Pko da ikiz gebelik oranı

cerenbilge

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
17
0
86
İstanbul
merhaba,

pko hastası olduğumu öğrendim, tedavi sürecinde özellikle iğne + ilaç kullanımıyla birlikte çoğul gebelik oranının çok yüksek olduğunu söyleyorlar..siz böyle bir durumda karşılaştınız mı acaba?

Canım ben Pko lu değilim ve ikizleim var ama Pko lu tanıdığım hemen herkesin ikizleri oldu... Klomen + çatlatma iğnesi ile...

canım çok teşekkür ederim hemen yanıtladğın için...

merak ediyorum pko lu olupta gruptaçoğul gebelik yaşayanlar var mı?

bende pco luyum 2 yıldır bebek istiyoruz klomen, serophen, en son menogon kullandım 1 tane bile yumurtam büyümedi ama liseden bi arkadaşımdada pco vardı hamile kalmıştı oda 1,5 yıldan sonmra ikizmiş çok sevindim onun adına ...

canım çok teşekkür ederim hemen yanıtladğın için...

merak ediyorum pko lu olupta gruptaçoğul gebelik yaşayanlar var mı?

Canım benim rastladıklarım,benim çevremde Pko lu olanların hemen hepsi çoğul gebelikler yaşadılar..Hatta bir sürü ikiz annesi var Pko lu arkadaşlarımdan...Ama illa her Pko lu aynı olacak diye bir şey yok tabi...

Bu sitedede Pko lu tüm tanıdıklarımın ikizleri var....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende pko luyum bana vurmadı o piyango sanırım bir oğlum var klonenle hamile kaldım 5 yaşında. Şimdiki gebelikte malesef ilaçla sonuç alamadım 6 ay ilaç sonrası aşılama oldum hemde 7 yumurtam vardı. Buda tek bebis bende olsun isterdim ikiz .. demekki her pko lu için illa ikiz olur demek yanlış olur ..olanda var tabi ...

çok şanslıymışsın maşallh ben 20 aydır tedavi görüyorum hiç bi sonuç alamadım sanırım fazla kilolarımdan kuırtulmam lazım

ben de pco luyum.bu ay bende klomene başladım. bugün ilk günü klomenin.günde 3 tane içiyorum ben.doktorum yüksek dozdan başladığını söyledi.bakalım ne olacak.gelişmeleri sizinle paylaşacağim

çok şanslıymışsın maşallh ben 20 aydır tedavi görüyorum hiç bi sonuç alamadım sanırım fazla kilolarımdan kuırtulmam lazım

Kaç kilosun bilmiyorum ama ben 80 kiloyla hamile kaldım ümidini asla yitirme eminim kilo konusunda senden aşağı değilimdir

merhaba yardımcı üreme tedavileri sırasında çoğul gebelik ihtimali artmaktadır bunun nedeni yumurta uyarılmasından ya da embriyo transfer sayısından kaynaklanmaktadır. ancak yasalara göre bu çoğul gebelik sayısı ikizlerle sınırlandırılmıştır. sevgiler.

verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim doktor hanım...bir yazıda okumuştum %70 ihtimal ile çoğul gebelik yazıyordu..birde çevrede hep böyle konuşulunca merak etmiştim...

merhaba bende 1 yıldır hamile kalmaya uğraşıyorum. benimde günde 6 tane serophene rağmen yumurtam büyümedi. menogonda ise aşırı büyüdü çatlamadı. ve ben doktorumu değiştirdim 10 ay o doktora tedavi olduk. şimdi 1.5 aydır yeni bir doktora gidiyorum ve günde 2 klomenle gayet güzel yumurtalarım oldu. yeni doktorum klomenin yanında glukophage, ekopirin ve folikasit de verdi. hem glukophage kilo vermeyi de sağlıyor. eğer doktorunuz vermedi ise bir sorup uygun görürse kullanın gerçekten çok faydasını gördüm. eski doktorum tüp bebek demişti. yeni doktorum ne tüp bebeği aşılamaya bile gerek yok dedi....

arkadaslar bende pkoluymusum asırı bı duzensızlıgım yok yanlız merak ettıgım yumurta buyumuo dıyosunuz yumurta buyumuyosa ve catlamıyorsa nasıl adet goruluo bu konuda hıc bılgım yok dıyebılırım

yumurta büyümeyip çatlamadığı için rahimiçindeki doku dengesiz hormon uyarımına maruz kalıyor. birsüre sonra ya aşırı kalınlaşmadan ya da incelikten kanıyor.

yumurta büyümeyip çatlamadığı için rahimiçindeki doku dengesiz hormon uyarımına maruz kalıyor. birsüre sonra ya aşırı kalınlaşmadan ya da incelikten kanıyor.

çok teşekkür ederim ama benim hormonlarımda sıkıntı cıkmamıstı ama fazla kılolarım var bu durumda bebk sahıbı olamayacagım anlamına mı gelıyor

Hayır sadece fazla kilolarınız var diye çocuk sahibi olmazsınız denemez. Buna neden olan hormonal sorunlar varsa onlar düzeltilmelidir. Sevgiler.

çok teşekkür ederim ama benim hormonlarımda sıkıntı cıkmamıstı ama fazla kılolarım var bu durumda bebk sahıbı olamayacagım anlamına mı gelıyor

Bu durum çok hoşuma gitti:))bende de pco var.sadece klomen içincede oluyo mu acaba çatlama iğnesi falanda mı etkiliyo.inşallah bendede ikiz olur şuan eltim hamile 7 aylık ve benden 8 ay sonra evlendi bide karşılıklı oturuyoruz bende iki ay önce kürtaj olunca çok üzülüyorum bendede olsun diye inşallah Rabbim herkesin gönlüne göre verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…