O zaman insanlari ikiye ayiralim. Bu durumda ailesi , esi ve cocugu olan , mutlu olan insanlar hayvansever olmuyor. Asosyal, asalak, mutsuz , pasif, mutsuz insanlar hayvansever oluyor. Oysaki ben hep tam tersini dusunmustum. Hayvansever olmak icin bekar olmaya gerek yok. Icinde gercek insan sevgisi olan herkes hayvan sevgisini de hisseder. Sevginin siniri yok.
Cikarsiz , yalansiz, durust bir sevgi varsa o da hayvan sevgisidir. Bir hayvan cikari oldugu icin sevmez. Bir hayvan tecavuz etmez. Bir hayvan gasp yapmaz. Bir hayvan darp etmez. Bir hayvan oldurmez. Bir hayvan canli canli oteki hayvanin kurkunu cikartmaya calismaz. Bir hayvan guzellesmek icin , kozmetik urunleri icin oteki hayvanlar uzerinde deney yapmaz. Bir hayvan ac oldugu zaman saldirir o da yemek icin, icgudusel olarak. Bir hayvani yetistirildiginde nasil oturmayi ogreniyorsa, aksi sekilde yetistirildiginde dovusmeyi de ogrenir. Ona ogretilen budur cunku. Bize ogretilen de hayvan sevmemek, sokaga atmak , yemek vermemek ama biz dogru ve yanlisi ayirt etmeliyiz.
mutlu olan insanlar hayvansever olmaz mı.benim laflarımdan bilerek mi bu sonuçları çıkarıyorsunuz şaşıyorum valla.ben hayvanı sevmek,bir hayvan beslemek çok sağlıklı ve güzel birşey dedim.hatta çocuğumun da bir hayvan beslemesini isterdim dedim.benim bahsettiğim bunu saplantı haline getirip hayvanlardan başka hiçkimseyle iletişim kurmayanlar var insanlara karşı içinde kin besleyenler.bu ayrı bir konu.ben hayvansever olan herkes ,yalnız mutsuz insanlar demedim.bunu diyecek kadar şuursuz değilim artık