PKO illeti ile hamile kalmak isteyenler veya kalıp yardımcı olabilecek olan varmı...?

Âmin Rabbim herkese nasip etsin.. Ben çok tecrübeli sayılmam lakin tavsiye edebileceğim tek şey rahat olmanız olacaktır stres yapmayın hatta mümkünse düşünmeyin bile.. Ben tutmayacagindan o kadar emindim ki ilk aşılamada tutması %10 dediler tup bebek oncesi icin bir prosedür gibi düşünmüştüm çok buyuk bir sürpriz oldu
Birde asilama yaptıktan sonra ciddi Anlamda dinlendim yattım evden hic çıkmadım
Son olarak 19 lu dua diye bir dua okudum 19 gün boyUnca okuyorsun 19 gün bitmeden duan kabul oluyor diye yazmışlardicidden 19 gün olmadan 15. Gün Rabbim duamı kabul etti tavsiyemdir..
Peki banyoyu aşılamanın kaçıncı gününde yaptın canım? Ya bende bi kere aşılama yaptımda eve gelince hemen banyo yaptım ondan mı tutmadı diye soruyorum

Insallah canim :16:

Yumurtlama günlerini nasil takip ediceksin doktorda mi baktirirsin yoksa ovülasyon testi falan kullanir misin?

canım takip falan etmicem..2 güne bir çalışma yapıcam...bir gün durcam bir yapıcam..doktorum öle dedi..internettede okudum en doğrusu bu canım..

slm kızlar..
bugün öğrendim %90 bende de PKO var

hormon testi değerlerim

TSH:1,25
Prolaktin:13.11
FSH:5,26
LH:7,97
Estradiol:63

USG de ise sol tarafta bir sürü mm kist çıktı..3 aydır bebek istiyorduk olmadı şüphelendim ve doktora gittim kötü haberi aldım..c.tesi başka bir doktora gideceğim..varmı ben gibi olan..
:44::44::44::44:
pko lu olupta hemile kalanlar bize yardımcı olabilirsiniz..hangi ilaçları yada hangi bitkisel kürleri kullandınız..kaç ayda hamile kaldınızz :44::44::44:
hadi kızlar yardımlaşalım...paylaşalım derdimizi..

bende pko luyum cnm 4 yıldır cocugum olmuyo 1 kez gecen yıl asılama denendi hamile kaldım dusukle sonlandı 1 yıldırda hamile kalamadım bide dusukten 3 ay sonra asılama denendi tutmadı simdi ne yapcam ne tedavisi gorcem hakkındada hic bi bilgim yok allahım isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin insallah:emir_bebek:

slm kızlar..

hormon testi değerlerim

USG de ise sol tarafta bir sürü mm kist çıktı..3 aydır bebek istiyorduk olmadı şüphelendim ve doktora gittim kötü haberi aldım..c.tesi başka bir doktora gideceğim..varmı ben gibi olan..
pko lu olupta hemile kalanlar bize yardımcı olabilirsiniz..hangi ilaçları yada hangi bitkisel kürleri kullandınız..kaç ayda hamile kaldınızz :44::44::44:

bende pko luyum cnm 4 yıldır cocugum olmuyo 1 kez gecen yıl asılama denendi hamile kaldım dusukle sonlandı 1 yıldırda hamile kalamadım bide dusukten 3 ay sonra asılama denendi tutmadı simdi ne yapcam ne tedavisi gorcem hakkındada hic bi fikrim yok allahım isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin insallah:emir_bebek:

meraba arkadaşlar bende yaklaşık 5 senedir pkoluyum aynı zamanda tiroid ve şeker ilaçlarıda kullanıyorrum...tiroid ve şeker ilaçlarımı 1 senedir kullanıyorum.1 sene önce bebek isteyip doktora gittiğimizde karşıma tiroid ve şeker çıktı :14:bu bir snedir normal seviyelere gelmesini için tedavi gördüm son 3 aydır herşeyim normal ancak ben çok kilo aldım,vermem gerekirken.doktorlar tamam artık bebek tedavisine geçebilirsin ancak kilo vermen iyi olur dediler.bende biraz doktordan hastahaneden uzak durmak istiyorum açıkcası hem kilo veriririm sadece kontrollerim için giderim...bebek için 1 1buçuk sene ara vereyim diyorum.bilmiyorum iyice karıştı kafam...:44:rabbim bebek isteyen herkese nasip etsin:31:

Kızlar hamilenin duası kabul olur derler dilerim Rabbim tez zamanda önce göbüşlerinizi sonra kucaklarınızı doldurur sıkıntılı dönemlerin ardından sorunsuz sıkıntısız bir hamilelik geçirirsiniz ve melek gibi yavrularınız olur çok içten diliyorum bunu, Allah gönlünüze göre versin :nazar::emir_bebek:

Allah emeklerinizin karşılığını almayı nasip etsin

yapılan tahlillere öyle aşinayım ki... kadın doğumcu 5 hormona bakar, iş biter. ben yıllarca uğraştım. pcos, haşimato tiroidi, her yıl bir oncekinden daha çok kilo almam... kadın doğumcularda geçen 5 yıl... ne zaman ki endokrinolojiye gittim, sorunum çözüldü. pcos ve insulin direnci diye arama motoruna yazarsanız da görürsdünüz. yıllarca insüline hiç bakılmadı, anca açlık şekeri tokluk şekeri testleri yapıldı ve normal denip gönderildim. endokrinoloğumun uyguladığı tedaviyle 3.5 ay sonra gebe kaldım ama bebeği kaybettik muhtemelen pcos, haşimato ve de gebelikte insülin direnci yüzünden çıkan şeker, pcos yüzünden çıkan progesteron hormonu yetmezliği, hepsi birleşti işte. kürtajdan sonra üçüncü ay kızıma gebe mucize gibi ve yine endokrinoloğuma gittim. umarım senin de kucağın dolar, daha yolun çok başındasın. kadın doğumun yerine endokrine git, hormonlarının hepsine bakılsın. ben 9 ay boyu kadın doğumcuya gittiğimin iki katı endokrincimi görmüşümdür.

Bende pkoluyum doktorum bana metformin verdi insülin için. 6ay gebelik elde edilmezse yumurta takibi dedi. 6ay sonra brakanlarda adet düzensizliği tekrar olur mu? Önerebileceğiniz şeyler var mı?

Zeynep ben hic birakmadim metformini. Gebelikte de kullandim. Bu mesaji yazali epey oluyor sanirim cunku sadece kizimdan bahsetmisim. Kizimin ardından 10 haftalik bir bebek kaybim daha var ama yine kurtajdan 3 ay sonra ogluma hamile kaldım. Zorlu ve riskli bir surecti ama cok sukur simdi her sey yolunda. Dilerim en kisa zamanda saglikla gelir bebeginiz.

Canım bende pkoluydum ilaç kullandım geçti aslında çokta korkma ben korkmamıştm Allah hepimize bebeklerimizi nasip eder inşallah

Bende pko idim evlendikten sonra öğrendim bi belirti yoktu Dr bebek olmayabilir dedi önce glifor be diyet önerdi iki ay kullandım ama mide bulantısından bıraktım dayanamadım sonra klomen ve progestan kullandım çatlatma iğneleri yapıldı bu süreç 7-8 ay sürdü tam umudumu yitirmiştim olmaz artık deyip bıraktım geçen yıl 29 kasımda hamile olduğumu öğrendim şu an oğluşum yanı başımda mışıl mışıl uyuyor çok şükür ümitsizliğe kapılmayın Allah'tan isteyin bol dua edin ve inançlı insanlardan size dua etmesini isteyin Rabbim herkesin gönlündekini masip etsin ona

kizlarr sakin umidinizi kesmeyin bende ogrendigimde butun gun agladim sacma seyler okudum moralim bozuldu falan ama hemen.kendime ceki duzen verdim doktora duzenli gittim serophene kullandim ardindan ovitrelle catlatma ignesi ve simdi hamileyimm yeni ogrendim ve hala inananiyorum... yapacagnz en onemli.sey gunde yarm.saat bie olsa yuruyus ya da evde bie hareket yapabilirsiniz ben kilolu degildim hic ama yinede hergun yurudum metabolizmami.calistirdim ve inandim... ilk ayda oldu coksukur:)darisi isteyen.herksin basina cani gonulden soyluyorum... olmayacak diye bisey yok bakin bi suru ornek var sizinde.elbet olacak ama kendinize dikkat edin yeter.. :)

kizlarr sakin umidinizi kesmeyin bende ogrendigimde butun gun agladim sacma seyler okudum moralim bozuldu falan ama hemen.kendime ceki duzen verdim doktora duzenli gittim serophene kullandim ardindan ovitrelle catlatma ignesi ve simdi hamileyimm yeni ogrendim ve hala inananiyorum... yapacagnz en onemli.sey gunde yarm.saat bie olsa yuruyus ya da evde bie hareket yapabilirsiniz ben kilolu degildim hic ama yinede hergun yurudum metabolizmami.calistirdim ve inandim... ilk ayda oldu coksukur:)darisi isteyen.herksin basina cani gonulden soyluyorum... olmayacak diye bisey yok bakin bi suru ornek var sizinde.elbet olacak ama kendinize dikkat edin yeter.. :)

Negüzel sizleri gördükçe umut oluyor bana. İnş Allah bana da nasip eder benim de bebeğim olur.
Zeynep ben hic birakmadim metformini. Gebelikte de kullandim. Bu mesaji yazali epey oluyor sanirim cunku sadece kizimdan bahsetmisim. Kizimin ardından 10 haftalik bir bebek kaybim daha var ama yine kurtajdan 3 ay sonra ogluma hamile kaldım. Zorlu ve riskli bir surecti ama cok sukur simdi her sey yolunda. Dilerim en kisa zamanda saglikla gelir bebeginiz.

Canım bende pkoluydum ilaç kullandım geçti aslında çokta korkma ben korkmamıştm Allah hepimize bebeklerimizi nasip eder inşallah

Bende pko idim evlendikten sonra öğrendim bi belirti yoktu Dr bebek olmayabilir dedi önce glifor be diyet önerdi iki ay kullandım ama mide bulantısından bıraktım dayanamadım sonra klomen ve progestan kullandım çatlatma iğneleri yapıldı bu süreç 7-8 ay sürdü tam umudumu yitirmiştim olmaz artık deyip bıraktım geçen yıl 29 kasımda hamile olduğumu öğrendim şu an oğluşum yanı başımda mışıl mışıl uyuyor çok şükür ümitsizliğe kapılmayın Allah'tan isteyin bol dua edin ve inançlı insanlardan size dua etmesini isteyin Rabbim herkesin gönlündekini masip etsin ona

Ne güzel sizleri gördükçe banada umut oluyor Allah bana nasip eder inş benim de bebeğim olur. :)

bayanlar selam, uzun zamandır takip ettiğim ancak ilk defa yorum yazdığım bir site.
ben de sorunumdan bahsedym bari, okudukça moral buluyorum.
29yaşındayım 2 senelik evliyim.:mad::mad::mad:
6aydır deniyoruz ama henüz bir şey yok :KK43::KK43::KK43:
ben zaten yıllardır pko'liyim, üstüne bi de tiroidimde yavaş çalışma, insülin direncim falan çıktı.
evlendiğimde 59 kiloydum, 2sene içinde 20 kilo alıp 80i gördüm. 38bedenden 42-44 bedenlere fırladım. dedim bunda bi sorun var, tahlillerimi yaptırdım.
dietisyene gittim 2ayda 10 kilo verdim.( ha bu arada diaformin kullanıyorum insulin direnci için)
kadın doğumcumla konuştum panik olmamamı daha erken olduğunu söyledi endişelenmek için.
eşime spermiogram yaptırmamızı önerdi,ve kilo verdikçe ihtimalin yükseleceğini.
diyceim o ki pko'luysanız kıllanma ve kilo sorunu yaşıyorsanız üstüne bir de bebek istiyorsanız insülin direncine mutlaka ama mutlaka baktırın!
bebek çok istiyoruz ama bakalm, bu ay yumurtlama günüme çok dikkat ettim, ben ağrımdan anlıyorum ve hemen over testi yapıyorum.
reglime 5 gün falan var bakalım:KK51:

slm kızlar..

hormon testi değerlerim

iyide hormon değerlerin çok iyi. nasıl pkoluyum diyorsun

Back
X