- 5 Kasım 2010
- 516
- 134
- 323
vay be mucizevi birsey bu o zaman bende baslamak ıcın sabırsızlanıyorum ani seker dusmesı yoksa problem yaratmaz derken bende anı seker dusmesı varsa bu ılacı kullanamammı yani? gercı bılmıyorum oyle bır sorunum yok herhalde hic seker olcturmedım cunkı.. birde benim kalp kapakcıgımda üfürüm var o yüzdende bıraz doktora sormadan baslamak ıstemıyorum. bu hap yumurtlatıyorda canım dimi?
bu konu biraz karışık ama anladığımı anlatmaya çalışayım..şimdi pkolu hastalarda insülin direnci denen rahatsızlık olabiliyormuş ya çoğunlukla,bu rahatsızlık kandaki şeker düzeyini ayarlayamamak demek oluyormuş.zaten insülin hormonu kanda şekeri ayarlama görevi olan bir hormon..bir anda kan şekerimizi yükseltiyoruz,karbonhidrat ve tatlı şeyler yiyerek, sonra da insülin direncimiz olduğu için yumurtlarıklarımıza giden kan fazla glikozlu kan oluyormuş..yumurtalıklara gereğinden fazla glikoz içeren kan gittiği için de yumurtalıkların çalışmasında problemler oluşuyor..bu metformin içeren ilaçlar da kan şekerini dengede tutmaya yarıyormuş..yani ne çok düşürüyor(hipoglisemi), ne de çok çıkartıyor..yani tam olması gerektiği gibi sadece bir ayarlama görevi yapıyor..bu yüzden de zararsız dedi doktor..e tabi kanındaki şeker oranı dengelenince yumurtalıklarının çalışması da normale dönebilir..yani reglin ve düzenli yumurtlaman olabiliyormuş..doktorun anlattıklarından çıkardıklarım bunlar..ama farklı birşey varsa bilemiyorum,gene de kendi doktorlarınıza da danışın..