• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba yumurta çatlayınca pozitif çıkar diye biliyorum.
aslında bende senin gibi biliyordum fakat bu ay ovulasyon testlerim çift çizgi çktı ama adet olamadım gebelikte yok doktora gittim yumurtam oluşmuş fakat çatlamamış sordum ovulasyonda çift çıktı diye terimli bir şeyler anlattı ama en iyi anladığım çatlamadan önce çifti görüyormuşuz :)du bakim bi bağlantı bulursam paylaşim ;)

Ben mi yanlış hatırlıyorum acaba yumurta çatlayınca pozitif çıkar diye biliyorum.

buldummm;
Ovulasyon testi pozitif sonuç verdiğinde:
Markaya göre değişmekle birlikte genellikle iki pembe çizgi çıkması testin pozitif olduğunu yani yumurtlama olacağını gösterir, tek çizgi olması o gün yumurtlama olmayacağını gösterir. Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda yumurtlama testini uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.
Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10'unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8'inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11'inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

mrb kızlar bende pko var tup bebek yaptırdım gebelik olustu ama düşük yaptım düşük sebebi olarak sakat bebekler düşer dedi doktorlar

Geçmiş olsun canım. İnşallah tekrar nasip eder Rabbim sağlıklı bir şekilde kucağına aldırır.

LH 17 çok yüksek...
Ovülasyon testi yumurta çatlayınca pozitif çıkar.
Silik çizgi pozitif demek değil ovülasyon testinde.
Pozitif olması için iki çizginin de eşit koyulukta olması gerekir.
Hayat birinin daha koyu olması lazım diyenler de var. Bende oncesinde diye biliyorum. Cok karısık isler .. Bakalım soğan kürü kullanıyorum 2. Ay belki azaltmıştır folikülleri temizlemiştir diye umutla ovulasyon testi takip ediyorum. Kasık ağrım var ama arada cız diye giriyor. Sanırım iyiye gitmiyor..

buldummm;
Ovulasyon testi pozitif sonuç verdiğinde:
Markaya göre değişmekle birlikte genellikle iki pembe çizgi çıkması testin pozitif olduğunu yani yumurtlama olacağını gösterir, tek çizgi olması o gün yumurtlama olmayacağını gösterir. Eğer test pozitif (olumlu) çıkarsa yani LH artışı saptanırsa bu ortalama 24-36 saat sonra yumurtlama olacağı anlamına gelir. Bu durumda yumurtlama testini uyguladıktan 24 saat sonra ilişkiye girmeniz uygun olacaktır. Çünkü yumurtlama LH artışından 24-36 saat sonra gerçekleşir ve yumurta hücresi 24 saat canlı kalabilir.
Sperm ortalama 3 gün canlı kalabilir, kadının yumurtası ise ortalama 1 gün canlı kalablir. Bu nedenle insanlar tam yumurtlama gününde ilişkide bulunmasalar bile hamilelik oluşabilir. Örneğin ayın 10'unda yumurtlama olacak bir kadında ilişki ayın 7-8'inde olsa bile sperm 3 gün yaşayabileceği için gebelik oluşabilir. Aynı şekilde ilşki ayın 11'inde olsa bile yumurta hücresi 24 saat canlı kalabileceği için gebelik oluşabilir. Bu nedenle kadının her adet döngüsünde hamile kalabileceği yumurtlama öncesi ve sorasını kapsayan yaklaşık 5 günlük süre vardır. Diğer günlerde ilişki olsa da hamilelik olması imkansızdır.

Evet bu yazıya göre çatlamadan çift çizgi çıkıyor.
Ben yanılıyorum demek ki.

Hayat birinin daha koyu olması lazım diyenler de var. Bende oncesinde diye biliyorum. Cok karısık isler .. Bakalım soğan kürü kullanıyorum 2. Ay belki azaltmıştır folikülleri temizlemiştir diye umutla ovulasyon testi takip ediyorum. Kasık ağrım var ama arada cız diye giriyor. Sanırım iyiye gitmiyor..

Çift çizgi konusunda ovülasyon testinin kullanma kılavuzunda yazar.
İki çizgi eşit olmazsa pozitif değildir.
Zaten silik çizgi hemen hemen her yaptığında çıkar.

Soğan suyunu ben zamanında yapmaya çalıştım ama midemi o kadar bulandırdı ki yutamadım.
Ben onun yerine hayıt tohumu, civanperçemi ve aslan pençesi karışımını kullanıyorum.
Tüm kadınlık hormonlarını düzenleyen bir karışım.
Bir araştır eğer denemediysen daha önce.

merhaba kızlar bende adet düzensizliği var bir yıldır da evliyim bebek düşünüyoruz. İstanbulda Dr ye gittim ilki alttan baktı temiz yumurtaliklarin miyom kist yok dedi ancak kilo alimindan kaynaklanan yumurta tembelligi olabilir dedi üç ay süre verdi kendiliğinden hamile kalmazsan tedaviye başlayalım dedi başka bir dr ye daha gittim oda pko var ama korkma hamile kalabilir sin dedi zayifla mam gerektiğini soyledi. Sat 30 agustos tu 15 i 16 si gibi kanama oldu memlekete gelmiştim hava değişimi sandım ki gün sürdü sürmedi çok azdı önce kırmızı sonra kahverengiye döndü bir kaç gün kahverengi çamur şekilde atık gibi bişeler geldi sada sonra tekrar ayin sonu Ekim in başı gibi tekrar biraz kanama oldu sonra normal kahverengi geldi bitti Ped bile dolması ikisinden. Şimdi kasık ağrım mide bulantısı var böyle bir durum yaşayan oldu mu uzun oldu k.byin

Evet bu yazıya göre çatlamadan çift çizgi çıkıyor.
Ben yanılıyorum demek ki.

Çift çizgi konusunda ovülasyon testinin kullanma kılavuzunda yazar.
İki çizgi eşit olmazsa pozitif değildir.
Zaten silik çizgi hemen hemen her yaptığında çıkar.

Soğan suyunu ben zamanında yapmaya çalıştım ama midemi o kadar bulandırdı ki yutamadım.
Ben onun yerine hayıt tohumu, civanperçemi ve aslan pençesi karışımını kullanıyorum.
Tüm kadınlık hormonlarını düzenleyen bir karışım.
Bir araştır eğer denemediysen daha önce.
Soğanı icebiliyorum. Bir dahakine de senin dediğin karışımı deneyeyim bitki çayı severim. Ya benim lh tan ayrı prolaktin de kendi kendine inip çıkıyor o yüzden önce o bitkilerin süt hormonu yükseltip yükseltmedigine bakmam lazım

merhaba kızlar bende adet düzensizliği var bir yıldır da evliyim bebek düşünüyoruz. İstanbulda Dr ye gittim ilki alttan baktı temiz yumurtaliklarin miyom kist yok dedi ancak kilo alimindan kaynaklanan yumurta tembelligi olabilir dedi üç ay süre verdi kendiliğinden hamile kalmazsan tedaviye başlayalım dedi başka bir dr ye daha gittim oda pko var ama korkma hamile kalabilir sin dedi zayifla mam gerektiğini soyledi. Sat 30 agustos tu 15 i 16 si gibi kanama oldu memlekete gelmiştim hava değişimi sandım ki gün sürdü sürmedi çok azdı önce kırmızı sonra kahverengiye döndü bir kaç gün kahverengi çamur şekilde atık gibi bişeler geldi sada sonra tekrar ayin sonu Ekim in başı gibi tekrar biraz kanama oldu sonra normal kahverengi geldi bitti Ped bile dolması ikisinden. Şimdi kasık ağrım mide bulantısı var böyle bir durum yaşayan oldu mu uzun oldu k.byin
Ben kontrol hapi mayısta bıraktım ve sonrasında hep adet bitiminden 1 hafta sonra dediğin gibi kırmızılı kahverengili kanamadan ziyade lekelenmeler oldu. Hatta ağustostaki 10gunu geçti. Ve peşine adet günümde adet de oldum düşün.. Sonuç pko çıktı foliküller neden olmuş düzensiz kanamaya. Hani bu benim durumum tabii herkes farklı olabilir. Derecesi etkisi farklı her hastalığın insanlarda.

Soğanı icebiliyorum. Bir dahakine de senin dediğin karışımı deneyeyim bitki çayı severim. Ya benim lh tan ayrı prolaktin de kendi kendine inip çıkıyor o yüzden önce o bitkilerin süt hormonu yükseltip yükseltmedigine bakmam lazım

Bu bitkiler bütün kadınlık hormonları üzerinde etkili.
Prolaktin de dahil.
Ancak eğer değerleri olması gerekenden düşükse normal seviyeye çıkarıyor.
Eğer olması gerekenden yüksekse de olması gereken seviyeye düşürüyor.
Yine de içinin rahat etmesi açısından araştırabilirsin.

Merhaba kizlar ben bugun test sonuclarimi aldim bende de pco vardi ama tedavi olmadim oyle ama simdi dr beni endokrine sevk etti boyle bir durumla karsilasan var mi? Bide bana verdigi testte LH FSH diye birseyde yok? Bobrek ustu bezlerin normal calismiyor ondan pcolu olabilirsin dedi

Kizlar geçen ay 15gun soğan kürü kullandım. Adetini normal tarihte oldum. Doğum kontrol hapını bıraktığımdan beri ilk kez bu ay bittikten 1hafta sonra gelen lekelenme ( ara kanama da diyebilirim ) olmadı. Şimdi adete 10 gün var 2. Küre başladım ama kasıklarıma yanma yaptı sanki böyle ısınıyor hissi var. Böyle olan oldu mu hiç normal mi bilemedim içeride hareketlenmeler var gibi bi değişik. Foliküller gitmeye hazırlanıyor mu dersiniz ?? :KK25:

Merhaba kizlar ben bugun test sonuclarimi aldim bende de pco vardi ama tedavi olmadim oyle ama simdi dr beni endokrine sevk etti boyle bir durumla karsilasan var mi? Bide bana verdigi testte LH FSH diye birseyde yok? Bobrek ustu bezlerin normal calismiyor ondan pcolu olabilirsin dedi
Benimde prolaktin yüksek gelmişti bi ay endokrine git dedi doktor ama endokrine kendim direk gidemedim dahiliyenin sevk etmesi gerekiyormus dahiliye de tahlili tekrarları. Bu sefer de kendi kendine dusmustu değer. Hormonları salgılayan bezler hipofiz filan bunları endokrin inceliyor. Ayrıntılı bir şekilde sorunun kaynağını bulur belki çözüm daha çabuk bulunur.

Benimde prolaktin yüksek gelmişti bi ay endokrine git dedi doktor ama endokrine kendim direk gidemedim dahiliyenin sevk etmesi gerekiyormus dahiliye de tahlili tekrarları. Bu sefer de kendi kendine dusmustu değer. Hormonları salgılayan bezler hipofiz filan bunları endokrin inceliyor. Ayrıntılı bir şekilde sorunun kaynağını bulur belki çözüm daha çabuk bulunur.

Bence benim testlerde bisi var bende prolaktin de yok kii...

Glukoz -92
AST-12
ALT-11
KOLESTROL-137
TRIGLISERID-90
VLDL KOLESTROL-18

NEU-3.47
NEU%-57.5
WBC-6.03
LYM-1.93
LYM%-32
MONO-0.5
MONO%8.3
EOS-0.12
EOS%-2
BASO-0.01
BASO%-0.2
RBC-4.53
HGB-13.5
HCT-40.3
MCV-89
MCH-29.8
MCHC-33.5
RDW-CV-12.3
RDW-SD-38.8
PLT-317
MPV-9.3
PCT-0.3

INSULIN-8.62
TOTAL TESTESTERON-21.33
TSH-2.06

25-HIDROKSI VITAMIN D-26.75

DHEA-SO4-390.2

Sonuclar boyle ama neyapti ben hic anlamadim soruyorum kacak cevaplar verio:( garipti dr de

Glukoz -92
AST-12
ALT-11
KOLESTROL-137
TRIGLISERID-90
VLDL KOLESTROL-18

NEU-3.47
NEU%-57.5
WBC-6.03
LYM-1.93
LYM%-32
MONO-0.5
MONO%8.3
EOS-0.12
EOS%-2
BASO-0.01
BASO%-0.2
RBC-4.53
HGB-13.5
HCT-40.3
MCV-89
MCH-29.8
MCHC-33.5
RDW-CV-12.3
RDW-SD-38.8
PLT-317
MPV-9.3
PCT-0.3

INSULIN-8.62
TOTAL TESTESTERON-21.33
TSH-2.06

DHEA-SO4-390.2

Sonuclar boyle ama neyapti ben hic anlamadim soruyorum kacak cevaplar verio:KK43: garipti dr de
Bilmiyorum hiç canım çevrende hemsire filan olan var mı bi sor istersen araştır. Bi de yüksek yada düşük çıkanları internetten de bir araştır bulursun belki ise yarar bilgi. Ben genelde öyle yapıyorum hemen.

Glukoz -92
AST-12
ALT-11
KOLESTROL-137
TRIGLISERID-90
VLDL KOLESTROL-18

NEU-3.47
NEU%-57.5
WBC-6.03
LYM-1.93
LYM%-32
MONO-0.5
MONO%8.3
EOS-0.12
EOS%-2
BASO-0.01
BASO%-0.2
RBC-4.53
HGB-13.5
HCT-40.3
MCV-89
MCH-29.8
MCHC-33.5
RDW-CV-12.3
RDW-SD-38.8
PLT-317
MPV-9.3
PCT-0.3

INSULIN-8.62
TOTAL TESTESTERON-21.33
TSH-2.06

DHEA-SO4-390.2

Sonuclar boyle ama neyapti ben hic anlamadim soruyorum kacak cevaplar verio:KK43: garipti dr de

SLM CNM SENİN TEST SONUÇLARIN DA DHEASO4 YÜKSEJK ÇİKMIŞ.SINIR 340 DİYE BİLİYORUM BEN.BİRDE İNSÜLİN SONUCUN İNSÜLİN DİRENCİ SONUCU MU? EĞER ÖYLEYSE O DA ÇOK YÜKSEK.NORMALİ 2.7 DEN DÜŞÜK OLMASI GEREKİR.İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLMİŞİMDİR.

lh 16,8
insülin 4,5
tsh 3,71
serbest t4 1,29
total testosteron 136
fsh 5,21
estradiol 102
progesteron 0,595
dehidroepiandrosteron 314
17 alfa oh prog. 1,51
Benim de son tahlillerim bu şekilde idi tekrar adeti bekliyorum neler bekler beni acaba :(

lh 16,8
insülin 4,5
tsh 3,71
serbest t4 1,29
total testosteron 136
fsh 5,21
estradiol 102
progesteron 0,595
dehidroepiandrosteron 314
17 alfa oh prog. 1,51
Benim de son tahlillerim bu şekilde idi tekrar adeti bekliyorum neler bekler beni acaba :KK43:
Canım lh FSH nin 3 katı olunca pko diyorlar :( ultrasonda baktılar mi ?

Canım lh FSH nin 3 katı olunca pko diyorlar :KK43: ultrasonda baktılar mi ?
Bakıldı iki tarafta da 3 mm lerde kist vardı epey oldu tekrar adetimi bekliyorum testler için ne durumda ben de merak ediyorum

ben de dün doktora gittim yedi günlük bir regl gecikmeme vardı. bebek istiyoruz başta hamileliğe yordum ama yokmuş. nur topu gibi polikistik overlerim varmış. bunlar genetik ve doğuştan dedi doktor. ben de ama benim bir bebeğim oldu hem de korunmayı bıraktığımızdan itibaren 4. ayda oldu dedim yumurtlamanı engellemiyorlardır dedi. hormon tetkikleri için kan verdim. sonuçlar bayram sonrası. bakalım benim kistçiklerimin bana ne gibi zararı vermış.
kızlar tekrar merhaba. daha önce bu konu ile ilgili mesaj yazmışım. şimdi detaylı olarak anlatayım dedim. ben arife gününden bir gün önce izmir bostanlı şifa hastanesindeki alev hanıma gitmiştim. sağlı sollu toplam 8-9 tane pko saydı ultrason muayenesi sırasında. zilyon tane hormon testi istedi bu kan testi için 147 lira ödedim. sonuçalrımı aldım prolaktin yaklaşık bir 10 birim olması gerekenden yüksek çıktı. onun dışında her şey normal çıktı.
doğruyu söylemem gerekirse bu bayanla ilgili pek hoş şeyler duymadığım için başkent hastanesinde çalışan haşmet mesut beye (süper bir doktor) gittim elimde sonuçlarım (artık özel gözde hastanesinde çalışıyor ) . alev hanıma hiç göstermedim sonuçları. doktor tetkikleri görünce şok geçirdi. ben daha önce doğum yaptım. fakat hiç doğum yapmayanlardan istenen testleri de istemiş alev hanım benden. muhtemelen para almak için. sonuçlara baktı sende pko yok dedi. ben tabi tedirgin oldum biri var biri yok diyor. ultrason ile baktı hiç pkon yok dedi yumurtlamışsın bebek istemiyorsan dikkatli olun. doktora gitmeden önceki gece ilişkiye girmiştik. bir de doktora gidişimin ertesi günü ilişkiye girdik. bir daha bir şey olmadı eşimle ikimiz çok ağır grip olduk. hiç ummadığım halde dün hamile olduğumu idrar testi sonucumdan öğrendim. çok şaşkınım. 2 aydır yaşadıklarımı tahmin ediyorsunuzdur. üzüntü sevinç biraraya geldi.
velhasıl arkadaşlar bende pko var mıydı adet kanamamla bir gitti mi veya yoktu da doktor yanlış mı gördü (bu daha yüksek ihtimal) ya da varsa da hamile kalmamı engellemiyor bilemiyorum. fakat bir doktora gitmekle yetinmeyin lütfen.
Allah her isteyene hamile kalmayı nasip etsin arkadaşlar.

Back
X