ayyy evet yaaa, ben 4 kilo verdim sonra yine biraktim.. simdi dr da dedi, bana eski kiloma dönmeliyim, aslinda hic kilolu degilim ben ama iste, vücut kabul etmiyor olabirli dedi drum.. eskiden yani 63 kiloyken adetlerim acayip düzenliydi, birak gününü saati bile sasmazdi.. simdi ne zaman adet olacagim belli olmyuor.. dra anlattim, o da, pkodan dolayi vücuduna iyi gelen kilo o zamanki kilon olabilir, kilo vermeye calis dedi.. su an 68-69 arasiyim yani bi bes kilo daha vermeliyim.. hazir metformin kullaniyorken vermeliyim bu kiloyu.. az önce puding yedim ama cok pisman oldum yaaa
ben bi druma sorayim gittigimde, nasilsa 13.gün gitcem yumurta ölcümüne.. simdi diger haplari aliyorum ya ne olur ne olmaz.. bir de aspirin kan sulandiriyor ya, belki diger ilaclarla birlikte ters etki felan yapar..
slm kızlar
busmai nasılsın?
bahar seni uzun zamandır takip ediyorum ama yazmaya fırsatım olmadı nasılsın
benim eşimdede varikosel var medicabile gitmiştik sende gittin sanırım en son ne dediler? son durum ne?[/QUOTE
A.s canım hoşgeldinTeşekkür ederim takibinde olduğum için SEndemi Bursadaydın yakın zamanda girmiş olsaydın biz kkdan arkadaşlarla toplanmıştık buluşma yaptık Bursadan arkadaşlarla bilseydim senide davet ederdim canım.Ama bundan sonraki buluşmalara gelirsen bekleriz memnun olurum Eşimde varikosel çıktı evet bizde medicabile gittik Raci beye.Şuan için ultrason çektirdi ve yarın 2. kez spermiyogram testi yaptırıcak.Ona göre ameliyat olursada bayramdan sonra olucak.Bu arada varikosel için mikrocerrahi yönetemini tavsiye ediyorlar hep.Normal olanı pek tavsiye etmiyorlar.Fakültede yapılan ameliyat normalmiş.birde devlet hastanesine soracağız oradada yoksa mecburen medicabilde olacak.Farkını sorduk 1.5 2 arası dediler biraz pahalı ama sağlığından öenmli değil.Ailesi verecek sanırım bir miktarınıda para olarak.Sizde neler oldu gelişmeler neler?Nasılsın?
Canım uyardığın için teşekkür ederim ben okuduğum yazıda sağlık sorununuz varsa kullanmayın diye yazıyordu.Nebilim herkez farklı bişey söylüyor doktorların .Bizimde haliyle kafamız karışıyor.Teşekkürler
bizimde doktorumuz raci beydi canım.doğru diyorsun en önemlisi sağlık inşallah ameliyata gerek kalmaz canım
ben o buluşmayı biliyorum telefondan takip etmeye calışıyorum oğlumdan fırsat buldukça ama inşallah bidaha ki buluşmaya gelirim
ben iyiyim uykusuzum yorgunum bide grip oluyorum ama onun dışında çok iyiyim
oğlum 45 günlük oldu..
sen hangi doktora gidiyorsun?
İşallah verirsin canım. ben kafayı taktım ya kiloya vercem diye. onlarda gitmeye başladı.kafa olarakta rahatlıyorum şuan. sen aşılmaya mı hazırlanıyorsun regen
Canım çok haklısın eşim içinde aynı şeyi söylediler.3 ayrı doktor 3 ayrı cevap.Bizde kafamız rahat olsun sağlığına kavuşsun diye ameliyat olucaksa olsun diye düşündük.Eşin ameliyat olmadımı?Çok güzel hamile kalmanBu arada keçiboynuzu pekmezi tüketiyordu.Ama kürünü yapın diyorlar farkedermi?Sigarada arada birdi onada kızdım ben zaten sevmem hiç sigara felan.Doktorda kendisine hiç içme deyince içmiyor
Canım ben hiç aşılama yaptırmadım.Klomen bile kullanmadım.Tam tedaviye geçecekken klomen tedavisine eşimde varikosel çıkınca ben şuan beklemede kaldım yani anlıyacağınamin arkadaşım amin. bahar sen hiç aşılama falan yaptırmadın dimi??
bizimde doktorumuz raci beydi canım.doğru diyorsun en önemlisi sağlık inşallah ameliyata gerek kalmaz canım
ben o buluşmayı biliyorum telefondan takip etmeye calışıyorum oğlumdan fırsat buldukça ama inşallah bidaha ki buluşmaya gelirim
ben iyiyim uykusuzum yorgunum bide grip oluyorum ama onun dışında çok iyiyim
oğlum 45 günlük oldu..
sen hangi doktora gidiyorsun?
İnşallah canımNerden takip ettin bakalım bizim buluşmayı Allah bağışlasın prensinide. Gel canım bekleriz Allah kolaylık versin iyi olmana sevindim.
canım ben hayıt hapı+ metforminle hamile kaldım ehrkese tavsiy ederim.
canım yaa böyle okuyunca ok üzülüyorum inan aynı şeyelri yaşadık bende hamilelere dönüp dönüp bakardım , imrenirdim ne kadar şanslılar diye.eve gelip ağlardım etrafım hamile haberiye dolup taşıyordu ama bunun sınav old. biliyordum.umudunu yitirme bu günleri atlatıp Rabbim sanada verecek güzel bir evlat inşallah.
anladım canım ameliyatan sonra hamile kalan çok arkadaş tanıyorum.troidli olan bir çok arkadaşımın 2-3 tane çocukları var canım.takma bu kadar kafana oda Allah vergisi.doktoruna söyle sen yime ama bir çok arkadaşım troidle gebe kaldı ve hamileykende troid ilaçları kullandılar.inşallah olacak canım güzel dileklerin için çok sağol.
canım ben hayıt hapı+ metforminle hamile kaldım ehrkese tavsiy ederim.
canım yaa böyle okuyunca ok üzülüyorum inan aynı şeyelri yaşadık bende hamilelere dönüp dönüp bakardım , imrenirdim ne kadar şanslılar diye.eve gelip ağlardım etrafım hamile haberiye dolup taşıyordu ama bunun sınav old. biliyordum.umudunu yitirme bu günleri atlatıp Rabbim sanada verecek güzel bir evlat inşallah.
anladım canım ameliyatan sonra hamile kalan çok arkadaş tanıyorum.troidli olan bir çok arkadaşımın 2-3 tane çocukları var canım.takma bu kadar kafana oda Allah vergisi.doktoruna söyle sen yime ama bir çok arkadaşım troidle gebe kaldı ve hamileykende troid ilaçları kullandılar.inşallah olacak canım güzel dileklerin için çok sağol.
Canım ben hiç aşılama yaptırmadım.Klomen bile kullanmadım.Tam tedaviye geçecekken klomen tedavisine eşimde varikosel çıkınca ben şuan beklemede kaldım yani anlıyacağınSen peki klomen felan kullandınmı hiç ?Aşılama ilk olucak değilmi?:44:
canım geçen ay günde 100 mg klomenle direk aşılama dedik yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşmadı. o yüzden bu aya 150 mg klomenle başlıycaz canım.
Hayıtla hapı aynı canım.Hayıt bitkisini hergün demleyip yapmaya üşenirsen ilacı pratik olduğu için söylenmiştir sana.Yoksa ikiside aynı şeylercanım bu arada hayıt hapı nedir? ben aktardan hayıt tohumu aldım, öğütüp kaynatıp içiyourm. aynı etkiyi gösteriyor mu;? yoksa hap mı alsam:S
Herşeyde bir hayır varmış gerçektendoktorlar zaten hep ayrı telden çalıyor canım ya hayırlısı olsun hakkınızda zor bi durum ameliyata karar vermek bizde yaşadık çünkü
canım biz seninle uzun zamandır yazışmadık ben 45 gün önce doğum yaptım bi oğlum oldu.
eşim ameliyat olmadı hatta doktor tekrar cağırmıştı ona bile gidemedi işlerinin yoğunlugundan her işte bi hayır varmıs
cunku belkı gıtse ameliyat diyecekti..
Canım ben hiç aşılama yaptırmadım.Klomen bile kullanmadım.Tam tedaviye geçecekken klomen tedavisine eşimde varikosel çıkınca ben şuan beklemede kaldım yani anlıyacağınSen peki klomen felan kullandınmı hiç ?Aşılama ilk olucak değilmi?:44:
canım geçen ay günde 100 mg klomenle direk aşılama dedik yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşmadı. o yüzden bu aya 150 mg klomenle başlıycaz canım.
Bünyeden bünyeye değişiyor demekki.Metformin kullanıyormusun (glifor,glucophage)Hadi inşallah Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın.Eşinde herhangi bir sorun yoktu değilmi?:44:
vermeliyim yaaa baksana kilo aldiktan sonra adet düzenim bozuldu.. yani kilo dediysem boyum uzun oldugu icin sorunum yok ama pko öyle demiyor istebakalim belki de care kilo vermem de..
yok tatlim asilama degil, klomen kullancam ve normal yolla denicez.. 6 kere klomen denemesinden sonra olmazsa, ki insallah gerek kalmaz, asilamaya göndercek dr..
Biz pkolulrda kiminde kilo oluyor kiminde olmuyor.Kilolu olanlar kiloyu verince gebe kalanları çok duydum.Umarım bizde çok ağır tedavilere kalmadan şu kiloyu verebilirsek bebeğimize kavuşuruz
Bünyeden bünyeye değişiyor demekki.Metformin kullanıyormusun (glifor,glucophage)Hadi inşallah Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın.Eşinde herhangi bir sorun yoktu değilmi?:44:
glifor kullanıyorum 6/7 aydır. bide folbiol. klomen ise ikici ayım.
yaa dogru diyorsun, iste ben kilo aldiktan sonra adet düzensizligi basladi, iste kilo verirsem insallah, belki ise yararayyy insallah dedigin gibi agir bi tadeviye gerek kalmaz yaa cok yipratici yollar yaa.. ne diyim allah kimsenin basina vermesin, resmen hayatta soguyor insan. pek kimselere gidip gelmyiorum, cocuklulardan uzak duruyorum felan yani bildigin seyler iste..
Haklısın canım yaşadıklarımız aynı olunca biribirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.Bende mesela dünden beri kafayı TSH ya taktım.O yüksek olunca kilo vermede çok zorlanırmışım gebede kalmak zor olurmuş.İlaç içiyordum 2 tane düşünce değerim doktor 1 iç dedi.Ama oda yetersiz geldi sanırım şuan yine yükselmiş.Gidince söyleyimde dozunumu artırır değiştirirmi artıkÇok yıpratıcı evet ama dertsiz kimsede yok.Kimi aileden kimi evlilikten kimi çocuktan kimi maldan mülkten sınanıyor.Sınav dünyası bu isyan etmeden sabırla beklemekten başka çaremiz yok.Allah inşllh kısa sürede hepimizi sağlığımıza kavuşturp bebeklerimize kavuştursun Keşke burdaki bütün arkadaşlar aynı şehirde olsaydıkta buluşup toplantı yapardık ne güzel olurdu
Bende 1000 mglık glifor kullanıyorum.Prolaktin yükselmesin diye onun içinde bir ilaç alıyorum.Birde tsh için ilaç.Folic asit kulllanıyormusun onuda öneren oldu burda.Gebe kalmadan önce kullanmak gerekiyormuş.Doktoruna sor istersen.Folbiol ne içindi ilk kez duyuyorum:44:Bu arada ikini buluşma olursa 1 2 gün evvelinden haber ederim sana gelirsin inşallah sende olurmuSen şimdi özele gidiyorsun değilmi?Ben fakülteye gidiyorum canım.Eşim içinde hem özele hem devlete gittik ameliyat için neresi olacağı henüz belli değil
Haklısın canım yaşadıklarımız aynı olunca biribirimizi daha iyi anlayabiliyoruz.Bende mesela dünden beri kafayı TSH ya taktım.O yüksek olunca kilo vermede çok zorlanırmışım gebede kalmak zor olurmuş.İlaç içiyordum 2 tane düşünce değerim doktor 1 iç dedi.Ama oda yetersiz geldi sanırım şuan yine yükselmiş.Gidince söyleyimde dozunumu artırır değiştirirmi artıkÇok yıpratıcı evet ama dertsiz kimsede yok.Kimi aileden kimi evlilikten kimi çocuktan kimi maldan mülkten sınanıyor.Sınav dünyası bu isyan etmeden sabırla beklemekten başka çaremiz yok.Allah inşllh kısa sürede hepimizi sağlığımıza kavuşturp bebeklerimize kavuştursun Keşke burdaki bütün arkadaşlar aynı şehirde olsaydıkta buluşup toplantı yapardık ne güzel olurdu
yaa sinanamaktan bi hal olduk yeter daaaevet dra söyle canim, ayni sorun bende de var.. TSH yüksek cikti bende de, dolayisiyla az calisiyo, ynai kilo vermek zorlasiyor.. aksine daha kolay kilo aliniyor, bi sürü belirtisi felan var.. iste metforminle insülin direncini kirdigi icin zayiflamaya yardimci oluyor, bir de TSH düzene girererse o zamanda daha kolay kilo veririz insallah.. o zaman da pko zayiflar diye umut ediyorum ben de.. aaaahhh bu ay hamile kalsam aaahhhh cok istiyorum yengec burcundan bebegim olsun.. esim balik, ben akrep, bebegimiz de yengec olursa su grubu duygusal bi aile oluruz ne güzel insallah hepimiz en kisa zamanda kurtuluruz bu dertten.. iki seneyi biraktim ben geride, insallah daha cok zaman kaybetmeyiz hic birimiz
ayyyyy ben de cok isterdim öyle bi bulsumayi yaabirak ayni sehri teeee nerdeyim ben, memleketi bile terkettim
Haklısın tatlım ama inşallh bu çektiğimiizn mükafatını alırız.TSH sorunuda kolay değil valla.Allah yardım etsin bizeinşllh gönlünden geçenler olur tez zamanda Öncelikle sağlıklı hayırlı olmaları Sen nerden gelin gittin Almayanlara ?Orada yokmu topik aç Almanya kkcılar diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?