• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pişmanım

mlk5588

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
306
159
53
Diğer
üniversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki(çok sorunlar yaşadık) mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geç:KK43: ne yani hayatım bundanmı ibaret artık:KK43: bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok:KK43::KK43: paylaşmak istedim!

Açık öğretime falan yazılabilirsin. Hem bitene kadar bebek de büyümüş olur. SONRA ÇALışırsın istersen,

üniversite okumadığma yada meslek sahibi olmadığıma liseyi bitirip evliliği tercih ettiğime,eşimle mutluyum ama okumanın kıymetini evlendikten sonra anladım fena mı olurdu sanki bende çalışsaydım,eşimin ailesi tarafından daha kıymetli olurdum belki mesleğim olsaydı.kuaför olmayı cok istedim cok yetenekliyim ama olmadı ve ben artık anne oldum , evde çamaşır bulaşık bebek koca derken sanki gençlime yazık oldu ,kaynanamdan hiçbir farkım yok ,o da evde torun bakıyor yemek iş güç...onla aynı seviyede gibi hissediyorum kendimi bu bana çok koyuyor,bekarken eşim bişeyler yapmama hep mani oldu keşke onu dinlemeseydim keşke..yaşım 24 altı aylık kızım var sizce herşey için çok mu geç:KK43: ne yani hayatım bundanmı ibaret artık:KK43: bebeğime bakacak kimse yok kaynanam ve annem uzak bakıcı falanda tutamam durumum yok:KK43::KK43: paylaşmak istedim!
Hayır geç değil Okumak istersen okursun Ama daha önemlisi elindekilerin kıymetini bilerek yeni şeyler için mücadele et Benim mesleğim var ama bi yuvanın hasretini çok çekiyorum Hep bebek elbiseleri görünce uzaktan seviyorum Olmayınca bazen olmuyor işte

Hiç öyle düşünme , bebeğin biraz büyüsün meslek edinme kursları oluyor kuaförlük kursuna yazılırsın .
Oğlum biraz büyüyene kadar ben de senin gibi düşünmüştüm .
Kreşe başlayıp ben de kendi ilgi duyduğum işlere yönelince rahatladım .
Bütün gün evdesin sıkılıyorsun kuruyorsun kafan da.
Bir dönem bu geçiyor sıkma canını bunun için .Hem sen Dünyada ki en güzel işi yapıyorsun .
Düşünsene annen de senin gibi düşünseydi seni büyütmenin ev hanımı olmanın sıradan basit bir şey olduğunu .

Bence hic birsey icin gec degil acikogretimden okumayi deneyin sadece sinavlarina gireceksiniz ustelik aof mezunu cok insan is guc sahibi bu ulkede

Açık öğretime falan yazılabilirsin. Hem bitene kadar bebek de büyümüş olur. SONRA ÇALışırsın istersen,
aöf yi bende düşündüm ama bebeğim inanaılmaz yaramaz sürekli ağlıo kucak istiyor geçende 3 tane soruyu birbuçuk saatte zor cevapladım ve pes ettim ben bu bebekle okuyamam diye:(:(

E bu kadar çabuk pes edersen olmaz ki. Hem karnım doysun hem pastam dursun modundasın. Çabalamadan, sıkıntı çekmeden hiç bir şey kucağına düşmez.

eger diploma ve buna bagli olarak is ise sorun; acik ogretim okuyabilirsiniz.
ya da bebeginiz biraz buyudugunde lisans veya onlisans okuyabilirsiniz...

eger sadece is ve bir ugras ise sorun, hobilerinize yonelebilir ve zamanla bunlardan maddi gelir de saglayabilirsiniz.
veya is bulma kurumunun sertifikali kurslarina katilip meslek egitimlerinden sonra calismaya baslayabilirsiniz.
benzer bicimde belediyelerin grafik web tasarimi vb kurslari oluyor oralara da katilabilirsiniz...

Hiç öyle düşünme , bebeğin biraz büyüsün meslek edinme kursları oluyor kuaförlük kursuna yazılırsın .
Oğlum biraz büyüyene kadar ben de senin gibi düşünmüştüm .
Kreşe başlayıp ben de kendi ilgi duyduğum işlere yönelince rahatladım .
Bütün gün evdesin sıkılıyorsun kuruyorsun kafan da.
Bir dönem bu geçiyor sıkma canını bunun için .Hem sen Dünyada ki en güzel işi yapıyorsun .
Düşünsene annen de senin gibi düşünseydi seni büyütmenin ev hanımı olmanın sıradan basit bir şey olduğunu .
hamile kalmadan önce kuaförlük kursuna gittim hamileliğim zor du ilk günler ve bıraktım kursu 2 aysorada diploma alıcaktım:( bebeğimi cok seviyorum onsuz bir saat bile duramıyorum ama bu duygularıma da engel olamıyorum....ben akıllı bir insanım konuşmam falan çok düzgün eşimin işyeri arkadaşları sekreter olur senden falan diyorllar herkez beni üni mezunu falan sanıyoor ama ben kaynanamla aynı şeyleri yapıyorum:(

eger diploma ve buna bagli olarak is ise sorun; acik ogretim okuyabilirsiniz.
ya da bebeginiz biraz buyudugunde lisans veya onlisans okuyabilirsiniz...

eger sadece is ve bir ugras ise sorun, hobilerinize yonelebilir ve zamanla bunlardan maddi gelir de saglayabilirsiniz.
veya is bulma kurumunun sertifikali kurslarina katilip meslek egitimlerinden sonra calismaya baslayabilirsiniz.
benzer bicimde belediyelerin grafik web tasarimi vb kurslari oluyor oralara da katilabilirsiniz...
hobilerimi bile unuttum bebekten sonra bırak hobiyi kendime zor bakıyorum :(:(

hamile kalmadan önce kuaförlük kursuna gittim hamileliğim zor du ilk günler ve bıraktım kursu 2 aysorada diploma alıcaktım:KK43: bebeğimi cok seviyorum onsuz bir saat bile duramıyorum ama bu duygularıma da engel olamıyorum....ben akıllı bir insanım konuşmam falan çok düzgün eşimin işyeri arkadaşları sekreter olur senden falan diyorllar herkez beni üni mezunu falan sanıyoor ama ben kaynanamla aynı şeyleri yapıyorum:KK43:
Kuzum sen kendin daha çocuksun niye çocuk yaptın ki .
O ne demek ya ben kaynanamla aynı işi yapıyorum inan çok çok kızdım sana .
Sen kendi çocuğunu büyütüyorsun kaynananla ne ilgisi var ! Hangi meslek annelikten kutsal olabilir ki , yaptığın işi basit görüyorsun .
Hasbinallah.
Nasıl yıkadılar bizim beyinlerimizi böyle çocuk bakmaya eriniyoruz vah halimize ya.

Kuzum sen kendin daha çocuksun niye çocuk yaptın ki .
O ne demek ya ben kaynanamla aynı işi yapıyorum inan çok çok kızdım sana .
Sen kendi çocuğunu büyütüyorsun kaynananla ne ilgisi var ! Hangi meslek annelikten kutsal olabilir ki , yaptığın işi basit görüyorsun .
Hasbinallah.
Nasıl yıkadılar bizim beyinlerimizi böyle çocuk bakmaya eriniyoruz vah halimize ya.
bilmiyorum:(
ama onu cok istedim:(
kaynanamlarla cok sorun yaşadım şimdi ise belki bir mesleğim olsaydı bana saygı duyarlardı diye düşünüyorum şuan biliyorumki o da beni kendiyle eşit sanıyor sende aynısın bende diyor bana...halbuki o okuma yazma bile bilmiyor beni kend,yle aynı kefeye koyuyor sülaledeki meslek sahibi insanlara daha saygılı yaklaşıyor off çok sinir bozucu kendimi ona ıspatlama çabasına düştüm birazda elimde değil.....görümceme de çok özenir oldum kendine ait işyeri var okadar güveni varki kendine bebeğinide verdi annesine o bakıyor kendide altında arabası işine gidip geliyor ..of keşke mantığımı kullansaydım:(:(

M mlk5588 yeni seyler de kesfedebilir ve onlari hobi edinebilirsiniz, sorun olacak birsey degil bence bu.

bebeginiz daha cok kucuk... anne degilim ama burda nerdeyse 5ayri alanda is yapabilen her seye yetisen kisiler dahi nasil zorlandiklarini ve bebeklerinin artik tum zamanlarini aldiklarini soyluyorlar...

ancak alistiktan sonra ve dogru bir planlama ile kendilerine de vakit ayirmaya basliyorlar... onlardan da tavsiye alabilirsiniz ; )
pes etmek yok!

bilmiyorum:KK43:
ama onu cok istedim:KK43:
kaynanamlarla cok sorun yaşadım şimdi ise belki bir mesleğim olsaydı bana saygı duyarlardı diye düşünüyorum şuan biliyorumki o da beni kendiyle eşit sanıyor sende aynısın bende diyor bana...halbuki o okuma yazma bile bilmiyor beni kend,yle aynı kefeye koyuyor sülaledeki meslek sahibi insanlara daha saygılı yaklaşıyor off çok sinir bozucu kendimi ona ıspatlama çabasına düştüm birazda elimde değil.....görümceme de çok özenir oldum kendine ait işyeri var okadar güveni varki kendine bebeğinide verdi annesine o bakıyor kendide altında arabası işine gidip geliyor ..of keşke mantığımı kullansaydım:KK43::KK43:
Farkettin kendini , niye kendini ona ispatlamaya çalışıyorsun ki .
Sen iyi bir anne ol karşılığını büyüttüğün çocukla vereceksin zaten .

Şimdi bana çalışan bazı anneler kızacak ama biraz da gerçekçi olayım .
Annenin büyüttüğü çocukla başkasının elinde büyüyen çocuklar bir olmuyor canım .
En azından çocuklar büyüyüp idrak edene kadar.Ki ilerde güven sorunu olduğunu söyleyenler de var.
Sen de göndersene bebeğini , al kocanı çıkın gezmeye.
Ben gönderirdim babannesine bir gün iki gün kafamı dinlerdim bebeğim döndüğün de öyle özlemiş olurdum ki.

Farkettin kendini , niye kendini ona ispatlamaya çalışıyorsun ki .
Sen iyi bir anne ol karşılığını büyüttüğün çocukla vereceksin zaten .

Şimdi bana çalışan bazı anneler kızacak ama biraz da gerçekçi olayım .
Annenin büyüttüğü çocukla başkasının elinde büyüyen çocuklar bir olmuyor canım .
En azından çocuklar büyüyüp idrak edene kadar.Ki ilerde güven sorunu olduğunu söyleyenler de var.
Sen de göndersene bebeğini , al kocanı çıkın gezmeye.
Ben gönderirdim babannesine bir gün iki gün kafamı dinlerdim bebeğim döndüğün de öyle özlemiş olurdum ki.
evet öyle derler hep benim kollarımda uyuması bile bana gurur veriyor hatta başkasının kucağında uyumasını kıskanıyorum başkasına alışır diye kimseye bırakmıyorum hem iyi bir anneyim aslında bunu biliyorum hemde bu duygulardan kurtulamıyorum ,harcanıyorum sanki evde..evet bebeğimi büyütüyorum ama gençliğim gidiyor sanki:(

M mlk5588 yeni seyler de kesfedebilir ve onlari hobi edinebilirsiniz, sorun olacak birsey degil bence bu.

bebeginiz daha cok kucuk... anne degilim ama burda nerdeyse 5ayri alanda is yapabilen her seye yetisen kisiler dahi nasil zorlandiklarini ve bebeklerinin artik tum zamanlarini aldiklarini soyluyorlar...

ancak alistiktan sonra ve dogru bir planlama ile kendilerine de vakit ayirmaya basliyorlar... onlardan da tavsiye alabilirsiniz ; )
pes etmek yok!
neyi nasıl planlayabilirimki bana muhtaç bir bebek ve yardım edecek kimsemde yok:(

:KK36:seni anlıyorum ama o kadar da pişman olma. . nice kadınlar da var keşke daha erken çocuk sahibi olsaydim diyen. sen bebeğini kucağına almışsın gencecik ne güzel. kursa da gitmek için hala vaktin var. hiçbir şey için geç değil. . çok gençsin

evet öyle derler hep benim kollarımda uyuması bile bana gurur veriyor hatta başkasının kucağında uyumasını kıskanıyorum başkasına alışır diye kimseye bırakmıyorum hem iyi bir anneyim aslında bunu biliyorum hemde bu duygulardan kurtulamıyorum ,harcanıyorum sanki evde..evet bebeğimi büyütüyorum ama gençliğim gidiyor sanki:KK43:
Ah be kuzum ya millet çalışmasam evde keyfime baksam diye düşünür sen zorla başına iş açacaksın .
Besle evde yavrunu rahat rahat .
Ne güzel işte ya .

bak sana bir hikaye iyi oku.
Devrin valisi emrindeki yöneticiler ile atının üstünde şatafat içinde girer şehre. Yol kenarlarında insanlar iki büklüm el pençe divan selamlarlar valiyi.

Bütün bu şatafatlı itaat gösterileri arasında valinin gözleri, bir sokağın köşesinde yere çökmüş olan ve etrafındaki hiçbir şey ile ilgilenmeyen bir adama takılır. Perişan kılıklı, saçı sakalına karışmış bu adamın olduğu yere sürer atını vali. Atının üstünden inmeden, vakur ve sert bir ses tonu ile bağırır adama:
- Behey adam, herkes benim şehre gelişimi el pençe karşılarken sen kimsin ki yerinden bile kıpırdamıyorsun?

Perişan kılıklı adam istifini hiç bozmadan, sakallarının ve uzun saçlarının arasından belli belirsiz gözüken gözlerini valiye çevirerek:
- "Ben hiçim. der.
Vali daha da hiddetlenir:
- Ne demek hiç, senin bir adın, şanın unvanın yok mu bre adam? der.
- Senin var mı? der bu kez adam.
Vali iyice şaşırır ama cevaplar:
- Gafil adam, nasıl anlamazsın, ben valiyim. der.
Adam aynı ses tonu ile sorar yine.
- Peki, daha sonra ne olacaksın?
- Sadrazam olacağım. der vali.
- Peki, daha sonra?
- Padişah olacağım.
- Peki ya daha sonra?
Kısa bir an duraksar vali ve:
- "Hiiç" der...

:KK36:seni anlıyorum ama o kadar da pişman olma. . nice kadınlar da var keşke daha erken çocuk sahibi olsaydim diyen. sen bebeğini kucağına almışsın gencecik ne güzel. kursa da gitmek için hala vaktin var. hiçbir şey için geç değil. . çok gençsin
evet allahıma şükürler olsun onu bana verdiği için ben bekarken bişeyler yapmadıma pişmanım okadar imkanlarım vardıki canım babam okusun diye heryere göndermek istedi beni ama ben evliliği seçtim nevardı meslek sahibi olup öle evlenseydim

Back
X