pişmanım

Telden değil pc den yazsam ben sana yolu gösteririm de eve geçince artik

Yazdıklarım sizi öylesine rahatsız etmiş ki, sinirlenmeye başladığınızı hissedebiliyorum. Merakla da bekliyorum açıkçası, bir hemcinsine karşı bakışı açısı böylesine sığ olan birinin neler yazabileceğini.

okumak için gerçektende geç değil. istiyorsanız yapabilirsiniz.

Ben beğenmiyorum. Çocuğu okul çağına gelir anca o zaman. Çevremde çocuklarını sırf çalışmak için başkalarına büyüttüren ve bundan son derece pişman olan insanlar var.

O 'sırf çalışmanın' kadına nasıl iyi geldiğini bir bilseniz. 'Çocuk büyüyene kadar evde kalayım, çocuk büyüsün sonra iş hayatına dönerim nasılsa' mantığı bence yanlış. O zamana kadar insandan çok şey gidiyor. İşe döneceği zaman eskisi gibi adapte olamıyor, toparlanamıyor, mutsuz oluyor. Çocuğuna verimli de olamıyor. Zira annelik sadece yedir ve içir değil.

Ben çalışan bi bayanım. Asıl daha 6 aylık çocuğumu elin eline bırakıp gidersem mutsuz olurum. İş olmuş olmamış o saatten sonra neye yarar. İlk dişini, ilk yürüyüşünü, ilk konuşmasını el duymuş neye yarar. Hiç yapmam daha iyi.

aöf okuyun,bebeğiniz büyüyünce de çalışın ..

Çalışan biriyseniz bütün bunların olacağını zaten biliyordunuz

İsmek ve halk eğitimde kuaförlüğe dair güzel kurslar var, belge de veriyorlar.

Bir bak bence.

Çalışan biriyseniz bütün bunların olacağını zaten biliyordunuz

Siz erkeksiniz galiba. Çünkü cümleleriniz onların mantığında. Siz doğum yapar yapmaz işe koşun. Ben henüz anne değilim olmayıda sırf sizin mantığınızda olan eşim yüzünden düşünmüyorum. Çalışınca benden iyisi olmaz. Çocuğa anası olacak kadın bakarmış. Sizde aynı bu mantıkdasınız yazık ki bide hemcinsimsiniz.

Hayır kadınım... Zaten buradaki üyeler işlerine gelmeyince ya da kendi mantıklarına ters cevaplar aldıklarında karşısındakini erkek olmakla itham eder. Ben böyle düşünüyorum, anneliğin kadını eve hapsetmesini istemiyorum. Bu da para meraklısı olduğum için değil, kadınların mental olarak körelmesini istemiyorum.

Kendinizce haklı olabilirsiz.. Ama ben o üyelerden değilim..Ev hanımlarıda kendilerini her açıdan bilgili kılabilirler.
Hatta bizden çok daha şanslılar. İstedikleri zaman istedikleri gün bi konuya yoğunlaşabilir ve en mükemmele çıkabilir. Bu kişinin araştırmacı yönlü olmasına bağlı.

Canim teselli edermi bilmem universite mezunuyum meslegim var ama inan kiymetim yok sirf ben universite mezunuyum diye namussuz gozuyle bakti esimin ailesi

Benim annemde çalışan bi kadın. Çok şükür evimizde tertemizdir misafirimiz eksik olmaz, babamla da benimle de arası iyidir. Sevgisinin eksikliğini hiç hissetmedim. Ama şu var ki küçükken annemin arkasından anne beni bırakma gitme diye ağladığımı çoook bilirim. Hiç bi zaman kahvaltı alışkanlığım olmadı çünkü annemle babamın işleri yüzünden düzenli bi sofra kurulmaz yemek yenmezdi. Annem işe 6da gidiyor bu arada. Evet annem her işe yetişirdi çok şükür ama ben çocuğumla birlikte uyanabilmek için sabahları kahvaltı hazırlayabilmek için çalışmayı düşünmüyorum. Bu herkesin kendi tercihidir yargılamak kimsenin haddine değil.
Konu sahibi anladığım kadarıyla derdiniz sadece çalışmak diploma fln değil. Eğer öyleyse lise mezunu olarakta birçok iş bulabilirsiniz. Kaldı ki kuaförlüğe yatkınmışsınız başka dala yönelmeye gerek bile yok. Sadece 1-2 yıl çocuğunuz azıcık daha büyüyene kadar sabretmelisiniz bence.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim sizi küçük gördüklerini söylüyorsunuz ama mesajlarınızda kayınvalidenizin haddini bilmeden sizi kendisiyle eşit gördüğünden yakınıyorsunuz. Sizin yaptığınız küçük görmenin aşağılamanın en güzel örneği değilde nedir? Sizin aşık olduğunuz insanı o okumayı zor bilen insanın yetiştirdiğini unutmayın lütfen. Sağlıcakla...

Kusura bakmayın ama öyle bir söylemişsiniz ki sanki o diş çıkarma olayı saniyelik bir olay ya da ilk konuşma anı. Bebeğinin ilk yürüyüşünü görmek çalışmayan bir kadına da nasip olmayabilir. Tuvalette olur, yemek yapıyor olur, uyuyor olur, o anda yürür çocuğu ya da çalışan bir kadın akşam eve gelir çocuğu bir kaç saat sonra ayaklanır yürür. Bu kadar dramatize etmeye ne gerek var ki Ha tabi yurt dışında ya da şehir dışında çalışacaksa kadın orası başka. Bir de şu yönden düşünün, çalışan kadın evin bütçesine yardımcı oluyor değil mi? Çalışması çocukların geleceğine biraz daha fazla katkıda bulunması anlamına gelmiyor mu? Yani çalışan kadın kendi egoları uğruna evladını yaban ellere bırakıp giden gaddar kadın değildir her zaman, herkesin kendi tercihi tabii ki ama çalışan annelere bu gözle bakılması evlatlarına da bu kadar acınası bir muamele yapılması bana garip geliyor

Bende tam tersine, senin yaptiklarini yapmadigima, yapmadiklarini yaptigima pismanim. Insan hep yap(a)madiklarindan pisman olur nedense. Insanoglunun dogasinda var bu...Doyumsuzdur hem yasayip , hem yasamamak ister.

Son düzenleme:

Siz çalışın efendim çalışın size herşeyden önce para lazım..

merhaba bence sen yanlıs dusunuyorsun pişman olabılırsın ama kendını neden kaynananla esıt tutuyosunkı ayrıca bulasıgı ev temmızlıgını cocuk işini okuyanda yapıyor okumayanda bu hızmetcılık degıl kadının gorevıdır aof oku bebegını aksam uyutunca kendıne 2 saat ayıramazmısın ders ıcın bence ayırabılırsın bende aof okuyorum cocugum var o uyouyunca calısıyorum ders calıısnca kendımı dha ıyı hıssedıyorum kafama taktıgım seylerı unutuyorum kaynanan ve gorumcende demekkı calısan ınsana deger verıyor ayıp bısey ama yapcak bsy yok senın yerınde olsam onlara ınat ne yapar eder yınede okurdum acıktann

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…