pko hastaları kilo vermek zorunda olanlar bebiş isteyenler buraya :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi fvd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
diyabeti olmayanların bu ilacı kullanması sakıncalı değil mi:S

Polikistik over sendromu'nda ortaya çıkan insülin direnci ile kanda yüksek insülin değeri yumurtalıklarda androjen (erkeklik hormonu) üretimini arttırmaktadır. Bu belirtiler adet düzensizliği, tüylenme ve akne gibi problemler ortaya çıkartmaktadır. Özellikle kilo alımı insülin direncinde ortaya çıkan belirtilerin şiddetini arttırmaktadır. PCOS olan kadınlar ileri yaşlarda şeker hastalığı riski yükselmektedir. Kanda yüksek bulunan insülin ancak ilaçlarla düşürülmektedir.

Yanii PKOlulara veriyorlar ve sakıncası yok

merhaba 34 yaşındayım pkoluyum şişmanım 4 yıllık evliyim çocuk 0

arkadaşlar ben bu konuda tekrar doktora gidicem ama. sizinlede bi fikir alışverişi yapayım . 2,5 yıllık evliyim 10 ay önce doktora gittim polikistik over var dedi ama hormon sorunu yokmuş. bide 34 günde adet oluyorum 6 aydır falan. daha önce geciktiğinde de en fazla 37 de oldum bi kere. kiloluyum ama gebelik için kilo vermem gerektiğini bilmiyodum .görüntüm için 2 ayır diet teyim . 5,5 kilo verdim. 73 oldum. 10 aydır korunmuyorum ama hamile kalamadım .sizce yinede pco için tedavi görmelimiyim.

merhaba , diyetin yanında her gün yürüyüş yapmalısın, ben hem diyet(karatay diyeti) hem yürüyüş 2 ayda 8 kg verdim.bizim kg vermemiz nispeten daha zor ama şanslısın ki yaz ayındayız daha çabuk verirsin

pcos un bir tedavisi yok en iyi tedavisi kg vermen ve onu koruman..kg verince zaten adetlerinde düzelir diğer pcos belirtileri de azalır. 10 aydır denediyseniz bir dr a da görünmeni tavsiye ederim belki baska önerileri olur klomen gibi yumurtlatıcı ilaç verir

S.a bende pko hastasıyım. 168- 88 kıloyum. Ayrıca hıpotroıdı de var şubatta hem endoteme gittim hemde kadın doğuma. Endotem hamile kalmam için sorun olmadıını söyledi. Kadın dogum ise 4 ay dene dedı. Kıloarın pko yuzunden olabılır dedı. Ve ben suan 7 haftalık hamileyim. Inşallah bebişimi saglıklı sıhhatlı bır sekılde kucagıma alıcam. çok zor gunler yaşadım. Sakın ınternette yazan herseye ınanmayın. Dua edın. Allahtan ümidinizi kesmeyin. Rabbim hakkınızda hayırlıysa anne yapsın sızı hayırlı degılse zaten rabbımın bı bıldıgı vardır. Ama dua edın bol bol. Ben şükredıyorum. Rabbım bana nasıp etsın benım gıbı ısteyenlere de nasıp et dıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Arkadaşlar araştırmalarımda hep bir ümit aramıştım ş,imdi ümidin kendisi oldum ve sizinlede paylaşmak istedim.hem pko lu hemde çikolata kist'li benim yumurtalıklarım dr.um gebeliğin benim için çok zor olduğunu söylemişti.Ama ilk denemede gebeyim :)

"polikistik over hastalığı ile meme ve over , serviks kanseri arasında bir bağlantı yoktur"..

Polikistik overde endometrium kanseri olabilir.

Ben de aynı hastalığa yakalandım eşim doktor.

Yumurtlamalarımda düzensizlik vardı..

Rahmim alındı.

Rahim kanseri oluşabiliyor ama rahim ağzı kanseri teşhisi yapıldı mı?

Kilo almaya gelince;

Glikoz sorunu o ve coca cola basta olmak üzere asitli tüm içecekler, hazır meyve suları, ketcep, mayonez, şekerlemeler, çikolata, cips, biskuviler, kısaca etiketini okuduğunuzda nişasta bazlı seker, Glikoz, fruktoz, Mısır şurubu yazan tüm ürünler yasak,

Beyaz un yasak, nişasta yasak.. Margarin yasak..

Glikoz şurubu ortadan kalkınca sorun azalıyor daha rahat zayıflarsin tatlım..

Cinsel yaşamı olan tüm kadınlar da serviks kanserine karşı aşı yaptırmalılar, en azından birçok türüne karşı korunma sağlanır.

Ya da tek partnerli bir yaşam (her iki taraf da için korunma yollarından biridir)

Allah şifa versin..

Son düzenleme:
bende pkoluyum doktorum banada kilo verdğimde bebeğimn olcağını syledi ama aynı zamnda tüplerimdede problem çktı onun içinde amaliyat olucam şuanda 6 klo verdim 1 ayda devm edyorum diyetime dha fazla vericem bence kafanıza takmayın sitres yapmayın klo vermeye çalışın azmedin emin olunki gdyo kliolar sadce sabredn 2 yıllık evli olmama rağmen bebeğim olmuyor ama olucak inşallh inanayorum rabbim nasip edecek zayıflamk için bitki çaylarıda içiyorum deneyeblirsinz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…