tekrar merhaba..şöyle kendi durumumdan bahsedeyim kısaca..pko hastasıyım + prolaktinim yükseliyor..bunun nedeni de hipofiz tümörüm..prolaktini düşürdük,hormon dengem de düzeldi 1-2 aydır ama sorun hamile kalamamam tabii..
ben sadece 5 aydır korunmuyorum..çeşitli dr lara gittim..şu yorumlarda bulundular :
-bi dr: 1 sene bekle çocuğun olmazsa gel..
-başka bi dr: sana 1 sene bekle diyen arkadaşlar kuralcı davranmış.1 sene beklemene gerek yok..
-bi tüp bebek dr u : rahim filmine ve eşinin sperm analizine bakalım sende ek tedavilere (klomen vb) geçebiliriz..
-başka bi tüp bebek dr u: ilaçlı ultrasonla bakalım..filme gerek yok..ona göre karar verelim..
ben naptığımı anlatayım..bi özel hastaneye gittim.rahim filmi çektirmek istiyorum..1 seneye yakın zamandır çocuğum olmuyo dedim..(biraz yalan oldu ama neyse :)) ) rahim filmi çektirdim..eşime sperm analizini yaptırdım..eşimde sorun yok..bende de sonuç normal çıktı..sağ tüpüm hafif kapalı imiş ilaçla işlem sırasında açıldı..ilk adetimde gidicem klomen tedavisi başlıycak bende..bu şekilde davranma nedenim de adet düzensizliğimden ötürü hamile kalabilceğimi hiç sanmıyorum..en az 2 ayda 1 adet gören bi insanım ve haliyle yumurtlama günümü,dahası adet günümü bile hesaplayamıyorum..ben bi yola çıktım (biraz yalanla dolu ama :)) hayırlısı olsun..ben böyle istiyorum..senin tam tersi yanii ilacı ben istedim hatta dr beni 1 senedir korunmuyo sanıyo hehe