• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Aynen bende kafayi yemis durumdayim.hic kendi kendime regl hormedim.sayilidir 1 yada 2:/ neden olmuyor cok merak icindeyim glukofen inofolic tiroid ilaci ve devit3 kullaniyorum.daha ne istiyorrrrr inan blmiyorummmmm:KK42::KK42:
Bende folidoce diye bi folik asit kullanıyodum inofolik aldım bu ay doktora gittikten sonra kullanmaya başlayım diyorum bekarken bu kadar takmıyodum ama evlendikten sonra insan çok korluyo ya olmazsa diye Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun.Yoga ya başlamayı düşünüyorum yürüyüş yapmayı emmeee istikrar sağlayamıyorum

Bende folidoce diye bi folik asit kullanıyodum inofolik aldım bu ay doktora gittikten sonra kullanmaya başlayım diyorum bekarken bu kadar takmıyodum ama evlendikten sonra insan çok korluyo ya olmazsa diye Rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun.Yoga ya başlamayı düşünüyorum yürüyüş yapmayı emmeee istikrar sağlayamıyorum

Amin cnim insallah isteyen herkesin olur

Yaaaa kizlar bende pkoyum.bu adet neden gelmez biri bana soylesin.ilac icmeden asla adet olamiyorum delircem yaaaa sonunda?size doktorlariniz sundan dolayi adet olamiyorsun dediler mi?bi sebeb soyledilermi?hormonlarim normal ama olamiyorum isteeeeee :KK43:((((((((
Camım benimde ilaç içmeden hiç gelmezdi ama ben 4 aydır falan Canan Karatay tarzı besleniyorum ekmeği hayatımdan çıkardım şekeri çıkardım meyveyi azalttım Canan karatayın kitaplarını aldım araştırdım iyice okudum ve cidden işe yaradı hala tam düzene girmedi ama iki ayda bir galan olmaya başladım vücudumuzundaki insülin direnci ile alakalı bir durummuş pko Canan Karatay dogru beslenme ile iyileşebilecek bir durum olduğunu söylüyor ama hemen pes etme sabırla uygula insülin cok önemli bir hormon ve diğer bütün hormonlara etki ediyor hormonlarımızda birbiriyle sürekli etkileşim haşimde Zaten ben Canan Karatay tarzı beslenmeyle sonuç aldım hala düaenssz olsa da artık yumurtlayabiliyorum en azından iki ayda r adet görüyorum önceden hiç göremezdim araştırmanı Tavsiye ederim sevgiler

Bende şekeri kestim karbonhidratı azalttım ama pek sonuç alamadım insülin direncim yok, babam şeker hastası olmasına rağmen şekerimde normal pkos bazılarında insülin direncine kiloya bağlı olarak gelişiyo ,bazılarında ise doğuştan ben ikinci kısma giriyorum ne kadar çabalarsam çabalayım sentetik hormonlara mecburum. :mad:

pkolu kızlar
tedavi oldunuz mu?ne kadar sürede iyi bir sonuç aldınız veya alabildiniz mi??????????
Canm pko oldugunu nerden anlayabiliriz? Vajinal ultrasyonla gorunurmu? Yada baska tahlilmi yapilir

Merhaba, dün itibariyle pko hastası olduğum öğrendim. son 1 senedir sürekli kilo almaya başladım ve adetler düzensizleşmeye başladı.yazın gittim dr a ama herşey normal dediği için sabrettim.sonra bebiş düşünmeye başladık ama 3 aydır olmayınca özel bir dr gittim ve pko olduğumu öğrendim. insülin direncim yokmuş. Bugünden itibaren gluchopage ve folik asit başlayacağım.çevremde pko lu kimse de yok paylaşacağım.. doktor tedavi ediliyor dedi ama internette okuduğum şeyler çok iç acıcı gelmedi. burda da 5000 sayfa görünce okuyamadım :) Ne yapmalıyım bi el atın bana kızlar. :)

Merhaba, dün itibariyle pko hastası olduğum öğrendim. son 1 senedir sürekli kilo almaya başladım ve adetler düzensizleşmeye başladı.yazın gittim dr a ama herşey normal dediği için sabrettim.sonra bebiş düşünmeye başladık ama 3 aydır olmayınca özel bir dr gittim ve pko olduğumu öğrendim. insülin direncim yokmuş. Bugünden itibaren gluchopage ve folik asit başlayacağım.çevremde pko lu kimse de yok paylaşacağım.. doktor tedavi ediliyor dedi ama internette okuduğum şeyler çok iç acıcı gelmedi. burda da 5000 sayfa görünce okuyamadım :) Ne yapmalıyım bi el atın bana kızlar. :)
Nail ögrendib pkolu oldugunu? Vajinal ultrasyondan belli olurmu yada baska tahlillermi yapildi? Ayrica pko tam olarak ne anlamina geliyor?

Nail ögrendib pkolu oldugunu? Vajinal ultrasyondan belli olurmu yada baska tahlillermi yapildi? Ayrica pko tam olarak ne anlamina geliyor?

evet dr ultrasonda gördü. tahlillerde yapıldı. kilolu olduğum için insülin direnci olabilir dedi ama yokmuş. bu işi kilo vererek çözücez dedi. en net belirtisi adet düzensizliği. Mesela bende çene altında kıllanma oldu olabiliyomuş gerçekten..İnternette arat canım pko yu detaylı bir şekilde öğrenirsin. Sen de pko lu olduğunu mu düşünüyosun?

Camım benimde ilaç içmeden hiç gelmezdi ama ben 4 aydır falan Canan Karatay tarzı besleniyorum ekmeği hayatımdan çıkardım şekeri çıkardım meyveyi azalttım Canan karatayın kitaplarını aldım araştırdım iyice okudum ve cidden işe yaradı hala tam düzene girmedi ama iki ayda bir galan olmaya başladım vücudumuzundaki insülin direnci ile alakalı bir durummuş pko Canan Karatay dogru beslenme ile iyileşebilecek bir durum olduğunu söylüyor ama hemen pes etme sabırla uygula insülin cok önemli bir hormon ve diğer bütün hormonlara etki ediyor hormonlarımızda birbiriyle sürekli etkileşim haşimde Zaten ben Canan Karatay tarzı beslenmeyle sonuç aldım hala düaenssz olsa da artık yumurtlayabiliyorum en azından iki ayda r adet görüyorum önceden hiç göremezdim araştırmanı Tavsiye ederim sevgiler

Peki napmam lazim canim?sen nasil yaptin ne yedin sabahlari oglen veya aksam?ara ogun yaptinmi?bana naptiysan anlatirmisin ??

Kactin kaca dustun cnim karatay diyetinden sonra boyun kac?benim boy 1.65 kilo 72 73:((( tek sorun iste adet olamamak.bana yardimci ol ne olur:((((

Kactin kaca dustun cnim karatay diyetinden sonra boyun kac?benim boy 1.65 kilo 72 73:KK43:(( tek sorun iste adet olamamak.bana yardimci ol ne olur:KK43:(((

Bak ben de Pko'luyum ama benim belirtilerim çok şiddetli değildi sanırım. Ben 19 yaşımda 48 kilodan bi kaç ayda 65 kiloyu bulup, 3 ay adet olmayınca öğrenmiştim PKO'lu olduğumu. Doktor zatıflamak zorundasın başka çaren yok demişti. Ben de aç gezdim ve 52-53 kiloya kadar indirmiştim kendimi.
9 ay falan oldu evleneli. 55-56 kilodan evlendikten sonra 62 kiloya çıktım ve hoooop 2 aydır adet gecikmelerim başladı. neden mi? Çünkü TV karşısında akşamları yenen abur cubur, fast food, eve söylenen yemekler vs.. hepsi ama hepsi insülininle oynuyor. Ben bundan önce herrrr ay düzenli adet olurdum, en son ne zaman adet söktürücü kullandığımı bile hatırlamıyorum, 10 sene olmuştur herhalde. Vücudunun insülinini düşürmek zorundasın, yoksa asla adetin gelmeyecek. Bi 55 kilo ol ki, her ay düzenli adet ol, sen de göreceksin bak ;)

evet dr ultrasonda gördü. tahlillerde yapıldı. kilolu olduğum için insülin direnci olabilir dedi ama yokmuş. bu işi kilo vererek çözücez dedi. en net belirtisi adet düzensizliği. Mesela bende çene altında kıllanma oldu olabiliyomuş gerçekten..İnternette arat canım pko yu detaylı bir şekilde öğrenirsin. Sen de pko lu olduğunu mu düşünüyosun?
Bende endometriosis var sanirim doktorumda ondan suphelendi. Bende killanma yok adetimde hep duzenli ama surekli bir batma var sol tarafimda yumurta bokgrsinde. Bazen agir oluyor bazen cok hafif hissedilmeyecek kadar. Ama hep var yani gitmiyor. Malesef buyuk abdestimi yaparkende ayni yerde batma oluyo bende zorlaninca... bicks gibi yani baska sikayetim yok

Kactin kaca dustun cnim karatay diyetinden sonra boyun kac?benim boy 1.65 kilo 72 73:KK43:(( tek sorun iste adet olamamak.bana yardimci ol ne olur:KK43:(((
Canım ben sana beslenme tarzımı özelden yzayım isersen ben sana öElden yazcaktım nerden yazılıyor bulamadım sen bana yaz ordan anlatayım ben

Merhaba bende kilo vermek istiyorum 63 um 58 e inmek istiyorum Canan karatay i biraz arastirdim ama sizi gorunce bende merak ettim nasil verdiginizi kilolarinizi bana da ozelden yazabilir misiniz

Bak ben de Pko'luyum ama benim belirtilerim çok şiddetli değildi sanırım. Ben 19 yaşımda 48 kilodan bi kaç ayda 65 kiloyu bulup, 3 ay adet olmayınca öğrenmiştim PKO'lu olduğumu. Doktor zatıflamak zorundasın başka çaren yok demişti. Ben de aç gezdim ve 52-53 kiloya kadar indirmiştim kendimi.
9 ay falan oldu evleneli. 55-56 kilodan evlendikten sonra 62 kiloya çıktım ve hoooop 2 aydır adet gecikmelerim başladı. neden mi? Çünkü TV karşısında akşamları yenen abur cubur, fast food, eve söylenen yemekler vs.. hepsi ama hepsi insülininle oynuyor. Ben bundan önce herrrr ay düzenli adet olurdum, en son ne zaman adet söktürücü kullandığımı bile hatırlamıyorum, 10 sene olmuştur herhalde. Vücudunun insülinini düşürmek zorundasın, yoksa asla adetin gelmeyecek. Bi 55 kilo ol ki, her ay düzenli adet ol, sen de göreceksin bak :KK66:

Ama soyle biseyde war cnim zayif olup gene adet goremeyende var.ya benimde gelmezse gene adetim ????

Merhaba bende kilo vermek istiyorum 63 um 58 e inmek istiyorum Canan karatay i biraz arastirdim ama sizi gorunce bende merak ettim nasil verdiginizi kilolarinizi bana da ozelden yazabilir misiniz
Aynı kilodayız canım :) benim hedefimde 55 56 ama olmuyor bir türlü

Bu pko gerçekten zor. Bende veremiyorum 1.67 boyum 68 kilom..bugüne kdr gittigim doktorlar zayıfla diyip d.k.hapi verip gönderdi..ama zaman geçtikçe üstümdeki baskı artiyormus gibi hissediyorum. Herkes çocuk soruyor... Bnde araştırıcam karatayi..benim tek umudum bu ilk üç ay hamilelik şansım çünkü kistten ameliyat oldum 1ay önce herkes hemen kalırsın diyor. Allah herkesin yardımcısi olsun

İnsallah veririz kuzum @sevdakusu ya bana gittigim 2 doktor da zayifla demedi ama bence yediklerimize dikkat etmek cok.etkiliyor o yuzden vermek istiyorum

Bu pko gerçekten zor. Bende veremiyorum 1.67 boyum 68 kilom..bugüne kdr gittigim doktorlar zayıfla diyip d.k.hapi verip gönderdi..ama zaman geçtikçe üstümdeki baskı artiyormus gibi hissediyorum. Herkes çocuk soruyor... Bnde araştırıcam karatayi..benim tek umudum bu ilk üç ay hamilelik şansım çünkü kistten ameliyat oldum 1ay önce herkes hemen kalırsın diyor. Allah herkesin yardımcısi olsun

Karbonhidratı, asitli içecekleri hayatından çıkar. Sabah kahvaltıda bal gibi tatlı şeyler yeme ki gün içinde de şekerini oynatıp sürekli acıktırmasın. Taze yoğurt yap-yaptır, zeytinyağlı yemeklerinle ye. Poğaça, börek vs bunların hepsini bırak. Kendiliğinden bi kaç ayda vereceksin ;)

Back
X