginiz sureyi kendi imkanlariniza gore kisa tutmaya calisin derim ben.
Böyle bir şey yok elbette yani öğretmenlerin uzmanlık alanları farklıdır, eğitimleri ona göre olur. Aynı kurumda çalışan inşaat mühendisi nasıl tekstil mühendisliğine geçiş yapamazsa öğretmenlik de öyledir.
Ben edebiyat öğretmeniyim. Mesleğimi seviyorum. Başlarda ben de istemiyordum ama sonra bu meslek için yaratıldığıma karar verdim adeta. Konu sahibi, edebiyat bölümü mezuniyetinizle redaktör, düz memur, kültür bakanlığında uzman vb. de olabilirsiniz.

Özel bir okulda işe baslayin ben oyleyim..Branşını calistikca seversiniz..tekrar okumak vakit kaybi 2 cocuklu kadinsiniz ve esiniz zengin degil...Sınava 2 cocukla alım da azken hazirlanmak zor..Ozel okulda calisarak cocuklari da yaninizda okutur iyi egitim.almalarini saglarsiniz..

Benim bi kuzenim de böyle yaptı.
Hem iş hem de uygun fiyatla çocuk egitimi :)

Ezberim iyi değil . Zor bitirdim zaten bu bölümü.
Öğretmenlikte ilk yıl zorluk cekersiniz..ilk yıl hergün ertesi gün anlayacağınız dersler icin ders calismaniz gerekir, sunacağınız örneklere kadar planlarsiniz, sondaki yıllar zaten hicbirseyi unutmamış olursunuz,..

Edebiyatın ders saati fazla her yıl aynı sınıf ve ayni dersi alırsanız çok rahat yaparsınız öğretmenliğinizi..
Ayrıca 15 saat maaş karsiligi çalışırsanız, çocuklarımızı kendiniz büyütmüş olursunuz...

Böyle bir şey yok elbette yani öğretmenlerin uzmanlık alanları farklıdır, eğitimleri ona göre olur. Aynı kurumda çalışan inşaat mühendisi nasıl tekstil mühendisliğine geçiş yapamazsa öğretmenlik de öyledir.
Ben edebiyat öğretmeniyim. Mesleğimi seviyorum. Başlarda ben de istemiyordum ama sonra bu meslek için yaratıldığıma karar verdim adeta. Konu sahibi, edebiyat bölümü mezuniyetinizle redaktör, düz memur, kültür bakanlığında uzman vb. de olabilirsiniz.

yok mesela, Türkçe öğretmenleri sınıf öğretmenliği yapabiliyorlar sanırım bazı koşullarda.
Yine kardeşim bazı ekstra kurslar alarak değişik alanlarda ek ders kursları açmıştı.
Hatta hakemlik bile yapmıştı sertifika alarak.
Öğretmenlikte başka alanlara yönelmek için değişik fırsatlar olabiliyor diye aklımda kalmış.

Direk rehber öğretmenlik yapamaz da mesela 4 yıllık yerine 2 yıllık üniversite eğitimi yeterli oluyordur belki gibi düşündüm.

Ya da meslekte ilerleyip sınavlarına girip müdür yardımcılığı müdürlüğü hedefleyebilir. Öğretmenliği sevmeyen bir akrabam şuan müdür yardımcısı ve bu işini çok severek yapıyor. Başka mesleklere de bu şekilde geçiş oluyordur bir ihtimal. İlla her şey için diploma istenmiyor demek istemiştim.

Ayrıca anaokulu öğretmenliği ve rehberlik öğretmenliğinde hergün okula gitmek zorundasınız...daha zor bana göre..

yok mesela, Türkçe öğretmenleri sınıf öğretmenliği yapabiliyorlar sanırım bazı koşullarda.
Yine kardeşim bazı ekstra kurslar alarak değişik alanlarda ek ders kursları açmıştı.
Hatta hakemlik bile yapmıştı sertifika alarak.
Öğretmenlikte başka alanlara yönelmek için değişik fırsatlar olabiliyor diye aklımda kalmış.

Direk rehber öğretmenlik yapamaz da mesela 4 yıllık yerine 2 yıllık üniversite eğitimi yeterli oluyordur belki gibi düşündüm.

Ya da meslekte ilerleyip sınavlarına girip müdür yardımcılığı müdürlüğü hedefleyebilir. Öğretmenliği sevmeyen bir akrabam şuan müdür yardımcısı ve bu işini çok severek yapıyor. Başka mesleklere de bu şekilde geçiş oluyordur bir ihtimal. İlla her şey için diploma istenmiyor demek istemiştim.
İyi güzel yazmışsınız da o branştan öbürüne geçmek eskidendi. Şimdi öğretmenler güneydoğudan beri gelemiyor. Sertifika falan alıp ofis açıp geçinmeler bitti ekmek aslanın ağzında.

Bence herkes yaptığı işi aşkla sevgiyle yapmalı.
Işte o zaman her meslek çok güzel oluyor her meslek sahibine saygı duyuluyor.
Ben bazen oyle doktor görüyorum ki hastalara yazık diyorum.
Bazen de öyle aşk dolu mesleğine sahip çıkan doktor görüyorum ki keşke her doktor böyle olsa diyorum.
Bu bir örnek , diger meslekler de bu şekilde.

Her insan yaptığı işe aşık olmalı ki hem kendisi keyif alsın hem diğer insanlar memnun kalsınlar.
Vay anam vay :) evet herkes işini aşkla yapmalı ama... İngilizce öğretmenliğini aşkla yapmıyorum ama bir işim olduğu için sabır ve şükür ederek, her şeye rağmen yapıyorum. 13 yıldır çalışıyorum artık alıştım. Siz bence ev rahatlığına alışmışsınız. Bunlar çalışmak istemeyen birinin bahaneleri.

Yaşınızı bilmiyorum ama sanki başka ülkede yaşıyor gibi yazmışsınız

Bu cümleyi okul hayatı ilkokul 5 te bitmiş 70 lik teyze sorsa anlatırım da üni mezunu formasyonu olan anlı şanlı edebiyat öğretmeni için fazla absürt bir soru değil mi

Yaşım 40 a yakın siz daha gençsinizdir

Ben küçükken de şimdi de psikolog olmak için üniversite okumak gerektiğini üniversite okuyacak konumdaki kişiler bilir

Siz evde bunalmış ikinci çocuk fikri ile gerilmişsiniz sanki kendim bakmalıyım ama çalışmalıyım daha saati sıkı olmayan iş olmalı vs hisleriniz var gibi

Sağlıkla büyütün çocuklarınızı

Çok haklısınız ama sanırım ben soruyu hiç hiç hiç garipsemedim... neden biliyor musunuz?

Çünkü bu ülkenin devlet kanalında ‘psikolog’ unvanı ile program yapan zatı muhterem bir şahıs var,

Kendisi fizik lisans mezunu.
Sonra psikoloji bilimine ilgi duymuş,
Psikoloji yüksek lisansı yapmış.
(Artıl hangi diploma dağıtan özel üniversitede kabul ettiyse... hangi psikolog danışman kendi mesleğine ihanet edip danışmanlık yaptırsa...)
Eğitiminin sonrası orada burada sertifikalar...

Şu anda psikolog unvanını kullanamıyor
Çünkü hakkında süren davalar var
(Kazanılmasını umuyorum)
Psikoloji bilimi doktoru imiş kendisi
(Bir de doktora yaptı, yaptığı üniversitenin adı gizli ama :) Avrupa da bir üniversite...)

E demezler mi, sen 5 yaşında çocuk Musun? Madem psikolog olacaksın ve bu işi ciddi yapacaksın, ne demeye fizik okudun?

Bu adam istediği kadar okusun, sittin sene geçsin, ‘psikoloji’ okumadan ‘psikolog’ unvanı alamayacak... ama yolunu buldu ve kendisi çok ünlü bir psikoloji bilimi doktoru.

Çok haklısınız ama sanırım ben soruyu hiç hiç hiç garipsemedim... neden biliyor musunuz?

Çünkü bu ülkenin devlet kanalında ‘psikolog’ unvanı ile program yapan zatı muhterem bir şahıs var,

(Artıl hangi diploma dağıtan özel üniversitede kabul ettiyse... hangi psikolog danışman kendi mesleğine ihanet edip danışmanlık yaptırsa...)

(Kazanılmasını umuyorum)
(Bir de doktora yaptı, yaptığı üniversitenin adı gizli ama :) Avrupa da bir üniversite...)

E demezler mi, sen 5 yaşında çocuk Musun? Madem psikolog olacaksın ve bu işi ciddi yapacaksın, ne demeye fizik okudun?

Bu adam istediği kadar okusun, sittin sene geçsin, ‘psikoloji’ okumadan ‘psikolog’ unvanı alamayacak... ama yolunu buldu ve kendisi çok ünlü bir psikoloji bilimi doktoru.

Aaa ben de benzer bir kişi ile tanışmıştım

Hukuk mezunu ama psikoloji de doktorası var

Naaıl aldılar vs diye biraz üsteleyeyim dedim de çok deşeleme çalışmalarımı beğendiler vs dedi

Ama o en azından akademisyen ve lisans mezuniyet alanında çalışıyordu

Aaa ben de benzer bir kişi ile tanışmıştım

Hukuk mezunu ama psikoloji de doktorası var

Naaıl aldılar vs diye biraz üsteleyeyim dedim de çok deşeleme çalışmalarımı beğendiler vs dedi

Ama o en azından akademisyen ve lisans mezuniyet alanında çalışıyordu

İşte o deşmediğiniz yeri deştiğinizde altından neler çıkıyor kim bilir :)
Ama burada bu açıkları kullanan tatlı su uyanıklarına değil, fizik mezununu psikoloji yüksek lisans programına kabul eden üniversiteye hesap sormaya kızarım...
Hadi o üniversite para için, program dolsun diye kabul etti,
Kendi mesleğine ihanet eden, o yüksek lisans tezine danışmanlık yapan ‘psikolog’ hocaya kızarım...
Neyse :)
Demem o ki konu sahibi haklı bu soruyu sorarken... yapan var, onun nesi eksik?

(Kazanılmasını umuyorum)

Zafer akıncı mıydı neydi kilolu gözlüklü bir bey. Onu mu kastediyorsunuz?

Doğrudur. Rast gelmemişim :)
E edebiyat mezunu imiş konu sahibi, pdr yüksek lisansı yapıp, 3-5 sertifika ile işi kotarır artık...
İşte bence artık durumlar öyle değil. Veterinerlerin sınıf öğretmenliği, gıda mühendislerinin İngilizce öğretmeni olması eskidenmiş. Şimdi her mesleği yapan fazla fazla insan var ...

İşte bence artık durumlar öyle değil. Veterinerlerin sınıf öğretmenliği, gıda mühendislerinin İngilizce öğretmeni olması eskidenmiş. Şimdi her mesleği yapan fazla fazla insan var ...

bence bu durumlar öyle hiç hiç değil....
Ama benim dememle yapmıyorlar.
Bu adam hasta göremez. Klinik psikologluk yapamaz.
Ama kılıf buluyor. Danışan diyor.
Bilmem ne sertifikası diyor, o diyor bu diyor...
e boş kalmamış, dernek de dava açmış,
Keşke piyasadan silebilecek gücü de olsa da gerçek psikologları dinlesek.

Back
X