• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

mrb arkadaslar bi sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.. bende de pko var doktora gittiğimde glifor diye bi ilaç verdi fakat ramazan dan sonra başlayalım dedi.. bu ilaç niçin kullanılıyo bilgisi olan var mı..

mrb arkadaslar bi sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim.. bende de pko var doktora gittiğimde glifor diye bi ilaç verdi fakat ramazan dan sonra başlayalım dedi.. bu ilaç niçin kullanılıyo bilgisi olan var mı..
Canım insülin direnci diye birsey var bazı pko bayanlarda insülin direnci yani kanda fazla salgılanan insülin pko sebep olur bu Yüzden vermiştir tedavi Amaçlı olgun yumurta üretilmede önemli bir yere sahip

Baana da aynisini verdi insulun direnci icin galba...

Canım insülin direnci diye birsey var bazı pko bayanlarda insülin direnci yani kanda fazla salgılanan insülin pko sebep olur bu Yüzden vermiştir tedavi Amaçlı olgun yumurta üretilmede önemli bir yere sahip
Bana da aynini verdi
adetimin 21 gununde yumurtlamaa testi yapilcak insaallah..

Size oyle testler yapildi mi kizlaaaar

Merhaba arkadaşlar. Size bu hikayem umut olsun inşallah hepiniz o küçük meleğe sahip olursunuz. Bende polikistik over hastasıyım. Öyle böyle sonradan olma değil. Genç kızlığa adım attım atalı bu hastalık bende. Adet duzeltici ilaçlar mı kullanmadım hiç bir etki etmedi. İlaçlarla duzenliyken ilacı bıraktıkdan sonra gene duzensiz. Öyle her ay adet olmuyorum ben iki ay uç ay hatta 5 ay. Oda ilaçlarla adet goruyordum. Bir ara ilaçları bile bıraktım olmazs olmasın die o kadar sıkıldım bunaldım ki. Sonradan özel bi doktora gittim 1 seneye yakkn tedavi gördüm. Hormonlarım normaldi ama adet olmadığım için ilk başlarda kistlerim vardı. Doğum kontrol hapı kullandım uzun bi sure sonrasında doktorum bkraktırdı olmazsan gel dedi. İki yada uc ay adet gördüm sonra gene aynı. Kilom normal hormonlarım normal ama olmuyorum. Doktor zaten bana bu senin doğuştan gozunun rengi neyse buda öyle dedi. Butun umudum kırıldı ya çocuk dedim. Çocukda llmazsa tedaviyle dedi. Yıkıldım. Daha bekarken benim için her şey bitmişdi. Tedaviyi bıraktım. O sıralar okuyordum 3. Sınıf bitmişdi eşimle tanışdım. Onla tanışdığımda tedavi gormuyordum ama adetde yokdu. Doktora gittim ilaçla adet gördüm. Hormon testi istedi aonrasında insulun dedi. Tatilin bitmesine yakındı zaten tekrar okula başladım. Bu doktoruma dedim ki doğum kontrol haplarını kullanmam sağlıklımı. Bana dediği senin gibi hastaların kullanması zarardan çok yarardır. He dedim öylemi okulda açışmışdı tekrar tedavim harım kaldı. Ben kendim doğum kontrol haplarını kullanmaya başladım. Son sınıfta mişanlandım ve bittikden sonra ağustos 2014 de evlendim. Evlenirkende iki uç ay devam ettim ilaçları kullanmaya ve sonrasında bıraktım. Başka yollarla korunduk. Aradan bir ay iki ay uç ay derken adetlerim her ay ilaçsız devam etti. Evlilik iyi geldi :)) bir seneye yakın tedavi gorduğum doktoru pekde ciddiye almamışım hep okul ne zaman bitecek ne zaman evlencen derdi meğersem bundan mış :)) sonrasında eşim erken diye bebek istemedi erken bir iki sene geçsin diyodu. Oturdum konuştum hastayım dedim ya olmazsa dedim tedavi gerekebilir dedim. Normal yolla biraz zor dedim hamile kalmak neyse ikna ettim. İlk ay hamile kalamadım. İkinci ayda denememiz başarısızlıkla sonuçlandı. Doktora gittim alanında çok iyi dediler ki çok da kalabalık bir saatten fazla bekledim randevum veçmesine rağmen. Muayene etti kan tahlili yaptı hormon. Hepsi normal dedi. Pkom var dedi ama daha erken dedi 9 aylık evliydim daha ve ikinci denememizdi. İlaç vermedi. Bir kaç ay daha bekle olmazsa gel tekrar dedi. İdrar yolu iltihabım vardı onun için bir ilaç yazdı. Onu kullandım. Daha önceden başladığım folik asidi değiştirdi o kadar. Benim hiç ümidim yok ama işe bile girdim bir ay calışsım son adet tarihim 18 nisandı. Neyse koşturmacadan onu bile unutmuşum ve tam haziranın 2 sinde evde idrar testiyle çift çizgi. Ondan öncesinde ben hep olmamışdır geçiniyorum gene diye duşunuyorum ama evlendikdwn sonra 35 günde hatta 42 gun üstüne bile ilaçsız adet goruyordum. Ertesi gun doktor yollarını tuttum. Benim hesabıma 6 haftalık olan bebeğim 4 haftalık gozuktu. Keseyi gormuşdun ama kalp atışları yoldu. İki hafta sonra tekrar gittim. Bu sırada tansiyon düşmesi aşermeler evde hasta gibi yattım. İki haftanın ardından doktora gittim. Kalp atışlarını duydum çok şukur 6+4 gunlukdu bebişim. Tansiyon duşmelerim için normal olur dedi. Ama benimki bugün gün arda gelmiyo yataktan kalkmak istemiyordum. Neyse yaklaşık bir haftadan fazla gene dayandım bir kaç gun önce evde fenalaştım idrar iltihabı olmuşum hemde çok fazla başka doktora gittim kan tahlili idrar tahlili derken bir gün daha bekledim evde. Bebeğimi kaybetcekdim :(( neyseki atlattım bir ilaçla kendime geldim. Aşdrmelerimde erken olmasına rağmen hafifledi bitti gibi şuanda 8 haftalık oldu. Allahum hepinize nasip etsin. Olmaz dediğim anda meleğim geldi. Sizede supriz yapsın melekleriniz. Umudunuzu kaybetmeyin. Her şeyin vakti saati var dua edin ben hep ederdim Allahım derdim bizi hastane hastane gezdirme diye çok şukur aratma rabbim sizede aratmasın nasip etsin.

Merhaba arkadaşlar. Size bu hikayem umut olsun inşallah hepiniz o küçük meleğe sahip olursunuz. Bende polikistik over hastasıyım. Öyle böyle sonradan olma değil. Genç kızlığa adım attım atalı bu hastalık bende. Adet duzeltici ilaçlar mı kullanmadım hiç bir etki etmedi. İlaçlarla duzenliyken ilacı bıraktıkdan sonra gene duzensiz. Öyle her ay adet olmuyorum ben iki ay uç ay hatta 5 ay. Oda ilaçlarla adet goruyordum. Bir ara ilaçları bile bıraktım olmazs olmasın die o kadar sıkıldım bunaldım ki. Sonradan özel bi doktora gittim 1 seneye yakkn tedavi gördüm. Hormonlarım normaldi ama adet olmadığım için ilk başlarda kistlerim vardı. Doğum kontrol hapı kullandım uzun bi sure sonrasında doktorum bkraktırdı olmazsan gel dedi. İki yada uc ay adet gördüm sonra gene aynı. Kilom normal hormonlarım normal ama olmuyorum. Doktor zaten bana bu senin doğuştan gozunun rengi neyse buda öyle dedi. Butun umudum kırıldı ya çocuk dedim. Çocukda llmazsa tedaviyle dedi. Yıkıldım. Daha bekarken benim için her şey bitmişdi. Tedaviyi bıraktım. O sıralar okuyordum 3. Sınıf bitmişdi eşimle tanışdım. Onla tanışdığımda tedavi gormuyordum ama adetde yokdu. Doktora gittim ilaçla adet gördüm. Hormon testi istedi aonrasında insulun dedi. Tatilin bitmesine yakındı zaten tekrar okula başladım. Bu doktoruma dedim ki doğum kontrol haplarını kullanmam sağlıklımı. Bana dediği senin gibi hastaların kullanması zarardan çok yarardır. He dedim öylemi okulda açışmışdı tekrar tedavim harım kaldı. Ben kendim doğum kontrol haplarını kullanmaya başladım. Son sınıfta mişanlandım ve bittikden sonra ağustos 2014 de evlendim. Evlenirkende iki uç ay devam ettim ilaçları kullanmaya ve sonrasında bıraktım. Başka yollarla korunduk. Aradan bir ay iki ay uç ay derken adetlerim her ay ilaçsız devam etti. Evlilik iyi geldi :)) bir seneye yakın tedavi gorduğum doktoru pekde ciddiye almamışım hep okul ne zaman bitecek ne zaman evlencen derdi meğersem bundan mış :)) sonrasında eşim erken diye bebek istemedi erken bir iki sene geçsin diyodu. Oturdum konuştum hastayım dedim ya olmazsa dedim tedavi gerekebilir dedim. Normal yolla biraz zor dedim hamile kalmak neyse ikna ettim. İlk ay hamile kalamadım. İkinci ayda denememiz başarısızlıkla sonuçlandı. Doktora gittim alanında çok iyi dediler ki çok da kalabalık bir saatten fazla bekledim randevum veçmesine rağmen. Muayene etti kan tahlili yaptı hormon. Hepsi normal dedi. Pkom var dedi ama daha erken dedi 9 aylık evliydim daha ve ikinci denememizdi. İlaç vermedi. Bir kaç ay daha bekle olmazsa gel tekrar dedi. İdrar yolu iltihabım vardı onun için bir ilaç yazdı. Onu kullandım. Daha önceden başladığım folik asidi değiştirdi o kadar. Benim hiç ümidim yok ama işe bile girdim bir ay calışsım son adet tarihim 18 nisandı. Neyse koşturmacadan onu bile unutmuşum ve tam haziranın 2 sinde evde idrar testiyle çift çizgi. Ondan öncesinde ben hep olmamışdır geçiniyorum gene diye duşunuyorum ama evlendikdwn sonra 35 günde hatta 42 gun üstüne bile ilaçsız adet goruyordum. Ertesi gun doktor yollarını tuttum. Benim hesabıma 6 haftalık olan bebeğim 4 haftalık gozuktu. Keseyi gormuşdun ama kalp atışları yoldu. İki hafta sonra tekrar gittim. Bu sırada tansiyon düşmesi aşermeler evde hasta gibi yattım. İki haftanın ardından doktora gittim. Kalp atışlarını duydum çok şukur 6+4 gunlukdu bebişim. Tansiyon duşmelerim için normal olur dedi. Ama benimki bugün gün arda gelmiyo yataktan kalkmak istemiyordum. Neyse yaklaşık bir haftadan fazla gene dayandım bir kaç gun önce evde fenalaştım idrar iltihabı olmuşum hemde çok fazla başka doktora gittim kan tahlili idrar tahlili derken bir gün daha bekledim evde. Bebeğimi kaybetcekdim :KK43:( neyseki atlattım bir ilaçla kendime geldim. Aşdrmelerimde erken olmasına rağmen hafifledi bitti gibi şuanda 8 haftalık oldu. Allahum hepinize nasip etsin. Olmaz dediğim anda meleğim geldi. Sizede supriz yapsın melekleriniz. Umudunuzu kaybetmeyin. Her şeyin vakti saati var dua edin ben hep ederdim Allahım derdim bizi hastane hastane gezdirme diye çok şukur aratma rabbim sizede aratmasın nasip etsin.

maşaaallah çok sevindim :)) ne güzel kzuum benim :)

bizlere de nasip olsun en hayırlısından :))

çok sevindimmmmmmm

Kizlar orgametril kullanan varmi ben gibi merak ediyorum hapi kullaniyorum kasiklarimda agri yapiyor¿?

Kizlar orgametril kullanan varmi ben gibi merak ediyorum hapi kullaniyorum kasiklarimda agri yapiyor¿?
Bir dönem kullandım canım ağrı yapmadı ama ben de..

Bir dönem kullandım canım ağrı yapmadı ama ben de..
Kasiklarimdan ayaklarima dogru canimya bu bitince kanama gelcekmis 5. Gun klomen kullancam senin niye verdi bunu doktor ve ne faydasini gordun canim

Kasiklarimdan ayaklarima dogru canimya bu bitince kanama gelcekmis 5. Gun klomen kullancam senin niye verdi bunu doktor ve ne faydasini gordun canim

Adeti düzenlesin diye vermişti canım bana çok önceden.. Klomen ben de kullandım, inş sana faydalı olur bana olmadı.. Nasip tabii.. Ne kadar süre oldu bebek isteyeli??

_Verda_ _Verda_
sanirim banada oyuzden verdi canim. agustosta evleneli 1 sene olcak 4 aydir falan istiyorum bebek daha yeni ilac kullanmaya basladim insallah klomene baslayabilirim ve faydasi olur canim. Sen ne tedavi asamasindasin suan.

kizlar merhaba bende pkos'luyum.

3 aydir yumurta takibi yapiyoruz doktorumla ama bir turlu yumurta gormedim , doktor imom isimli bi folik asit verdi ve glucophage,

3. ay doktorum yurtdisindaydi herseyde bir hayir var derler ya buda oyle,

soyle anlatiyim, doktorumun yurtdisinda oldugu gunlerde adetimin 17.gunu ara kanamam oldu ve hep aklimda olan bir doktor vardi ona gittim.
alttan bakti ama yumurta yok dedi olur boyle arada bir dedi ve beni baya bir rahatlatti konusmalariyla tam 1 saat bana sureci anlatti, bu ay gecsin adetini gormessen 23unde kanda hcg yao gelki gebelik yoksa onumuzdeki ay klomen tedavisine basliyalim dedi.ve bana o sukrettigim seyi verdi İNOSİTOL

23'u geldi catti ben kanda hcg baktirdim negatif....

ama halen adet yok, bu arada eski doktorami yiksa yeniyemi devam
edecegime karar vermemistim ve eski doktorumu aradim dedim ki kanda gebelik negatif ne yapmaliyim(kanda gebelik 7 gun onceydi) ve eski doktorum bana dediki tarlusal kullan bitincede klomen kullanip gel dedi,

dedim hersey kismet, icimden bir ses tarlusal icme dedi ve icmedim, oylesine karar verdim ve tekrar diger doktora gittim, sakin dedi biseylerden emin olmadan tarlusal kullanma dedi, madem dedi 7 gun olmus bi daha kanda hcg bakalim dedi ama gel dedi once bir ultrasonla kontrol edelim dedi,
uzandim adam bakmaya hazirlarken ben soru soruordum klomene basliyonca yumurtlarmiyim kesin falan diye doktorumda tabiki hatta dedi ve gulumsedi şu an yumurtamiz var dedi iyiki tarlusal icmemissin dedi :)) arkadaslar hamile olmus kadar sevindim gercekten. inositol sayesinde yumurtladim , dun catlatma ignemi oldum 2 doz progynl :) insallah tutar dua edin bana kizlar ,

hepimiz icin dua ediyorum bende allah hepimizin kucaklarini saglikli hayirli kuzucuklarimizla doldursun insallah :)

3 aydir yumurta takibi yapiyoruz doktorumla ama bir turlu yumurta gormedim , doktor imom isimli bi folik asit verdi ve glucophage,

soyle anlatiyim, doktorumun yurtdisinda oldugu gunlerde adetimin 17.gunu ara kanamam oldu ve hep aklimda olan bir doktor vardi ona gittim.
alttan bakti ama yumurta yok dedi olur boyle arada bir dedi ve beni baya bir rahatlatti konusmalariyla tam 1 saat bana sureci anlatti, bu ay gecsin adetini gormessen 23unde kanda hcg yao gelki gebelik yoksa onumuzdeki ay klomen tedavisine basliyalim dedi.ve bana o sukrettigim seyi verdi İNOSİTOL

edecegime karar vermemistim ve eski doktorumu aradim dedim ki kanda gebelik negatif ne yapmaliyim(kanda gebelik 7 gun onceydi) ve eski doktorum bana dediki tarlusal kullan bitincede klomen kullanip gel dedi,

dedim hersey kismet, icimden bir ses tarlusal icme dedi ve icmedim, oylesine karar verdim ve tekrar diger doktora gittim, sakin dedi biseylerden emin olmadan tarlusal kullanma dedi, madem dedi 7 gun olmus bi daha kanda hcg bakalim dedi ama gel dedi once bir ultrasonla kontrol edelim dedi,
uzandim adam bakmaya hazirlarken ben soru soruordum klomene basliyonca yumurtlarmiyim kesin falan diye doktorumda tabiki hatta dedi ve gulumsedi şu an yumurtamiz var dedi iyiki tarlusal icmemissin dedi :)) arkadaslar hamile olmus kadar sevindim gercekten. inositol sayesinde yumurtladim , dun catlatma ignemi oldum 2 doz progynl :) insallah tutar dua edin bana kizlar ,

hepimiz icin dua ediyorum bende allah hepimizin kucaklarini saglikli hayirli kuzucuklarimizla doldursun insallah :)

amin amin :))

hayırlarla olur inşaallah :))

Insallah canim herseyde hayir aramak lazim o doktorun yurtdisina gitmesinde varmis hayir yoksa digerine gitmeyip tarlusal kullancakmissin insallah hersey guzel olur Rabbim yardimcimiz olsun

amin amin :))

hayırlarla olur inşaallah :))
canım tesekkur ederim insallah tutar cok dua ediyorum allahima.

aksamdan beri kasik agrim var ve yumurtamin oldugu sol kasigim ve bacagim uyusuor.

cok saol canım hepimize nasip etsin insallah bu mubarek aylarda

Insallah canim herseyde hayir aramak lazim o doktorun yurtdisina gitmesinde varmis hayir yoksa digerine gitmeyip tarlusal kullancakmissin insallah hersey guzel olur Rabbim yardimcimiz olsun
aynen canım dedigin gibi onun yurtdisina gitmesi ve diger doktora gitmem herseyde bir hayir var iste, insallah devamida gelir insallah canım cok saol guzel dileklerin icin.
allah hepimize nasip eder insallah canım bu mubarek aylarda

Back
X