Arkadaşlar bildiğim kadarıyla polikistik over adından anlaşıldığı gibi kist gelişimi demek değil. en azından doktorum böyle açıkladı :) tabi ben de araştırdım biraz.. normalde her ay bir tane yumurtamız büyüyüp gelişiyor ve zamanı geldiğinde çatlayarak atılıyor. Pko durumunda ise birden fazla yumurta aynı anda büyümeye çalışıyor. bu yüzden tek bir yumurta çatlamak için uygun büyüklüğe zamanında gelemiyor. ovulasyon döneminin uzaması hep bu yüzden.. Bize verilen glucophage gibi ilaçlar ise bu durumu dengeleme amaçlı. Ha bu arada yumurta zamanında çatlamayınca erkeklik hormonları kadınlık hormonlarımızdan baskın duruma geçiyor ve bu yüzden de erkeksi bir tüylenme oluyor işte. (o yüzden ilaçlarınızı düzenli kullanmanızı tavsiye ederim) Tabi bunlar benim araştırmalarım, her halükarda uzman bir doktora danışmanızı tavsiye ederim.
Herşeyin bir çaresi vardır arkadaşlar, pko dediğiniz ne ki :teytey: pko lu olmak bir ayrıcalıktır bence :) düşünsenize vücudumuz çok üretken, bebek için nasıl da heyecanlanıyor :) Allah beterinden korusun.
İnşallah yakında hepimiz müjdeli haberler alırız hayırlısıyla yerimseniben
:CüvCüv:
Herşeyin bir çaresi vardır arkadaşlar, pko dediğiniz ne ki :teytey: pko lu olmak bir ayrıcalıktır bence :) düşünsenize vücudumuz çok üretken, bebek için nasıl da heyecanlanıyor :) Allah beterinden korusun.
İnşallah yakında hepimiz müjdeli haberler alırız hayırlısıyla yerimseniben
:CüvCüv:
Son düzenleme: