- 27 Aralık 2014
- 78
- 62
- 88
- 32
İnşallah tüm umutla bekleyenlere hem umut hem moral olur diye paylaştımMaşallah canım. sağlıkla kucagına aldıgın günleri de gör inşallah. Cok heveslendim ne güzel :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnşallah tüm umutla bekleyenlere hem umut hem moral olur diye paylaştımMaşallah canım. sağlıkla kucagına aldıgın günleri de gör inşallah. Cok heveslendim ne güzel :)
Olabilir meleğim hemen ilişki olsun kesinYa bugün başıma bişey geldi arkadaşlar normalde sağ da pco var soldaki de bu ay gelişmedi 16. Günümde 12 mm de kaldı doğal hali ilaç kullanmadım.. Dr artık gelişmez dedi ama bugün adetten itibaren 23. Gün tuvalet kağıdına yumurta akı gibi bi akıntı geldi olabildiğince şeffaf acaba büyümüş ve çatlamış olabilir mi kafama takıldı..
Süt hormonum prolaktin de deniyoAllah saglikli sihatli.dogmayi nasip etsin sit hormoni ismi nedir acaba solermisinjz hangi hormom
Bir de yasmini bu kadar uzun yıllar kullanmam sorun olur mu su an dogu da küçük bir yerde görev yapıyorum cok fazla doktor seceneğim yok evlenince doktora gidip bu endişelerimi söylemek sorularımısormak istedim ama gittiğim doktorda dogru düzgün dinlemedi bile hemen basından savıyor sizlerin cevaplarını bekliyorum arkadaslar bir de polikistik over olanlar genelde kiloluymus Kilo verince So ru n geciyor diyolar ama ben aksine zayıfım![]()
Amiiiiin inşallah Allah isteyen herkese nasip etsinKizlar bi arkadasimla konustum bildigin iyi jinekolog var mi diye... pcoluydum bende dedi...1 sene yazz diye bi ilac kullandim dedi 1.5 sene dogum kontrol hapi kullandim dedi korunmak icin suan 5 aylik hamis.. darisi bize ins...
bende yeni öğrendim sağda var sol normal gibi duruyormuş ama yumurta gelişmiyor orda. adetlerim düzenli,hormonlar adetliyken ve değilken normal.. aşrı bi kilo problemim,sivilcelenme tüylenme de yok. ama gel gör ki pco var ve baby olmuyor bir senedir.. bende klomene başlıcam bu ay yeni ögrendim.. ama senin adet görmen için hormon takviyesi gibi bişey yapılabilir doğuda görev yapıyorum yazmışsın izinli oldugunuzda özele yakın bi yerlere gidin bence ihmal etmeyin..Pko lu olupta adetini düzenli gören insanlar var bu nasıl olabiliyor pkoluolıpta adetini düzenli görenler Pko lu olup adetini düzenli göremeyenlere göre gebe kalma konusunda daha mı şanslı
Geçmiş olsun canım. Öncelikle her soruna cevap verecek bir doktor bulmayı hetekes ister ama yok maalesef öyle iyi bir doktor.. Pko bende de var. 2 kez yumurtanın catlamadigini duydum ikisinde de uzun bir doğum kontrol hapı kullandığım dönem sonrasıydı. Ve doktorlar yine inatla bana doğum kontrol hapı vermek istedi tedavi için. Bana bu çok saçma geldi. Hapı zaten yeni bırakmışım iyi gelen birşey olsa ortada öyle bir sorunum olmayacağını düşündüm. Kullanmadım. Hormon düzenlediği için ilk onj veriyorlar. Teker teker değerlerle ilgilenmeyip hepsi için topluca onu veriyorlar gibi geldi bana. Mayista korunmayi birakmak icin hapi kestim. 5 ay adet oldum ama ara kanamalar oldu hep. Şimdiyse folkik asit ve klomen kullandim doktor kontrolünde. Foliküller gelişti ve çatladı. Yiyecek kısmına gelirsek ben çayı şekersiz içer ekmek yemem. Pirinç pilavı makarna ayda 1i geçmez zaten. Bu ara hamur işi tatlı vs kestim çok çok canım isterse yiyorum. Yürüyüş yapıyorum akşamları. Tedavisi olmayan bir hastalık değil ama gerçekten doğru doktor doğru yöntemle tabii ki. Herkesin farklı ihtiyaçları eksiklikleri var. Herkeste farklı her hastalık bence.Arkadaslar merhaba bende 15 yasımdan beripolikistik overim cok doktor gezdim bakarkenbana yasmin önerdiler uzun zamandır yasmin kullanıyorum cok memnunum bu sayede adetlerimi düzenli görüyorum hapın hiç bir yan etkisi olmadı bende ama şimdi evlendimkorkuyorum cocugum olmaz diye, doktora gittim cocugun olmasını istediğin zamanyasmini bırakcaksın altı yedi ay korunmasız ilişkiniz olcak dedi fakat ben yasmini bırakınca tüylenmem cok fazla oluyor vekendiliğimden adet göremiyorum cok endişeliyim cocugum olmıcak diye, bazıyorumlarda doktor bana progeston verdi diyolar bazı yorumlarda folik asit kullandımpolikistiğim geçti diyplar acaba neden bana bu tavsiye edilmedi direkt yasmin dedi doktorlar? Pek bilgim yok lütfen birileri bana açıklayabilir mi, bir de sogan kürü nasıl uygulanıyor adet bitiminden 7 gün sonra baslayın deniyo ama ben hiç adet görmüyorum ki ilaçsız nasıl yapcam? Bir dearkadaslar polikistik over olanlarda ostrojen hormonu eksik mi oluyo fazla mı şimdidentskler
Peki adetli iken ultrsayonda hic yunrtaniz olmyor mu folikullerniz hani Af sol overde 4 5 die kac tane varsa yazyprlar sizde ne yaziyor ben de bisi anlayamdimbende yeni öğrendim sağda var sol normal gibi duruyormuş ama yumurta gelişmiyor orda. adetlerim düzenli,hormonlar adetliyken ve değilken normal.. aşrı bi kilo problemim,sivilcelenme tüylenme de yok. ama gel gör ki pco var ve baby olmuyor bir senedir.. bende klomene başlıcam bu ay yeni ögrendim.. ama senin adet görmen için hormon takviyesi gibi bişey yapılabilir doğuda görev yapıyorum yazmışsın izinli oldugunuzda özele yakın bi yerlere gidin bence ihmal etmeyin..
cnm adetin 3. Günü gittim ben sağ tarafla ilgili yorum yapmadı sol da bir tane 10,5 mm yumurta var adetin bitsin yine gel yumurta takibi yapalım dedi adetten bittim 13. Günde gittim 11 12 olmuş dedi 16. Gün gittim aynı duruyor sağ da da bir sürü minik yumurta var ama gelişmiyor sabit nerden baksan 7 8 tane gibiydi.. Tamam dedi sende pco var ama sol taraf normal duruyor adetin başlayınca klomene geçelim dedi bende ayın 21 ini bekliyorum adet olunca gidicem ilaca başlıcaz yumurta gelişimi için eğer gelişirse iğne ile çatlatırız dedi doktor bende sabırsızlıkla bekliyorum benim süreç böyle gelişti..Peki adetli iken ultrsayonda hic yunrtaniz olmyor mu folikullerniz hani Af sol overde 4 5 die kac tane varsa yazyprlar sizde ne yaziyor ben de bisi anlayamdim
Canım okudum da seninle aynı benim de. Sadece fark solda cok kist var sağda yok. Bu hafta reglimin son günü doktora gittim dedi ki sağda gelişen yumurta var. haftaya perşembe kontrole cagırdı büyüdü mü diye bakacak. Benim de kistler dısında hiç şikayetim yok. Bakalım olmazsa progesteron ölçeriz klomen fln baslarız dedi. İlaç başlasa da hamile kalsam modundayım valla. Kaybettiğim oğlumun beklenen doğum günüydü bugün aklımdan cıkaramıyorum bir türlü.Bu arada herşeyim normal.. En tuhafıma giden o acaba neden sadece sağ tarafta pco var sol da yok ya da buna ne sebep oluyor bilmiyorum..
kıyamam Rabbim inşallah hayırlı ve sağlıklı çocuklarla müjdeler senle eşini.. senide yumurta takibine almıs insallah gelişir ve çatlar yumurtan güzel baby'lere dönüşür o çatlamayan yumurtacıklar ^_^Canım okudum da seninle aynı benim de. Sadece fark solda cok kist var sağda yok. Bu hafta reglimin son günü doktora gittim dedi ki sağda gelişen yumurta var. haftaya perşembe kontrole cagırdı büyüdü mü diye bakacak. Benim de kistler dısında hiç şikayetim yok. Bakalım olmazsa progesteron ölçeriz klomen fln baslarız dedi. İlaç başlasa da hamile kalsam modundayım valla. Kaybettiğim oğlumun beklenen doğum günüydü bugün aklımdan cıkaramıyorum bir türlü.
bence doktorunla görüşmelisin.. bazen bu tür kür ve bitkisel karışımlar yarardan çok zarar verebiliyor.. tabi en güzeli doğalından faydalanmak ama malesef bunlar vucutta bizim bilmedigimiz tepkimelere yol açabiliyor.. tekrardan geçmiş olsun üzülme bizde pco mağdurlarıyız hatta aramızda 5.5 haftalık anne adayımız bile var..Arkadaşlar soğan kürünü uygulayan var mı dogru uygulanısı nasıltarif edebilirsiniz ? Farklı yazılar okudum bu konuda kafam karıstı bir de biz pkolularda östrojen hormonu normalden az oluyor dmi