pişmanım

ben okudumda noldu atama beklerken kendimi evlenmiş buldum hazır atama beklerken bide bi çoçuk yapmaya karar verdim sonuçç aynı yani hiç kendini yorma bence hiç değilse bunca sene ösym nin sacma sapan sınavlarına girip kafa yormamış hüsrana uğrayıp karamsarlığa kapılmamışsın kıymetini bil :)) ama tabi illa okumak istiyorum dersen saygı duyarım evden acıktan okuyabilirsin hem çoçuğunuda kendin büyütürsün

arkadaşlar ben kuaförlük kursuna şuanda gidemem nasıl gideyim altı aylık daha 1 yaş 2 yaş 3 yaş 4 yaş boyunca hiçbişey yapamayacm 4 sene evde geçicek ama yavrum hep yanımda olucak ben büyütücem onu allahın izniyle onun için işten güçten vazgeçtim en az 4 sene bu böle devam edecek galiba bebeğimide çok seviyorum her anne gibi ve onuun için kendi hayallerimden şimdilik vazgeçiyorum aöf okumak zor bebekle cünkü beni hiç bırakmıyor kucak istiyor sürekli ağlıyor bu ortamda asla ders çalışılmıyoır

Gel bahalım guzzum senlen bi atraksiyon edelim
Ben şahsen sığ birisi olmaktan keyif alıyorum , sığ birisi olduğum için gelip burda sığ insanlarla sohbet ediyorum , onlar da bana benim kim olduğumu söyleme haddine erişiyorlar.

Beni çalışan anneler hakkında ısrarla fikir belirtmemi istiyorsun ama ben hassasiyeti olan bir konu da nerede duracağımı bilirim .
Ki o hanımlar sabah sabah sıcak yataklarından yavrularını kucaklarından indiriyorlar.
Ve mecbur oldukları için çalışıyorlar.
Ancaaak hiç bir mecburiyeti olmadığı halde kariyerim de kariyerim diyen birine ne için saygı duymam gerekiyor onu hala anlamış değilim .
Hiç bir meslek , hiç bir sıfat annelikten üstün olamaz.
Çocuk olmadan istediğin kadar oku meslek edin.
Çocuk oldumu , eğer ki maddi imkanların yerindeyse , bir annenin çocuğunu kendisi büyütmesi kadar doğal ne olabilir.
Sen lafımı oraya buraya çekmek istiyorsun .
Da ben bu oyunlara gelmem , sen çalışıp çocuk bakmak istemeyebilirsin ben evde çalışıp çocuk bakmak istiyorum aramızda ki fark bu.

Orası kesinlikle öyle zaten, fakat çocuklardan konu açılınca çok fazla dağılıp konuyu uzatmak istemedim, daha çok evlat olayından bahsettim ki bizi ve annelerimizi daha fazla gaddar birileri olarak görmesinler biraz anlamaya çalışsınlar, ama dediğin gibi pek de anlaşılamadım sanırım. Zaten bahsettiğin tavırdaki kişilere iş hayatının çalışma heveslisi bir kadına kazandırdıklarından bahsetsem onları hiç görmezlerdi sanırım

o okuma yazma bile bilmiyor bizi eşit zannediyor çok moralim bozuluyor demişssin tabiki de onunla eşitsin...Hiç bir farkın yok ! Okumakla olmuyor o saygıyı karşıdan alabilmek...ilk önce bu düşünce yapını değiştirmelisin

Çalışan her annenin işe zorla gittiğini mi sanıyorsunuz? İşte bakış açılarımız bu kadar farklı... Annelik elbette güzel bir olaydır, ancak her anne kutsal mıdır? Hayır. Yani her anne olanı yüceltmeye kalkarsak ohoo... Şu an bana klasik bir Türk kadını portresi çiziyorsunuz. Çocuğa kadar ne yaparsan yap, çocuk olunca elini eteğini her şeyden çek. Sen sen olmaktan çık. Yahu sen çalışınca da o çocuğun annesi oluyorsun. Ayrıca çocuğun bakımına, okuluna hatta ilerideki yaşantısına belki katkıda bulunuyorsun. Bu azımsanacak bir şey asla değil. Çoğunluk ihtiyacı olduğu için çalışıyor, kabul... Olay salla başını al maaşını değil. Ortaya bir emek koyarak emeğinin karşılığını alman, bir güvencenin olması, kendine güvenmen...
Çocuk oldu diyelim, eşinin başına bir şey geldi ya da ne bileyim burada genel açılan 'aldatılma' konusunun üzerine gidelim. Ne yapabilir bu kadın? Hiçbir şey. Ya ailesinin yanına sığınır ya da eşinin yaptıklarını sineye çeker.
Başka bir senaryodan gidelim. Kadın çocuğu büyüttü, eş de işe gidiyor. Ne yapacak bu kadın evde bütün gün? Ev işi demeyin çünkü kendisi hiç bitmiyor. İşe dönmek istese ha deyince bulamayacak, bulsa alışması zaman alacak.

Ha, çalışması gerekmeyecek kadar zengin olup da çalışanları anlamıyorsunuz. Ya o kadar zengin olanın elbet yapacak bir işi, ne bileyim işe dönüştürülebilecek bir hobisi vardır. O zenginler bütün gün evde yatıp Discovery Channel mı izliyor sanıyorsunuz? Ben düşünüyorum eşim çok zengin olsa ve çalışmama gerek kalmasa rahatsız olurum kesinlikle. Sosyete kadınları gibi hissederim. Mutlaka bir şey yapmam lazım.

+ Burada sizinle saygılı bir biçimde tartışmaya çalışıyorum. Ancak siz cümleye 'guzum' diye başlayarak beni bir kez daha haklı çıkardınız.

İlk zamanlar ayıla bayıla gittigim işimden resmen sogudum...

İşten kızım sebebiyle çıkmayı düşünüyorum çünkü okullar açılacak ve ilkokul 1.sınıf olacak bu sene ne çalışma saatlerim ne de kızımın okul saati birbiriyle örtüşüyor..

Benim sebeblerim farklı biraz

Neden derseniz..

Kızım her sabah 6.45 de kalkıp 7:20 de kreşe gidiyor..

Uyandırması hazırlaması büyük sorun artık isyanlarda mızmızlanarak kalkıyor her sabah bu arada kendini dahga 6.5 yasında

Okul saati ise öglenci olacagı için bana çok ters benim çalışma saatim 8.30 ama işe 1 saat yol mesafesi sebebiyle erken gidiyorum

Yani maalesef bu koşullar altında çalışamam..

Ayrıca istanbul'da kimsemiz yok o sebeble kimse bakmıyor çocuguma

ohoo gadarlik ne kelime, bir de ac oldugmuzu saniyorlar...

ev hanimi olup esine cocuga kahvalti bile hazirlamayan insanlar biliyorum.

benim annem de evdeki bakicinin yemegini sevmiyorum diye aksamdan kalanlara ek olarak ertesi gunun oglen yemeklerini yapar, sabah 5e dogru kalkip babama taze corba yapar, bizim icin ayri kahvalti hazirlar 6bucukta pur makyaj cikardi evden.
babamla biz keyifli keyifli kahvaltimizi yapar sonra okul is icin vs cikardik evden.
kim ac, kim calisan anne yuzunden dogru duzgun kahvalti yapamiyor acaba...

Annemin hep bi sozu vardir "kendine guvenen calissin cocuk da yapsin" manasinda : ))

Hannesli yazmisti bu konuda, kimisi yapamiyorum der cekilir ve baskalarini elestirir kimisi de kapasitesini tamamiyle kullanmaya ugrasir diye...

Benim de duyduğum böyle örnekler var ve hayretle karşılıyorum aslında, belki de benim annem de seninki gibiydi o yüzden ister istemez karşılaştırıyorum.

Kimi kadın çalısırken mutludur

Kimisi evde cocuklarıyla

Kimi işten yorgun gelır ılgılenemz cocuguyla kimi evde mutsuz oldugu için

Belkı calısmak ister is bulamaz belki istemez maddı ımkansızlıktan calısır

Çalısmayan kadınlar çok ıyı cocuk yetırtırı dıye bısey yok calısan kadında çocuklarıyla ılgılenemz dıye

Yada calısanınkı mutsuz calısmayanınkı mutlu dıye

Tam tersı genellemede yanlıs

Hayattan beklentılerımız farklı bızı mutlu eden seylerde

Tüm hayatımız cocuklarımızdan ıbaret degıl tabı kı iş karıyer de degıl

Ne anne oldum dıye elını etegını cekmek dogru nede karıyer uğruna cocuklardan vazgecmek

İkisini bir arad yurutmek en guzeli bunu basarmak marıfet

Unv okudum ıkı evladım var ve calısmıyorum

Bır sabah uyanıyorum onların guzel gözlerını görünce mutlu oluyorum

Dığer sabah bosuna okudum dıye depresyona gırıyorum

Bı gun cocukları okula yazdıracam dıyorum

Bırı dıyor senın işin ne kendın bak

Diğeri dıyor ıyı olur cocuklar daha ıyı egıtım alır

Bılemedım yanı ne yapsam en ıyısı ben nasıl mutlu olacaksam onu yapmak

Herhalde kimse hic koylere gitmedi, ciftcilik ile ugrasan, bahcesini capalayan sebzesini toplayan, sabah erken saatlerde inekleri sagan kadinlar "calismiyor" mu saniyorsunuz?

Onlar anneyim diyip cocugunun basinda nobet tutmuyor...

Eger ataerkil aile yapisina gore dusunuyorsaniz buyrun kirsali iyi inceleyin.

Ancak boyle olmak zorunda degil cunku gunumuzde erkek yuvasi icin avlandigindan oturu kadin da bekleyen olmak zorunda degil deniliyorsa emzirme donemlerini aksatmadigi surece kadin calisip erkek de cocuga bakabilir... hani "yabanciya" teslim etme korkunuz varsa...

Calismayan kadinlarin kendi tercihidir bunu elestirmem ancak kimse anneligin ardina saklanip diger kadinlari paragozlulukle suclayamaz.
Sanki devlet cocuklarimizin gelecegini guvence altina aliyor da diger insanlar bugunu kacirip yarin kaygisiyla davraniyor...

"Cocuktan kis kim farkeder" dusunxesini bile bir baskasi icin kullanabilen birinin saygi dutup duymamasinin bir anlam ifade edecegini sanmiyorum, cunku kutsallastirdigi annelige oncelikle kendisinin saygisi olmadigni dusunurum.

Maddi durumunuzu veya manevi ihtiyaclarinizi bilemem ancak hep sabahci olan okullar var onlara gondermeyi dusundunuz mu?

Gercekten anlattiklariniz bana da zor geldi ancak daha farkli sebepleriniz yoksa ve calismak istiyorsaniz yine de alternatif birseyler dusunmeye deger.
Hic aklima gelmedi keske oyle yapsaydim demeyin ; )

Kk da da cok guzel oneriler gelebilir, birsuru anne ve egitim mezunu insan var sonucta.

canım merkezi atama sistemi diye bir sistemle çocuklar kendi oldukları mahalleye göre okullara yerleştiriliyor yani ben gidip herhangi bir okula kaydettirmeye çalışssam özel okul olabilir ancak ama istanbul gibi yerlerde bile özel okullar semt semt fiyat farkıyla önümüze geliyor en uygun fiyatlı olarak buldugum okul 13000 tl o da semt başka yerde servisle gidip gelecek..

Maalesef mantıksız geldigi için dibimizde ki okulda zaten kaydı ve oraya vermeye karar verdik

Maddi olarak hamdolsun bir sıkıntımız yok aldıgım maaşı hep kendim için çocugum için giyim ıvır zıvır derken harcayıp birikimn yapıyordum bir kısmıyla..

işsizlik maaşı alabilecegim 10 ay boyunca en azından o süre zarfında kafayı dinlemek ve çocugumla da ilgilenip hem mali muşavirlik için ders çalışmak hem de ehliyet sınavı için hazırlanmak istiyorum.

Bebegin daha cok kucukmus..az buyuyunce krese filan giderse kendine daha cok vakit ayiracaksin..buarada kayinvalideyi kucumsuyor gibi konusmussun…cocuk bakip yemek yapmanin iyi bir es olmanin nesi kotu?? Eger baska vasiflar ariyorsan kendine bu tamamen senin elinde…

Eger universte okumus olsaydin daha degerli mi olurdun bilemem, deger vermeyeceklerse hic bir sekilde vermezler..bu yuzden o konuda rahat ol…seni seven diploman icin degil seni sen oldugun icin sever…tabiiki ayaklarin yere daha saglam basardi eger bi altin bilezigin olsaydi…

Ama dedigim gibi bebegin daha cok minik…sende gencmissin daha..onunuzde guzel gunler yillar var..suanda bunlari kendine dert edinecegine inan kiymetini bil…yerinde olmak isteyipte olamayan binlerce anne var.

sizin karariniz tabi ki,
ogretmen degilim ancak yakinlarimin cocuklari hep sabahci olan okula gidiyor o aklima geldi paylasayim dedim.
yani merkezi sistem vs detaylari bilmiyorum.

siz zaten tum alternatifleri dusunup kendiniz icin iyi olana karar verdigniz surece biz ne diyebiliriz ki ; )

kurslarda da basarilar dilerim, hattta ehliyetiniz simdiden hayirli olsun : )

Maalesef kızımın okulunda bütün ilkokula giden ögrenciler öğlenci..

Orta okula gidenler ise sabahcı

ilkokul ile orta kısım ögrencileri aynı ders saatlerinde birbirleriyle çakışmasın diye böyle bir sistemleri var..

Gören de seni sanacak ki beş dil bilen uluslar arası diplomatımsı iç işleri müdürü.
Yahu ne diyorsun sen , sahi ne anlatıyorsun .
Gelip gelip aynı şeyleri yazıyorsun .
Biz diyoruz ki çocuğu olan hanım iki üç yaşına kadar maddi durumu iyi ise kendisi baksın .
Sonra ne isterse yapsın .
Gelip bana sen sığ diyen birinin saygıdan bahsetmesi komik , sen yapınca normal ben guzum deyince saygısızlık .İstediğini söyle istemediğini işitmek isteme , güzelmiş.
Sen gidip çalışacaksın ama emine abla gelip bakacak senin çocuğuna .
O emine ablan olmasa , neyse.

İşte anlatılmak istenen bu kim nasıl mutlu olacaksa o şekilde davranmalı.
Ancak yıllarca kadına çalış çalış süpermencilik oyna empoze et.
Kadın hangi birine yetişsin yahu , anne mi olsun , eş mi olsun , iş kadınımı olsun .
Çok iyi güzel para kazanır amenna ama genel yapı bu şekil de değil.

Kendi eşinizin yaptığı şeyleri niye tüm erkeklere genelliyorsunuz ki? Erkekler sizin tabirinizle 'bizim gibi' kadınlar yüzünden değil, hayat pahalılığı sebebiyle, omuzlarına yüklenen yüklerin ağırlığı sebebiyle çalışan kadın istiyor.

İsteyen çalışır, istemeyen çalışmaz; neden her bu tip konu açılışında çalışanlara ev hanımlarına; ev hanımları çalışan kadınlara yönelik ağır ithamlarda bulunuyor gerçekten anlamıyorum.

28 yaşıma girdim, 26 yaşımda aöf den önlisansa kaydoldum okudum bitti bile...
hayatta hiçbirşey için geç değil, bende evliyim 4 yaşında oğlum var....
okumanın ne yaşı ne zamanı var, sen yeter ki iste....önemli olan bu...istemek...
şimdi dört yıla tamamlama sınavlarına hazırlanacam inşallah.....
24 yaşındasın hayattan bezmişsin, üstelik daha gençliğinin baharındasın....en güzel yaşlarındasın....ne olmuş evliysen çocuğun varsa....bunlar zaten hayatın gerekleri...evlendim çocuğum var artık hayat bunlardan ibaret diye düşünmek ne kadar yanlış.... sen iste yeter ki herşey kaldığı yerden devam eder...okul da meslek de hobiler de..her ne olursa...
okumanın bilhassa geçmesi olmaz, sadece gecikmesi ve ertelenmesi olur....
sende ertelemişsin diye düşün....ve hemen açıktan bir bölüme kaydol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…