Valla hikayemi şöyle anlatıyım...10 doğum kontrol hapı kullandım, sonra bebiş için bıraktım baktım adetim gelmiyo o zaman Kent hastanesine Orçun Sezer'e gittim. Farlutal verdi, adetin 3. günü klasik test yapıldı...değerlerim çok kötü değildi...ultrasonda kistlerim çıktı ama değerlerime bakarak hiç bir şey yok, polikistik over değilsin dedi ve adet olamazsam tekrar farlutal kullanmamı söyledi ve beni yolladı...o zaman ben bu işin peşine üştüm ve haftalarca araştırdım....Eşim eczacı benim, o da değerlerimin kötü olmadığını söyledi...ama ben sonra bu LH ın FSH dan yüksek olmaması gerektiğini okuduğum anda başka bir doktora gitmeye karar verdim. zaten hayatım boyunca farlutalla mı adet olucaktım??? bana çok saçma geldi...
Neyse, araştırmadan sonra dedim ben bu işin uzmamına gidiyim, hergün böyle sorunlarla karşılaşan bir doktor olsun dedim ve İrenbe tüp bebek merkezinde Başhekim olan Refik Keleş'e gittim. 1 saatden fazla sorunumu dinleyip bana çok şey anlattı! Muayene etti...o gündür ona gidiyorum. Ayrıca Endokrin uzmamına da gidiyorum...Sonuçta polikistik over kist hastalığı değil, metabolik bir hastalık! Refik Keleş i tavsiye ederim, ama tabi özel gidiyorum. Çok yakın bir akrabam doktor ve Buca kadın doğumda çalışıyor, hep bize gel tertemiz hastane ve iyi doktorlar var diyor ama ben açıkcası çekindim...Sadece bir daha ki sefere onun aracılığı ile Hormon testimi orda yaptırıcam....
Ben o zaman bu