ben okudumda noldu atama beklerken kendimi evlenmiş buldum hazır atama beklerken bide bi çoçuk yapmaya karar verdim sonuçç aynı yani hiç kendini yorma bence hiç değilse bunca sene ösym nin sacma sapan sınavlarına girip kafa yormamış hüsrana uğrayıp karamsarlığa kapılmamışsın kıymetini bil :)) ama tabi illa okumak istiyorum dersen saygı duyarım evden acıktan okuyabilirsin hem çoçuğunuda kendin büyütürsününiversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki(çok sorunlar yaşadık) mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geçne yani hayatım bundanmı ibaret artık bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok paylaşmak istedim!
Gel bahalım guzzum senlen bi atraksiyon edelimYazdıklarım sizi öylesine rahatsız etmiş ki, sinirlenmeye başladığınızı hissedebiliyorum. Merakla da bekliyorum açıkçası, bir hemcinsine karşı bakışı açısı böylesine sığ olan birinin neler yazabileceğini.
deylayt yazdigna katilmakla beraber is hayatinin kazandirdigi seyler de gozardi edilemeyecek kadar buyuk.
calisip calismamak kadinin "kendi" tercihi olmalidir bence.
fabrikator esi olup da yine de calismak isteyen insanlar da biliyorum,
tam tersi maddi yetersizlikler olmasina ragmen herhangi bir hevesi olmayan kadinlari da.
Insanlarin maddi/manevi arti ve eksilerini dusunup kendilerinin karar verecegi bir durum,
Sonucta ikisinin de kendine gore zorluklarini yasayacak olan onlar.
Burada herhangi birini yuceltip digerini yerecek degiliz.
Nitekim yazdiklarinin da bu yonde oldugnu dusunuyorum.
Israrla munazaraya cevirmeye ve "kaybeden grup" a donusturmeye calisanlarla ugrasip kendini yorma derim ; )
Ne yazarsan yaz kendi anlamak istediklerini anlayacaklar....
Kk da elestiri-tartisma yerine dayatma- kavga ikilisini sectikleri surece boyle konular bu sekilde tikanmaya daha cooook devam eder...
Gel bahalım guzzum senlen bi atraksiyon edelim
Ben şahsen sığ birisi olmaktan keyif alıyorum , sığ birisi olduğum için gelip burda sığ insanlarla sohbet ediyorum , onlar da bana benim kim olduğumu söyleme haddine erişiyorlar.
Beni çalışan anneler hakkında ısrarla fikir belirtmemi istiyorsun ama ben hassasiyeti olan bir konu da nerede duracağımı bilirim .
Ki o hanımlar sabah sabah sıcak yataklarından yavrularını kucaklarından indiriyorlar.
Ve mecbur oldukları için çalışıyorlar.
Ancaaak hiç bir mecburiyeti olmadığı halde kariyerim de kariyerim diyen birine ne için saygı duymam gerekiyor onu hala anlamış değilim .
Hiç bir meslek , hiç bir sıfat annelikten üstün olamaz.
Çocuk olmadan istediğin kadar oku meslek edin.
Çocuk oldumu , eğer ki maddi imkanların yerindeyse , bir annenin çocuğunu kendisi büyütmesi kadar doğal ne olabilir.
Sen lafımı oraya buraya çekmek istiyorsun .
Da ben bu oyunlara gelmem , sen çalışıp çocuk bakmak istemeyebilirsin ben evde çalışıp çocuk bakmak istiyorum aramızda ki fark bu.
Orası kesinlikle öyle zaten, fakat çocuklardan konu açılınca çok fazla dağılıp konuyu uzatmak istemedim, daha çok evlat olayından bahsettim ki bizi ve annelerimizi daha fazla gaddar birileri olarak görmesinler biraz anlamaya çalışsınlar, ama dediğin gibi pek de anlaşılamadım sanırım. Zaten bahsettiğin tavırdaki kişilere iş hayatının çalışma heveslisi bir kadına kazandırdıklarından bahsetsem onları hiç görmezlerdi sanırım
ohoo gadarlik ne kelime, bir de ac oldugmuzu saniyorlar...
ev hanimi olup esine cocuga kahvalti bile hazirlamayan insanlar biliyorum.
benim annem de evdeki bakicinin yemegini sevmiyorum diye aksamdan kalanlara ek olarak ertesi gunun oglen yemeklerini yapar, sabah 5e dogru kalkip babama taze corba yapar, bizim icin ayri kahvalti hazirlar 6bucukta pur makyaj cikardi evden.
babamla biz keyifli keyifli kahvaltimizi yapar sonra okul is icin vs cikardik evden.
kim ac, kim calisan anne yuzunden dogru duzgun kahvalti yapamiyor acaba...
Annemin hep bi sozu vardir "kendine guvenen calissin cocuk da yapsin" manasinda : ))
Hannesli yazmisti bu konuda, kimisi yapamiyorum der cekilir ve baskalarini elestirir kimisi de kapasitesini tamamiyle kullanmaya ugrasir diye...
Maddi durumunuzu veya manevi ihtiyaclarinizi bilemem ancak hep sabahci olan okullar var onlara gondermeyi dusundunuz mu?İlk zamanlar ayıla bayıla gittigim işimden resmen sogudum...
İşten kızım sebebiyle çıkmayı düşünüyorum çünkü okullar açılacak ve ilkokul 1.sınıf olacak bu sene ne çalışma saatlerim ne de kızımın okul saati birbiriyle örtüşüyor..
Benim sebeblerim farklı biraz
Neden derseniz..
Kızım her sabah 6.45 de kalkıp 7:20 de kreşe gidiyor..
Uyandırması hazırlaması büyük sorun artık isyanlarda mızmızlanarak kalkıyor her sabah bu arada kendini dahga 6.5 yasında
Okul saati ise öglenci olacagı için bana çok ters benim çalışma saatim 8.30 ama işe 1 saat yol mesafesi sebebiyle erken gidiyorum
Yani maalesef bu koşullar altında çalışamam..
Ayrıca istanbul'da kimsemiz yok o sebeble kimse bakmıyor çocuguma
canım merkezi atama sistemi diye bir sistemle çocuklar kendi oldukları mahalleye göre okullara yerleştiriliyor yani ben gidip herhangi bir okula kaydettirmeye çalışssam özel okul olabilir ancak ama istanbul gibi yerlerde bile özel okullar semt semt fiyat farkıyla önümüze geliyor en uygun fiyatlı olarak buldugum okul 13000 tl o da semt başka yerde servisle gidip gelecek..Maddi durumunuzu veya manevi ihtiyaclarinizi bilemem ancak hep sabahci olan okullar var onlara gondermeyi dusundunuz mu?
Gercekten anlattiklariniz bana da zor geldi ancak daha farkli sebepleriniz yoksa ve calismak istiyorsaniz yine de alternatif birseyler dusunmeye deger.
Hic aklima gelmedi keske oyle yapsaydim demeyin ; )
Kk da da cok guzel oneriler gelebilir, birsuru anne ve egitim mezunu insan var sonucta.
canım merkezi atama sistemi diye bir sistemle çocuklar kendi oldukları mahalleye göre okullara yerleştiriliyor yani ben gidip herhangi bir okula kaydettirmeye çalışssam özel okul olabilir ancak ama istanbul gibi yerlerde bile özel okullar semt semt fiyat farkıyla önümüze geliyor en uygun fiyatlı olarak buldugum okul 13000 tl o da semt başka yerde servisle gidip gelecek..
Maalesef mantıksız geldigi için dibimizde ki okulda zaten kaydı ve oraya vermeye karar verdik
Maddi olarak hamdolsun bir sıkıntımız yok aldıgım maaşı hep kendim için çocugum için giyim ıvır zıvır derken harcayıp birikimn yapıyordum bir kısmıyla..
işsizlik maaşı alabilecegim 10 ay boyunca en azından o süre zarfında kafayı dinlemek ve çocugumla da ilgilenip hem mali muşavirlik için ders çalışmak hem de ehliyet sınavı için hazırlanmak istiyorum.
canım merkezi atama sistemi diye bir sistemle çocuklar kendi oldukları mahalleye göre okullara yerleştiriliyor yani ben gidip herhangi bir okula kaydettirmeye çalışssam özel okul olabilir ancak ama istanbul gibi yerlerde bile özel okullar semt semt fiyat farkıyla önümüze geliyor en uygun fiyatlı olarak buldugum okul 13000 tl o da semt başka yerde servisle gidip gelecek..
Maalesef mantıksız geldigi için dibimizde ki okulda zaten kaydı ve oraya vermeye karar verdik
Maddi olarak hamdolsun bir sıkıntımız yok aldıgım maaşı hep kendim için çocugum için giyim ıvır zıvır derken harcayıp birikimn yapıyordum bir kısmıyla..
işsizlik maaşı alabilecegim 10 ay boyunca en azından o süre zarfında kafayı dinlemek ve çocugumla da ilgilenip hem mali muşavirlik için ders çalışmak hem de ehliyet sınavı için hazırlanmak istiyorum.
sizin karariniz tabi ki,
ogretmen degilim ancak yakinlarimin cocuklari hep sabahci olan okula gidiyor o aklima geldi paylasayim dedim.
yani merkezi sistem vs detaylari bilmiyorum.
siz zaten tum alternatifleri dusunup kendiniz icin iyi olana karar verdigniz surece biz ne diyebiliriz ki ; )
kurslarda da basarilar dilerim, hattta ehliyetiniz simdiden hayirli olsun : )
Gören de seni sanacak ki beş dil bilen uluslar arası diplomatımsı iç işleri müdürü.Çalışan her annenin işe zorla gittiğini mi sanıyorsunuz? İşte bakış açılarımız bu kadar farklı... Annelik elbette güzel bir olaydır, ancak her anne kutsal mıdır? Hayır. Yani her anne olanı yüceltmeye kalkarsak ohoo... Şu an bana klasik bir Türk kadını portresi çiziyorsunuz. Çocuğa kadar ne yaparsan yap, çocuk olunca elini eteğini her şeyden çek. Sen sen olmaktan çık. Yahu sen çalışınca da o çocuğun annesi oluyorsun. Ayrıca çocuğun bakımına, okuluna hatta ilerideki yaşantısına belki katkıda bulunuyorsun. Bu azımsanacak bir şey asla değil. Çoğunluk ihtiyacı olduğu için çalışıyor, kabul... Olay salla başını al maaşını değil. Ortaya bir emek koyarak emeğinin karşılığını alman, bir güvencenin olması, kendine güvenmen...
Çocuk oldu diyelim, eşinin başına bir şey geldi ya da ne bileyim burada genel açılan 'aldatılma' konusunun üzerine gidelim. Ne yapabilir bu kadın? Hiçbir şey. Ya ailesinin yanına sığınır ya da eşinin yaptıklarını sineye çeker.
Başka bir senaryodan gidelim. Kadın çocuğu büyüttü, eş de işe gidiyor. Ne yapacak bu kadın evde bütün gün? Ev işi demeyin çünkü kendisi hiç bitmiyor.İşe dönmek istese ha deyince bulamayacak, bulsa alışması zaman alacak.
Ha, çalışması gerekmeyecek kadar zengin olup da çalışanları anlamıyorsunuz. Ya o kadar zengin olanın elbet yapacak bir işi, ne bileyim işe dönüştürülebilecek bir hobisi vardır. O zenginler bütün gün evde yatıp Discovery Channel mı izliyor sanıyorsunuz?Ben düşünüyorum eşim çok zengin olsa ve çalışmama gerek kalmasa rahatsız olurum kesinlikle. Sosyete kadınları gibi hissederim. Mutlaka bir şey yapmam lazım.
+ Burada sizinle saygılı bir biçimde tartışmaya çalışıyorum. Ancak siz cümleye 'guzum' diye başlayarak beni bir kez daha haklı çıkardınız.
İşte anlatılmak istenen bu kim nasıl mutlu olacaksa o şekilde davranmalı.Kimi kadın çalısırken mutludur
Kimisi evde cocuklarıyla
Kimi işten yorgun gelır ılgılenemz cocuguyla kimi evde mutsuz oldugu için
Belkı calısmak ister is bulamaz belki istemez maddı ımkansızlıktan calısır
Çalısmayan kadınlar çok ıyı cocuk yetırtırı dıye bısey yok calısan kadında çocuklarıyla ılgılenemz dıye
Yada calısanınkı mutsuz calısmayanınkı mutlu dıye
Tam tersı genellemede yanlıs
Hayattan beklentılerımız farklı bızı mutlu eden seylerde
Tüm hayatımız cocuklarımızdan ıbaret degıl tabı kı iş karıyer de degıl
Ne anne oldum dıye elını etegını cekmek dogru nede karıyer uğruna cocuklardan vazgecmek
İkisini bir arad yurutmek en guzeli bunu basarmak marıfet
Unv okudum ıkı evladım var ve calısmıyorum
Bır sabah uyanıyorum onların guzel gözlerını görünce mutlu oluyorum
Dığer sabah bosuna okudum dıye depresyona gırıyorum
Bı gun cocukları okula yazdıracam dıyorum
Bırı dıyor senın işin ne kendın bak
Diğeri dıyor ıyı olur cocuklar daha ıyı egıtım alır
Bılemedım yanı ne yapsam en ıyısı ben nasıl mutlu olacaksam onu yapmak
sizin değil Hanım efendiler Kocalarınızın bunları düşünmesi lazım siz anca onlara destek olursunuz. (manevi/maddi)
sizin gibi düşünen bayanlar yüzünden erkekler şu devirde çalışan kadın arar oldular. Kadının hastaneye gitmek için aldığı izin günü bile batar oldu adamlara 'ben çalışıyorum elin kızı evde yatıyor' havalarına girdiler.
üniversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki(çok sorunlar yaşadık) mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geçne yani hayatım bundanmı ibaret artık bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok paylaşmak istedim!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?