merhaba kızlar. banada 2 ay önce pkos tehşisi koydu doktorum. adet düzensizliği kıllanma kilo hepsi mevcuttu. daha öncede bu şikayetlerle doktora gittim ama yasmin veren gönderdi. oda bi süre baskıladı sanırım tabi hapı bırakınca gene aynıydı. Antalyada iyi bir doktor araştırdım ve bir doçent buldum. önce jinekolojik muayene ile anladı sonra hormon testi yaptırdı. aslında adetin 2 veya 3. günü en uygun zaman ama benim adetim 2 ayda bir anca olduğu için doktor zaman kaybetmek istemedi hemen yaptık. onlarlada kesin tanı koydu. fakat asıl söylemek istediğim eğer pkos ve kilonuz varsa mutlaka insülin direncinizi ölçtürün. bunun için bir endokrine gidebilirsiniz. çünkü pkos ve insülin direncini oda şeker hastalığını tetikliyor. homa testi yaptırın. 2.5 üzeri çıkarsa insülin direnciniz var demek. buda acıkma ataklarınızı , tatlı krizlerinizi ve bel çevresindeki kiloları açıklıyor. ve doktorum beni dietisyene gönderdi. ondan memnun kalmadım başka dietisyene daha gittim. kitaplar aldım vs. vs. şimdi nasıl beslenmem gerektiğini insülin direncini kırıp zayıflayarak pkos tan ancak bu şekilde kurtulabileceğimi öğrendim. ilk ay hiç aç kalmadan 4 kilo verdim. ama unutmayın ilaçlar + egzersiz+ sağlıklı beslenme pkos tedavisinin olmazsa olmazı. hepimize geçmiş olsun